תוצאות 1 עד 15 מ 63

אשכול: מישהו פה פעם התחתן בבית כנסת ?

צפייה משולבת

Member
    עונה לשניכם:
    למרות האמור במה שכתבתי מקודם, אני ממש לא אנטי דת. יש הרבה דברים יפים בדת היהודית, וגם בדתות אחרות כגון הנוצרית, הבודהיסטית, האינדית ואפילו כמה דברים יפים באיסלאמית הידועה לשמצה. כאדם שהתחנך על הדת היהודית, עד היום אני שומר ונהנה מאוד מהחגים וזמן האיכות עם המשפחה היקרה שהם מעניקים לי. ואפילו הולך מדי פעם לבית כנסת, לא כי אני מאמין שמישהו בצד השני שומע את תפילותיי, פשוט כי אני נהנה מהאוירה, המסורת, ודברים שגדלתי עליהם כילד.
    אבל, כמו כל דבר בחיים, גם הדת לא חפה מפגמים וכמו בכל דבר בחיים, יש בה צדדים יפים יותר וצדדים יפים פחות. והרבנות, היא אחת מהם.

אין שום בעיה שהרבנות צריכה להתפרנס דודי יקר, והאנשים שעובדים בה צריכים להביא לחם הביתה למשפחה אבל, בשום אופן, לא להתפרנס על חשבון האומללות של זוגות שסה"כ החליטו מסיבותם שלהם, שהם לא מעוניינים יותר לחיות יחד. לא לאמלל אותם, לא להעביר אותם בירוקרטיה נצחית של השפלות, חתימות, בירורים והצדקות לגירושין. עד היום יש זוגות שכבר שנים תקועים בתהליך המבזה הזה ללא מוצא. אנשים שלא מתפרנסים ביושר, לא ראויים להתפרנס!
    הרבנות היא חולה רעה, בדת היהודית, המייצגת כל מה שרע בה. וצריכה להיעלם מהעולם. או לכל הפחות, לעשות סדר בית, ולהחיל חוקים מחדש.

מתן, עושה רושם מדבריך שאתה יותר מתחתן ברבנות בכדי לרצות אחרים כדוגמת הוריך מאשר לרצות את עצמך. אתה שוכח שאתה צריך לעשות מה שטוב לך ולא כדי שאמא ואבא יהיו מרוצים. אתה שוכח שלאמא ואבא יש קיבעון מסוים לגבי חתונה עקב הדרך והתקופה שבה התחנכו וגדלו שכבר לא תוכל לשנות, אבל תוכל שלא להסכים לה.
    אבל שיהייה במזל טוב.

דודי, אתה כן מרגיש בעל חיים בדנ"א שלך. תרצה או לא. אתה יכול להמשיך להתכחש לצד הפרימיטיבי - הישרדותי שבך, אבל הוא תמיד יהייה לצדך, נוכח בכל עת.
    תעשה ניסוי פשוט - לך לעשות מסג' בבית מלון או ספא. ( מסג' רגיל וחוקי כמובן, לא "מסג" מסווה) במידה וזו תהייה מסג'יסטית, תיווכח לראות שברגע שהיא מתחילה לעסות אותך, תקבל זקפה חזקה שתנסה להסתיר ממנה. אותו דבר אם תראה בחורה יפה עם לבוש מינימלסטי בים, ואותו דבר אם תצפה בפורנו בבנות אחרות שהם לא בת זוגתך. למה זה קורה לך? כי המה-שמו שלך עדיין חושב שאתה חי במהרות ובג'ונגלים. עדיין חושב שאתה נלחם על חייך מממותות ענקיות שמאיימות לרמוס אותך ואריות שמאיימות לטרוף אותך. לכן, הוא "נדלק" מכל מצב גם היום במאה ה21, כי הוא לא יודע שיצאנו מהמערות והוא לא יודע שכבר אנחנו לא נלחמים על הישרדותנו. הוא, כל מטרתו, לדאוג שיהייה לך המשכיות ובכמה שיותר בחורות למקרה שכמה מהן, או ילדיהן לא ישרדו. כי ככה היה פעם, וככה זה עד היום בטבע אצל בע"ח האחרים.

ככה נוצרנו, אלה המנגנונים הביולגים הטבועים בנו, ובזכות זה המין האנושי שרד עד שיצא מהג'ונגלים, הפסיק להיות ניצוד והתיישב.
    אתה מדבר על לחשוב לפני מעשה, בעצם אתה בעצמך מודע, שבאמירה הזו, שיש דברים מתחת לפני שהשטח שטבועים בנו כל עת, שהם בעצם מלחמה בין המוח הישר, למנגנוניים הטבעיים ההשירדותיים שלנו בגוף.

בסופו של דבר, אני רק אומר את דעתי, והיא דעתי בלבד. אני מכבד את דעתכם, פשוט חולק עליה זה הכל. אבל אחתום במה שאני תמיד חותם -
    שכל אחד יעשה מה טוב עבורו. אני סה"כ נותן השקפה אחרת להרהר עליה. בהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 30-10-2016 בשעה 20:28. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים.