לבולם היה מיכל גז?
****זה ארוך אבל שווה לקרוא למי שמתעניין להביא איתו במזוודה מחו"ל חלקי רכב****
אני את הכסף כבר הפסדתי (מי שקורא את ההודעה הזו וחי בארה"ב או מכיר את המערכת וחושב שיכול לעזור - כמובן אני אשמח לקבל עזרה. גם בתשלום).
ההודעה הזו היא "למען הדורות הבאים". למען מי שיודע, או לא יודע וחושב על דבר כזה.
המקרה שהיה כך היה:
רציתי לקנות בולם אחורי אוהלינס. בארץ המחירים 5 אלף שקל וצפונה ועוד בלי מע"מ. יתרה מכך לאופנוע הספציפי שלי - אוהלינס בכלל לא מייצרת בולם בליין המוצרים שלה.
אז החלטתי לחפש בחו"ל... גוגל גוגל גוגל - בסוף מצאתי בית עסק הולנדי שהוא מפיץ רשמי של אוהלינס, ובנוסף מייצר ליין של בולמים 'קאסטום מייד' לפי הזמנה (לדגמים שאינם בליין המוצרים הרגיל) תחת רשיון ייצור מאוהלינס אירופה. בדיוק מה שאני מחפש, בקיצור.
המחיר: אלף יורו.
בלי מע"מ אירופאי: 800 יורו.
קצת מיקוח ישראלי, בשורה התחתונה סגרנו: 750 יורו כולל משלוח וביטוח לכל מקום מחוץ לאירופה.
צריך להזמין חודש מראש כי לוקח זמן לייצר.
עד כאן הכל טוב.
אני אמרתי לעצמי: אין מה להזמין את זה לישראל. הרי פה שונאים אופנועים ושונאים אנשים שמייבאים חלקי אופנועים. יידרשו אין סוף אישורים והתרוצצויות וחתימות רק בשביל הזכות לשלם למכס את הסכומים המופרכים שהוא דורש.
בנוסף: יש לי קרוב משפחה שבקרוב טס ללוס אנג'לס ולניו יורק.
אז החלטתי: נזמין את החבילה לארה"ב.
הלכתי לפורומים שאלתי שאלות פניתי לחברות שילוח לראות איזה מס אני אצטרך לשלם בארצות הברית על חבילה שמגיעה מאירופה עם חלקי רכב במחיר כזה גבוה. אפילו שלחתי מייל לרשות המיסים הפדרלית.
התשובה, לאלו מכם שרוצים לדעת: חבילות בסכומים כאלו גבוהים (ועוד בטח חלקי חילוף לרכב) שמגיעות מאירופה לארה"ב - אכן חייבות בתשלום מכס.
אין צורך באישורים, אלא רק בתשלום מכס. בערך בגובה של 10 אחוז.
היופי בעניין: רק חלק קטן מהחבילות שמגיעות לארה"ב מאירופה נבדקות. אם החבילה מגיעה אליך לארה"ב בדואר רגיל - סיכוי אפסי שהיא תעצר ותבדק.
מאידך אם החבילה מגיעה במשלוח אקספרס של חברת שילוח למשל פדאקס/UPS - אז הסיכוי קצת יותר גבוהה שהחבילה תעצר ותמוסה.
אמרתי לעצמי: נשלח את זה אל הקרוב משפחה שלי בלוס אנג'לס בדואר רגיל... כאמור סיכויי אפסי שהיא תעצר. וגם אם היא תעצר - אז נשלם רק 10% מכס.
לא ביג דיל.
אותו קרוב משפחה ייקח בשבילי את הבולם, ישים במזוודה, ויביא לפה לארץ כשהוא יחזור בטיסה. זאת התוכנית...
עד כאן הכל טוב.
שילמתי, הזמנתי, הסדנה בהולנד ייצרה את הבולם כפי שהזמנתי.
החבילה נשלחה לארה"ב.
הגיע במהרה אל הכתובת במלון של הקרוב משפחה שלי. בלי מכס ובלי תשלומים ובלי עיכובים.
עד כאן הכל טוב.
מכאן הכל השתבש.
הקרוב משפחה כאמור אסף את הבולם במלון שלו בלוס אנג'לס. הכניס למזוודה. ועלה על טיסה לניו יורק להמשך הטיול שלו.
בטיסה בתוך ארה"ב מלוס אנג'לס לניו יורק - את המזוודה שלח בצ'ק אין לבטן המטוס.
אחרי שהוא נחת בניו יורק: רואה שהמזוודה נפתחה. כולה מבולגנת. הבולם הוצא ממנה. ובמקום זה השאירו פתק שהמזוודה עברה בדיקה על ידי ה TSA.
לא כתוב בפתק שהוציאו משהו. לא כתוב מה הוציאו ומה לא. לא כתוב איך מחזירים. לא כתוב מה עכשיו.
כלום.
פונים לאמריקן איירלינס (החברת תעופה) - הם אומרים שהם לא יודעים כלום. מבחינתם זה קשור ל TSA.
פונים ל TSA הם אומרים שזה קשור לאמריקן איירלינס.
פונים שוב ל אמריקן איירליינס. אף אחד לא יודע מכלום. כולם מתנערים מאחריות. אין מספרי טלפון לדבר עם אנשים. הכל בהתכתבות מיילים איטית.
החוק היבש: בעקרון חלקי חילוף רכב זה לא משהו שתמיד אפשר להעלות למטוס נוסעים. בטח לא אם מדובר במשהו שיש בו מיכל נוזלים/שמן/ או לחץ אוויר.
גם לא במזוודות יד וגם לא במזוודות שעולות לבטן המטוס.
אבל בסדר, איפה זה עכשיו? למה לא יוצרים איתי קשר ואומרים לי מאיפה אני יכול לאסוף את הפריט שהוציאו לי מהמזוודה?
