סטימר...סטרימר זה משהו אחר![]()
אני מצטרף וממליץ על מכונה אוטומטית שגם טוחנת , שומרים את הפולים בפחיות אלומיניום במקפיא והם לא מאבדים טעם לעולם.
אני מעריך קפה אבל לא צרכן כפייתי, יש ימים בלי קפה, מקסימום נס בלי חלב.
אבל כשבא לי קפה טוב, מכין לעצמי אספרסו חזק במכונת SAECO, אני משתדל להחזיק פולים איכותיים אבל לפעמים מתפשר בכל מיני נסיונות על זולים וסבירים.
אף פעם לא יצא לי לטעום קפה מנספרסו שאפילו מתקרב לרמה שיוצאת משלי.
מכונה של קפסולות (נספרסו) היא לא כל כך איכותיות, ובטח שלא זולה. מי ששותה יותר ממספר כוסות ביום עדיף לו מכונת אספרסו ומטחנה.
נראה לי שהצלחתם לדחוק את רוב "רוכבי מגני הברכיים" מהפורום. באופן נורמאלי היה פה דיון שלם על מכונת מנוף בהשוואה למכונת E61 עם מחליף חום.
או הבחירה שלי, לה פאבוני ידנית עם עיצוב אלמותי וקפה משובח.
לאפבוני, מקינטה ואפילו כל מכונת אספרסו פשוטה ידנית וקלה לתפעול שתמצא, עדיין מצריכה הרבה יותר זמן, השקעה,סבלנות ומאמץ ביחס לנספרסו.
ופה בא לידי ביוטי היתרון הגדול של נספרסו - שהוא קפה באיכות גבוהה , בעיקר שאתה לוקח בחשבון יחס של עלות- זמן- תועלת מול כל השאר.
שמע, לא לכולם יש זמן או סבלנות להתעסק עם לה פאבוני, איכותית ככל שתהייה, בבוקר לפני העבודה. חובבי קפה שיש להם את הסבלנות לתהליך ההכנה הארוך והכה מדוקדק של הכנת הקפה במקינטה ולאפאבוני, מה שיכול להיות די מייגע, וגם לדאוג אחר כך לנקות אותם כמו שצריך, ואיך לא נשכח גם לדאוג לשמור על איכות הפולים הכה עדינה, שמה שלא נעשה עדיין יורדת.. גם אם תשים בקירור. אז באמת כל הכבוד להם. אני באמת מפרגן![]()
אני שותה נספרסו מספר פעמים בשבוע, אצל ההורים שלי ושל אשתי. קפה שחור בעבודה, וקפה נמס בבית.
הלה פאבוני שלי, מסובכת לתפעול ובלתי צפויה בערך כמו מנוע שתי פעימות עם קרבורטור והיא מסיבה לי הנאה מרובה.
הקפה הוא רק משל...
נמנעתי מלהגיב.
יש לי 4 ברים לנהל בשוטף. שניים אלכוהוליים ושניים של קפה.
סביבות ה2000 כוסות בעשר שעות עבודה יוצאות בתקופה הזאת.
השני שקל שלי לנושא - קפה טחון מתחמצן תוך שתי דקות.
מכונה שלא מתוחזקת כמו שצריך על בסיס יומי, לא תייצר קפה טוב גם אם הפולים יהיו הכי טובים וטריים בעולם.
נספרסו זה זבל להמונים. משהו כמו אייפון. מוצר זול וגרוע שמתמחרים בצורה מופרזת.
כבודו אמנם יכול להחשיב עצמו חובב קפה ולהגיד נספרסו באותה הנשימה, אבל לא בצדק.
הקפה שלי משתנה ממטלה למטלה.
דאבל אספרסו ב8 בבוקר כשאני מגיע לעבודה.
עוד אחד בצהריים בשביל העיכול.
שחור רגיל של עלית בעשר בלילה לפני שאני נכנס לעבוד בפאב בלילה.
שחור בקלייה איטית של עלית כשאני עובד על האופנוע
עם מים שהורתחו לפחות שלוש פעמים .
לא יודע אם יותר זול (מאמין שכן אבל לא חישבתי) אבל בטוח יותר שווה. יש לי מכונת נספרסו במשרד ובבית אני עם מקינטות. אם קונים קפה טוב זה פשוט יותר טעים, עשיר ועם אופי.
אני גם אוהב קפב שחור. תנסה פעם קפה שחור טחון מחנות קליה טובה. מומלץ בחום הקפה השחור של מאה (גם האספרסו.מקינטה שלהם טוב. קלייה עצמית). תזכיר לי לפני ישיבת הנהלה הבאה ואני אביא לך שקית.
הכל פונקציה של קצב צריכה. אני קונה ב-250 אבל שותה 4 כוסות ביום (לא לבד). הקפה נשמר בקופסא אטומה במיוחד ועדיין אחרי כשבועיים הסוף שלו כבר לא טעים כמו ההתחלה...
יש שני סוגים של מקינטה: מוקה ובריקה. המוקה היא המקינטה הרגילה ובבריקה יש משקולת שמשאירה את התא של המים אטום עד ללחץ מסויים ואז כל הקפה יוצא בבת אחת. אחלה קרמה...
בקשר לציטוטים:
זה ממש לא עיניין של רמה אלא של טעם. אני אוהב את המקינטה הרגילה יותר מבריקה ויותר מממכונת אספרסו. מעט יותר עדינה ומרגישים יותר את הטעם ופחות מרירות.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 14-10-2016 בשעה 18:10.
חיכיתי שתגיע לשרשור הזה :-)
עבדתי כבריסטה שנתיים ברור לי שקפה מתחמצן ברגע ויש לי הרבה כבוד למי שעובדים במקצוע ברמה הכי גבוהה. אני מסכים שנספרסו זה לא הקפה הכי טוב שאפשר להכין בבית. אבל ממש אי אפשר לקרוא לו זבל. כן, הוא משווק אגרסיבית ומתומחר בהגזמה. אבל הוא עדיין קפה טוב. לא מדהים, אבל טוב. ואחד הדברים שאגב הכי טובים בו, זו הקונסיסטנטיות שבה המכונה מייצרת כוס קפה בדיוק באותו טעם בכל לחיצה.
כמו שאמרתי, כשיהיה לי כסף וזמן לתחזק מכונה ברמה גבוהה בבית זה יהיה נפלא.
כרגע עוד מתלבט בין הנספרסו שיש לי למקינטה של ביאלטי :-)
ואגב אני מסתפק בשתי הרתחות של הקומקום לקפה שחור. ניצחת :-P
למי שיש 20K ירקרקים מיותרים