לפי מה שאני הבנתי צריך אישור מהיבואן במשרד הרישוי, וזה אישור שרק דלק מוטורס מספקים.
בביקורי אתמול במטרו טרייד. התברר לי משיחה עם אחד מאנשי המכירות, כי אני יכול לשנות במשרד הרישוי את דרגת רשיון הרכב של ה ER5 שלי ל A1.
מה שכמובן עושה אותו הרבה יותר אטרקטבי למכירה.
אז איך עושים זאת. ראשית יש ליפנות למחלקה הטכנית של מטרו, לאדם בשם שמוליק ברגמן. להסביר לו במה מדובר ולקבל ממנו מיסמכים עם מ"ס האופנוע שמאשרים שהספקו 47 כ"ס וכי הוא מתאים לדרגה A1. (פניתי אליו ופגשתי באדם מקסים. הכין לי את המיסמכים ועדכן אותי בשאר התהליך).
עם המיסמכים שקיבלתי, עם האופנוע ורשיון הרכב עליי להגיע לעמדה הטכנית במשרד הרישוי. (עמדה 1) באיזור המרכז זה ברישוי חולון. בוחן טכני אמור לבדוק את הניירת והאופנוע, לאשר את השינוי ולהפנות אותי לפקידה שתבצע את השינוי במחשב ושתדפיס רשיון רכב עם הדרגה החדשה.
במשרד הרישוי עוד לא הייתי. יש לברר באיזה ימים יש בוחן טכני. לפי מה שהבנתי ממר שמוליק ברגמן ההליך הוא פורמלי ולא אמורות להיות בעיות.
אם יתעוררו בעיות. אעדכן. אז למי שמעוניין שידע שהאפשרות קיימת.
לפי מה שאני הבנתי צריך אישור מהיבואן במשרד הרישוי, וזה אישור שרק דלק מוטורס מספקים.
אם אני לא טועה ה er5 חולק את אותו מנוע עם ה kle500 וה en500, ומכיוון ששני האחרונים מתאימים לדרגת רישוי a1 (הספק נמוך מ 47 כ''ס), אני לא חושב שיש מניעה שגם הוא יתאים לדרגת הרישוי הזאת. אני מניח שהסיבה שהוא רשום כ a היא התקופה שבה רישיון a1 היה מוגבל להספק נמוך מ 33 כ''ס, ואז הוא באמת לא התאים.
Skity, מכיוון שאין כאן שום שינוי אמיתי לכלי, אלא רק שינוי רישום כתוצאה משינוי דרגות הרישוי, אני מאמין שכל היבואניות נותנות את המסמך הזה.
התבלבלת קצת. רק דלק מוטורוס פותחים הגבלה של כלים מוגבלים. אין קשר לנושא הנ"ל.
למי שלא הבין. אני הייתי במטרו וקיבלתי אישור ללא כל בעיה. נותר לי להיות ברישוי עם האופנוע והמיסמכים.
שלום, אני כעת בדיוק במצב שיש בידי מסמכים למשרד הרישוי, האם יש דגשים שכדאי לדעת לפני שאני הולך למשרד הרישוי לשנות את הרשיון של האופנוע מa ל a1?
תבדוק באתר משרד התחבורה עם זה מבוצע בעמדה מס' 1 או במכוני רישוי יעודיים כי ב- 1.1.2017 עברו חלק מהפעולות של משרד התחבורה למכוני רישוי.
למדתי את זה על בשרי שחיכיתי כמה שעות לרישום כלי מיבוא אישי בעמדה מס' 1 שבסוף הפנו אותי ללכון רישוי מתמחה.
נכון. רישום יבוא אישי הופרט ויצא למכונים פרטיים - מה שהעלה משמעותית את המחיר.
לגבי שינוי הרישיון גש ביום ג למשרד הרישוי בחולון לעמדה מס' 1.
בהצלחה
מעולה, תודה. מקווה שיעבור חלק....