תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: כ"ע בדיקות לפני קנייה

Member

כ"ע בדיקות לפני קנייה

תסלחו לי על הפוסט, חיפשתי יחסית הרבה בפורום ומעבר לכך שהאופציה של החיפוש לא שיתפה איתי פעולה לא העליתי תוצאות בסריקה ידנית.
    לעניין. אני מתחיל מחר סבבים באזורי ובהמשך מחוץ לעיר לכמה אופנועים פוטנציאלים שמאוד סיקרנו אותי.
    קצר ולעניין, איזה שאלות לשאול? על מה להתפס? למה לשים אקסטרה לב? לאיזו התנהגות חריגה לצפות? כמה תעלה בדיקה? מה ההתחייבות המינימלית שסוגרים בד"כ לבדיקה(מנוע מן הסתם אבל מה עוד - השאלה כללית אבל מה קורה בד"כ *מודע לכך שכל מקרה לגופו* נניח באוטו זה שלדה גיר ומנוע*)
    תודה לכל מי שעוזר! (נא לא לכסח בבקשה)

ציטוט נכתב במקור על ידי Dddsh צפיה בהודעה
    תסלחו לי על הפוסט, חיפשתי יחסית הרבה בפורום ומעבר לכך שהאופציה של החיפוש לא שיתפה איתי פעולה לא העליתי תוצאות בסריקה ידנית.
    לעניין. אני מתחיל מחר סבבים באזורי ובהמשך מחוץ לעיר לכמה אופנועים פוטנציאלים שמאוד סיקרנו אותי.
    קצר ולעניין, איזה שאלות לשאול? על מה להתפס? למה לשים אקסטרה לב? לאיזו התנהגות חריגה לצפות? כמה תעלה בדיקה? מה ההתחייבות המינימלית שסוגרים בד"כ לבדיקה(מנוע מן הסתם אבל מה עוד - השאלה כללית אבל מה קורה בד"כ *מודע לכך שכל מקרה לגופו* נניח באוטו זה שלדה גיר ומנוע*)
    תודה לכל מי שעוזר! (נא לא לכסח בבקשה)
    פתחו פה אשכול לפני כמה ימים חבל לא שמת לב
    אני יהיה קצר עלות בדיקה זה בין 250-550 שח תלוי איפה אתה מטפל זה מה שאמורים לבדוק וזה מה שאתה צריך לברר

מספרי רישוי,שילדה,מנוע .
    1- מנוע :* יחס דליפה , יחס דחיסה , נזילות שמן , רעשים ומערכת קירור.

2- שילדה.

3-גלגלים : *חישוקים , צמיגים , מסבי גלגלים , שפיצים .

4- מזלג קדמי : *משולשי היגוי , טלסקופים , מחזירי שמם לטלסקופים , ומסבי היגוי.

5-מזלג אחורי : *זרוע אחורית , גומיות מגן לזרוע אחורית , בוקסות וחיבורית כולל תושבות מנוע , מגיני שרשרת , בולם אחורי .

6-בלמים : *דיסק / תוף קדמי ואחורי . *קליפר קדמי , רפידות בלם קדמי , משאבת בלם קדמי .
    רפידות בלם אחורי , קליפר אחורי , משאבת בלם אחורי , רגליות , ג´ק .

7-חשמל : *מצבר , טעינה , אורות , מתגים , צופר , לוח שעונים ומנעול הצתה (סוויץ) .

8-כידון : *כידון , ידיות כידון , מנוף בלם ק´ ואחורי , כבלים.

9-סעפות ומאיידים : *סעפות יניקה , סעפות פליטה , מאיידים/הזרקה ודום עמם.

10-תמסורת: *שרשרת/רצועה , גג"ש קדמי ואחורי , מצמד , גיר.

11-מעטפת : מיכל דלק , מעטפת פלסטיקה , צבע , ותוספות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^^^
    לגזור ולשמור!

Member
    לגזור, לחבק ולשמור.
    פשוט מלך. תודה רבה!
    פרט ל:
    האם עבר תאונות החלקות, כמה זמן אצלך ומה סיבת המכירה יש המלצה לשאלות סינון מפתח נוספות?

Member
    לגזור, לחבק ולשמור.
    פשוט מלך. תודה רבה!
    פרט ל:
    האם עבר תאונות החלקות, כמה זמן אצלך ומה סיבת המכירה יש המלצה לשאלות סינון מפתח נוספות?

מעניין אותי איך משפיע עליך סיבת המכירה או יותר נכון למה לתת חשיבות למה המוכר מחליט למכור?

