אינני מבין גדול ואינני יכול לענות על כל שאלותייך אך מה שכן אני יודע זה שמבחינת מחיר הביטוח המדרגה משתנה החל מ251 סמ"ק ונהיית יותר יקרה.
אחרי שהילדים קצת גדלו והרכב מאד הזדקן, אני שוקל קטנוע.
הבעיה היא שעברו יותר מ17 שנים מאז שירדתי בפעם האחרונה מאופנוע.
עם כל המגבלות וההסכמות, אני מחפש בעצם mp3 או פוקו.
ועכשיו השאלות:
האם חלק/כל הדגמים האלו מתאימים לנסיעה בינעירונית קצרה יומיומית (חצי שעה לכל כיוון), הכוללת את העליות והירידות של ירושלים (כביש נס הרים הוא מציאות יומיומית)
מה ההבדל במחירי הביטוח בין 250, 300, 400 או 500 סמ"ק (הגבלת כוחות סוס שלי זה לפי מי שעשה רישיון של עד 500)
האם המחירים המבוקשים ביד 2 לדגמים האלו הם ריאליים או מוגזמים. מה המחיר הריאלי לשנתונים 2011-2013?
מחירים וטיפולים - כלים אמינים? יקרים לטיפול?
תודה לכל מי שמוכן לעזור
נערך לאחרונה על ידי eyal25; 18-07-2015 בשעה 13:39.
אינני מבין גדול ואינני יכול לענות על כל שאלותייך אך מה שכן אני יודע זה שמבחינת מחיר הביטוח המדרגה משתנה החל מ251 סמ"ק ונהיית יותר יקרה.
ה 250 היה חלש, הקטנוע כבד, עדיפות ל 400, יש לי חבר עם 400 שמרוצה ממנו.
לגבי הפוקו וה 300 לא מכיר
כך בחשבון שעלות תיקונים גבוהה מאוד
חצי שעה ביום לכל כיוון זה סביר לכל אחד מהגדלים שציינת.
ההבדל הוא בנוחות ובכמה שהמנוע ייקרע.
אני מאד אהבתי את הסאן יאנג אז קניתי ג'וימקס 250 ואחרי זה מקסים 400.
לא הייתה לי בעיה לנסוע כל יום חצי שעה לכל כיוון + פעמיים בשבוע מאזור עכו לנתניה הלוך חזור ללימודים (עשיתי את זה שנה עם 250 ושנה עם 400)
מה שכן, לא היו לי ירידות ועליות בדומה לירושלים.
מדרגת הביטוח קופצת מעל 250 באופן ניכר (קרוב לאלף שקל לשנה חובה + עלות מקיף גבוהה יותר אם תעשה).
אני לא יודע אם מחירי יד 2 הם ריאליים אבל זה לא אופנוע וכנראה שאין עליו שום שידרוגים מיוחדים. גם לא חסרים כלים בשוק ככה שאין סיבה שלא תשיג קטנוע במחיר מצויין אם טיפה תחפש.
טיפולים - זה כבר תלוי בסוג הקטנוע. זה נע בין טיפול כל 3000 לטיפול כל 5000 והמחיר תלוי בסוג. בעקרון די קל לבדוק באינטרנט עלות טיפולים. לרוב מחשבים את זה בעלות כוללת לשנתיים.
אני יכול להגיד מהנסיון שלי שבסאן יאנג הטיפולים של ה - 400 יצאו יותר זולים בגלל המרווחים הגדולים יותר (בחישוב כולל של שנתיים)
מקווה שזה עוזר
אני עברתי לmp3 מאקסאיבו משיקולים של בטיחות ופרקטיות.
בעיקרון משקף הרוח גרוע מהאקסאיבו ונסיעה במהירות גבוהה בכבישים מהירים תגבה מחיר מלחימה מתמשכת, פתרון - להחליף את המשקף המקורי.
תנוחת הישיבה צפופה וגורמת להרבה לחץ על הברכיים (לפחות לי) פתרון - מדרסים מותאמים לדגם שאליהם מחברים רגליות שמשפרים נפלאות את תנוחת הישיבה.
איפה אפשר להשיג אותן? אצלי כמובן.
באופן כללי, שיקול הביטוח לא צריך לשחק תפקיד בכלל מכיוון שה250 חלש מידי למשקל העצמי של הכלי הזה, לדעתי אין שאלה בכלל בבחירת ה400.
הביטוח הוא הכי יקר אך לדעתי זה שווה את זה.
תודה רבה לעל המשיבים והעוזרים
דווקא בגלל שלא רכבת המון שנים, הייתי ממליץ על 125 ולא על כלים כבדים. קח את זה באיזי, לאט לאט.
מה הוא יעשה עם 125? יסתובב בחצר?
גם 500 זה לא פסיכי מבחינת כוח כי זה כלי כבד יחסית.