ברוך הבא, מבטיח לא לכסח...
אם תבטיח לעשות חיפוש לשאלות שלך, כאן בפורום.
גם ג'קט ממוגן, זו תוספת מתבקשת.
לא רק מגיני ברכיים וכפפות.
הודעה ראשונה שלי אז לא לכסח בבקשה..
מתכנן לקנות את הכלי הראשון שלי בפברואר בגלל שמאז אצטרך דרך ניוד נוחה וקלה וכי תהיה לי חניה תת קרקעית.
אחרי המון המון לבטים החלטתי ללכת על הקוואסאקי נינג'ה 250 שהמחיר שלו לא כ"כ מופקע, מבחינת ניסיון על אופנועים יש לי של שנה אבל על כלים יותר כבדים ולא מהארץ.
הכלי ישמש אותי בשביל 20 ק"מ בתוך העיר. כמובן ליום, בממוצע.
מתכנן לקנות חדש מהחברה כי הוא ישמש אותי לפחות ל4 שנים הקרובות והנינג'ה שומר יפה על הערך שלו.
מבחינת ציוד אין לי מושג מה לקנות, קסדה חבר מביא לי קסדה טובה, אני מתכנן על מגני ברכיים כנראה וכפפות. לא מתכוון לרכב בחורף.
מבחינת אזעקה. מה אתם ממליצים? האופנוע לא יהיה בטווח של יותר מק"מ ממני כל הזמן, אומנם לא אהיה איתו בקשר עין לעולם כי אהיה או בשיעור וכו'.
כמה כסף לשים בצד מעבר לאופנוע בשביל ביטוח ציוד ואזעקה?
נערך לאחרונה על ידי Dddsh; 07-10-2016 בשעה 04:07. סיבה: ניסוח כותרת מתאימה
ברוך הבא, מבטיח לא לכסח...
אם תבטיח לעשות חיפוש לשאלות שלך, כאן בפורום.
גם ג'קט ממוגן, זו תוספת מתבקשת.
לא רק מגיני ברכיים וכפפות.
קבל 2 נקודות רק על זה שרשמת 'לקנות' במקום 'להביא'.
ברוך הבא.
אתה מתכנן לקנות אופנוע בפברואר אבל לא לרכב בחורף? מה, יעמוד חודשיים?
תהיה בטוח לגבי המגיני ברכיים, הכפפות, המעיל והאזעקה.
לדעתי תצטרך לשריין באיזור ה6-7 אלף ואולי צפונה אם תשקיע
ושלא תחשוב על ביטוח עם השתתפות עצמית.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
לא מבין, למה לא לרכב בחורף? אתה בעונש או משהו כזה?
ברוך הבא.
1. האם כבר יש לך רישיון?
2. האם מדובר באופנוע חדש?
3. אם הרכישה תתבצע על בטוח, הייתי מנסה לדוג כבר עתה מבצע על אופנוע ומבקש להעלות אותו על הכביש רק בתחילת השנה.
4. בהמשך לנק׳ 3, נוכח המבצעים בהחלט יתכן שיש חלופות לנינג׳ה שנוכח התמחור יהפכו לאקטואלים.
5. תכין כ-4,000₪ לחובה וסך דומה למקיף או רק לעשות צד ג.
6. כאמור מעיל ממוגן, כפפות, קסדה, מגיני ברכיים (סביב 1,500₪+, לא כולל הקסדה). אם מוכנים גם להשקיע יותר במיגון אז גם מכנסי רכיבה ומגפיים.
7. אם לא תהיה צמוד לאופנוע ותהיה בטווח גדול ממנו רצוי שתתקין איתורן ותשלוט על האופנוע מהסלולר. כבונוס כשיש לך איתורן לא תהיה מחוייב לקשור את האופנוע (אם כי מומלץ לקשור בכ״ז)... בערך 2,000₪.
אם אתה לא יודע למה אתה נכנס וככל הנראה לא תרכב עליו בחורף ותוציא כספים נוספים בגין תחבורה אחרת. יתכן שרכישת אופנוע לא תשתלם לך.
תודה רבה לכולם על העזרה.
בעל רשיון A1 מ2014 נסעתי על אופנועי רויאל אנפילד בין 350 ל500 סמ"ק הונדות עד 500 גם וKTM עד 390. מנוסה אך לא בכבישי הארץ.
