עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
תוצאות 31 עד 40 מ 40

אשכול: נייקד או ספורט?

Senior Member
    מאחר והעניין די חם באוטופוליטיקה וכיוון שהעניין נושק גם לפן הביטוחי, אוסיף כי העשור הקרוב עומד להיות משמעותי ביותר מבחינת הכוונת הציבור בשימוש בתחבורה ובפרט לנו הרוכבים.

במה דברים אמורים? ככלל, ברגע שמכוניות אוטונומיות יתחילו להימכר, הן לכאורה צפויות לסלול את הדרך להוזלת עלויות הביטוח. זאת כיוון שכמות התאונות בכביש בגין טעויות אנוש צפויות לפחות באופן ניכר.

כתוצאה מכך, מי שירצה להמשיך ולנהוג לבדו ייאלץ לשלם פרמיית ביטוח נכבדה בהיותו גורם מועד לתאונה... זאת בדומה לעולם הדו״ג שבו מאלצים את הרוכב באופן עקיף לרכב על 125/250 סמ״ק בשל עלויות הביטוח. כך שלמעשה, למרבית הנהגים לא תהיה ברירה והם יתומרצו לעבור לרכב אוטונומי.

מכאן, שגם אם מדינה כישראל תעודד ותתמוך במעבר לדו״ג על מנת לפתור לכאורה את בעיית הפקקים ומצוקת החניה - כל עוד לא יימצא פיתרון בפן הביטוחי, הרוכבים יחטפו זרנוק שלא מן הנמנע יסכל את הכדאיות הכלכלית לרכב על דו״ג.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 23-09-2016 בשעה 01:41.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    מאחר והעניין די חם באוטופוליטיקה וכיוון שהעניין נושק גם לפן הביטוחי, אוסיף כי העשור הקרוב עומד להיות משמעותי ביותר מבחינת הכוונת הציבור בשימוש בתחבורה ובפרט לנו הרוכבים.

במה דברים אמורים? ככלל, ברגע שמכוניות אוטונומיות יתחילו להימכר, הן לכאורה צפויות לסלול את הדרך להוזלת עלויות הביטוח. זאת כיוון שכמות התאונות בכביש בגין טעויות אנוש צפויות לפחות באופן ניכר.

כתוצאה מכך, מי שירצה להמשיך ולנהוג לבדו ייאלץ לשלם פרמיית ביטוח נכבדה בהיותו גורם מועד לתאונה... זאת בדומה לעולם הדו״ג שבו מאלצים את הרוכב באופן עקיף לרכב על 125/250 סמ״ק בשל עלויות הביטוח. כך שלמעשה, למרבית הנהגים לא תהיה ברירה והם יתומרצו לעבור לרכב אוטונומי.

מכאן, שגם אם מדינה כישראל תעודד ותתמוך במעבר לדו״ג על מנת לפתור לכאורה את בעיית הפקקים ומצוקת החניה - כל עוד לא יימצא פיתרון בפן הביטוחי, הרוכבים יחטפו זרנוק שלא מן הנמנע יסכל את הכדאיות הכלכלית לרכב על דו״ג.
    קודם שנראה רכב כזה עובד.
    משם צריך לבדוק עד כמה הוא בטיחותי באמת.
    ואז ורק אז אולי הביטוח ישתנה.

וסתם בקשר למה שאמרתה אופניים חשמליות די קרובות לקטנוע בביצועים ולא משלמים בכלל ביטוח ואיזה פלא אף אחד עוד לא פשט רגל...

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    סטאר 89
    אני אניח את זה כאן
    http://www.thecar.co.il/%D7%94%D7%A9...4%D7%A0%D7%99/
    ו

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אז זהו, שמן הסתם זה יקח זמן, אולם זו המגמה והמתווה הנראים לעין ונכון להיום, נראה שהמדינות יתמכו בכך כיוון שהן צוברות יותר כוח ושליטה על הפרט בעודם יוצרים סדר בכביש מבלי לטרוח ומשכך כלל מהלך המעבר לרכבים אוטונומיים יקבל רוח גבית (כך גם, הציבור יתמוך במהלך בדיוק כפי שהוא תומך כיום ביודעין במתן מידע אישי ושליטה לגורמים רבים בעודו מתמכר יותר ויותר לסלולר בשקל תשעים).

בינינו, כמה יישומים לא מושלמים - שלא לומר כושלים, ראית לפני שהם בכלל הוכיחו את תכליתם? למשל בישראל - בטר פלייס או תשתיות וכבישים שמצטיירים יפה בעוד שאינם מספקים לאזרחים פיתרון בתצורה של תחבורה ציבורית נאותה. דוגמא נוספת וקרובה יותר, היא מבחינת סוגיית העלאת מחירי שכירות הדירות ע"י בעלי יותר משלוש דירות שכבר העלו מחירים מתוך ציפייה לבאות למרות שבפועל תוכניות המיסוי בעניינם טרם החלה... עובדות לחוד ומעשים לחוד.

