בתור התחלה, יש לך כמה דו"שים חביבים כמו הCRF250L
או הימאהה WR250R.
שניהם יכולים לרכב גם בכביש וגם בשטח עם אחזקה יחסית זולה.
יש לך אופציה להתחיל עם KTM EXC125, אבל הוא יהיה ישן יותר.
האם הרצת חיפוש בפורום על אותו הנושא ושאלה?
אהלן, יש לי רישיון A2 כבר 5 שנים ובמהלכן הייתה לי תקופה של כמה חודשים עם cbr125.
אני בקרוב אגדיל את הרישיון לA1.
אני כבר הרבה זמן מעוניין להתחיל תחביב של נהיגה בשטח וכבר התנסיתי פעם אחת עם כלי של חבר (crf אם אני לא טועה).
אני גר באזור תל אביב ואין לי עגלה , לכן אצטרך לנסוע לשטח. בנוסף, אני לוחם וחוזר בסופ"שים מדי פעם. יש מישהו בבית שיתניע את הכלי בחורף. התקציב שלי הוא בערך 25 אלף שאקח בהלוואה. (לא כולל ציוד וביטוח).
רציתי לדעת על איזה כלי כדאי לי להתחיל את העסק הזה.
תודה רבה לעוזרים.
בתור התחלה, יש לך כמה דו"שים חביבים כמו הCRF250L
או הימאהה WR250R.
שניהם יכולים לרכב גם בכביש וגם בשטח עם אחזקה יחסית זולה.
יש לך אופציה להתחיל עם KTM EXC125, אבל הוא יהיה ישן יותר.
האם הרצת חיפוש בפורום על אותו הנושא ושאלה?
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
תלוי מה אתה מחפש בשטח. אם זה מוגבל לשבילים אז DRZ יכול להיות אופציה. הוא לא מתאים לאנדורו
מה זה אנדורו ?
אני רוכב מתחיל כפי שציינתי ואני מאמין שייקח לי זמן עד שאתחיל להיכנס לאנדורו.
בכל מקרה אני מבין שאתם ממליצים על אחד משניהם בתור אופנוע מתחיל.
זה בעיקר תלוי אם אתה רוצה אופנוע שגם יהיה יומיומי, או שאתה רוצה נטו שטח.
אם זה גם יומיומי או לרכיבת שבילים וכו', DRZ\CRF\KLX\WR יעשו אחלה עבודה
במידה ואתה מעוניין בכלי נטו לשטח ה-125EXC של קטמ יהיה מושלם
SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R
נעשה קצת סדר בתגובות -
- הקטמ 125 הוא אכן אחלה אופנוע לשטח, אבל לא מתאים לצרכים של פות"ש שציין שהוא מתל אביב וצריך להגיע לשטח ברכיבה.
- הCRF250L הוא דו"ש רך מאד, ומאחר ופות"ש לא מחפש כלי רכב, אלא כלי לשטח שיוכל להגיע לשטח על הגלגלים, אין סיבה להתפשר עליו
מה שמשאיר אותנו עם שתי האופציות היותר רלוונטיות - WR250R וDRZ400. שניהם בערך באותה המשבצת - דו"שים קרביים שיכולים בקלות להגיע על הגלגלים לשטחים של אזור המרכז, ומשם לרדת לסינגלים ולספק הנאה גם ברכיבת אינדורו כמעט מכל סוג. נכון שזה יהיה קשה יותר ואולי קצת פחות כיף מלעשות את אותה הרכיבה על ה-125 או כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר, אבל רבים וטובים עשו איתם את כל סוגי השטח ונהנו מאד.
ממליץ לך להתרכז בשניים האלה, אולי אפילו לקחת רכיבות מבחן כדי לראות למי אתה יותר מתחבר, ולחפש את החדש והשמור ביותר שאתה מוצא בתקציב שלך.
בהצלחה
לתפיסתי,
שטח לא עושים לבד אלא עם חברים.
בוודאי ובוודאי כשמתחילים.
הדרך הטובה ביותר ללמוד היא לטייל עם חבר עם נסיון וללמוד ממנו עד לשלב שבו אתה מספיק מיומן כדי לייצר גרף התפתחות עצמאי.
לכן, שווה לך לראות על מה רוכבים החברה שאיתם אתה הולך לרכב ומה סוג הטיולים שלהם.
פתאום אתה גם עלול לגלות (וזה כמעט תמיד ככה) שיש איזה חבר עם מקום פנוי בעגלה.
אישית אני יותר מתחבר לדו"שים, ועם שני אלו שהציעו לך אפשר לעשות אחלה שטח, וגם שטח קשה, ביתרון של אופנוע פחות עדין מאופנוע אנדורו טהור (מבחינת טיפולים ותחזוקה). הבעיה תהיה למצוא אחד שמור במחיר שפוי.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 08-11-2016 בשעה 13:14.
תודה אנשים
אני מחפש ביד2 DRZ400 ורואה שנתונים ישנים מאוד, מה הן הקריטריונים שעליי לדעת להתרחק מהם או שאפשר לסמוך עליהם ?(הכוונה היא לקילומטרז',שנתון,אגזוזים, מספר היד וכו' )
תודה לעוזרים.
תשכח מעניין השנתון בDRZ, משנת 2000 כשהוא יצא עד היום זה אותו כלי זהה רק עם שנת יצור שונה.
חפש לך את הכלי הכי שמור והכי מטופל עם היד הכי נמוכה שאתה יכול למצוא (יש כאלה מדהימים שנראים כמו 2016 מבחינה כללית אבל צריך לחפש הרבה, חבר שלי לדוגמה קנה לפני כמה חודשים 2002 יד 2 שנראה יותר חדש מהחדשים ב20K וחדש מכנית באותה מידה) וקח אותו לבדיקה.
אם הכלי יוצא טוב אתה תרוויח גם מחיר קניה נמוך כי גם אם הכלי מצויין הוא עדין לא יוכל להמכר במחיר של כלי שב5 שנים צעיר ממנו (כי לצערינו בארץ אנשים מסתכלים על יד ושנה ולא לגופו של אופנוע).
חשבת על תקציב כבר?
תלוי איזה חברים יש לך...
אני העדפתי ללמוד לבד.
כל החברים עם כלים אפורים ולא עוצרים אפילו ברמזור אדום.
לדעתי WR250R זה כלי שעושה את הכל טוב.
תעשה נסיעת מבחן על כמה כלים ותבדוק זה יכול לעזור..
אגב שלא יאכילו אותך לוקשים, משקל זה לא מחסום.