תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: סקירת כפפות - ICON 1000 RIMFIRE

תצוגה בשכבות

Senior Member

סקירת כפפות - ICON 1000 RIMFIRE

http://www.icon1000.com/collection/i...rimfire-glove/

הנדון: סקירת כפפות - ICON 1000 RIMFIRE

רקע:
    לפני כשנה ומשהו, היו ברשותי מספר כפפות קיץ שלא היו ממוגנות מספיק לטעמי. זאת, לצד כפפות סופרספורט ממוגנות מעור קנגרו (למי שתוהה: עור קנגרו הוא עמיד יותר, שוקל פחות ורך יותר מעור פרה ולכן נפוץ בעיקר בחליפות רכיבה מקצועיות) שהיוו מעין אוברקיל ליום יום הן מבחינת הכבדת התנועה והן מבחינת הלבישה וההורדה.

בנסיבות אלה, חיפשתי כרבים וטובים את העמק השווה שבין מיגון ובין פונקציונאליות יום יומית. לאחר חיפושים ולבטים אשר התמקדו בעיקר בפירמות ידועות וצפויות כגון Rev'it ו- Dainese, שעשו רושם של יקרות ביחס לדרישה לעיל, פזלתי וחיפשתי חלופות אחרות. או אז, נתקלתי בכפפות ICON 1000 RIMFIRE שנראו פחות או יותר כמו אופציה מעניינת ורלוונטית.

מאחר וברשותי כפפות ICON PURSUIT (שאני לא פחות ממאוהב בהן ואשר יושבות בול על הידיים ומציגות עמידות יוצאת דופן), ההחלטה לרכוש את הכפפות שבנדון לא הייתה כרוכה בלבטים רבים ובציפייה למעין כפפת PURSUIT משודרגת ויותר ממוגנת.

Reality Check:
    ICON הינה חברה מוכרת ובוודאי שאינה זרה לכם מסרטוני פרסומות הדריפט המשעשעים, כאשר בשנים האחרונות היא החלה להציע כפפות שככלל הייתי מגדיר כ- midrange או לכל הפחות ככפפות קיץ/חורף איכותיות.

סדרת ה-1000 היא סדרת ה"יוקרה" של ICON בה החברה נותנת דגש לפרטים הקטנים, איכות החומרים וכן בקרה יתרה טרם יציאת המוצר משערי המפעל ולפעמים אף מוצרים במהדורה מוגבלת.

הכפפות שבנדון אינן בגדר מהדורה מוגבלת, אולם הן ניחנות בקפדנות שסדרת ה-1000 מתיימרת לספק וויזואלית ומוחשית קשה לחלוק על כך. הכפפות עשויות מעור פרה ומעוצבים בסגנון רטרו המזכיר במקצת כפפות בייסבול. הככפה בעלת חלקי עור רבים הכרוכים במקומות אסטרטגיים ובתפרים מחוזקים על מנת להעניק לכפפה חוזק לצד גמישות. זאת להבדיל מככפות סטנדרטיות שבהן מצויות יריעות עוד נרחבות שמעיבות על גמישות הכפפה במקומות מסוימים ולחלופין דקות מידי ומסכנות את הרוכב שלום ידי הרוכב. יתרה מזאת, הכפפות מבצעות שימוש בחומרים מתקדמים כגון D3O® ומצויידות במעין מסמרונים שנראים יותר כמו צו אופנה שפג תוקפה, אך שלמעשה מבצע תפקיד פונקציונאלי ומיועד כדי להגן על כף היד בעת החלקה ושפשוף.

הכפפות עולות לאחר משלוח לארץ כ-100$ ומגיעות בשלושה צבעים: טאן, אפור ושחור. ברשותי כפפות בצבע שחור, שבפועל פחות מרשימות ויזואלית מהכפפות בצבע טאן מאחר והן מאבדות את החן קלאסי שכרוך בכפפה ושבא לידי ביטוי בצבע הטאן הבהיר. בעת הרכישה הערכתי שהייתי נראה כמו פריק בלבוש הרכיבה עם כפפות בולטות בצבע טאן ומשכך לא רכשתי אותן. יתכן, שהצבע האפור היה יכול להוות איזון ראוי יותר.

הלכה למעשה, אני מוצא שהכפפות די נוקשות, בייחוד באזור האצבעות הממוגנות ופחות נוחות מהמצופה ולא כל שכן בייחס לניסיוני עם ה PURSUIT. יתכן שעם הזמן הכפפות יתרככו וירגישו טוב יותר על היד.

במהלך הרכיבה אני מוצא שחוסר הגמישות אינו מקשה על הרכיבה או על המגע עם הגריפים והלברים, אולם היד כן מרגישה שהיא בתוך כפפה ולא שוכחים זאת. כך גם, הן הכפפות פחות נוחות לאכסון נוכח חוסר הגמישות האמורה. פן זה ככל הנראה פחות ישחק תפקיד עבור רוב הרוכבים אך יש לקחת שחוסר הגמישות בתיק משמעותה היתכנות פגיעה בכפפות המוקפדות...

טענה נוספת שיש לי כלפי ICON, זו העובדה שכאשר פרק היד מכופף, אזי מתגלה החלק האחורי של רצועת העור ע"ג המפרקים הכרוך בין היתר ב- D3O® וריפודו החיצוני נגלה ללובש הכפפה והורס את העיצוב וחלקות הרמוניית החומרים. אני מעריך שהדבר תוכנן כך בכוונה וכמעין החצנת העובדה שהחומר הנ"ל מצויי בכפפה, אך בעיני זה קצת מוזיל (אנסה למצוא תמונה שתמחיש את המצב על מנת שהביקורת תובן).

That said, הן הכפפות בהחלט איכותיות למגע ומשרות תחושה שאתה מוגן, אם כי טרם יצא לי לבחון אותם על אמת בתאונה - וטוב שכך ;-).

בנקודה זו אציין, שבעת הרכישה קראתי ביקורת לפיה ה"מסמרים" בכף היד פגעו ושרטו את הגריפים של המבקר אך לא ידוע לי אילו גריפים היו לו. ברשותי גריפים של ריזומה ולא חוויתי כל השפעה של ה"מסמרים" על הגריפים אך מומלץ לקחת את הנקודה הנ"ל בחשבון בטרם רכישה.

לסיכום:
    מדובר בכפפות ייחודיות שמתיימרות לספק הרים וגבעות ועל פניו כנראה שאף עומדות מאחורי ההבטחות ואין לי ספק שרבים יאהבו אותן. אך בעיני, הן מעין פיל לבן ומגניב שמספק את ההגנה (בפני עכברים?) והדאווין אבל לא הכי סבבה לקחת אותו לסיבוב צרכים בשכונה...
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 18-07-2016 בשעה 00:57.