לגבי אופניים חשמליות - כידוע לך, לפחות בארץ ולמרות הבאז, העניין נופל כיום בין הכיסאות עד שהמדינה תתערב משיקולי הכנסות מס, לוביסטים ואח' כאשר בהקשר של פשיטת רגל... להזכירך, יש בלגאן לא קטן מבחינת נפגעי רוכבי האופניים החשמליות שמחד לא מקבלים תמיכה ראויה (אם זה מצד המדינה ואם זה מבחינת ביטוח פרטי שמתנער או שכלל לא נדרש להתערב) כאשר תזרים המזומנים היום יומי שלהם נפגע קשות בעוד הצד הפוגע ומשפחתו לא מסוגלים לעמוד בתשלומי פיצויים (ריאליים) לנפגעים וגם כן נקלעים למשבר.

Happy Happy, Joy Joy :P
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 23-09-2016 בשעה 06:53.

Member
    חבר'ה, גם אם אני קונה חדש, במחיר של 35 אלף "סה"כ" לחדש, משתלם בכלל לעשות ביטוח מגניבה?
    ביטוח מגניבה אם אני לא טועה זה כמעט 4000 ש"ח, זה פשוט המון משווי הכלי עצמו, וזה תקף רק לשנה, תוסיפו השתתפות עצמית במקרה של גניבה, וזה פשוט לא נראה לי משתלם.
    מעבר לזה שאני לא גר באזור תל אביב וגוש דן, שם רוב הגניבות קורות.
    מהבנתי שקטנועים זה בעיקר מה שנגנב פחות אופנועים, ובטח אופנועי A1.
    יש לי בית פרטי, כך שבלילה פשוט אכניס אותו הביתה לסלון, וזה כבר פותר לי חצי מהבעיה.
    נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 25-09-2016 בשעה 17:31.

אני משלם על מקיף (כולל גניבה, שריפה ותאונות) 3500 ש"ח על כלי שעולה 50,000. משתלם? זה אתה תחליט. לי אין עוד 50,000 לשים על כלי חדש אם שלי יגנב. 3500 בשנה יש לי.

אם יש לך בית פרטי ואתה יכול להכניס אותו פנימה, באמת אין טעם לדעתי לעשות מקיף.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    אני משלם על מקיף (כולל גניבה, שריפה ותאונות) 3500 ש"ח על כלי שעולה 50,000. משתלם? זה אתה תחליט. לי אין עוד 50,000 לשים על כלי חדש אם שלי יגנב. 3500 בשנה יש לי.

אם יש לך בית פרטי ואתה יכול להכניס אותו פנימה, באמת אין טעם לדעתי לעשות מקיף.
    זה 3500 כולל השתתפות עצמית במקרה של גניבה או תאונה? אם לא כולל, אתה יודע במקרה כמה אתה אמור לשלם ?

Senior Member
    אני משלם על מקיף (כולל גניבה, שריפה ותאונות) 3500 ש"ח על כלי שעולה 50,000. משתלם?
    האמת שכן.

לשלם מקיף בסך של 7% מערך הכלי, על פניו נשמע כמו דיל טוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tsachi צפיה בהודעה
    זה 3500 כולל השתתפות עצמית במקרה של גניבה או תאונה? אם לא כולל, אתה יודע במקרה כמה אתה אמור לשלם ?
    מן הסתם צריך לשלם השתתפות עצמית אם נגנב או תאונה. במקרה של גניבה, התשלום שלי הוא 2700 ש"ח. במקרה של תאונה, 1900 ש"ח במוסך הסדר.

מדובר בביטוח ישיר. התנאים הכי טובים שמצאתי.

ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    האמת שכן.

לשלם מקיף בסך של 7% מערך הכלי, על פניו נשמע כמו דיל טוב.
    לא שאלתי כדי לקבל תשובה.. בשבילי כרגע זה דיל טוב. שנה הבאה, לא בטוח.

Member
    מן הסתם צריך לשלם השתתפות עצמית אם נגנב או תאונה. במקרה של גניבה, התשלום שלי הוא 2700 ש"ח. במקרה של תאונה, 1900 ש"ח במוסך הסדר.

מדובר בביטוח ישיר. התנאים הכי טובים שמצאתי.

לא שאלתי כדי לקבל תשובה.. בשבילי כרגע זה דיל טוב. שנה הבאה, לא בטוח.
    הרבה תודה על המענה וההסבר, עכשיו הכל ברור יותר. שמע, נראה לי אעשה מקיף, לפחות בשנה הראשונה. המחשבה לאבד אופנוע חדש בשווי 35 וכל הכסף יילך לאיבוד בבת אחת, מעבירה לי צמרמורת רעה רק המחשבה על זה. לא שווה את הסיכון באמת, כמו שאמרת.
    אני גם לא ידעתי שכל שנה שחולפת עם ירידת הערך גם מחיר ביטוח יירד בהתאם, זה נתון מאוד מעודד שמשנה את הכל עבורי.