עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: כמה מילים על פורום פול גז

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

כמה מילים על פורום פול גז

ערב יום כיפור זו הזדמנות טובה לדבר קצת על הפורום שלנו, על מה שנהיה ממנו ועל המעמד שלו.

לפני שנה וחצי מגזין פול גז ופורום פול גז חטפו מכה אנושה. החברה שניהלה את האתר נמסרה בחינם לגורם חיצוני שלא קשור, שבא 'לעשות סיבוב' על האתר ולנסות לגזור ממנו קופון, למרות שלא היה ממש ממה. לא נלאה אתכם בפרטים, אבל השורה התחתונה הייתה שכל הצוות נאלץ לעזוב והאתר נותר שומם ונסגר.

פתחנו את ווילז, וכמה חודשים מאוחר יותר החזרנו את השם פול גז.

עם המגזין ידענו בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות. היה לנו חזון מסודר מההתחלה (למרות שהיו קצת חריקות בהתחלה, וזה בסדר גמור - חבלי לידה), וידענו בדיוק לאן אנחנו רוצים לקחת אותו. שנה וחצי אחרי אני יכול להגיד בסיפוק שהצלחנו. במגזין מתפרסמים מדי יום חומרים, רובם מקוריים, כשאנחנו מקפידים על רמת התוכן - הכתיבה, הצילומים והווידאו, וגם הנושאים מגוונים. אגב, בהקשר הזה יש עוד תכניות רבות להתרחבות שעדיין לא יצאו לפועל, אבל כל דבר בעתו. בשורה התחתונה - הטראפיק באתר יותר מהכפיל את עצמו ממה שהיה בשנתיים האחרונות של פול גז הישן, ואם מתייחסים לימי השיא של פול גז בשנים 2007-2009, אז כיום הטראפיק הממוצע גדול יותר ב-30%-40%, וזה אדיר בעיניי כי זה אומר בדיוק מה החשיבות והמעמד של פול גז בקרב קהילת הדו-גלגלי וגם מחוץ לה.

אבל העניין שעליו אני רוצה לדבר הוא דווקא הפורום.
    בשנים האחרונות תרבות צריכת המידע השתנתה מהקצה אל הקצה. הפורומים, שהיו אבן שואבת לכל גולש שהתעניין בתחום כזה או אחר, נעלמו כמעט לגמרי והיום הם גוססים. מספיק להציץ במערכת הפורומים של תפוז, שלפני עשור הייתה מפוארת - לא פחות, כדי להבין כמה הפלטפורמה הזו גוססת. הגולשים עברו ברובם לפייסבוק ולוואטסאפ. שם מתרחשת הפעילות - על חשבון הפורומים.

כשפתחנו את האתר החדש היינו בטוחים שפורום פול גז יצלע במקרה הטוב וימות במקרה הפחות טוב, משתי סיבות - גם בגלל שהתהילה של הפורומים עברה מן העולם, אבל גם בגלל המכה האנושה שפורום פול גז הישן והמפואר חטף. גולשים רבים איבדו אמון, וזה מובן לחלוטין - לא ציפינו שיקרה משהו אחר (אגב, עוד לא הרמנו ידיים מלנסות ולהציל את הפורום הישן. סמכו עלינו שאנחנו על זה!).

למרות שתי הסיבות הגדולות הללו, עם הזמן האמון של רוב הגולשים חזר, ובעזרת צוות הניהול של הפורום מערכת הפורומים של פול גז חזרה להיות פעילה. לא סתם פעילה, אלא איכותית, עם תכנים רציניים ורבים, עם גולשים קבועים לצד גולשים מזדמנים, ועם גולשים חדשים שנרשמים מדי יום ביומו. מערכת פורומים מפוארת! זה מבחינתי עולה על כל הציפיות שהיו לנו, משאיר אותי עם לסת שמוטה בכל פעם שאני חושב על זה.

הפורומים לא מתו, ומערכת הפורומים של פול גז מוכיחה את זה מדי יום ביומו.

