טיולים עם האופנוע זה יהיה בעיקר נסיעות ארוכות מעל ה100 קמ"ש - תחום שהדיוק יהיה די מת בו.. הסיביאר או הנינג'ה יהיו עדיפים בהרבה (גם יש מיגון רוח וכו'), הסיביאר יהיה הכי נוח, הנינג'ה יהיה הכי חזק.
אני לא עוקב אחרי הלוחות אבל הנינג'ה נמכר כאן מ08 אז סביר להניח שיהיו כמה כלים בתקציב שלך.
ב-14 אלף ללא ספק הייתי קונה עוד GS500. רוכב על שלי כבר קרוב לחצי שנה ולפני כן הייתי מטייל הרבה עם CBF250 (קרוב ל-400 ק"מ ביום שבת ממוצע). ה-GS מאוד נוחה ושקטה בטיולים ארוכים, מיכל 20 ליטרים עם צריכה של כ-22 ק"מ לליטר שנותנים טווח מאוד נדיב, לא נראת נורא עם ארגז. באמת שכאופנוע לטיולים ארוכים בנוחות זה ה-בסיס לדעתי.
צריך קצת לחפש לפני שמוצאים כלי במצב טוב אבל ממבט חטוף ביד 2 יש כמה כלים שנראים לא רע בכלל. כמובן לקחת לבדיקה לפני קניה במוסך. ב-GS המיכל נוטה להחליד מלמטה עם הזנחה של השנים וגם הבולם האחורי שווה בדיקה. יש חלפים בשפע בארץ ובמידה ותקנה אחד אשמח לעזור בשאלות כי אני מכיר קצת את הכלי ורוכב עם חברים שגם הם בעלי GS.
לטיולים בכיף הדיוק מספיק.
אני רוכב על אופנוע 600 ונדיר שאני רואה מספרים יותר גבוהים מ110.
חשוב להנות מהדרך
בתור בעלים של אחד:gs500
בפחות מ10 אתה מוצא כלים מדהימים אם אתה יודע איפה לחפש
עוד 1000+- ליישור קו בבית/3000 במוסך ואתה מסודר עם אחד הכלים הסלחנים והטובים ביותר שפגשתי (להוציא את ה550es שהוא פנינה ולא מתאים לרישיון שלך)
בדיוק 200 לא הייתי נוגע,כנ״ל לגבי כל החראות האוסטרים שמיוצרים בהודו.
אפ אתה מתעקש על 250
אז קטנוע יעשה את העבודה יותר טוב מכל אופנוע בתקציב שלך.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
הג'יאס סוס עבודה אמין מאוד, אבל גם בסוס טוב צריך לטפל בזמן. אני רוכב על 2002 וזה אופנוע מצויין גם ככלי תחבורה עיקרי ויחיד.
500 נשמע מאוד מאיים לרוכב מתחיל אבל באמת שהג'יאס מספק כח לינארי ולא מאיים שלא יעיף אותך מהמושב אם תפתח את המצרעת מהר מידיי, ומתחיל באמת להתעורר באזור ה-7-8 אלף סל"ד כך שעל 6-6.5 אלף לשייט על 120-130 ברגוע זה אפשרי ביותר ומהנה.
עצה קטנה - במידה ואתה קונה אחד, בנוסף לכמובן טיפול שוטף (שמן, פילטרים, בלאי מצטבר של השנים וכו') תכוון שסתומים, זה פרט שלא הרבה שמים דגש עליו.
שלי משנתון 2000 דור ראשון.
מה שיש לי לומר עליו בכמה מילים:
לינארי,סלחן,סופג,
בקיצור,נותן לך לעשות טעויות ולצאת מהם על הרגליים.
לי הפריעו הברקסים הקידמיים והבולמים אז שדרגתי אותו קצת שיתאים לי יותר.
עד משקל של 65-70 קג הם בסדר,אפ אתה מעל כנראה שיהיו קצת רכים בשבילך.
מבחינת אמינות,בובה אמיתית.
