הנושא לא שייך לטכני. מעביר לכללי.
יש לי cb650f. איך יודעים אם הגיע הזמן להחליף צמיגים?
כל כמה זמן אמורים להחליף צמיגים?
איפה קונים? (אזור תל אביב)
נערך לאחרונה על ידי tamir1; 17-10-2016 בשעה 21:31.
צמיגים לאופנוע, זו לא כותרת.
אז אחרי שג'ק העביר לכללי, אני עורך אותה.
בבקשה שים לב בפעם הבאה.
ישנם כמה סימנים לכך שהצמיגים איבדו מיעילותם והגיע הזמן להחליפם.
1. שחיקה. צמיגים נשחקים תוך כדי נסיעה, גם נסיעה רגועה. החל משחיקה מסויימת הצמיגים מאבדים מיכולת האחיזה שלהם, ויותר מסוכן - עומק החריצים בצמיג יורד ויכולת פינוי המים נפגעת משמעותית, מה שיגרום לציפה ואבדן אחיזה חריף בעת רכיבה על כביש רטוב.
כדי לעזור בהבנת רמת השחיקה של הצמיג, בתוך החריצים יש אזורים בולטים המסמנים את נקודת השחיקה המירבית, שכאשר מגיעים אליה יש להחליף צמיג בהקדם.
נראים כך:
כמובן, אם המבנה הפנימי של הצמיג מבצבץ החוצה כמו בתמונה המצורפת, אתה לא צריך את הסמנים כדי לדעת שהצמיג פסול לשימוש באופן מיידי.
2. יובש. בצמיג יבש יופיעו סדקים קטנים, בעיקר על דופן הצמיג אך גם על הסוליה.
3. גיל. עקרונית מומלץ להחליף צמיגים שעברו יותר מארבע שנים מיום ייצורם, גם אם לא נשחקו או התייבשו. תאריך הייצור מופיע על הצמיג בפורמט של ארבע ספרות. שתי הספרות הראשונות מציינות שבוע בשנה, האחרונות את השנה. לדוגמא - 0116 יוצר בשבוע הראשון של שנת 2016.
4. נסועה, או מס' הקילומטרים שעבר הצמיג. אני מסייג מאוד את הסעיף הזה, מכמה סיבות.
ראשית, לצמיגים שונים אורך חיים שונה. צמיגים ספורטיביים דביקים ישחקו מהר יותר מצמיגי תיור קשיחים.
שנית, לאופי וסגנון הרכיבה יש השפעה מהותית על חיי הצמיגים. האצות ובלימות חזקות, נסיעה במהירות גבוהה לאורך זמן ונסיעה בלחץ אוויר לא תקין יכולים לקצר משמעותית את חיי הצמיגים.
חשוב לזכור שלצמיגים חשיבות מכרעת בבטיחות האקטיבית של האופנוע. צמיג איכותי במצב תקין יאפשר להאיץ, לפנות ולבלום טוב יותר, מהר יותר ובטוח יותר. לדעתי - אם יש ספק, אין ספק.
נערך לאחרונה על ידי audiR8; 18-10-2016 בשעה 08:35.
יש למישהו המלצה איפה אפשר לקנות?
אני אתעלק על השרשור.
כמה זמן מאז היצור מומלץ לקנות צמיג?
כמה צמיג יכול לשכב בחנות מבלי לפגוע באיכות שלו?
תלוי מאוד בצורת האחסנה.
כלל אצבע - עד שנה מתאריך היצור אפשר לרכוש ללא חשש.
אני קונה גם בכיף אחד ששכב שנתיים וגם 3 ואפילו מקבל על זה מחיר טוב יותר מהרגיל כי זה צמיג "ישן" אני אבל מחסל אותם מקסימום בחצי שנה.
בגדול 4 שנים מרגע הייצור הצמיגים סבבה לגמריי כאלה שלא אוחסנו בשמש בכל השנים האלה וכאלה שכן אוחסנו יהיו יבשים וסודקים לעין.
יצרני הצמיגים אומרים ש 6 שנים מרגע הייצור זה בסדר גמור אם כי מהנסיון שלי שהוא לא מדעי סביב ה 5 שנים מורגשת ירידה באחיזה בגלל שהגומי מאבד מהאלסטיות
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
ממליץ על אורן זייתוני, איש מקצוע משכמו ומעלה.
Tracer 900
כל צמיג שאמור להיות עם הרבה אחיזה דורש חימום בשביל לאחוז כמו שצריך ודורש כביש טוב.
בינתיים אני מסתדר לא רע עם PR2 למרות שהוא מתחיל להרגיש חמאתי אחרי נסיעה ממושכת על כביש לוהט ולא הייתי מתנגד לאחיזה טובה יותר ברטוב.
בתור שדרוג אני שוקל אולי לעבור לצמיג סטייל סקראמבלר רק כדי להתמודד טוב יותר עם ערימות חול, בוץ ושלוליות של ממטרות.
הצמיג שלי סה״כ בן שנתיים ונראה לי שנשאר בשר לעוד שנתיים (;
המלצות לצמיג מפנק? ֿ
![]()