אני מאוד שמח על כך, מפני שעם כל הכבוד לפייסבוק ולוואטסאפ, הם לא יכולים להחליף מערכת פורומים מקצועית. לא ברמת התכנים ומקצועיותם, לא בגיבוש קהילה, ובטח שלא באפשרויות חיפוש ושליפת תכנים ומידע ישנים מהארכיון. כן, מסתבר שלפורומים יש כמה יתרונות על פייסבוק ו-וואטסאפ...

אז בהזדמנות זו אני רוצה להודות לצוות המנהלים המסור, שעושה עבודה שחורה וכפוית טובה, באהבה, באחריות ובמסירות אין קץ. רק מי שהיה מנהל פורום יכול להבין כמה השקעה צריך בשביל להחזיק מערכת פורומים ברמה גבוהה, וצוות המנהלים שלנו עושה את זה בצורה מדהימה. תודה לכם על כך!

אני גם רוצה להודות לכם, הגולשים, על שהחזרתם את האמון בפול גז ובמערכת הפורומים שלנו, על שאתם בוחרים לגלוש ולהשתתף פה, ועל זה שיחד כולנו יוצרים פה קהילה דו-גלגלית איכותית ושוקקת, שרק הולכת וגדלה מדי יום.

שתהיה לנו שנה טובה, מלאה בגזים ובפול גז, תמיד על שני גלגלים (או אחד - גם טוב ), וכמובן בטוחה.

חתימה טובה,

אביעד, בשם צוות מערכת פול גז ומנהלי הפורומים.

Junior Member
    אני אומנם חדש בפורום אך מרשה לעצמי להגיב ולומר שהפורום הנ"ל איכותי עינייני ומקצועי והקהילת משתמשים בו עוזרת ותומכת גם אם השאלות שנשאלות לפעמים טפשיות או שתשובותיהן ברורות מאליו עדיין הקהילה לא משפילה ומכוונת ועוזרת . אני באופן אישי גאה להיות חלק מהפורום ונהנה ממנו באופן קבוע , תבורכו כולכם .

Junior Member
    אכן פורום חשוב ותורם, אני יותר קורא מאשר מגיב אבל תמיד נהנה להיכנס, יישר כח לעושים במלאכה.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Senior Member
    אני לא יודע בן כמה אתה אבל החשיבה שלך קצת עומדת לפי סטטיסטיקה וגם הזדקנות קלה.

אל תעלב, אסביר.
    הווצאפ והפייסבוק תפסו את הכי הרבה פופולריות משום שהם היו הכי הרבה מוכרות ופורסמו בחנויות ההורדה של גוגל ואפל - זאת עקב תשלומי צד, פיתוח גאוני וכמובן פיתוח ראשוני.

לאנשים (עצלנים בעיקר) לא היה את הכוח לפתוח דפדפן, לחפש להגיע להכניס שם משתמש כל פעם ואז להתחיל לסייר בפלטפורמה - למעשה פורומים.

לאחר מכן נכנסה חברה גאונית ועשתה את אפליקציית Tapatalk, שלמעשה מקצרת הכל.
    לקח זמן אבל אנשים הבינו שיש קיצור גם למאגרי המידע הישנים + הוסיפו צאטים מהירים לאפליקציה (בשיתוף עם הפורומים) ומאז רוב הפורומים הגדולים רק הגדילו את מספר המשתמשים שלהם.

למעשה היום פייסבוק דיי יורדת, יש כמה דברים שמחזיקים אותה אבל היא מאבדת את זה ואחת הסיבות הגדולות זה כי לא קיים סדר בפלטפורמה - מה שפופולרי קופץ.

בקיצור, סבלנות והשקעה משתלמים (:
    חתימה טובה

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Junior Member
    היי אביעד
    לדעתי אין תחליף לפורומים איכותיים. פייסבוק....אי אפשר למצוא שם משהו נורמלי 10 דקות אחרי שמישהו מפרסם משהו אחר ודיונים רציניים מעולם לא היו.

