שלום לכולם,
בעקבות הפוסט הזה:
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...9E%D7%9C%D7%A5
והתובנות שעלו בו (בנוגע לצרכי השימוש בתיק) הגעתי להבנה שאני לא צריך באמת תיק גב, האמנם?
קצת רקע- אני רוכב על קטנוע (דיאלים S3 125) משתמש בתיק גב (סתמי) לקחת את דברי העבודה שלי שכוללים- לפטופ 13" (ליתר דיוק 12.5" בקייס קשיח שמותאם ל 13") ועוד כל ג'אנק שנוטה להיכנס לתיק עבודה ולא לצאת משם עד הסדר הבא (דפים, מטענים, כבלים וכו'). אני לא אוהב לרכב עם התיק על הגב ולכן בדרך כלל התיק נכנס לאכסון שמתחת לכיסא. לעיתים עולה הצורך לשים דברים אחרים באכסון הזה ולכן התיק צריך לפנות את מקומו, לרוב אני מניח אותו על מדרך הרגלים כשהוא "מאובטח" ע"י וו הקניות אך גם אופציה זאת אינה מועדפת. חשבתי להתקין ארגז אחורי, אבל אני די משתהה עם זה מסיבות קמצנות (והרצון העתידי להחליף את הקטנוע בקרוב). מכיוון שהתיק שלי גם ככה די מעפן אני מחפש כבר תקופה להחליף תיק. רוב החיפושים שלי התמקדו בתיקי גב רגילים (לאו דווקא כאלה שמותאמים לאופנוענים), אך לא מצאתי אחד כזה שיענה על הדרישות, ולכן חשבתי להשתמש בחכמת ההמונים ולנסות לבדוק אם אוכל לקבל הבנה נכונה יותר לגבי הפתרון המבוקש.
אלו הדרישות שלי:
1. התיק חייב לאפשר נשיאה של הלפטופ עם הקייס.
2. התיק חייב להיות מסוגל להיכנס לאיכסון שמתחת לכיסא של קטנוע מנהלים בצורה מתאימה וללא סיכון לפגיעה בתכולת התיק. לכן תיקי גב עם גב קשיח לא מתאימים.
3. התיק צריך להיות ייצוגי ונוח ברמה בסיסית לנשיאה. לא צריך שיהיה משהו מצופה טיטניום, או שיהיה עמיד לטראק, אלא להליכה קצרה מהקטנוע לעבודה, דרך של 5 דקות הליכה גג.
4. עדיף שיהיו לתיק מספר תאים לאיכסון של דברים שונים- דברי עבודה (לא קלסרים, בעיקר דפים), ארנק, קייס למשקפיים, מטען+כבל, טבק, חולצה להחלפה.
5. שיאפשר שימוש במצב בו הוא לא יכול להיות מתחת לכיסא.
לאחר מחשבות רבות חשבתי על תיק הזנב של Kriega מדגם US20:
http://kriega.com/bikepacks/us-20-drypack
על פניו הוא נראה שעונה לכל הדרישות לעיל- מתאים לציוד שלי, יכול להיכנס לתא מתחת לארגז, יאפשר קשירה כתיג זנב כשהאכסון לא זמין ומאפשר מצב של נשיאה כתיק גב (לא ברכיבה) ע"י חיבור רצועות מתאימות.
באופן עקרוני אני מתכנן להחליף את הקטנוע מתישהו לאופנוע, לכן הייתי שמח למצוא פתרון שיתאים גם לאופנוע (וזאת גם הסיבה שאני לא מתקין ארגז על הקטנוע). ממה שיצא לי לראות היתרון הכי גדול של המוצרים של קריגה זה המודולריות שלהם, והגמישות להוסיף עוד תיקים ל US-20 במטרה להגדיל את נפח האכסון, וזו אופציה שהייתי רוצה לאפשר לי לעתיד.
השאלה שלי היא למי שמכיר את התיקים האלו, האם יש משהו שפספסתי? מכל בחינה שהיא.
תודה לעונים וסליחה על החפירה