הרב אנשים רצו לקנות את ה 750 של אפריליה (במחיר של 56) אז לא פלא שמטרו החליטו להוריד את המחיר ל 07.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הרב אנשים רצו לקנות את ה 750 של אפריליה (במחיר של 56) אז לא פלא שמטרו החליטו להוריד את המחיר ל 07.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אין פה שום מחשבה אסטרטגית מיוחדת.
כל סוף שנה יש הורדה במחיר וזה לא השתנה לאורך השנים. רוב הדגמים מאבדים בין 3000 ל-6000 לערכם וזה אמור לעודד אנשים לקנות כלי שעומד לספוג מכת מחירון.
כל אחד והשיקולים שלו.
אם אני לא טועה הזד 800 נמכר ב2014 ב77
עכשיו הם נמכרים ב64
ושנתון 2014,היום, נמכר ברובו ב45-48 ביד 2
מה שאומר שמי שקנה בתחילת 2014 איבד כל שנה 6K +-
כיף
לעניות דעתי זו דרך מאוד לא נכונה להסתכל על המצב כי קניית אופנוע אינה השקעה בניירות ערך.
הדרך הנכונה (או השאלה הנכונה) היא : יש לי Z-800 בן שנתיים. מתי יותר זול למכור אותו ולקנות חדש: היום או ב-2014?
להגיד שמי שקנה ב-2014 אבד כל שנה 6K זה חסר משמעות אלא אם אתה זקוק למזומן שלא יהפוך לאופנוע אחר.
אני חושב שלא שייך. אנחנו קונים רכב/אופנוע, משתמשים בו זמן מסוים ואח"כ בד"כ משדרגים. זה רוב הגדול של עסקאות הרכב. במצב כזה, ברגע שיש ירידת מחירים השדרוג עולה פחות.
היוצאים מן הכלל הם אלו שמוכרים כי צריכים את הכסף לצרכים אחרים - הם יפסידו מירידת מחירים.
הנה דוגמה הפוכה: היית צעיר, קנית דירת חדר ב(נניח) 300,000 ש"ח. לא קנית דירת 3 חדרים ב-600,000 ש"ח כי לא רצית או לא היה לך הכסף. בינתיים מחירי הדירות עלו, והיום הדירה שלך שווה מליון. לכאורה - אתה עשיר יותר כי הדירה שלך שווה יותר. אבל בינתיים התחתנת, נולד לך ילד, ואתה רוצה להחליף לדירת 3 חדרים. אבל גם מחירה עלה בדיוק באותו שיעור, והיום אתה צריך להוסיף מליון כדי לעבור אליה. בסופו של תהליך, אתה בעל דירת 3 חדרים אבל עם הרבה פחות כסף בבנק או הרבה יותר חובות.
אם זה מה שאתה טוען אז אני נוטה לשער שלא יצא לקנות ולמכור הרבה רכבים בחייך.
אם האופנוע עלה 25K, אז כן 6 כל שנה זה הרבה. אבל אם האופנוע עלה 70-80, זה ממש לא הרבה. במכוניות המצב אפילו יותר גרוע לפעמים.
להוציא את הטירוף שבו בשנים האחרונות אופנועי ספורט בני כמה שנים נמכרו בארץ כל שנה ביותר ממה שהרוכש קנה אותם בשנה שלפני כן, טירוף שאני לא משוכנע שחלף לגמרי - אופנועים, כמו רוב הדברים כלי הרכב, מאבדים מערכם במידה כזו או אחרת.
וזה לא רק בארץ.
תבדוק מה קורה בעולם (ירידת הערך שלהם בהשוואה למחיר כחדשים בארץ הרלוונטית) ותגלה שאין הבדל של ממש, ושם לפעמים מדובר על כלים שעושים כלום קילומטראז' במצב חדש לגמרי (באמת חדש, לא כמו כל אופנוע בן 17 שנה שמוכרים פה תחת הכותרת "כמו חדש!").
נדל"ן הוא דוגמה לא נכונה בהקשר הזה, מהסיבה הפשוטה -
ירידת הערך שלו קטנה מאוד בתוצאה מבלאי/גיל ביחס לעלות כחדש והוא לא נשחק עד לכדי שווי אפס לעולם.
לעולם הרכב, כמו שציינתי קודם, חוקים משלו, וככלל הם דומים ברוב המדינות (המערביות בכל אופן) עד כדי קבוע...
זה כן, ואסביר.
לשם הפשטות, נניח שיש לך נוהג קבוע: לקנות אופנוע בן שנתיים, לרכב עליו שנתיים, ולהחליף אותו באופנוע בן שנתיים. כדי לעשות את זה עוד יותר פשוט, נניח שמדובר באותו דגם. כמוכן נניח שבשנתיים הוא מפסיד 20% ממחירו.
אם אופנוע בן שנתיים עולה 50,000, אז אופנוע בן 4 שווה 40,000, כלומר כל שנתיים אתה מוסיף 10,000 שקל. ועכשיו נסתכל על שני התסריטים הבאים:
תסריט ראשון - היבואן קיצץ במחירים באופן דרסטי - 50%. האופנוע שלך בן ה-4 פתאום שווה רק 20,000!!!! כאילו הפסדת חצי מערכו. אבל כשתחליף, אתה תשלם עבור אופנוע בן שנתיים רק 25,000. במילים אחרות, הרווחת ולא הפסדת, למרות ש"ערך האופנוע" שברשותך ירד.
תסריט שני - היבואן החליט להעלות את המחיר ב-100%. איזה כף - האופנוע בן ה-4 שלך שווה 80,000 ולא 40,000 כמו קודם. אבל כשתרצה להחליפו לאופנוע בן שנתיים שגם מחירו עלה ל-100,000 תצטרך להוסיף 20,000. אז כאילו הרווחת מעליית המחירים, אבל למעשה אתה מפסיד.
בדיוק כמו שקורה אם שוק הדירות יורד או עולה בהתאמה.