תפוז הרגו את עצמם. ממשק שבכל עידכון נהיה גרוע יותר עם אינסוף פרסומות, וידאו שמחליט לפעול בעצמו שנושא שאינו קשור כלל ואחר כך אפילו בתוך תגובות...אפשר רק להגיד WTF. זה *טוב* שתפוז שוקע. לא צריך לתת יד למשהו כל כך גרוטסקי.

בקיצור - בהצלחה לכולם

Senior Member
    מסכים עם הנאמר, יש הרגשה שהפורום גדל ומשתפר, תודה למנהלים על שמירת הסדר הציבורי
    Tracer 900

Member
    חזרתי עכשיו לפורום, ובאמת לא הבנתי לאיפה המשתמש שלי מ2007 בערך נעלם עם כל אלפי ההודעות שבו וגם לא מצאתי שום דבר על זה בפורום, טוב לדעת מה קרה, ועצוב לדעת.

Member
    כל מילה בסלע.

אני משום מה לא זוכר איך היה נראה האתר הישן, למישהו יש תמונה?

Member
    נכנס לכאן לפחות פעם ביום ועובר על כל הפורומים, מאוד נהנה לקרוא כאן!

Member
    מיסטר אברהמי היקר,
    בתור גולש ותיק שעבר עם פול גז את כל הגילגולים, אני יכול להעיד שצוות פול גז עשה וממשיך לעשות עבודה נהדרת - רואים זאת דרך הפידבק מהגולשים.

מוטו נסגר, תפוז גוסס, כך שאפשר להגיד שעשיתם בית ספר לכל השאר כיצד להשאר רלוונטיים בעידן החדש.

מאחל לכם עוד שנים רבות של כתיבה, רכיבה ושהעסק ימשיך לגדול.

נפגש בהמשך הדרך 😊

Member
    גמר חתימה טובה לכולם. בדיוק חזרתי מהבית כנסת, והתיישבתי במחשב. כן, מסתבר שיש כאלה שעושים גם וגם ביום כיפור.
    רוצה לברך את הצוות המסור והקהילה הגדולה שיש כאן. לא מובן מאליו.
    כיך לקרוא ולהעשיר כאן את הידע. המשיכו כך וכן ירבו.

בנוגע ל"גסיסת הפורומים" -
    אין שום גסיסה .שום גסיסה נקודה. דוגמאות שאני מכיר: Reddit פורח יותר מתמיד עם אלפי הודעות חדשות ביום. . פורום Ninja 300 פורח יותר מתמיד. Supercell forum פעיל ופורה בקטע אחר. ולא חסר גם דוגמאות מקומיות כמו FXP וHWZONE שתוססים ופעילים כיום יותר מכל שלב בעבר הארוך שלהם.
    נתת את תפוז כדוגמא לגסיסה, ובכן, תפוז הוא לא דוגמא לכלום. תפוז הוא אתר שלקח את כל מה שהוא בנה, והרס את הכל במו ידיו בעקביות ובשיטטיות מופתית. עקב חמדנות של בעלי השליטה שיצאה משליטה.
    אם זה הפרסומות שיצאו מכל פרופרציה והבריחו הרבה גולשים וחברים כאחד. אם זה האפליקציה הנוראית שכל שניה מקפיצה לך פרסומות ולא נותנת לך רגע דל לקרוא בשקט.
    אם זה הממשק הישן והלא נח בעליל שמסרב להתחדש. הכל מסתכם בצוות הנהלה שחי במגדל השן ומנותק מהקרקע ומהקהילה שבנתה אותו וכל מה שהוא רואה זה מזומנים מהפרסום. הלב והחזון ממזמן כבו שם.

הפורומים כיום גם בארץ וגם בעולם חזקים ובועטים מתמיד. ורואי השחורות אמרו אותו דבר על הספרים שהרדיו יצא לאויר העולם. ומאוחר יותר הספידו את הרדיו בזמן שהקולנוע יצא לאויר העולם, ואז הספידו את הקולנוע , שהטלויזיה יצאה לאויר העולם. ואז קצת מצחיק, הספידו את הקולנוע והטלויזיה ביחד שהאינטרנט ואיתו ההורדות הפירטיות יצאו לאויר העולם.
    ופלא פלא , שום דבר לא החליף שום דבר והקולנוע, הרדיו והטלויזיה פופולרים ורווחים יותר מתמיד.

