יש סיבה שהמכס יעכב לבדיקה משקף לקסדה?
המשקף שהזמנתי נשלח דרך שירות של DHL , זו ההודעה שקיבלתי מ17rack :
![]()
מה הפרוצדורה לגבי הזמנת מעיל חורף מחול יש אם זה בעיות חוץ מאולי תוספת תשלום בגלל המכס
יש סיבה שהמכס יעכב לבדיקה משקף לקסדה?
המשקף שהזמנתי נשלח דרך שירות של DHL , זו ההודעה שקיבלתי מ17rack :
![]()
חייך חבר, עלית בגורל (או במילים אחרות, אכלת אותה).
לא בטוח בכלל שתצטרך אפילו לשלם מס, בהנחה וההזמנה מתחת ל 75$, אבל תתכונן לזה שהמשלוח שלך יתעכב במקרה הטוב שבועיים, ובמקרה הפחות טוב יתכן ו"יאבד לעד".
סיפור אמיתי:
הזמנתי מחו"ל במסגרת העבודה כימיקלים שדרושים לעבודה (כימאי בסטארטאפ...), משהו שיגרתי שמתבצע אחת לכמה חודשים, מחברה שמשווקת כימיקלים ושהזמנו ממנה כבר הרבה פעמים.
רצו הגורל והאלים וההזמנה היתה דחופה, והתבצעה לפני החגים (תחילת אוקטובר). בגלל החגים הובהר לי מראש שיתכן ויהיה עיכוב בקבלת החבילה בגלל שהמכס, ירום הודו, לא עובד בימים שבין חג לחג (משרה ציבורית אחרי הכל). אמרתי בסדר, אני בכל מקרה צריך את החומרים האלו, כך שעיכוב של שבוע לא יהרוג אותי. נגמרו החגים בשעה טובה, לכן התקשרתי לספקית לברר מה קורה עם ההזמנה שלי (דחוף כבר אמרתי?) נאמר לי שהיא בדרך, יום יומיים וזה אצלי. אחרי כמה ימים התקשרתי שוב לברר מה המצב ואז נאמר לי שהמכס עיכב את החבילה לבדיקה ידנית. בסדר חשבתי לתומי, יבדקו, יאשרו והכל יהיה טוב, בכל זאת חברת כימיקלים מוכרת, שמייבאת לארץ כימיקלים על בסיס יומיומי. אחרי שבוע ביררתי שוב מה הסטטוס, התשובה שקיבלתי מדהימה אותי עד עכשיו- מסתבר שהמכס עיכב את החבילה לבדיקה ידנית, אבל מכיוון שאין במכס אף לא אדם אחד שמבין בכימיה הם פחדו לפתוח את החבילה. מה החליטו כוכבני המכס לעשות, להחזיר את החבילה לשולח בטענה שלא עבר את בדיקת המכס (!!!) בלי ליידע את הנמען כמובן. מששמעו זאת נציגי הספק נסע אחד מהם למכס לנסות לפתור את העניין. בהגיעו לשם המכס דרש אישור רעלים לחומרים האלו לצורך שחרורם, אממה אישור רעלים נדרש לחומרים בכמויות גדולות (ליטרים פלוס) והחומרים המדוברים נעים סביב ה 5 מ"ל ל 25 מ"ל. מפה לשם היום החבילה הגיעה, אחרי חודש וחצי מיום ההזמנה, וחודש פלוס מהיום שהיא החתימה את הדרכון בכניסה לארץ, וכל זה כשההזמנה דחופה, מול חברה שזאת העבודה שלה, עם חומרים שמוזמנים על בסיס יומי.
לכן לך תדע איזה חגיגה המכס מתכנן לך על החבילה...
נרשם בבדיחות גמורה, ברור לי העניין עם מכס ישראל, חשבתי שבשל המחיר וסוג הפריט לא אמורה להיות בעיה. משקף לhjc st
חירטוט.
הזמנתי לפני חודש וחצי מעיל ב 300 יורו ממוטו אין, אחרי שבועיים הגיע לארץ ונתקע במכס, ניגשתי למחרת לבית המכס ושיחררתי אותו בתמורה
ל 182 ש"ח מע"מ ו 18 אגרת מחשב...
הסיבה שנתקע היא שהכתובת היתה על שם של החברה שאני עובד בה אז חשבו שזה יבוא מסחרי.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
אז מה עושים, פונים אליהם באופן יזום? מחכים שיפנו אלי? יש מצב שישחררו את זה בלי להטריח אותי אליהם ?
עדכון:
שום הודעה ושום עם בצל...
הודעה מ17track שלשום שהחבילה שוחררה, הודעה היום שהיא בדואר.
ניגשתי, אספתי, הרכבתי... ושלום על ישראל.
נראה לי שהמכס עיכב כי הקופסא שבה זה נשלח בערך בגודל של קופסת קסדה + צירוף המילים hjc helnet ... בפירוט המשלוח. גרמו למישהו שם לפעול על אוטומט. (ההנחה שלי שמישהו חכם יותר שם לב למשקל האריזה, ושיחרר אותה)
![]()