לא עונש ולא נעליים, כולנו יודעים שהדור גלגלי היא דרך תחבורה שונה ומרגשת פי כמה וכמה לעומת 4 גלגלי. אבל.. יהיה לי רכב להתנייד בחורף לפחות עד שאתרגל לכבישי הארץ ואעלה את הביטחון שלי על הכלי ששוב לא יעבור את ה20 ק"מ ליום..
מבחינת ביטוחים אעשה רק חובה ושמעתי על האזעקה האחרונה, הבעיה שהם לא מפרסמים מחירים על המנוי שלהם וזה קצת מתסכל כי במענה גם אין תשובה ולא בא לי להשאיר פרטים שיתקשרו בזמן לא מתאים, אין מחיר לישון טוב בלילה כשאתה מרגיש "בטוח".
מקיף וחובה? יקר לי מדי, עם כל הפחד על גניבה. מתכוון להזמין מנעול דיסק מצפצף מאיביי ושרשרת גדולה בנוסף לכיסוי ולפי דעתי זהו..
ציוד רכיבה איך שאני מכיר את עצמי לא אשים מגני ברכיים ומעיל בקיץ גם לא לצערי(אני ריאלי בסך הכל), כפפות וקסדה אלו אביזרים שאשקיע בהם ללא ספק, כיוון שקסדה כבר יש לי וכפפות טובות יעלו לי 150 שזה סכום שאני מוכן להוציא, מעיל בלילות יכול להיות מעולה כיוון שתמיד קר לי כשאני רוכב בלילה אז אחפש משהו עם מיגון, אגב יש לי אחלה מעיל עור, אפשרי להתקין בו עצמאית מגנים?
בעצם השאלות שלי הן כאלו:
האם אפשר לקנות מיגון ולהתקין במעיל?
כמה תעלה ההתקנה של הזעקה האחרונה והמנוי?(לא נופל עליכם עם זה פשוט לא ענו לי בטלפון)
אם למישהו יש המלצות על ציוד יד שנייה טוב אשמח מאוד לדעת.
מה אומרים על דברים מאיביי?
כמה העלות של שרשרת טובה וכיסוי נגד גשם?
תודה שלא קטלתם אותי בהתחלה! אתם אחלה חבר'ה ✌✌
וכן, אני מתכוון להביא את הנינג'ה חדש מהחבר'ה ב25 אלף עם תוספת 1000 אעלאה על הכביש, סה"כ יצא לי 31 עם ביטוחים וציוד?
(בפברואר)*
לשאלותייך
כן, ניתן לקנות מיגונים בנפרד ולהתקין (?) במעיל שאתה רוצה. אני לא יודע כמה פרקטי יהיה להתקין מיגונים למעיל NORTH FACE או כל מעיל ''רגיל'' אז תשקול מעיל ייעודי.
ציוד יד שנייה יש פה בפורום, ממליץ על מעיל, מגני ברכיים וכפפות. (קסדה זה חובה כן?)
על איביי ניתן להגיד דברים טובים. או רעים.
שרשרת טובה יכולה לעלות בין 200-1000. כיסוי גשם-100-200.
כתבת שאתה ריאלי ושלא תלבש מעיל בקיץ אבל בלילות כן, תעשה חיפוש ותמצא שיש מעילים רב עונתיים שמתאים לשימוש בקיץ ובלילות קרירים, ימי גשם וסתם ימים קרים.
אהיה ענייני למרות שאני חולק על גישתך המקלה בעיניין המיגון.
מבחינת המעיל, אפילו לא הייתי מנסה למגן מעיל עור רגיל שלא תוכנן מלכתחילה לשמש כמעיל ייעודי. זה לא שווה את מאות השקלים על המיגונים והעבודה, המעיל לא יהיה יעיל כנגד החלקות וספק אם יספק אוורור ראוי בחום. לא אטיף לך ולא אחנך אותך אבל רכיבה ללא מעיל יעודי זה לא חכם בלשון המעטה ולא הייתי מתפשר בעניין.
לגבי כפפות... ספק אם תמצא כפפות טובות ב 150 ₪... תעלה במעט את התקציב ותזמין כפפות מחו״ל.
לגבי הזעקה האחרונה - עדיף שמישהו שמשתמש בשירותיהם יתן לך תשובה מוסמכת וודאית אבל תצפה להוצאה של כאלפייה לפני תשלום חודשי של כמה עשרות שקלים.
לגבי שרשרת אם אתה לא מתכוון לרכוש משהו ביותר מ 200 ₪ אז תקנה בארץ שרשרת 12ממ עם מנעול + מנעול פרסה 14 או 16 מ״מ עם אזעקה (מנעול דיסק קטן וזול עם אזעקה כמו שאתה חושב עליו, לא יהיה אפקטיבי וייפרץ בקלות).
