אני באותה דילמה מכיוון שאני עובד במקום שמאפשר חופשים רק בחורף.
היעדים שעלו הם או ספרד או פורטוגל אם זה אירופה, מכיוון שהן המדינות הכי חמות באירופה.
אם לא אז אפשר גם דרום אפריקה אך הטיסה תהיה מעט יקרה יותר.
אהלן, עלה לי לאחרונה הרעיון של לטוס לטיול אופנוע בסוכות, שבמהלכו אתנייד ממלון למלון עם האופנוע.
יש לי ניסיון רכיבה, אך אין לי ניסיון של רכיבה בחו"ל. כנראה שאשכור אופנוע ספורט תיור בנפח גבוה (בהתאם למחיר שיושפע מהיעד)
הבעיה העיקרית היא שסוכות זה בסוף אוקטובר, ולכן הסיכויים לגשם ברוב אירופה די גבוהים.
רציתי להתייעץ איתכם בשביל לבחור יעד שעונה על הקריטריונים הבאים :
לא גשום מדי בתקופה הזו, מחירי טיסה לא יקרים מאד, כבישים טובים ונופים יפים. (עדיפות לאירופה, אך לא חובה)
בנוסף, מה דעתכם על טיול כזה בתנאי גשם? האם כדאי לקחת הסיכון?
נראה שאופציה די ריאלית היא יוון, אך שמעתי שהכבישים שם מחורבנים, למישהו יש ניסיון ?
תודה !
אני באותה דילמה מכיוון שאני עובד במקום שמאפשר חופשים רק בחורף.
היעדים שעלו הם או ספרד או פורטוגל אם זה אירופה, מכיוון שהן המדינות הכי חמות באירופה.
אם לא אז אפשר גם דרום אפריקה אך הטיסה תהיה מעט יקרה יותר.
לעשות פאסים באלפים (או פירנאים) עדיף בקיץ. אבל יקר. מאד יקר.
יש לי חלום לצאת בספטמבר (שזה עכשיו) לכרתים. המחירים עממיים (עונת ביניים בתיירות) והכבישים ... תשכור דו"ש.
אם תמצא ביוון עצמה סוכנויות השכרת אופנועים (במחירים של רודוס/כרתים) תגיד לי.
תודה על העזרה.
קסד, אני קצת חושש להעלות על דו"ש בגלל שרכבתי רק על אופנועי ספורט (בעבר cbr250 וכיום 600). מה דעתך על העניין ?
בחנתי את האפשרות של דרום אפריקה, צריך לקחת בחשבון ש :
א. דרום אפריקה זו מדינה עם גשם כמעט כל השנה, ולפי האתר הזה http://www.holiday-weather.com/cape_...rages/october/
באוקטובר יש לך בממוצע 9 ימים גשומים (לעומת 3 בישראל, לפי האתר)
ב. זה לא בהכרח המקום הכי סימפטי ויש שם הרבה פשע, צריך להיות מאד זהירים ולא ללכת לאיבוד, כי זה נשמע כמו מתכון לזה שיגנבו לך את האופנוע
ברודוס וכרתים לא ראיתי יותר מדי אופנועי ספורט. אולי בגלל שהיתה לי ראיה סלקטיבית.
אני אישית לא רואה הגבלה ל"עבור" מספורט לדו"ש (או פסאודו דו"ש כמו ורסיס ויצטום וכ'ו) אלא ההפך - הכבישים המפותלים נבנו במיוחד בשבילם.
הייתי דואג פחות מהכבישים המשובשים ויותר למצב האופנוע ותקינות הצמיגים.
(אני שכרתי אחד עם צמיגים מפלסטיק ונזילה מהבקבוק ישר לדיסק)
השאלה גם לכמה זמן אתה מתכנן.
את רודוס אתה תופר ביום וחצי.
את כרתים בכמה ימים. (גם קפריסין אופציה שכדאי לך לבדוק, היא קטנה מכרתים וגדולה מרודוס)
ושוב, יוון עצמה - אם יש לך מידע על השכרת אופנועים שם (במחירים עממיים כמו באיים. שם בכל לובי של מלון עומדים אופנועים להשכרה)
אני אשמח לדעת.
עם ציוד נכון וסיקור עיתונאי גם אתה תוכל להיות כוכב (סלאש אחינועם באפריקה)
בהצלחה