Forma Tri Flex Knee Guard
מבוא:
שלום פורום,
שמי מצמץ וכמו בחורה ברשת אני נהנה להנות מהחיים ולא יכול להעיד על עיסתי... אבל כולם אומרים שאני גובל בשלמות (דאק פייס xoxo).. רק מה, יש לי סוד... כשאני רוכב (בכביש כן?! סוטים!) אני נוהג להתלבש כמו רובוטריק :/.
הכל התחיל כשעליתי לכביש. הסובבים לחצו שאדאג לשלומי ואנהג באחריות בעוד הבורסה דאז הציעה אפיק השקעה לוקרטיבי מאשר השקעה בפלטינה...
מאז עברו להן כמה שנים בהן אני בוחן ומשחלף ציוד מיגון תוך שאיפה למצוא את האיזון הנכסף בין חיי הפרקטיות ביום יום לבין ביטחוני אישי (כאן המקום לציין שפדים על הברכיים לא תורמים למיגון אבל סופחים לא רע את הדם בעת נפילה ולא מגבילים את מרחב התנועה... כן... TMI).
יאללה, יאללה - תגיע לתכלס:
לגופו של קורבן, לאחרונה התאפשר לי לשים את ידי על מגיני ה Tri Flex הארגונומיים של Forma (כן החברה ״האנונימית״ שמייצרת מגפי רכיבה...) בצבע שחור-אדום-כסף שלמעשה מיועדים מבחינת החברה לרוכבי השטח אבל בפועל עושים רושם של מגנים לרכיבת טורינג או בעיר מאשר לשטח זה או אחר (אין לי ספק שיהיה מאד לא נוח להרכיב אותן בשילוב עם ביגוד ומגפי שטח שלא לומר שהמראה והצביעה שלהן תהרס בשטח... אבל הי, אני לא ב R&D ומחלקת השיווק...).
את המגנים לובשים / מרכיבים מעל הביגוד באמצעות סגירת רצועה עליונה לברך עם וולקרו ומתחת לברך עם רצועה אלסטית יחידה בעלת חיבור יחיד עם פין (ארחיב בחשיבות העניין בהמשך). כך שהם פרקטיים לכאורה מבחינת שימוש יום יומי.
כבר ממבט ראשון, ניתן להבחין בכך שלהבדיל ממרבית מגיני הברכיים לרוכבים, להם שני מפרקים (או שמא מרפקים), למגינים של Forma ישנם 3.
דבר זה מאפשר התאמה צמודה יותר של המגן לברך ולרגל ומסייע במניעת החלקת המגן מטה מהברך לצד נוחות מוגברת (כן, בדומה לקונדום של רוכבי אופניים להבדיל ממכנס רחב). כך גם, חשוב לציין לטוב ולרע שלמגנים אין מערכת צירים מגבילי תנועה כבמגנים רציניים ואפקטיביים שכמובן גם עולים בהתאם אך גם שורטים את האופנוע :-S.
מגני הברכיים יוצרים רושם איכותי לצד קלילות ומבנה צר שאינו מגושם. כל זאת במימדים סבירים שלא יוצרים תחושה שהיצרן התקמצן בחומר או תחושה שהברך והרגל חשופים ופגיעים. יחד עם זאת, אני מוצא עצמי בעת רכיבה מוודא שהמגן אכן יושב טוב על הרגל בשל תחושה לאו דווקא מוצדקת ממראה עיניים שראש המגן אינו יושב כפי שצריך על הברך. אני מייחס את התחושה הנ״ל לסירקולצית האויר נוכח כונסי האויר שתורמים מבחינת חוזק המבנה (והעיצוב) שמזרימים אויר קר לראש הברך... כך שאם אתם רגישים לקור, יתכן שלא תרצו לרכב עמם בחורף...
באשר למרחב התנועה והנוחות, נתגלתה לי הפתעה נעימה עד מאד מאחר והמגנים כלל אינם מפריעים או מקשים מבחינת מרחב תנועת הרגל ברכיבה ובהליכה. זאת, בייחוד ביחס למגני ברכיים אחרים (ביג לייק בפן הפרקטי ל 3 המפרקים!). אפילו ניתן לשים רגל על רגל בכיף בבית הקפה מבלי להיראות כמו אביר בתנוחת יוגה.
בהתייחס לסוגיית ״קשירת״ המגנים לרגלים, אין ספק שהושקעה כאן מחשבה רבה מבחינת הרצועה היחידה מתחת לברך (ראו תמונות) להבדיל ממגנים אחרים בהם ישנן שתי רצועות שנקשרת בנפרד.
היתרון בכך בא לידי ביטוי במספר מישורים. ראשית, הקשירה עצמה נוחה יותר ופחות עמוסה מאשר קשירה בשתי רצועות - דבר שמתבטא באופן ישיר בנוחות. שנית, אופן קשירת הרצועה למעשה יושב ועוטף טוב יותר את הרגל ומקטין את הסיכוי לתזוזת הרצועות מעלה ומטה כך שהמגן יושב באופן יציב יותר על הרגל. שלישית, נקודת העגינה אליה מחובר הפין היא גמישה ואינה מקובעת במגן וכך מסכלת את ניתוק הפין כפי שלדוגמא קורה בלא מעט בעלי נקודת עגינה קשיחה בה ברגע שהרצועה זזה קדימה בשל תנועה זו או אחרת היא משתחררת (ח״ח מבחינה בטיחותית לרגל וכן מבחינת סיכול היתכנות שהרצועה שהשתחררה תיקלע לחלק באופנוע בדומה לסוגיית שרוכי הנעליים). רביעית, קל יותר לאכסן את המגנים בתנוחת הכפיות... צחוק צחוק אבל מי שמאכסן את הציוד בתיק ימצא בכך יתרון.
That said, לא הכל מושלם מבחינה פרקטית מאחר והרצועה העילאית היחידה שמעגנת את הברך באמצעות רצועה גמישה בעלת סגירת וולקרו חייבת להיות מושחלת בחריץ במגן (בדומה לקשירת דאבל D בקסדות אך עם D אחת...) ואינה מאפשר חליצה מהירה של המגן כפי שנהוג עם קשירת פינים או רצועה שנקשרת עם שתי קצוות וולקרו (״זכר״ ו״נקבה״), אלא אם מוציאים אותה מהחריץ ולחלופין גורבים את החלק העליון של המגן. שלא תבינו אותי לא נכון, למרות שזה פחות נוח ביום יום, בפן המיגוני אני דווקא חובב את הקשירה מאחר והיא מקטינה את הסיכוי שהרצועה תתנתק מחביקת הרגל ובמקרה הכי גרוע תהיה רק רפויה (להבדיל מכלל לא מחזיקה את המגן מעל לברך).
סיכום:
המגנים עושים רושם מוצלח מהצפוי ומהווים צעד נוסף קדימה מבחינת נוחות מגיני הברכיים החיצוניים שלובשים - זאת בייחוד כאשר מחירם בארץ עומד על כ-500 ₪, מחיר שלדעתי הוא מרצה ביחס לתמורה ואינו חזירי.
בנסיבות אלה, הייתי ממליץ על המגנים הללו לרוכבים בכביש ובייחוד למי מכם שנמנע עד עתה משימוש במגני ברכיים בשל המגבלות בנוחות ובמרחב התנועה. אין ספק שהם יכולים לשדרג את בטיחותכם ולהפחית עד מאד את הסבל שהיה כרוך במגיני הברכיים עליהם ויתרתם עד עתה.