שמן,פילטרים פעם ב5000 קמ ואתה יכול לישון בשקט
רק תקפיד לבדוק מפלס שמן על בסיס יומיומי.
לגבי השנתון,מרתיע הרבה אנשים אבל,שלושה שבועות לא נגעתי באופנוע,הגעתי,10% מהצוק פתוח,נגיעה בסטרטר,מניע
אתה לא מבין כמה כיף זה כלי שאתה מכיר טוב ויכול לסמוך עליו מבחינת אמינות.
השנקל שלי לגבי הקנייה,שים עין על מנוע יבש,אל תתפשר על שום נזילה,תעבור לכלי אחר,יש מספיק מהם בשוק.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
מצד שני יהיה הרבה יותר קל ליפול על איזה לימון ולבכות כי נולדת.
אני חושב שציירו לך תמונה קצת וורודה על הGS. סיכוי גבוה מאוד ליפול על נבלה. 5,000+ שקל בשנה על כל מיני שיפוצים ותיקונים במוסך זה לא משהו שיפתיע אף אחד עם כלי בשנתון כזה. כמעט כל מי שאני מכיר שהיה לו GS סבל מכל מיני בעיות גם אם הם קטנות כמו מצבר שנגמר וכו'.. על כלי חדש משלמים מחיר יקר בקנייה. על כלי ישן משלמים במוסכים ובאמינות. אין דרך לברוח מזה. (וכן, יש כלים מושלמים שרכבו עליהם עד היום רק פיות וורודות ונסעו עליהם עוד 100K בלי תקלות).
עדיף לקנות 250 מודרני מאשר כלי בן 15 אבל 500 כמו הג'יאס
לא ממליץ לקנות כלי ישן אם לכבודו אין אוריינטציה טכנית כלים וזמן להץעסק עם זה
יש לי כלי בן 20 שאני משבית ליומים בחודש לתחזוקה ותחזוקה מונעת
לאור התגובות אוסיף קצת מידע:
GS500 זה אופנוע נהדר, באמת, עושה את כל מה שאני צריך ממנו - נסיעות מנהלתיות לעבודה, טיולי סופ"ש ארוכים, נסיעות עם מורכב/ת בכביש מהיר בצורה דיי נוחה, פשוט וקל לאחזקה, מאוד מרוצה מהאופנוע הזה.
אבל! בארץ מסתובבות לא מעט נבלות ונסעתי בזמנו מרחקים לא קטנים בשביל לראות ערימות חלודה מפוארות עם מחיר בשמיים, וגם כשקניתי את שלי הייתי חייב ממש לזנק על האופנוע בגלל המצב השמור, וגם על אופנוע כזה הוצאתי כ-3 אלף ש"ח על יישור קו שכלל בלאי של השנים (מותחן טיימינג, מיסבי היגוי וגלגלים, צמיגים, שמנים, פילטרים, כיוון שסתומים וכו). כמו שצויין פה מקודם - זה לא אופנוע של "שים דלק וסע", צריך להשקיע בכלי כזה ולהיות מוכן לכל מצב, אבל למזלי כל הנסיון שלי הוא עם כלים ישנים לכן אני לא באמת מתרגש מבעיות אם והן נוצרות כי אני רגיל לזה והאמת זה לפעמים מאוד כיף לפרק ולטפל באופנוע שלך בעצמך וללמוד את הכלי, אבל זה בהחלט לא לכולם.
אם אתה אומר שאין לך הרבה זמן בבית גם ככה הייתי ממליץ כלי יותר חדש כמו הוולף. כשהתחלתי לרכב הייתי צובר כמעט 400 ק"מ ביום על CB250 ישן ומתפרק בהנאה צרופה (כשהדבר הארור בחר להניע), וחוץ מכבישים מהירים לזמן ממושך לא באמת הייתה לי בעיה עם הכלי במרחקים ארוכים, בתנאי שעוצרים כל 50-60 ק"מ לרבע שעה לתת לכלי (וגם לרוכב) לנוח. גם על כלי יותר גדול עדיף לעצור להתרענן ולהינות מהנוף![]()