ה TSA לא מודה ולא מכחיש שהוציא את הבולם - אבל גם אם כן הוציאו - הוא טוען שהוא מעביר את זה לחברת תעופה. (רק אם זה סמים או תחמושת הם משאירים אצלהם להשמדה).
אמריקן איירליינס החברת תעופה אחרי אין סוף פניות - ממשיכים להגיד שהם לא יודעים כלום ולא מודים בכלום ואין להם רישום של כלום.
ולך תדבר עם הלמפה. הלך הכסף.
מסקנה:
קניתם חלקי רכב - אתם לא יכולם להטיס את זה במטוס נוסעים ולהביא לארץ במזוודה. בטח לא בולמים. בטח לא ב/מ ארה"ב. הם אובססיבים לחלוטין לנושא הפריטים שאסור להטיס ובטחון מזוודות. ואם קרה משהו, והוציאו לכם את הפריט מהמזוודה: אין אם מי לדבר. פשוט אין.
אין רישום ואין מעקב ואין מענה אנושי ואין כלום.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 18-09-2016 בשעה 13:00.
לבולם היה מיכל גז?
האם היה מיכל גז...? לא שידוע לי. אבל זו לא הפואנטה.
בוא נאמר לצורך העניין שכן היה.
טוב איפה הפריט עכשיו?
אני שלחתי מזוודה לבטן המטוס - אתה אח"כ פתחת והוצאת לי משהו מהמזוודה בשדה התעופה? אז תגיד שהוצאת! תתייק, תקטלג, ותגיד לי עכשיו מאיפה אני יכול לבוא לקחת אותו.
הרי זה לא פצצה. זה פריט אישי שלי. הוא אסור לטיסה? בסדר! שים את זה על מדף ותודיע לי איך אני יכול לבוא לאסוף אותו.
פה הם אפילו לא מודים ולא מכחישים שהוציאו אותו. אין רישום. אין תיעוד. אולי כן אולי לא.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 18-09-2016 בשעה 13:11.
הזמנתי בולם אחורי לארץ מאיביי עם מיכל לחץ והגיע ללא בעיות. כמובן שהייתי צריך אישור מוסך ומעמ
יש ביטוח על הכבודה..? במקרים רגילים מקבלים פיצוי דיי מהר..
מעניין מה התגובה שלהם תיהיה .. תנסו את מזלכם...
הוא הבין שהכוונה הייתה חיצוני, אבל ניסה להתחכם![]()
הבאתי בולם אוהלינס לארץ במזוודה מארה"ב, כנ"ל זוג בולמים קידמיים בהזדמנות אחרת.
כמובן, אני מבין שהמקרה המתואר שונה, סתם משתף בסיפור אישי שלי, כנראה זה תלוי באלת המזל על איזה צד של הפרוסה אתה נוחת.
זה כנראה רק לטיסות בתוך ארה"ב.. כי כמו שציינו פה וגם אני הבאתי לפני כמה שנים במזוודה בולם אחורי של ה K (זה עם מיכל גז+מנגנון ESA, חתחת בומבה !!!) מאנגליה, חב' התעופה היתה easyjet אז אולי לא עניין אותם כלום.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
עבדתי תקופה באבטחה באל על בחו"ל.
בגדול את חברת התעופה לא מעניין מה אתה לוקח למטוס, לרשות שאחראית על בטיחות ואבטחה כן. בארץ רשות שדות התעופה, בחו"ל בטיסות נכנסות לארץ של חברות ישראליות ביטחון אל על ובארה"ב TSA.
זה לא כזה חריג שהיינו מוציאים לנוסע כלשהו חפץ מהמזוודה מסיבות כאלו ואחרות, אבל תמיד מיידעים את הנוסע (בד"כ לפני ההמראה).
לקחו לך משהו ששווה אלפי שקלים. לא משנה אם מותר לזה לטוס או לא ואם זו אשמתך או לא, זה לא הלך לפח וזה יושב איפשהו. הם היו צריכים ליידע אותך בזמן אמת וזה הזמן להתחיל להרים את הקול לכל מי שאתה רואה לנכון, במיוחד לחברת תעופה למרות שזאת לא אחריותם הישירה.
בהצלחה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לדעתי הכותרת מטעה מאד, וגורמת לזה להראות כמו עוד שרשור של - כמה המדינה חרא ודופקת את הרוכבים, למרות שזה ממש לא המקרה...
אין פה שום קשר לעובדה שרצית להביא את הבולם לארץ...
כותרת יותר מתאימה תהיה כנראה - הטסת בולם אחורי בתוך ארה"ב - כאפה לפרצוף
בלי קשר, משתתף בצערך!
לא חושב שזה משנה אם הטיסה הזו של אמריקן איירליינס היתה מלוס אנג'לס לניו יורק, או מלוס אנג'לס לתל אביב.
עשיתי חיפוש בגוגל וקראתי על מקרה זהה לבחור כמוני שטס עם אייר פראנס מארה''ב לצרפת, ואכן הוציאו לו את הבולם מהמזוודה אך שמו לו פתק עם פרטי הזדהות ברורים ואמרו לו שאם הוא רוצה הוא מוזמן לשלוח מישהו מטעמו לנמל לאסוף את הפריט.
באמריקן איירליינס (ועוד טיסת ביזנס דרך אגב) אפילו את זה אין....
המטרה של הפוסט הזה היא כמובן לבקש עזרה. וגם ליידע את מי ששוקל להביא בולם במזוודה - היא שיש מצב סביר שיוציאו לו את זה מהמזוודה לפני העליה למטוס (יש בבולמים מיכל לחץ אוויר שמן וכו' וכו').
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 18-09-2016 בשעה 18:28.