קניתי את ה-M10+ לפני חצי שנה. מצלמת קובייה של SJCam, נקנתה באיביי עבור 450 שקל (בערך). מגיעה עם המון אביזרים, קייס עמיד למים, מסך (לא רע), מייצב ג'יירו דיגיטלי, חיבור WIFI וסוללות להחלפה.
המצלמה עצמה בצורת קוביה קטנה, מאוד קלה ומרגישה די איכותית.
אני משתשמש בה כל יום בתור מצלמת קסדה וגם ברכיבות בסופ"ש.
קצת נתונים:
- 2K על 30 FPS
- 1080 על 60K
- 720 על 120 FPS
אני משתמש רק ב2K מאחר וזה נותן את התמונה הכי חדה. התמונה אמנם לא סופר חלקה (כמו במצלמות גו-פרו 4 לדוגמא) בגלל הקצב פריימים היחסית נמוך, אבל זה בהחלט טוב מספיק לצילומי אקשן ומי שלא מחפש את שיא האיכות יהיה יותר ממרוצה עם ה-M10+.
כאמור קיים מצב צילום של 1080 עם 60 פריימים לשניה שבאמת נותן תמונה חלקה יותר, אבל פחות חדה ודי "מגורענת".
הצילום בלילה די סביר, וצילום בשקיעה כשהמצלמה מסוונרת יוצא לא רע.
ולענייננו - לוחיות רישוי אפשר להבין בערך מ10 מטרים (שזה לא רע) אם זאת המטרה שלכם.

מייצב ג'יירו דיגיטלי - המייצב גוזר חלק מהקצוות של התמונה ומשווה את הפריים המצולם לפריים הקודם כדי להפחית רעידות. למי שזה לא ברור לו - זאת בעיקרון תוכנה ולא רכיב מכני. ניתן להדליק ולכבות אותו בלחיצה ארוכה על הכפתור של הWIFI.
עובד טוב מאוד ביום אבל מעוות מאוד את התמונה בלילה עד כדי כך שקשה להבין מה רואים. בנוסף הוא מקטין את שדה הראייה המצולם.
אני ביום יום רוכב עם זה כבוי, בעיקר בגלל שהתמונה שיוצאת היא מספיק טובה גם בלי זה. גימיק נחמד שעובד רק ביום.

חיבור ה-WIFI הוא לא רע, ומתחבר די מהר. את ה-WIFI מדליקים דרך כפתור ובלי להכנס לתפריטים מסובכים, אבל האפליקציה נראית כאילו הוכנה ע"י בני 16 וניתן להשתמש רק בפונקציות בסיסיות. בפעם האחרונה שבדקתי (זה היה די מזמן וכבר וויתרתי על השימוש באפליקציה, יכול להיות שהיא התעדכנה) אין אפילו אפשרות להתחיל לצלם ב2K, לכן זה קצת מייתר את הפונקציה של ה-WIFI.
מצד שני, אפשר לראות את מה שהמצלמה רואה במידה ואין לכם גישה למסך (לדוגמא אם כבר שמתם את הקסדה על הראש).

לגבי סאונד - מתחת ל50 קמ"ש הסאונד סביר כמו כל מצלמת אקסטרים בתוך קייס עמיד למים. מעבר לזה, שומעים בעיקר רעשי רוח (כמו כל המצלמות אקשן) ואין אפשרות למיטב הבנתי לחבר מיקרופון חיצוני ללא הלחמות.

הסוללה מחזיקה שעה וחצי (אפילו כמה דקות יותר) של הקלטה על 2K. ניתן להחליף סוללה מאוד בקלות ולי אישית יש תמיד אחת נוספת במעיל למקרה שהיא תגמר.
קיימת אפשרות לפצל את הקובץ כך שיקליט קבצים עד 3 דק' (או 5 או 10) וייצור קובץ חדש כל פעם.
גם התפריט עצמו לא רע והשליטה דרך הכפתורים די נוחה יחסית לכל האופציות שאפשר לשחק איתן. אפשר לנקות את כרטיס הזיכרון בכמה שניות (פירמוט) או למחוק קובץ ספציפי, הכל די בקלות.

חיסרון די גדול של המצלמה היא שיש תמיכה בכרטיס זיכרון רק עד 32GB. זה מספיק ל3 וחצי שעות של הקלטה. אפשר להחליף אותו די בקלות, אבל זה לא ברור למה אין תמיכה לכרטיסים גדולים יותר.

מבחינת אמינות ואיכות - לא זכורה לי שום בעיה למרות שהמצלמה נמצאת בשימוש די אינטסיבי.

אתם מוזמנים להתרשם מהאיכות של הצילום בקישורים הבאים, לא לשכוח להעביר ל2K כדי להבין איך זה אמור להראות וחשוב גם להבין שיוטיוב פוגע מעט באיכות תמונה.
https://youtu.be/QMktOOcJtuM
https://youtu.be/yqqMLQxkod8
https://youtu.be/u7CEESL-7SE (צולם על 1080 במקור)

הפרופיל של המצלמה קטן יחסית והיא לא מפריעה על הקסדה במהירויות גבוהות (מרכיב אותה על הסנטר עם דבק sugru כמו שהראו פה באחד האשכולות).
בשורה התחתונה אני מרוצה והמצלמה עונה בדיוק על הדרישות שלי.
מבחינת עלות-תועלת זאת אחת המצלמות היותר טובות שיש כיום (אולי בעצם כבר יצאו חדשות?) ואני ממליץ עליה בחום.