תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: ייעוץ | קניית קטנוע לרוכב מתחיל ללא ניסיון

צפייה משולבת

Junior Member

ייעוץ | קניית קטנוע לרוכב מתחיל ללא ניסיון

שלום,
    אני סטודנט בן 24, בעל רשיון רכב 7 שנים ומעוניין להוציא רשיון A2 ולקנות קטנוע 125 סמ"ק. השימוש העיקרי יהיה נסיעה בין עירונית לא ארוכה מדי של כ30-40 ק"מ מאשדוד ליפו וחזרה. רציתי להתייעץ איזה כלי לדעתכם מסוגל לענות על הצרכים, והאם כדאי בכלל להוציא רשיון דרגת A1 ולקנות קטנוע 250 או יותר. התקציב גמיש ינוע בסביבות ה20K פלוס מינוס. הנסיעה הזו תקרה לפחות 4 פעמים בשבוע,למשך ה3 שנים הקרובות לערך, כך שאם יש בעיה לקטנוע כזה או אחר לעמוד בדרישות אז הוא לא יהיה ממש רלוונטי בשבילי. בנוסף אשמח למילה או שתיים על מיגון, אבזור ועלות ביטוחים.
    תודה רבה לעוזרים!

Senior Member
    זה נסיעה בין עירונית ארוכה יחסית ל125, לא יהיה לך כיף בוודאות.
    מעבר לזה מדובר על כמעט 1500 קמ בחודש (מניח שיהיו עוד נסיעות) מה שאומר טיפולים כול חודשיים שלושה (תלוי בקטנוע) וגם בלאי גבוה.
    חוץ מזה מניח שהנסיעה תהיה על כביש 4, ולא יהיה לך כיף לנסוע על 95 קמש ששאר הרכבים מסביבך נוסעים 15-20 קמש יותר (במקרה הטוב).
    בקיצור עדיף 250.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    שלום לך,
    אני רוכב על קטנוע 125 סמ"ק לנסיעות של 17-25 ק"מ לכיוון (ראשון-ת"א/הרצליה) באופן יומיומי. הדרך שלי כוללת נסיעה קצרה משלך בדרכים מהירות (נכון, כביש 1/20 הם כבישים מהירים אבל בשעות הנסיעה שלי הכל פקק אחד גדול) ועדיין זה מרגיש שאני קצת חלש על הכביש. כשהדרך פקוקה לגמרי (בד"כ בבוקר) זה לא נורא אבל כשהכביש זורם זה מורגש מאוד. מגבלות הכוח מכתיבות שום יכולות עקיפה. כרגע זה עוד נסבל, ובעיקר הכרח כי יש לי רישיון A2, אבל המגבלות האלו הביאו לתחילת תהליך של שדרוג ל A1 ולאופנוע.
    לא רואה שום סיבה לעשות רישיון A2 אם אתה לא חייב. קטנוע 250, לפחות, יהיה משמעותית נוח יותר.

Junior Member
    תודה רבה על התגובות!
    לפי מה שאני מבין כדאי להוציא רשיון A1 ולכוון לקטנוע 250. בהתחשב בתקציב שציינתי, וכמובן בהתאם לצרכים על אילו קטנועים אתם ממליצים להתחיל? מה מחירי הביטוח ואיזה מיגון הוא בגדר חובה? תודה
    נערך לאחרונה על ידי Orbitton27; 22-10-2016 בשעה 16:15.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Orbitton27 צפיה בהודעה
    תודה רבה על התגובות!
    לפי מה שאני מבין כדאי להוציא רשיון A1 ולכוון לקטנוע 250. בהתחשב בתקציב שציינתי, וכמובן בהתאם לצרכים על אילו קטנועים אתם ממליצים להתחיל? מה מחירי הביטוח ואיזה מיגון הוא בגדר חובה? תודה
    נכון, לצרכים שלך לא יתאים קטנוע 125, אתה תסבול איתו.

תרשום בגוגל מחשבון ביטוח חובה ותיכנס למחשבון ביטוח החובה של משרד האוצר, תכניס את הנתונים שלך ותראה את מחיר ביטוח החובה שיצא לך, ואם אני לא טועה תוסיף לזה עוד 500 ש"ח ביטוח צד ג'.

מיגון בגדר חובה לפי דעתי הוא קסדה טובה ואיכותית! לא קסדת חצי, לא קסדת שלושת-רבעי, אך ורק קסדה סגורה של מותג מוכר ותבדוק חוות דעת וכמה כוכבי בטיחות יש לה.
    כפפות - אם לא היו לי כפפות בהחלקה הראשונה שלי, ספק שאני יושב כאן עכשיו בבית ומצליח לכתוב לך את ההודעה הזאת, חובה חובה כפפות איכותיות ולא כאלו שיקרעו לך אחרי שניה של החלקה ואז הלכו לך הידיים.

מעיל רכיבה איכותי (יש מעילים רב עונתיים עם ביטנה מתפרקת) הוא לפי דעתי גם בגדר חובה, אתה לא רוצה להיפגש עם האספלט הקוצני והרותח של הקיץ במהירות של 60+ קמ"ש, זה יגמר ברע.

אני אישית רוכב בלי, אבל יש כאלו שיגידו גם מגיני ברכיים, אני שם אותם רק ברכיבות סוף שבוע שאני יודע שאני הולך להתגרזן.

דרך צלחה.

לי היה את הג'וימקס 300, קטנוע מדהים! אבל בגלל שהוא 50 סמ"ק יותר מ-250 הביטוח שלו כפול, אז ממליץ לך על הג'וימקס 250 (גם על ה300 אני ממליץ אבל מחיר הביטוח הופך את זה לקצת לא שווה)

הגזמת קצת עם הביטוח הכפול.. עוד 1000 ש"ח זה לא כפול.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני רוכב מזה שבוע וחצי על ג'וימקס 250.
    רמת הנוחות שלו טובה גם בבין עירוני.( אחרי ימאהה XV950 - סוג של קאסטום)
    לגבי קצב הרכיבה אני לא בטוח שהוא אכן מתאים לשימוש יומי בטווח שציינת.
    בביין עירוני קצב הרכיבה עליו היה סביב ה100 קמ"ש שם הוא עומד על כ6000+ סיבובים לדקה (ניתן לראות עוד 30 קמ"ש אבל זה לקרוע את הכלי).
    פחות רלוונטי מבחינתך אבל את העליות לירושלים הוא מטפס ללא בעייה ואף יודע לטפס ל110 לצורך עקיפה מזדמנת.

בונוס אדיר זה התא מטען מתחת לכיסא ( אני רוכב על אופנועים מ1989 ולא היו לי קטנועים למעט ווספה PX150) שהוא אפילו מואר.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Banned
    ב125
    יש לך swing של הונדה.
    אחלה קטנוע שבעולם. מנוע בלתי ניתן להריסה.
    משמעותית יותר נוח ומהיר ( מהירות אמת בגיפיאס, לא סקאלה) מרוב הקטנעים בנפח הזה.

Junior Member
    צהריים טובים
    לדעתי לא שווה היום להוציא רשיון לA2
    אם אתה מתכוון לרכוש קטנוע אז שתדע שהחזירו את התקנה שניתן ללמוד על קטנוע ולהוציא רישיון A1 אוטומט
    תחשוב אם כדאי לך
    אני מצטרף לאחרים מרחק כזה עדיף 250 במיוחד שהביטוח של 125 ועד 250 הוא אותו דבר
    יום טוב