לגבי כיסוי, תזמין אונליין מחו״ל איזה כיסוי ב 50₪. אמור להחזיק מעמד איזה חצי שנה.
בכל מקרה, גם אם לא ביטוח מקיף - בשום פנים ואופן אל תותר על ביטוח צד ג׳!
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 08-10-2016 בשעה 00:42.
Eli התכוונתי למעיל עור איכותי אבל מאמץ כבר ענה לי על השאלה אז תודה רבה,
כשאני מחפש כפפות מה הקריטריונים שהן צריכות לעלות עליהן?
מה שאני חושב זה שיראו טוב עם האופנוע, נגד החלקות(הגיון בריא - היד זה האיבר הראשון שפוגש את הכביש), נגד רוח.
בטח מזיעים בהן הרבה, אפשר לכבס אותן?
כמה זה סכום ריאלי לכפות ואם מישהו הזמין כפפות טובות בזול מהאינטרנט?
מבחינת מיגון מחוויותי האישיות מרפי עובד חזק, כשתיפול תלבש מכנס קצר כפכפים וספק אם תהיה עם חולצה אז תמיד מכנס ארוך נעליים סגורות(הרבה קריאה ואתם שכנעתם אותי על), מעיל ממוגן, כפפות וברכיות אקנה שיהיה אף על פי שבאמת לא אשים אותם..(אולי לטיולים בסופי שבוע).
שרשראות 12 מ"מ ב200 שקל שונות משרשראות 12 מ"מ של 600 שקל, לא העובי מספק? האם באמת יש צורך להוציא עוד 400 שקלים על יופי או שהשרשרת תהיה מכוסה/תגיע עם תיק?
מבחינת ביטוחים הבנתי שזה נהוג ככה תמיד לעשות רק חובה ולוותר על מקיף/צד ג'
מבחינת הביטוח, אל תוותר על צד ג', סך הכל מדובר ב600 שקל לשנה. שווה את הסיכון שאולי תחליק ותשרוט למישהו את הbmw החדשה?
לגבי מיגון, כולם חכמים ואמיצים עד ש.. המלצתי האישית לא לעלות על אופנוע מבלי שתהיה ממוגן ב100%, וזה כולל מגפיים. אבל זה אני.
כפפות צריכות להיות ממוגנות כראוי ומחממות או מאוורות לפי העונה. לפני שנה השקעתי בכפפות חורף מצוינות של klover, כאלה שאפשר להפעיל את המסך touch איתן, עלו 450 שח, לא יצא לי לכבס אותן, האמת שלא יזיק.
שרשראות עשויות מחומרים שונים, יש,מחוסמות ויש לא, לפיכך המחיר. לא חושב ששרשרת ב600 שח תמנע גניבה טוב יותר משרשרת ב200 שח, אבל אין לי נסיון בפריצת שרשראות.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
אין בעיה שייקה מעריך את זה מאוד.
בנוגע לאזעקה, ראיתי את כלבוטקס שמציעים ב1000 שקל התקנה של מערכת האזעקה ללא תשלום נוסף ואפשרות להתחבר למוקד סקיילוק. מה אומרים עליו? איך השירות? מה המחיר הממוצע של זה בחודש?
סה"כ מלבד האופנוע אקנה מעיל מצאתי יד 2 יפה בזול כפפות מאיביי דגם ישן אבל של חברה טובה ומעור(לפחות לקיץ מעולות), ברכיות יד 2 של פנקס. קסדה כבר יש לי.
ביטוח חובה וצד ג' זה 4600 שנתי, נכון?
(גיל 23) רשיון A1 מ2014 רשיון B מ2010 ללא תאונות ב4 שנים האחרונות.
יש למישהו קישור מהאינטרנט למנעול דיסק שעושה רעש לא נעים כשמזיזים את האופנוע? ובנוסף לשרשרת 12 מ"מ זולה וטובה?(לאחר קריאה מרובה השרשראות הן נטו גורם הרתעה לגנב ו"כל" שרשרת פורצים במידה ורוצים לקחת את האופנוע כשעיקר מטרתה היא לגרום לגנב לעבור לכלי פחות ממוגן)
כיסוי מלא לאופנוע אזעקה שרשרת ומנעול דיסק, אחלה דרך לשמור על הבייבי שלכם לא?
כמה זה נמאס לשים אותם בכל עצירה? כמה אתם מחפפים עם זה?(צריך להיות מאוד חזק בראש)