bump
מכירים את הקפיצה הלא כל כך נעימה בין מצב מצערת סגור לפתוח ב MT09?
זה נובע, בין השאר, משינוי קיצוני בתערובת הדלק בין מצב closed loop (תערובת מחושב עם התייחסות למשוב מהאגזוז) לבין מצב open loop (תערובת נלקחת ישירות מטבלאות הדלק במחשב המנוע).
מצב closed loop פעיל כאשר האופנוע משייט בניחותא בפתיחת מצערת קטנה (פחות או יותר מקביל לזמן שרואים את החיווי Eco על הצג), במצב הזה המחשב קורא את הנתונים מחיישן האגזוז ומכוון את התערובת ליחס אויר דלק של 14.7:1, שהיא אופטימלית במבחינת זיהום אויר וגם חסכונית בדלק (אך קצת פחות נעימה וחלקה לרכיבה).
כאשר אנו פותחים את המצערת ודורשים כח מהמנוע המחשב עובק למצב open loop שבו הוא לוקח את משך הזרקת הדלק ממפת הדלק הסטטית ומכוון את התערובת יותר בסביבות 13:1 שהיא תערובת המספקת יותר אנרגיה וכח למנוע.
מכיוון שיש מדרגת שינוי גדולה בתערובת בין משוב למצב פתוח, אני מרגישים את הקפיצה הזאת בכח בכל פעם שפותחים או סוגרים את המצערת.
kevxtx הוא איש יקר שכבר שנים משפר ומשכלל את האופנועים שלו, כתחביב, ובונה גם קיטים יעודיים לכך. הוא עשה הרבה לקהילת ה KTM ולפני מספר שנים קנה לעצמו MT09 והתחיל לשפר גם אותו. הקיטים שלו ברמת גימור ובאיכות גבוהה.
הקיט הזה מתחבר בקלות למערכת הקיימת, בלי צורך לחתוך חוטים (plug and play). הקיט יושב בין חיישן החמצן של האגזוז לבין מחשב המנוע, ועושה קצת מסאג׳ לערכי שהחיישן מדווח. על ידי כך הוא גורם למחשב לכוון לתערובת של 13.6:1 במצב ה closed loop. מהשינוי הזה אנחנו מרוויחים פעמיים, פעם אחת אני משייטים עם תערובת דלק מעט יותר עשירה, התורמת לכח ולנעימות הרכיבה, ובפעם השנייה אנו מקטינים משמעותית את המדרגה בין מצב סגור לפתוח ואז המעברים כמעט שאינם מורגשים.
ניתן לראות הוראות התקנה וכן הסברים מפורטים בלינק הזה, ובפורומים אחרים ברשת: http://www.vcyclenut.com/uploads/3/7...tions_25.2.pdf
קיט כזה עולה 120$ באיביי, או בפורומים השונים.
אני מוכר ב 250₪. הוא היה בשימוש כמה חודשים, אך תקין לחלוטין ומתפקד כמו חדש.
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
KTM 790 Adventure R
bump
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
KTM 790 Adventure R
נמכר
KTM 790 Adventure R
האם הקיט הזה מתאים ל MT-09 TRACER 2016?