תוצאות 1 עד 15 מ 63

אשכול: מישהו פה פעם התחתן בבית כנסת ?

צפייה משולבת

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    כן, שמעתי. כמו ששמעתי על מתים בתאונות דרכים וכו', כל הרשימה שמאסטר הביא לפני זה ועוד מיליון דברים שיכולים בתיאוריה להיות רלוונטיים אליי - אבל הם לא. בשביל לא לפספס, אני מוכן לשנות את הניסוח המצוטט ל"אין כמעט שום קשר". זה לא ישנה הרבה.

תגיד, שמעת פעם על פסיכולוגיה? מכיר בחור כזה, קוראים לו דן גילברט? יש לו קטע מאוד רלוונטי לסיפור, שמראה כמה גרועה הגישה הזאת של לא לסכם כלום ולהשאיר פתחי מילוט מתוך פחד מאי וודאות עתידית, וכמה אנשים לא מבינים את זה. הנה לך, תהנה, אפילו עם הכוונה למקום הרלוונטי - סה"כ כ-4 דקות שאתה צריך להשקיע. אתה מוזמן אחרי זה לראות את הכל, 20 דקות שוות מאוד, במיוחד לאור הדיון הזה (אצלי זה כנראה הקטע הכי מצוטט בעשור האחרון או משהו). לך תדע, אולי תשנה את דעתך בדבר או שניים. אולי בטעות תתחיל לתהות מה הסיבה ומה התוצאה בין כמות הגירושים לנפוצות גישת ה"אל תתחתן, אולי תצטרך להתגרש יום אחד".

נ.ב. פסיכולוגים שעושים מחקרים מגניבים עדיפים על coaching, תאמין לי. יש עוד כמה הרצאות מעניינות כאלה על נושאים אחרים.
    תודה, בהמשך הערב אערוך הודעה זו ואגיב לדבריך ולמה ששלחת שעוד לא ראיתי. בינתיים, אתן לך עוד דוגמא חיה וטריה מהיום לבעייתיות של כניסה לחתונה והסכם ממון:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4873029,00.html

ולפני שאתה אומר: "תראה, אבל שופט פסק לטובתו בסוף", תראה בציטוט מהכתבה שיש מקרים שזה יכול להסתיים אחרת:
    ה"שופט בנימין יזרעאלי הבהיר כי על פי חוק יחסי ממון, נכסים שהתקבלו בירושה בתקופת הנישואים לא נכללים במסגרת איזון המשאבים. יחד עם זאת ניתן בנסיבות מסוימות להוכיח כוונה ליצור שיתוף גם ביחס לנכסים מעין אלה."

לסיכום, גועל נפש... אין מה להגיד על האישה הזו.. אם לא היה מתחתן איתה וחותם על הסכם ממון אלא פשוט נשאר בן זוג שלה ללא כל הבלאגן מסביב, זה לא היה קורה מכתחילה. כי לא היה לה שום כח חוקי לתבוע מכתחילה.
    נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 02-11-2016 בשעה 17:53. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tsachi צפיה בהודעה
    לסיכום, גועל נפש... אין מה להגיד על האישה הזו.. אם לא היה מתחתן איתה וחותם על הסכם ממון אלא פשוט נשאר בן זוג שלה ללא כל הבלאגן מסביב, זה לא היה קורה מכתחילה. כי לא היה לה שום כח חוקי לתבוע מכתחילה.
    בזה בדיוק אתה טועה. מספיק שהיה נשאר בן זוג שלה וגר איתה, והיו לה כמעט את אותן הזכויות, ועם רצון ועו"ד טוב היא היתה עושה לו את אותו המוות בדיוק. אמרת שאתה גר עם חברה שלך, נכון? אז לצורך העניין, אם היא מחר נפרדת ממך - היא יכולה לתבוע חצי ממה שצברתם כשגרתם ביחד, והיא יכולה גם לזכות. תקרא את זה ותיווכח. החתונה רק תעשה לה את המשימה טיפונת קלה יותר, לא מעבר לזה.

ושוב, אני מכוון לנקודה הרבה יותר עקרונית. אני טוען שכל מי שלא מתחתן בגלל שהוא עלול להתגרש, ועושה שיקולים פיננסיים כאלה ואחרים - מראש מגדיל את סיכוייו להתגרש ו\או לחיות חיים לא מאושרים, מה שנקרא יורה לעצמו ברגל. אם הוא פוגע או לא - זה עניין אחר. תראה את ההרצאה שהפניתי אותך לראות בהודעה הקודמת, תבין למה אני חושב שיש בסיס לטענה הזאת.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-11-2016 בשעה 18:18.