לא אמרתי שאטפל הבדברים לאחר החזרה.
אני יודע מה אני צריך לשעשות ואיך עלי להתנהג כדי להגדיל את הסיכוים שלי לניתוק תושבות.
לפני העזיבה ובמהלך השהות שלי שם אין צורך ביועץ מס או רו"ח בארץ. אני אזדקק להם כאשר אחזור.
מבלי להעליב תשובת "יהיה בסדר" מרו"ח תמוה מאד.
לטפל בדברים לאחר החזרה (לא מדבר על שנה שנתיים) כנראה יגמר בבית משפט וגם אם תנצח זה לא שווה את הכאב ראש
לא אמרתי שאטפל הבדברים לאחר החזרה.
אני יודע מה אני צריך לשעשות ואיך עלי להתנהג כדי להגדיל את הסיכוים שלי לניתוק תושבות.
לפני העזיבה ובמהלך השהות שלי שם אין צורך ביועץ מס או רו"ח בארץ. אני אזדקק להם כאשר אחזור.
בדקתי, יש אמנת מס וביטוח לאומי.
אז אתה מסודר, רק תסדיר תושבות ברגע שתוכל להוכיח מרכז חיים וזהוא אין מה להתייעץ עם רו"ח בחזרה.
שים לב שבמקרה שבעבודה שם יש חיסכון פנסיוני ברוב המקרים יהיה אפשר להעביר את הכסף לישראל ולהמשיך את החיסכון
אחלה, תודה!
לגבי מה לעשות או לא כשאתה בחו"ל,
רק לזכור שלהמשיך לשלם לקופת חולים בישראל אולי מחליש את ניתוק התחשבות, אבל מגן עליך מאוד במקרה שבביקור מולדת תשבור רגל או סתם תידרס בכביש.
אמנה למניעת כפל מס עוזרת במקרה שתושב ישראל מפיק הכנסה בחו"ל, שזה לא המצב שאתה רוצה להיות בו.
אתה רוצה להיות תושב חוץ שהפיק הכנסה בחו"ל.
האמנה זה גיבוי למקרה שלא תצליח לשכנע את מס הכנסה שניתקת תושבות.
במקרה כזה, לפי האמנה עם בולגריה, אם אתה שכיר שם ושהית בבולגריה יותר מחצי שנה (183 יום) בשנת המס, כל המשכורת פטורה ממס בישראל.
אם אתה עצמאי בבולגריה, ברירת המחדל היא מיסוי רק בישראל, אלא אם יש לך "בסיס קבוע" בבולגריה.
מה זה בסיס קבוע? זה לא מוגדר בשום מקום,
ולכן כדאי שיהיה משרד מסודר או מקום עסק רשמי עם רישום ארנונה וכתובת דואר והכל כדי להצליח להיכנס לתוך הקטגוריה הלא ברורה הזו, וכך להמנע ממיסוי בישראל.
אתה מודע לזה שביטוח בריאות לטיולים עולה 10 יורו בשנה, לכן אין צורך להמשיך ולשם ביטוח בריאות בישראל, מיותר לגמרי.
לגבי הקופ"ח, יש לי ביטוח בריאות פרטי שתופס גם בארץ (במידה ואני בארץ אז דרך כופת חולים כללית)
ביטוח פרטי לטיולים זה לא פתרון טוב, הוא מחסה רק עזרה מיידית ולא יותר.
אני מקווה שלא אצטרל תושובות לשאלאות האלו![]()