עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 31

אשכול: לימודי פיסיקה בבן גוריון

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    לפני כמה שנים עשיתי מכינה באונ' ת"א ולקחתי מורה פרטי - היה בעל תואר שני בפיסיקה מאונ' בן גוריון,הוא לא היה אופטימי ועדיין גר עם ההורים (היה בן 30 +).
    נכון שלא מדובר בתואר בפילוסופיה או במדעי מזרח אסיה אבל כשלתואר אין ביקוש יש לזה סיבה.
    תריץ חיפוש בדרושים ותראה כמה עבודות יש לפיסיקאים,כמה למתכנתים,כמה למהנדסי חשמל וכמה למהנדסי מכונות ,אח"כ תבדוק כמה ביקוש יש לתכנות או להנדסת חשמל באותו מוסד.

Member
    אני ימליץ לך בתור אחד שעשה את המכינה אבל לא בתוכנית אפיקים שתעבור אותה, היא לא פשוטה ( באופן יחסי לבית ספר) על כל מקרה אם אתה לא מאלו שהוקפצו כיתה
    בתיכון או שעשו קורסים בתיכון לא הייתי קופץ לפיזיקה ישר בטח לא בבן גוריון (יש אחוז נושרים עצום ולרוב אין אנשים שמסיימים את התואר ב3 אלה פורסים ל4).

תוכנית אפיקים מעולה ואם תסיים את המכינה בהצלחה תוכל גם להמשיך בתוכנית (בד"כ) במהלך התואר וזה יעזור לך מבחינה כספית.

באופן כללי המכינה דיי תעזור לך בחודש-חודשיים הראשונים להתעקלם יחסית בקלות לעומת אנשים שעשו פסיכומטרי או בגרויות כי היא יותר טובענית וברמה מעט יותר גבוהה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    לפני כמה שנים עשיתי מכינה באונ' ת"א ולקחתי מורה פרטי - היה בעל תואר שני בפיסיקה מאונ' בן גוריון,הוא לא היה אופטימי ועדיין גר עם ההורים (היה בן 30 +).
    נכון שלא מדובר בתואר בפילוסופיה או במדעי מזרח אסיה אבל כשלתואר אין ביקוש יש לזה סיבה.
    תריץ חיפוש בדרושים ותראה כמה עבודות יש לפיסיקאים,כמה למתכנתים,כמה למהנדסי חשמל וכמה למהנדסי מכונות ,אח"כ תבדוק כמה ביקוש יש לתכנות או להנדסת חשמל באותו מוסד.
    קודם כל הבחור כתב שזה מעניין אותו ומה שהוא יעשה עם זה אח"כ פחות חשוב לו.
    דבר שני - ללמוד זו דרך לא יעילה אם המטרה שלך היא לעשות כסף. בהנחה שיש לך את הכישורים המתאימים ללמוד לתואר (במיוחד במדעי הטבע ובהנדסה), אז אם תשתמש בכישורים שלך כדי לבנות עסק - לדוגמה - אינסטלציה, בנייה וכד' - מהר מאוד תגיע למצב שבו תהיה קבלן, אנשים יעבדו בשבילך ותעשה הרבה יותר כסף מאשר אם תלמד באוניברסיטה. אם תחשב את ההוצאות של הלימודים ואת העובדה שבאותן 3-5 שנים אתה לא ממש מרוויח זה אפילו יותר נכון.
    דבר שלישי - מי שטוב במקצוע שלו ימצא עבודה מכניסה לא משנה באיזה תחום. אני מכיר לא מעט פיזיקאים שעובדים במקומות כמו רפא"ל או תעשיות היי-טק אחרות ומרוויחים יפה עד יפה מאוד. אני מכיר עובדים סוציאליים שלאחר רכישת ניסיון (במשכורות נמוכות מאוד) פתחו קליניקה פרטית ומכיוון שהם טובים הכנסתם נאה ביותר. אני מכיר גם מהנדסי אווירונאוטיקה ומהנדסי חשמל שלא מצליחים למצוא עבודה בתחומם - הם היו מספיק טובים לגמור את התואר (בקושי) אבל לא מספיק טובים בעבודה.
    הניסיון שלי מראה שככלל (ויש, כמובן, יוצאים מהכלל) אלו שבחרו ללמוד מקצוע שאהבו מתפרנסים יפה ממנו ואלו שבחרו ללמוד מקצוע כי יש בו עבודה שונאים כל בוקר (מלבד ששי-שבת) ונשארים ברמות הנמוכות פשוט כי הם לא מספיק טובים.

לא יעצתי לאף אחד ללמוד מקצוע שהוא שונא רק בגלל שהוא רווחי,ציינתי עובדה - אין הרבה עבודה בפיסיקה בארץ ישראל,ברוסיה,אירופה וארצות הברית המצב יותר אופטימי.
    תארים כאלו מצוינים אם אתה רוצה להיות סגל אקדמאי שם לא חסרה עבודה,בתעשייה המצב שונה.
    אם המקצוע שאתה אוהב רווחי ללמוד זו דרך מצוינת לעשות כסף,אבל אם אתה מספיק מוכשר ומוכן לקחת את הסיכון תואר הוא בזבוז זמן.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    כל פיזיקאי יכול בקלות להיכנס לכל עבודה בתחום המדעים המדוייקים במיוחד בהייטק, ממתכנת ועד השמים הם הגבול.

