תודה רבה על הסיקור!
שאלה שעלתה לי תוך כדי נבירה באתר של ארנב אנרגיה..
מה ההבדל בין f3mc ל f3xt...?
ראיתי שאין באתר שלהם את ה mc.
השוואה בין דיבוריות
שלום לכולם,
אני מעלה פה השוואה שעשיתי בעבר בין שני דגמים של דיבוריות שהשתמשתי בהן. אני מקווה שזה יעזור לרוכבים אחרים בהחלטה.
ראשית, כדאי לציין שהאופנוע הוא כלי הרכב היחיד שלי (יש לאשתי רכב משפחתי) וכל הנסיעות היומיומיות שלי מתבצעות רק עליו.
דיבורית מבחינתי היא הכרח, גם מכיוון שאני מאד אוהב לשמוע מוזיקה בנסיעה וגם מכיוון שאני מקבל לא מעט טלפונים תוך כדי נסיעה.
בנוסף, אני נוסע לטיולים עם אשתי ולכן חשוב לי שיהיה באפשרותי לתקשר איתה.
דרישות סף – דיבורית בעלת שמיעה ברמה גבוהה, עמידה במים, שליטה נוחה על הפונקציות השונות, חיבור למוזיקה חיצונית.
במשך קרוב לשלוש שנים הייתה ברשותי דיבורית מסוג Scala rider G9 עד שבתחילת החורף היא התקלקלה והוחלפה לדיבורית של Interphone מדגם F3MC.
ההשוואה בין שתי הדיבוריות היא לא בדיוק "תפוחים לתפוחים" מכיוון שהסקאלה היא מראש בעלת יכולות גבוהות יותר. יחד עם זאת במרבית הפרמטרים יש בהחלט מקום להשוואה.
תאור בסיסי
Interphone F3MC
הדיבורית מיועדת לשימוש של עד 3 רוכבים, על פי היצרן היא מסוגלת להתחבר גם לסוגים אחרים של דיבוריות
Scala Rider G9
הדיבורית מיועדת לתקשורת של עד 9 רוכבים באינטרקום.
איכות השמע
באופן מפתיע, איכות השמע בדיבורית של אינטרפון טובה באופן משמעותי. בעיקר זה נכון לגבי מענה לשיחות טלפון. בסקאלה כמעט ולא היה ניתן לשמוע מעל ל – 80 קמ"ש מה שאילץ אותי תמיד להאט ולעיתים אף ממש לעצור בצד ולעומת זאת באינטרפון גם ב – 110 קמ"ש אין שום בעיה לשוחח בטלפון.
נוחות הפעלה
גם בסעיף הזה יש נצחון מוחץ לאינטרפון. תפעול הכפתורים גם דרך הכפפות הוא קל וברור ואינו מהווה שום בעיה. לעומת זאת בסקאלה כמעט ולא ניתן לתפעל את הכפתורים עם כפפות. הכפתורים קרובים ולא בולטים וצריך להעביר את היד על פני הדיבורית לטובת התמצאות. גם תנוחת הלחיצה אינה קלה ובסופו של דבר גרמה לקריעה של הכיסוי נגד גשם שדרכו חדרו מים והרסו את הדיבורית.
חשוב לציין שבנוסף, באינטרפון ישנו חיווי קולי תמידי של התפריט כך שגם במקרה שנלחץ על כפתור לא נכון, קל מאד להבין ולשנות. הדבר הזה אינו קיים בסקאלה.
מיקרופון
נצחון לאינטרפון. האינטרפון מגיעה עם מיקרופונים נפרדים לקסדה נפתחת וקסדה סגורה ולכן המיקרופון לקסדה הסגורה מותאם בצורה נוחה בהרבה.
רמקולים
תיקו. לאינטרפון יש בערכה מדבקות רזרביות המאפשרות לתקן טעויות בהרכבה. לעומת זאת לסקאלה יש רמקולים קטנים ונוחים יותר שיותר קל למקם אותם בקסדה.
מטען
נצחון לסקאלה. לאינטרפון יש כבל יעודי די מעצבן והערכה מגיעה ללא מטען. לעומת זאת לסקאלה יש קבל סטנדרטי שמתאים גם לרוב הטלפונים (סמסונג למשל) והערכה מגיעה עם מטען.
