2 מצברים מהארץ משתלמים יותר מהמצבר 8.4 a של הובי קינג?
אני בשלבים מתקדמים עם הביג,בפסח מישהו מגיע מארהב,חשבתי להביא איתו.
היום התקנתי עוד מצבר ליתיום באופנוע , הפעם החלטתי ללכת לחנויות בארץ ולאחר יום של טלפונים מצאתי שיש מי שמוכר מצברים כאלה בארץ.
הבעיה שקיימת בארץ זה שמביאים רק מצברי 2S מה שאומר שבעצם צריך לקנות זוג מצברים ולחבר אותם ביחד, זה לא נורא כי כל מצבר עולה חצי מחיר אז בפועל זה רק עוד טיפונת התעסקות עם מחברים וזהו.
רכשתי בטיסן הצפון זוג מצברים גרמניים עם 30-50C עלה לי 700 שקלים לזוג
למי שלא יודע C זה בעצם חישוב של קיבולת מצבר עם מכפלה במספר ה C ומקבלים פריקה קבועה ורגעית שזה ל 5 שניות.
משמע מצבר שקניתי מספק 93 אמפר קבוע ו 155אמפר פריקה ל 5 שניות שזה בערך פי 3 זרם פריקה מהמקורי.
יש גם זוג סיניים בטיסן חיפה בעלות של 450 לזוג ויש גם במחיר דומה בחנויות במרכז.
לאחר מכן חיברתי כבל Y שבעצם מכיל 2 זכר EM5 וחיברתי 2 נקבות EM5 לסוללות.
ובקצה ה Y יש חיבור EM5 נקבה ככה בעצם זה מאחד לי את המצברים בתור.
לאחר מכן לקחתי עוד חיבור EM5 וחיברתי אותו עם 2 סופיות עגולות, כל זה התברג עם ברגים לחיבור המקורי של האופנוע וזה בעצם נותן לי גמישות מלאה לעתיד לחיבור וניתוק מהיר של מצברים והחיבור עמיד עד כ 120אמפר קבועים שזה די ויותר בהנחה שמצבר מקורי זה 200CCA שזה בעצם כ 40-80 אמפר פריקה.
מחר אני יעלה עוד תמונות באור יום של איך כל העסק נקראה על האופנוע.
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
2 מצברים מהארץ משתלמים יותר מהמצבר 8.4 a של הובי קינג?
אני בשלבים מתקדמים עם הביג,בפסח מישהו מגיע מארהב,חשבתי להביא איתו.
המצבר מהובי קינג משתלם מאוד אם משהוא מביא רק שים לב שאסור להכניס מצברי ליטיום למטוס....
זה רק משלוח ימי היום ורק עם תוספת של סכום נכבד לאריזה מיוחדת לליטיום, זה ממש מעצבן שהם עשו ככה לכל סוגי הליטיום כי ה LIFEPO4 לא נפיץ והשאר כן.
לפי הבנתי מותא להעלות סוללות ליתיום לטיסה אך ורק בתיק יד.
כמה אמפר יש לזוג סוללות מישראל?
הזמנתי בעליאקספרס ארבע בטריות 10ah 30A 3C המוכר שלח דרך שוודיה, מניסיון לוקח בערך חודש וחצי להגיע. עלות 62 דולר, לא כולל מחברים, שרינק וכו'
הינה החיבור , הצד השני כבר מלופף באיזו
הינה זוג המצברים בתוספת ספוג כדי שיכנסו בול לתושבת המצבר המקורית ושיגן עליהם מוויברציות לכל מקרה.
סתכלו כמה מקום ריק נשאר שם
אני מקווה מאוד שאתה טועה :-)
הסוללות שקניתי הרבה יותר מאסיביות מהסוללות של הוביקינג, ומכיוון שהוביקינג קרוב לוודאי קונה את כל הסוללות. בסין, נראה לי שמדובר בהצהרה שיווקית
סוללות זה לא מוצר גנרי,יש כאלה שבנויות לפריקה גבוהה דוגמאת אלה שקניתי
יש סוללות זולות יותר דוגמאת הובי קינג
ויש ממש זולות עם פריקה נמוכה שזה כניראה מה שקניתה. שלח קישור על מה מדובר
lifepo4 battery 10Ah 3.2v high drain 30A 3C discharge li bateria 3.2v cell 10000mah for power tools ebike solar storage DIY pack
http://s.aliexpress.com/nQVjYRNR
(from AliExpress Android)
זה מצברים לאופניים חשמליים ולמערכות סולאריות . משמע פריקה חלשה וטעינה איטית וקיבולת ענקית.
המקסימום פריקה שלה זה 5c שזה בעצם 50 אמפר . זה סבבה להנעה של משהו קטן יחסית כמו 250-400 סמק.
אולי איזה 600 4 בשורה בלחץ .
לאן אתה מתכוון לחבר את העסק?
איך אומרים, אין שכל אין דאגות...
יש לי K1200R
אני עדיין אופטימי. 50A ב-12V זה הספק 600W. יש לי בעבודה מנועים חשמליים של סימנס 500W והם מזיזים דברים כבדים יותר. וגם נראים גדולים יותר מסטארטר של מכונית גדולה.
אני מניח שהכימיה של הסוללות זהה. מה גורם לסוללה לתת יכולת פריקה גבוהה יותר.
המבנה שלה, ככל שהחומר דק יותר ובעל יותר ליפופים יש יותר שטח מגע, יותר זרם פריקה ויותר יקר לייצור.
בסוללה שקניתה יש מעט ליפופים עם חומר עבה יחסית מה שנותן המוון קיבולת במחיר נמוך אבל פריקה איטית.
הבעיה במנוע של סטארטר זו ההתנגדות הראשונית כשאתה לוחץ על המתג הנעה הזרם מגיע כיף ל100 אמפר של פיק ויורד אחרי שעובר נקודה מתה עליונה כי אין התנגדות של דחיסה. עכשיו אם זה בוכנות קטנות זה לא בעיה אבל בוכנות גדולות דורשות פיקים חזקים יותר. הכי גרוע תוסיף קבל על הפאק וזה יעבוד. להבא תקנה משהו של טיסנים ומכוניות על שלט עם זרמי פריקה גבוהים . אין באמת משמעות לקיבולת גבוהה. המצבר נותן כ400 מיליאמפר פר הנעה.
הקיבולת צריכה להספיק לתת חשמל להכל בין הנעה להנעה.
כדי שתקבל קצת פרופורציות המצבר עופרת מספק רק 20-30% מהקיבולת שלו להנעה. משמע אם המקורי שלך זה 12 אמפר מצבר 2.5 ליטיום זה המינימום שלך אבל פריקה גבוהה מאוד
תודה, נחכה למשלוח. ראיתי מישהו מניע מנוע של פיקאפ V8 עם מצבר הובי 4.2 וסט גדול של קבלים.