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    פרט ל:
    היכן טופל, האם יש תעוד לטיפולים?
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי dinR צפיה בהודעה
    מעניין אותי איך משפיע עליך סיבת המכירה או יותר נכון למה לתת חשיבות למה המוכר מחליט למכור?
    גילה תקלה ומחריש אותה עד שמוצא "פראייר" או "פתי", אין חברים בקנייה של כלי רכב הוא רוצה למכור ולא אכפת לו ממך.. מעטים האנשים שגם אם תתחבר איתם לא יהססו לשקר לך ברהיטות. ושוב לא חסרות סיבות.. קראתי המון וראיתי כמה אופנועים בשבוע האחרון, לא חסרו סיבות כמו "אני טס לחו"ל ללימודים וכו' וכששאלתי אם הוא מביא איתו את הקסדה הוא אמר שלא כי הוא צריך אותה והתחיל לגמגם(נורה אדומה)..
    פסלתי כך 3 אנשים לא אמינים.
    לשאול את השאלות הנכונות זה מאוד חשוב, כל מי שיש לו מה לתרום אשמח מאוד כי אני עוד בחיפושים (;

Member
    נקודות מעניינות האמת . בהצלחה בקניית הכלי המיועד !

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Member
    תודה רבה לך 👍👍👍

Senior Member
    סתם,רק דוגמה לדלל המחשבות שחורות.
    חפשתי KLE 500 -היה אחד זה התעניינתי ,2004 ,אבל בצפון ,ליד חיפה(אני מחולון).מעל מחירון.
    אחרי כמה שיחות ,נסעתי ברכבת.נפגשנו,עברת בעלות בדואר... ודרך הביתה.
    לא עשיתי בדיקות לפני...אבל בכול אופן נכנסתי למוסך למישהו שאני מכיר.לא היה שום בעייות רציניות עים הכלי .דברים קטנים ...פו-שם..
    מכרתי גם כך-היגיע בחור מהצפון

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Busy צפיה בהודעה
    סתם,רק דוגמה לדלל המחשבות שחורות.
    חפשתי KLE 500 -היה אחד זה התעניינתי ,2004 ,אבל בצפון ,ליד חיפה(אני מחולון).מעל מחירון.
    אחרי כמה שיחות ,נסעתי ברכבת.נפגשנו,עברת בעלות בדואר... ודרך הביתה.
    לא עשיתי בדיקות לפני...אבל בכול אופן נכנסתי למוסך למישהו שאני מכיר.לא היה שום בעייות רציניות עים הכלי .דברים קטנים ...פו-שם..
    מכרתי גם כך-היגיע בחור מהצפון
    לך אדוני היה הרבה מזל, שמעתי על תוסף שמחריש את המנוע(שמים את זה במנועים עם ק"מ גבוה או לא מטופלים) ומקנה לך נסיעה חלקה ונעימה, לאחר חודש + - תגיד ביי ביי למנוע.
    יכולת בקלות ליפול על חתול בשק, אם למדתי דבר אחד מקנית רכב זה שאין דבר כזה זהיר מדי ואם זה לא רשום לא להאמין לזה וגם אז להטיל ספק. בסופו של דבר זה כלי רכב ויותר מזה דו גלגלי, צירייה אחת תתפרק לך בזמן נסיעה כי "סמכת עליו" ואתה תטיל ספק כל החיים במקרה הטוב. בדיקה זה חובה גם אם אתה קונה ממכר, נקודה.

Junior Member
    נסה לשאול שאלות בצורה קצת שונה..
    דוגמא אישית שהיה לי עם מוכר מבוגר שמכר SV650- המוכר נשאל האם האופנוע נתקע או גרם לבעיות מסוג כולשהו, לשאלה זו אמר שמעולם לא נתקע או גרם לבעיה כולשהי
    לאחר כמה דקות של שיחה ובדיקות אחרות שאלתי אותו האם יש או היו בעיות חשמל הוא ענה שרק פעם אחת הוא נתקע כי נשרף לו פיוז מסיבה לא ידוע..
    זהו חוסר אמינות מצד המוכר שפשוט גרמו לי לחשוד ולרדת מהקנייה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי prorider צפיה בהודעה
    נסה לשאול שאלות בצורה קצת שונה..
    דוגמא אישית שהיה לי עם מוכר מבוגר שמכר SV650- המוכר נשאל האם האופנוע נתקע או גרם לבעיות מסוג כולשהו, לשאלה זו אמר שמעולם לא נתקע או גרם לבעיה כולשהי
    לאחר כמה דקות של שיחה ובדיקות אחרות שאלתי אותו האם יש או היו בעיות חשמל הוא ענה שרק פעם אחת הוא נתקע כי נשרף לו פיוז מסיבה לא ידוע..
    זהו חוסר אמינות מצד המוכר שפשוט גרמו לי לחשוד ולרדת מהקנייה.
    אחלה רעיון!