שלום לכולם,
אני חדש בעולם הדו גלגלי (רוכב כרגע על ראפטור 700) ורציתי ככה להתייעץ איתכם לגבי רכישת אופנוע שטח יד שניה.
אז כמה פרטים יבשים:
- אין לי עדיין רישיון על אופנוע אבל כשאחליט איזה אופנוע לקנות אני אוציא רישיון A1.
- תקציב: 35 אלף עם אופציה עד 40 (מיגון מלא יש לי כבר בגלל הטרקטורון). אני כן רוצה לכלול את ה35-40 אחרי יישור קו לכלי.
- חברה מעודפת ק.ט.מ וזאת בגלל שיש לה לא מעט ניסיון עם דו״פ וסה״כ מהמון ביקורות שקראתי החברה מעולה. בנוסף הפלוס הגדול שכל דגמי הEXC שלהם יכולים להיות עם רישוי צהוב.
- רישוי צהוב - חובה. אין לי כוח להסתכל מעבר לכתף בכל נסיעה - חבל לי על הצוואר שלי.
- אני שוקל 66-72 (זה מאוד תלוי בתזונה שלי, חילוף חומרים יותר מדי מהיר חח) והגובה הוא 1.78 .
עכשיו לחלק החשוב. אני מעולם לא רכבתי על אופנוע שטח אז אין לי שום ניסיון. אני כן יודע שאני רוצה להכנס לזה ובגלל זה פתחתי את הנושא הזה.
אני כן רוצה 2 פעימות את זה אני כבר יודע. עכשיו הלבטים שלי הם בין קניה של EXC 125 שנתון 14-16 שעבר מקסימום יד אחת או לקנות EXC 250 ולחכות למציאה בלוח יד 2 עם שנתון נורמלי וכלי שמור.
כרגע עם הטרקטורון אני רוכב בעיקר שבילים. אני אוהב נסיעה מהירה אבל ברגע שיהיה לי אופנוע אני יודע שאני אצטרך לתת לו הרבה כבוד ונסיעה מהירה לא תהיה בהתחלה.
אני כן רוצה להיות מסוגל לצאת לטיול שבילים עם חברים אבל בנוסף להכנס גם לסינגלים ואולי קצת אינדורו.
סיבות לבחור ב125:
- יחסית עדין עבור רוכב מתחיל, דבר שיקל עליי בלימוד הבסיס בצורה טובה.
- קל משקל, יתרון משמעותי כמעט תמיד.
- בעתיד אוכל להוציא ממנו המון ככל שהכישורים ישתפרו.
חששות מה125:
- לא יהיה הרבה מומנט בטורים נמוכים (?)
- מיצוי מהיר של הכלי
- אימוץ יתר בנסיעות שבילים לאורך זמן כדי לעמוד בקצב של השאר (4 פעימות 250-450 למינהם).
סיבות לבחור ב250:
- אין את החששות שיש ב125.
חששות מה250:
- חזק מדי עבור מתחילים.
- כבד יותר.
- מציאת כלי שמור בשנתון יחסית גבוה שנכנס בתקציב.
אני יודע שחפרתי אבל ניסיתי לעזור לכם לעזור לי.
ערב טוב,
מועדים לשמחה!
בתודה מראש, ניר.