
נכתב במקור על ידי
א הזקן
מקינטה מוציאה קפה בטעם אחר לחלוטין ממכונת אספרסו. אישית אני פחות מתחבר לטעם שלה אבל יש לא מעט אוהבי קפה ממקינטה.
אתה צריך לשים לב שמקינטה באה בגדלים שונים ואפשר להכין בה כמות אחת בלבד לפי הגודל שלה. אם קנית מקינטה של 2 ספלים ויש לך אורחים לא תוכל לכבד אותם - עד שהמכשיר מתקרר ואפשר להשתמש בו שוב לוקח המון זמן. להכין 2 ספלים במקינטה של 4 לא יוצא טוב.
חוץ מזה - אם אתה הולך על מקינטה אסור לך לרחוץ אותה - רק לשטוף עם מים. לוקח גם כמה הכנות עד שמקינטה חדשה מכינה קפה טוב.
כמובן שאתה צריך גם מטחנת קפה טובה כי קפה טחון מאבד מהר מאוד את הארומה שלו.
אישית הפשרה שלי היא מכונת אספרסו אוטומטית. יש יבוא מקביל לארץ ומכונה סבירה (15 בר) עולה 2500-3000 ש"ח. לי יש Saeco (כבר מכונה שנייה מתוצרת זו) שעושה את העבודה. נכון, זה לא אותה רמה של מכונה תעשייתית, אבל כפשרה זה מעולה. וזה נוח: לחיצה על כפתור טוחנת את הכמות הרצויה, מהדקת במידה הנכונה ויש לך בתוך דקות אספרסו טוב עד טוב מאוד.
יש לי בבית גם מכונה ידנית של La Pavoni. לדעתי היא יותר יקרה מהאוטומטית שיש לי. אבל, לוקח המון זמן להכין קפה, צריך להפעיל מטחנה נפרדת (עם כל הלכלוך שכרוך בכך) אז אני לא משתמש בה.