כל זה קיים עכשיו באמצעים סיניים זולים ופשוטים וגם ביקרים יותר.
לדעתי חבל להיכנס לשוק רווי מימילא
Sent from mTalk using windows 10 mobile
שלום לכולם
מה דעתכם בתור אופנועינים מושבעים שחושב להם את הכלי שלהם (ובמיוחד ונקשרים אליו רגשית :-)) לגבי פיתוח עצמי של אמצעי טכנולוגי להתראה על ניסיון גניבה, הזזה, או כדומה של הכלי היקר שלכם ?
אומנם אני מאוד חדש בתחום ולמעשה רק בתחילת דרכי של רישיון דו"ש, חקרתי קצת את העניין, מה קיים בשוק ומה היכולות, לדעתי יש אפשרות לפתוח אמצעי יעל וזול שיוסיף לשקט הנפשי שלכם כאשר אתם נמצאים בבית או בכל מקום קבוע והאופנוע/רכב עומד בחוץ בטווח ראיה מהחלון (אפילו עד מאות מטרים ואולי יותר). כאחד עם קרוב לשני עשורי ניסיון בפיתוח מערכות אלקטרוניות ובפרט ביטחוניות אני רואה אפשרות לפתח אמצעי שכזה באופן פרטי.
מערכת טכנולוגית קטנה, לא יקרה, מסוגלת לעבוד זמן ממושך על סוללות רגילות זמינות (או מקור אנרגיה אחר זמין), לא ניתנת לניטרול
הזזה/הטיית אופנוע/רכב - התראה
ניסיון שיבוש/חבלה בחלק של המערכת עצמה (יש חלק קטן יכול להיות מותקן קבוע או מודבק עם מגנט לכלי) - התראה
נפסק מקור אנרגיה בחלק שעל הכלי - תראה (נגמרה הסוללה, ניתוק ממצבר וכו..)
הביטוי של "לשים עין" על הכלי יקבל משמעות אמיתית
כאחד שבתקווה מתישהו בטווח הזמן בר הסגה יהפוך להיות בעל גאה של אופנוע בהחלט אחשוב וכניראה לפתח אמצעי שאני מדבר אליו...
או שבעצם...למה לא להתחיל לעבוד על המימוש כבר עכשיו...![]()
כל זה קיים עכשיו באמצעים סיניים זולים ופשוטים וגם ביקרים יותר.
לדעתי חבל להיכנס לשוק רווי מימילא
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אני נוטה להחזיק בדעה דומה לשל סטר׳... אך יחד עם זאת, רוב המערכות שולטות בכל אספקט בנפרד ובהחלט היה נוח יותר אילו הכל היה תחת מערכת מסונכרנת יחידה.
כן יש אמת בדבריכם, אך אני מדבר על אמצעי שלא מתבסס על טכנולוגיות מקובלות כמו gps וחיישני הטייה/תאוצה זוויתית, אלא על עקרונות אחרים. האמת יותר קרוב לעקרון של לבקש מחבר/שכן "לשים עין" על הכלי...רק שלהבדיל מבן אדם - לא יושן ולא מפסיק להסתקל לרגע....וייתן התראה כלשהי (למשל לנייד, צליל או כל מה שאפשר לחשוב אליו) ברגע שיש כל שינוי במיקום או אוריינטציה של הכלי...
במחשה שניה התוצאה דומה לאיתוראן רק שאיתוראן ככל הנראה משתמש בgps לזהות שינוי מיקום ואז יתריאה. האמצעי שאני מדבר אליו יוכל לזהות למשל נפילה או כל שינוי אוריינטציה במקום (כמו נפילה או התעסקות עם אופנוע למראות שגם את זה ניתן ואולי כן מגלים עיי חיישני הטייה או מדי תאוצות זוויתיות).
פחות מדבר על עניין המסחרי אלא יותר סקרנות :-)
לא יודע לגבי פיתוח אמצעים , אבל אני לפחות נקרא לזה משגיח כשאני מטייל,יושב בבית קפה או סתם ברחוב ורואה אופנוע חונה...לא שאני יושב עליו שמירה אבל מסתכל ומנסה לתהות על קנקנו של מי שמתקרב.... אני יכול להעיד על עצמי שכן אגיב למקרה של ניסיון גניבה במידה ויש זיהוי וודאי...אני מקווה שכך גם אחרים.... ( במידה ויש להם יכולת )
ישנם מוצרים הכוללים חיישני קירבה ותזוזה, שניהם יתנו מענה לדרישות שלך בלי צורך לדעת את מיקום האופנוע. דרך לזהות מיקום בלי GPS קיימת אבל היא יקרה מאוד.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
לא יקרה בכלל.. זה gsm ויש את זה בכל איתוראן ב50 שקל באיביי.
לנו כמשתמש קצה זה פחות רלוונטי אם זה מודד דרך gps/glonass/מאגיה שחורה או סודני שצועק.
כל עוד מכשיר עם התראה והכל באיביי עולה סביב ה300 שקל המכשיר מספק התראה בגיפיאס ,מספק חיישן זעזועים ומצפצף עם אזעקה ,נועל וסוגר דלתות עם שלט, וגם באסמסים או אפליקציה רואים מצבר וכאלה .
זה עובד וזה זול חבל לפתח משהו מסובך יותר סתם.
אם הפיתוח הוא לצורך הרפתקה שלך בהצלחה ונשמח ללמוד יש כאן את פורום משקיענים.
אם זה לרווח כלכלי לא חושב שזה כלכלי
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אכן לא מסתכל על זה בתור עניין כלכלי למטרות רווח, בפועל זה משהו שמתבסס על טכנולוגיה שנמצאת בפיתוח כרגע למטרה אחרת לגמרה (וזה בטוח לא דומה למה שיש במוצרים סינים זמינם) אך אפשר לקחת spin אליה לעשות משהו שימושי בשביל העם :-)
כאשר בתקווה אגיע לדגם עובד אשמח לספר
תן לי לספר לך משהו על לשים עין,
בעברי עבדתי בארה"ב תקופה מסויימת.
במהלך העבודה היה צריך שישימו עלי עין שלא אעלם.
היה לי לווין "צמוד" אי שם בחלל שהסתכל עלי, זה נקרא לשים עין.
ואני עם סטרלוק, יש כל כך הרבה שחיינים בבריכה הזו, שזה כבר לא נעים.
אבל עדיין, אני מבין את הרצון להגן וגם את החלום.
תביא משקיע עצבני (כבר אמרתי את זה בעבר) ויש לי (גם חלום) פתרון נגד גניבה
שאף אחד לא יוכל לנטרל גם אם ידע שהוא קיים.
לא gps למינהם ולא על בסיס תחנות ממסר סוללריות או כדומה...
לא מתיימר להמציא טכנולוגיית מעקב חדשה אלא "עין ניצחית"
מבחינה טכנולוגית לא ניתן לשבש באופן כזה שלא ייתן התראה על כל פעולה על האופנוע שמשנה את המצב שלו במרחב עם אחוז נמוך מאוד של התראות שווא
לא אוכל לפרט יותר לעומק על הטכנולוגיה עצמה, אשמח אומנם לשתף וגם להדגים כאשר יהיה דגם עובד