כך ששוב, שום דבר לא מחליף שום דבר. לכל סוג מדיה יש את היתרונות שלה וכולם חיים בהרמוניה טובה יחד.
    פייסבוק לא הרג את הפורמים ויותר מזה, גם לא הרג פלטפורמות אחרות כמו: Youtube ,Askpepole , stips ,deviantart, Yahoo שגם היום מאוד מאוד פופולרים.
    פייסבוק והוואטסאפ עשו סה"כ פשוט וידוא הריגה לאלו שכבר ככה גססו עקב ניהול כושל ( אתר fresh הישראלי לדוגמא ).
    אין ולא יהייה תחליף לפורומים כמו אמרת. הכל מתחיל ונגמר בניהול נכון.
    נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 11-10-2016 בשעה 22:24. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    נהנתי לקרוא אביעד, את האתר ציפיתי לראות קם מחדש (לדעתי הקונספט שהבאת מתאים מאוד לתקופה ומהנה יותר מהישן) אבל הפורום הוא אכן הפתעה.
    הייתי פעיל בפורום הישן מיום שפול-גז קם (וגם קצת לפני) ולמרות שנרשמתי לחדש ברגע שהיה אפשר, מעולם לא חזרתי בפול גז.
    בסה"כ אני חושב שזה עשה טוב, זה עשה טוב כי הפורום הישן היה צריך ניעור. כן איבדנו המון מידע, כולל שרשורים ופרוייקטים נפלאים של חברים שכבר אינם איתנו יותר...
    אבל הזעזוע גם גרם לכמה אנשים שהיו מגיבים מתוך הרגל ולא מתוך אפשרות לתרום לדיונים לשחרר סופית וזה דווקא טוב אנשים חדשים מגיעים ורוח רעננה נושבת.

אני מאוד מקווה שהפורום הישן יחזור כארכיון שניתן לחפש בו ומאחל הצלחה גדולה לאתר הזה בכלל ולפורום בפרט, שלא רק שלמדתי ממנו הרבה מאוד לאורך השנים אלא גם פגשתי בו כמה מהחברים הכי טובים שלי!

אRני
    נערך לאחרונה על ידי אRני; 12-10-2016 בשעה 11:00.

Junior Member
    גמר חתימה טובה לכולם,
    אני עוד מתקופת הפורום הישן ואכן מאד מהנה להיות כאן ולראות כיצד הפורום החדש קורם חזרה עור וגידים.
    הדבר היחיד שמשגע אותי הוא אופן פתיחת התמונות,בשונה מהפורום הישן,נשבר כל פעם לפתוח תמונה ואז לחזור אחורה.....ה צ י ל ו !!!!
    אם יש דרך להתגבר על המכשול זה יהיה תענוג.
    עלו והצליחו,

חג שמייח.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי אRני צפיה בהודעה
    ...ורוח רעננה נושבת.

...אני מאוד מקווה שהפורום הישן יחזור כארכיון שניתן לחפש בו... שלא רק שלמדתי ממנו הרבה מאוד לאורך השנים אלא גם פגשתי בו כמה מהחברים הכי טובים שלי!

אRני
    הכל רוח וצילצולים, עובדים על הפורום הישן ומקווים באמת שיחזור כארכיון...
    אבל אתה, לך...לך חפש ת'חברים ש'ך

Junior Member
    די חדשה פה ולא כל כך זוכרת מה היה פה לפני שנה.אני נכנסת לכאן לפחות פעמיים בשבוע כדי להתעדכן בחדשות וכמובן על הפורום המעניין. בפייסבוק אי אפשר לעקוב אחרי כלום ולדעתי השיטה שם תקרוס עבור פורומים. פורום תפוז נרצח על ידי מי שפעם ניהל אותו דוג"רי זו בדיחה אינטרנטית ומה שנשאר במדינה הקטנה הזו זה את פולגז המכובד.
    בהצלחה לעושים המלאכה.

שירן.