אחרי כל טעמי הקפה, כל הקצרים והארוכים,
חברות במועדון נספרסו וחברים שיש להם בתי קפה...
אני שותה כל יום רק קפה שחור ופעמים מגיע ליותר מעשר כוסות.
אחרי כל הטחונים שקניתי, הזמנתי וניסיתי,
אחרי כל המחקרים שעשיתי...זה הקפה הכי טעים שמצאתי ורק באריזה הזו!
![]()
אני מאד אוהב קפה
קצת פלצן של קפה
אני מחזיק בבית מכונה של נספרסו לי ולזוגתי ומשתמש בקפסולות המקוריות, מה לעשות לא מצאתי תחליפיות ראויות.
שקלתי לעבור לשימוש במקינטה אבל מתקשה להבין אם זה באמת יצא לי יותר זול.
Any thoughts?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחרי כל טעמי הקפה, כל הקצרים והארוכים,
חברות במועדון נספרסו וחברים שיש להם בתי קפה...
אני שותה כל יום רק קפה שחור ופעמים מגיע ליותר מעשר כוסות.
אחרי כל הטחונים שקניתי, הזמנתי וניסיתי,
אחרי כל המחקרים שעשיתי...זה הקפה הכי טעים שמצאתי ורק באריזה הזו!
![]()
אני משתמש בפרקולטור,
מבחינת הקפה האפשרויות רבות, כמו בכל דבר יש זול ויש יקר, אני אישית מעדיף סוגי קפה שקונים בשוק על פני קפה שנקנה בסופר באריזות וואקום.
100 גרם עולה בממוצע 13 ש''ח(+-) ב100 ש''ח אפשר לקנות מגוון סוגים (אתיופי, קולומביאני, ערבי וכו) למצבים שונים (בוקר בנחת, משמרת לילה, קפה של צהריים...הבנת לאן אני חותר).
לחיים!
אריזה של קילו זה לתימנים בונקריסטים,
הארומה של קפה טחון מתפוגגת לאחר כשבועיים או קצת פחות, עדיף לקנות אריזה של 85 גרם או את האריזות הממש קטנות שמספיקות ל 2 כוסות,
אם נלך הלאה עדיף לקנות מטחנה קפה מבוססת גריסה מעיכה כלומר לא סכינאית, כמו הבודום ביסטרו, ולקנות פולים מקולים מומלצים.
שלב נוסף בסולם זה קולה קפה ביתי ומכונת קפה נורמלית במקום הצעצועים של נספרסו
נספרסו? זה למפונקים!!!
לקפה אמיתי צריך מכונה אמיתית שמחוברת למרכך מים + מטחנה ולטחון רק לפני הצריכה.
איזה כיף למצוא כל כך הרבה אוהבי קפה בפורוםמחקר על הקשר בין אופנועים וקפה ?
עוז - אני גם שותה קפה שחור, בלימודים, אני גם מביא איתי מהבית קפה בשקית אטומה וכוס זכוכית. בבית אני משקיע עוד קצת
אלי - תודה ! אני אישית לא מתחבר לשיטת המיצוי של הפרקולטור, חשובה לי הקרמה בקפה שלי. אני מאמין שגם אני אחפש את הזנים שאני יותר מתחבר אליהם אם באמת אעשה את המעבר.
כמובן שאם אעבור למקינטה אני גם אטחן בבית, אני לא רואה דרך אחרת, אחרי המליון הראשון אולי אקנה מכונה של 12 אלף שקל שטוחנת ומכינה והכל, אבל כרגע אני ממשיך להתלבט בין נספרסו למקינטה
Sent from my iPhone using Tapatalk
בחיים שלי לא התקרבתי לחרא הזה חוץ מפה ושם תודה לאל.
תמיד אהבתי קפה, לא אובססיבית ולא בתור "פריק".. רק כשקניתי מקינטה הבנתי קפה משהו. לא קפסולות ולא שטויות, קפה תחון טרי, והמכשיר הפשוט הזה עושים פלאים.
בהתחלה התלהבתי מהמכונה, אבל מהר מאוד זה עבר, ואת הבוקר מתחיל עם מגורען.
אחרי זה רק קפה שחור , לפעמים מגיע לחמש כוסות ביום.
גיליתי שהשחור של שופרסל הוא בעצם של רג'ואן, והוא לא רע בכלל,
מידי פעם קונה אבקת הל בדבאח, בשביל הטעם.
מחזיק גם שקית נחל'ה בשביל אירועים מיוחדים.
לא פריק, אבל זה בהחלט הסם היחידי שאני צורך היום ברמה יומית.
מקינטה מוציאה קפה בטעם אחר לחלוטין ממכונת אספרסו. אישית אני פחות מתחבר לטעם שלה אבל יש לא מעט אוהבי קפה ממקינטה.
אתה צריך לשים לב שמקינטה באה בגדלים שונים ואפשר להכין בה כמות אחת בלבד לפי הגודל שלה. אם קנית מקינטה של 2 ספלים ויש לך אורחים לא תוכל לכבד אותם - עד שהמכשיר מתקרר ואפשר להשתמש בו שוב לוקח המון זמן. להכין 2 ספלים במקינטה של 4 לא יוצא טוב.
חוץ מזה - אם אתה הולך על מקינטה אסור לך לרחוץ אותה - רק לשטוף עם מים. לוקח גם כמה הכנות עד שמקינטה חדשה מכינה קפה טוב.
כמובן שאתה צריך גם מטחנת קפה טובה כי קפה טחון מאבד מהר מאוד את הארומה שלו.
אישית הפשרה שלי היא מכונת אספרסו אוטומטית. יש יבוא מקביל לארץ ומכונה סבירה (15 בר) עולה 2500-3000 ש"ח. לי יש Saeco (כבר מכונה שנייה מתוצרת זו) שעושה את העבודה. נכון, זה לא אותה רמה של מכונה תעשייתית, אבל כפשרה זה מעולה. וזה נוח: לחיצה על כפתור טוחנת את הכמות הרצויה, מהדקת במידה הנכונה ויש לך בתוך דקות אספרסו טוב עד טוב מאוד.
יש לי בבית גם מכונה ידנית של La Pavoni. לדעתי היא יותר יקרה מהאוטומטית שיש לי. אבל, לוקח המון זמן להכין קפה, צריך להפעיל מטחנה נפרדת (עם כל הלכלוך שכרוך בכך) אז אני לא משתמש בה.
רק קפה פילטר טרי.
אם מקינטה אז רק המקינטה בריקה,
עושה יופי של עבודה.
סביבות 300-350 ש"ח לגודל 2 מנות.
הF650 להחלפה בדו"ש
מילים הן כמו משחת שיניים,
ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.