קודם כל הבחור כתב שזה מעניין אותו ומה שהוא יעשה עם זה אח"כ פחות חשוב לו.
דבר שני - ללמוד זו דרך לא יעילה אם המטרה שלך היא לעשות כסף. בהנחה שיש לך את הכישורים המתאימים ללמוד לתואר (במיוחד במדעי הטבע ובהנדסה), אז אם תשתמש בכישורים שלך כדי לבנות עסק - לדוגמה - אינסטלציה, בנייה וכד' - מהר מאוד תגיע למצב שבו תהיה קבלן, אנשים יעבדו בשבילך ותעשה הרבה יותר כסף מאשר אם תלמד באוניברסיטה. אם תחשב את ההוצאות של הלימודים ואת העובדה שבאותן 3-5 שנים אתה לא ממש מרוויח זה אפילו יותר נכון.
דבר שלישי - מי שטוב במקצוע שלו ימצא עבודה מכניסה לא משנה באיזה תחום. אני מכיר לא מעט פיזיקאים שעובדים במקומות כמו רפא"ל או תעשיות היי-טק אחרות ומרוויחים יפה עד יפה מאוד. אני מכיר עובדים סוציאליים שלאחר רכישת ניסיון (במשכורות נמוכות מאוד) פתחו קליניקה פרטית ומכיוון שהם טובים הכנסתם נאה ביותר. אני מכיר גם מהנדסי אווירונאוטיקה ומהנדסי חשמל שלא מצליחים למצוא עבודה בתחומם - הם היו מספיק טובים לגמור את התואר (בקושי) אבל לא מספיק טובים בעבודה.
הניסיון שלי מראה שככלל (ויש, כמובן, יוצאים מהכלל) אלו שבחרו ללמוד מקצוע שאהבו מתפרנסים יפה ממנו ואלו שבחרו ללמוד מקצוע כי יש בו עבודה שונאים כל בוקר (מלבד ששי-שבת) ונשארים ברמות הנמוכות פשוט כי הם לא מספיק טובים.