ציטוט נכתב במקור על ידי DadOnWheels צפיה בהודעה
רגע לפני, לעכל. ולא "לעקל" - אלא אם אתה מתכוון לפנות ל"הוצאה לפועל".

בוא כן נפתח את הדיון המדובר...
כ-30% מהזוגות מתגרשים היום.
ולא כי הם התחתנו מהיום למחר. הם כבר יצאו כמה חודשים ~ שנים והגיעו למסקנה ל"קשור את הקשר"... עברו כמה שנים והופ - אנחנו לא מתאימים.
שוברים מסגרת.

גם "ידועים בציבור" אפשר לגרור לבית הדין הרבני במקרה של "פרימת קשר", אם מישהו רוצה למרר את החיים לצד השני.
וכל עוד תמשיכו לתת כח לממסד המדובר - הוא ימשיך לצבור אותו.
תארתי כבר מה צריך כדי להחשב נשואים ביהדות, בערך באותה קלות שאפשר להתאסלם.
לגבי להתגרש... זה קל או קשה, תלוי בזוג.
לגבי "נזק לילדים", זה כבר תלוי בהורים. אני לא בטוח שזוג שסובל כל רגע שהם ביחד יהיה כל כך עדיף לילדים.
תיקנתי, תודה :-)

אני לא אמרתי שאם לא מתאימים חייבים להישאר יחד.. ממש לא. אני רק העליתי את נושא הקלות שבפעולת החתונה/גירושים.
כשמישהו/י יודע שעל כל דבר קטן ישר חותכים, לרוב פעולות אלו יעשו מתוך רגש ולא שכל.
סוף סוף, כשבחרת בבחירת לבך, היה לך (אני מקווה) הרבה סיבות למה בחרת אותך לצידך להמשך החיים. וכידוע, עם השנים ה"אהבה" בין בני הזוג יורדת (לא לגמרי כמובן, אבל ברמה מסוימת) ונהיית יותר "טכנית". ואז האפשרות הזו של גירושים, אם תהיה יותר "זמינה" (בלי תהליך מיגע שיגרום לך לחשוב רגע אם אתה פועל מתוך רגש או שכל) תעלה בכל אפשרות. על כל ויכוח קטן ירוצו תסריטים בראש של "יאלה גירושים".. במקום "אולי סתם עלינו על מוקש ואפשר לתקן..".

חוץ מזה, גם תהליך גירושים ברבנות/בית משפט וגם "פרימת קשר" יכול להיות מהיר מאוד או אינסופי, הכל תלוי בשיתוף הפעולה..

ולגבי הילדים - ברור שזוג ש"לא מתקשר" יזיק לילדים, אבל פה יכנס לתמונה ה"קושי" בגירושים, שיגרום ל"יעוץ זוגי" או טיפול אחר שיהפוך את המצב למצוין לילדים, או שיגיעו למסקנה שצריך לחתוך.. (מה שכמעט ואין סיכוי שילכו לייעוץ אם אין נישואים כדת וכדין)