Junior Member
    תודה רבה חברים, אכן כסף לא מעניין אותי, אני רוצה ללמוד משהו מעניין, ויהיה בסדר.
    מה גם שאיני מתכנן לחיות בישראל אז השוק רחב ידיים.
    כנראה אני אלך למכינה כי סיכויי קלוש שאתקבל בלי שיפור בגרות.
    אבל לא נורא, נלמד את הבסיס בצורה טובה, שיהיה קצת יותר קל בתואר.

אם אני אזכור ובהנחה שווילז עדיין יהיה קיים אני אעדכן מה קורה עוד 3-5 שנים

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    כל פיזיקאי יכול בקלות להיכנס לכל עבודה בתחום המדעים המדוייקים במיוחד בהייטק, ממתכנת ועד השמים הם הגבול.
    על סמך מה אתה אומר את זה?
    פיזיקאי עם תואר ראשון בלבד מאד מאד מוגבל במשרות שהוא יכול להתקבל אליהם, בטח לא לכל משרה בתחום המדעים המדויקים שם דורשים לרוב תארים מתקדמים.
    בנוסף, תכנות הוא ממש לא בתחום המדעים המדויקים, ולפיזיקאי יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי להתקבל לעבודה כמתכנת.
    ואם זה הכיוון, להיות מתכנת, למה בכלל ללמוד פיזיקה שהוא תואר קשה מאד ולא נגיד מדעי המחשב או הנדסת חשמל?

ולפותח השרשור, שאלה אמיתית - איך אתה יודע שפיזיקה מעניין אותך?

(כותב שורות אלה למד פיזיקה והנדסת חשמל ועובד בהייטק, ויש לו חברים מהנדסים וחברים פיזיקאים)

Junior Member
    אני לא יודע בוודאות שזה מעניין אותי, אבל זה נשמע לי נכון להתחיל בפיזיקה, לא משנה מה ארצה לעשות בתואר שני, בהנחה שאשאר במדעי החיים

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    אם אתה מתכוון להשאר באקדמיה לתארים מתקדמים, אז באמת לא צריך לעניין אותך מה מצב העבודות בתחום.
    אני מניח שהתכוונת למדעים מדויקים ולא מדעי החיים.

עדיף להתחיל בתואר שבו אתה מתכוון לעשות תואר שני, אבל אם אתה לא יודע אז אולי פיזיקה זו באמת בחירה נכונה, חוץ מזה שזה התואר הכי קשה במדעים מדויקים (חוץ ממתמטיקה...).
    חוץ מהיותו תואר קשה הוא גם מאד מאד מתמטי, ובטח בתואר שני והלאה, ולכן אני מקווה שאתה גם אוהב מתמטיקה.

בכל מקרה, בהצלחה!

המכינה הולכת להיות אחד הדברים הקשים שתעשה,אולי בדיעבד אפילו יותר קשה מהתואר.
    תסגור את כל הפינות שיש עכשיו אח"כ לא יהיה לך זמן לכלום.

Junior Member
    תודה
    מישהו יכול להסביר לי למה המכינה כל כך קשה??
    אני בטוח שאתם צודקים כי עברתם את זה, אבל זה בסך הכל מתמטיקה פיזיקה ואנגלית 5 יחידות.
    אנגלית גרתי שנתיים בארה״ב, אני מאמין שאני אתמודד עם זה, ומתמטיקה ופיסיקה 5 יחידות, אנשים בתיכון עושים את זה.. כולם אומרים לי שזה קשה בטירוף וקשה לי להבין :/

המכינה קשה כי היא מאוד אינטנסיבית.
    אנגלית זה החלק הקל ואם לא למדת פיסיקה בכלל הייתי ממליץ לך בחום להתחיל מעכשיו - תשיג ספרים של אשל במכניקה וחשמל ותתחיל לפתור.

Senior Member
    לך על זה! אולי תגלה תיאוריות חדשות?
    הכי טוב ללמוד כימיה.
    לא הולך בעבודה? אפשר להכין קריסטל ולמכור!
    כמו בשובר שורות

Member
    הרמה יותר גבוהה מביצפר דיי בהרבה למרות שבסופה אתה מקבה מקבל 5 יח' שקולות לביצפר. ההכנה המנטלית לתואר היא מעולה- מה שלפי דעתי שום אנקורי או לחמן או כל אחד אחר יכין אותך הקצב הוא דיי גבוהה במיוחד אם זרקת בבית הספר ולא למדת באופן רציני או עשית 5 יחידות בבית הספר.

Junior Member
    תודה חברים, לקחתי לתשומת ליבי מה שאמרתם.