מדריך למשתמש
נצחון מוחץ לסקאלה. האינטרפון מגיעה עם מדריך מקוצר בלבד ורק אחרי חפירה באינטרנט מצאתי מדריך נוח וברור להפעלה. בסקאלה לעומת זאת יש מדריך ברור וגם אתר עם כל המדריך מא' ועד ת'.
הנחיות קוליות
נצחון לסקאלה. בסקאלה ניתן לבצע למעשה כל דבר למעט שינוי בעוצמת הקול על ידי פקודות קוליות. ברוב המקרים היא גם מבינה היטב את הפקודות. באינטרפון לעומת זאת הפקודה היחידה שקיימת היא מענה קולי לשיחה נכנסת.
מחיר
הנתון הזה טיפה מעוות בגלל שלא מדובר בהשוואה הוגנת. הסקאלה היא מכשיר הדגל ולעומת זאת באינטרפון קיימים דגמים משוכללים יותר. יחד עם זאת בחרתי כן לציין את הפרמטר הזה מכיוון שרוב הפונקציות המשמעותיות קיימות בשתיהן. את הסקאלה קניתי לפני כשלוש וחצי שנים במחיר מבצע של 1200 ש"ח ליחידה (זה גם המחיר כיום פחות או יותר). לעומת זאת את האינטרפון קניתי לפני מספר חודשים במחיר של 1100 ש"ח לשתי יחידות.
פונקציות נוספות
בסקאלה יש רדיו וניתן לכוון בו תחנה מראש. באופן אישי מעולם לא השתמשתי בו כך שאיני יכול להעיד על האיכות. בסקאלה יש אפשרות לקבוע מספר לחיוג מהיר ולחייג אותו ישירות מהדיבורית (יעיל מאד לפתיחת שערים חשמליים למשל). באינטרפון יש חיוג קולי - טרם השתמשתי ואינני יכול להעיד על האיכות. בשתי הדיבוריות יש חיוג למספר אחרון. באינטרפון ניתן לשתף מוזיקה בין הרוכבים.
נתונים טכניים (על פי היצרנים)
סקאלה אינטרפון זמן טעינה כ – 3 שעות כ – 3 שעות זמן המתנה ללא דיבור כ – 150 שעות כ – 700 שעות זמן דיבור כ – 13 שעות כ – 12 שעות מרחק בין רוכבים 1.6 ק"מ 1 ק"מ
שורה תחתונה
באופן ממש מפתיע האינטרפון מנצחת בגדול. גם איכות השמע וגם נוחות המשתמש, אולי שני הפרמטרים המשמעותיים ביותר טובים בהרבה באינטרפון. הדבר הכי מפתיע הוא שזה גם עולה חצי. במקרה הזה, הזול יותר הוא דווקא הטוב יותר.
נכון שלסקאלה פונקציות נוספות אך לטעמי הן זניחות, ולדעתי גם לא שימושיות לרוב הרוכבים. בוודאי ובוודאי שלא שוות בעיני מחיר יותר מכפול.
נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 18-07-2015 בשעה 23:21.
תודה רבה על הסיקור!
שאלה שעלתה לי תוך כדי נבירה באתר של ארנב אנרגיה..
מה ההבדל בין f3mc ל f3xt...?
ראיתי שאין באתר שלהם את ה mc.
אהלן, אתה יודע מה ההבדל בין הf3mc ל f ולה f5? לא כול כך הצלחתי להבין
הי,
להבנתי ה - f3xt וה - f3mc הם דגמים דומים מאד ותואמים. אני לא ראיתי הבדל ויכול להיות שמדובר רק בשיטת תקשורת מתקדמת יותר. שווה להתקשר לארנב.
ה - f5 היא דיבורית מתקדמת יותר מה - f3mc וכוללת פרוטוקול בלוטוס 3.0 ורדיו.
"האינטרפון מגיעה עם מדריך מקוצר בלבד ורק אחרי חפירה באינטרנט מצאתי מדריך נוח וברור להפעלה"
לטובת אלה מאיתנו שהתלהבו מהביקורת שלך, איפה משיגים את המדריך הנוח?
התכתבתי עם ארנב אנרגיה היבואן של אינטרפון, חייב לציין שהתגובה הייתה מהירה מאוד ועניינית.
סדרת ה mc זו הסדרה החדשה שנכנסה כרגע לשוק, האתר עדיין אינו מעודכן והם עובדים על שדרוג שלו.