פול גז בסרס
מערכה ראשונה: נוחתים. וביוונית, כריסטוס הממהר.
נוחתים בסלוניקי באיחור קל. סלוניקי גשומה ומצב רוחנו אפרורי כמזג האוויר. כריסטוס כבר מחכה לנו ואתו נציג חברת השכרת הרכב. הרכב השכור כלול בעסקה. ערן וסער בניסן מיקרה כשכריסטוס הממהר נוהג. מאחור, עמיצור ואנכי שעל ההגה מנסים לעמוד בקצב. כריסטוס נוהג במיקרה כאילו הוא באוכף של ה RC390, שאתו הוא מתחרה באליפות יוון. אולי בגלל זה כריסטוס מנתק את ה ESP ונותן וואחד זריקת זנב.
סרס. ישר למסלול ולפאדוק. שי אוסף את ציוד הרכיבה שלנו לתוך הבוקס. וקדימה למסלול הקארטינג שהולך ומתייבש. עבדכם הנאמן מסיים ראשון מבין התלמידים וחוטף בראש מהמורה. החשש שלי, שמסלול הקארט יתגלה כקל יותר ממסלול המרוצים עצמו, יתממש שוב ושוב בימים הבאים.
מערכה שניה: לוגסטיקה ומנהלות. וביוונית, יאניס המסדר.
שי ושגב מריצים עסק שמתנהל ברמה הגבוהה ביותר. העסקה כוללת הכל לרבות טיסות, רכב שכור, מלון משובח ורגוע עם ספא לשרירים שילכו ויתכווצו ועם לייט צ'ק אאוט ליום האחרון, בוקס שבו שלושה מכונאים, אופנועים מדוגמים, צמיגים לרוב ודלק מרוצים כיד המלך. 10 דקות לפני המקצה כולנו רכוסים בחליפה. 5 דקות לפני המקצה קסדות וכפפות ואז...פודוריס מגלגל את האופנוע שלי החוצה ו...NUMBER 2 PLEASE, אה רגע זה אני. ורגע לפני זה יאניס עובר עם מגבון לח על המשקף של הקסדה וממרק אותה.
וכולנו מרגישים קצת כמו רוכבי מרוץ מקצועיים.
מערכה שלישית: 4 ק"ג עודפים. וביוונית, יותר מדי יאמס
במסלול, התאמה טובה של ציוד רכיבה היא קריטית. אם ביום יום ניתן לרכב מסביב לציוד במסלול אני מגלה שהציוד הוא קריטי. חליפה במידה 50 שהתאימה היטב לפני 4 שנים מתגלה כלוחצת מעט עם אותם 4 ק"ג שהתווספו. קסדת שואי GTAIR אולי מושלמת ליום יום שלי אבל המצח הנמוך שלה מסתיר. אני יודע לאן לכוון את המבט אבל רואה בעיקר שחור של קסדה. גם כאן, שי בא לעזרתי ומפנק אותי באחת מחליפותיו במידה 52.
מערכה רביעית: מסלול, אופנועים והדרכה. ובייוונית, סירקיטוס
כל אחד מאתנו זוכה באופנוע צמוד. יאמהה R6 מבציר 2010 או סמוך לו כשכולם משופרים למרוצים ומתוחזקים באופן מוקפד. כלאחר כבוד, שי שולח אותנו לחוות את המסלול ובהמשך מלווה אותנו ברכיבה, בהדרכה ובהכוונה. כולל תרגילי מבט, שלצופה מהצד יראו מגוחכים...אבל תאמינו לי, הם שווים את זמנם בשניות רבות על המסלול. לי, עם זיכרון שרירים של הונדה טרנסאלפ, היאמהה מתגלה כסד עינויים ולוקח לי זמן רב להתרגל אליו. בפעם הבאה, אשדל את שי לתת לי איזה ג'יקסר או צי.בי.אר 600 ליומיים הראשונים...ואולי גם ליום האחרון.
מערכה חמישית, כי כל דבר אצלנו מתחלק לשלוש.וביוונית, RACETRACK
מסלול זה עסק לא זול. בכל העולם. אבל לאופנוען שהתחביב בדמו הייתי ממליץ בחום להשקיע את מיטב כספו על מנת לרכב במסלול. ואם כבר, אז עדיף בעברית והכי קרוב לבית שאפשר.
זאת הפעם הרביעית שלי במסלול מרוצים. סרס עם IRT המיתולוגית אי שם בתחילת ה 2000, הונגרורינג ואיטליה עם אופנוען מאומן ועכשיו עם RACETRACK של שי ושגב. גם הפעם החמישית, השישית וכן הלאה תהיה עם RACETRACK, שהרי לא מחליפים אופנוע מנצח.
אחח, גם ביגוס דיקוס רוכב מהר ממני.
גילוי נאות, כחבר מערכת פולגז שילמתי כמו כולם או כמו כל מי שהגיע בקבוצה של פולגז. חטפתי בראש בהדרכה ובקארט משי לב ובמסלול חטפתי בראש משלושת חבריי לקבוצה...ואשתי טוענת שאיני מפרגן מספיק. אז הפעם אני מוכיח לה אחרת!