קרב הענקים
שבת 4:00 לפנות בוקר.
הקאוואסאקי מונע ומפם בעצלתיים.
אדי מים עולים מהאגזוז בעת שאני מסיים להתמגן.
לצידי עומד קותי שהגיע מהשומרון עם הGTR1400 שלו כשהוא לבוש כאילו חזר ממסע בחוג העארקטי ואני גיחכתי לעצמי מה לא חם לו בהמשך)
אנו יצאים לעבר תלפיות לפגוש את א' והZX10XS שלו.
א' באיחור אופנתי מופיע ואנו יוצאים לעבר כביש המנהרות בואך ציר 60.
חיש קל עברנו את המנהרות כלפתע אני מזנק מעל פגר של כלב או תן שלא ראיתי אותו.
עוצר בצד לבדיקת נזקים ולשמחתי נאדה הכל במקום למעט ריח של גריל שנדף מהאופנוע.
אני נשבע היה נדמה לי ששמעתי את הכלב מיילל ואני ממש הרגשתי רע עם כל הסיטואציה.
החברה מאחור אישרו לי שהוא היה כבר די מעוך כשעברתי עליו אבל עדיין סיטואציה לא נעימה בכל היבט ( בטיחות חוסר שימת לב וכמובן אני אוהב כלבים ולא בצלחת).
הרצתי בראש מדוע לא ראיתי אותו ייתכן בגלל הסינוור מאחור ( לא' יש תאורה די חזקה) או מבט למראות אני לא ממש בטוח ועדיין עובד על הסקת מסקנות.
לאחר בדיקת הכלי ואישור ששום עצם לא נשארה בצמיג המשכנו בדרכנו.
הפיתולים של הכבישים נהדרים וולמרות שיש שם נוף לא רע החשכה לא ממש אפשרה להנות ממנו.
אני הורדתי קצב ואפשרתי לחברים לעקוף.
אני חייב שוב להדגיש שהכלי ללא משקל מתנהג קצת פחות טוב ואני צריך כנראה לבצע כיוון שונה למתלים.
הגענו למיתר שם חיכו יוסי וצ'יקו האחד עם GTR1400 והשני עם BMW1600 כורסתי על ששת הצילינדרים שלו.
במיתר ראיתי את א' שנראה כאילו סיים משמרת במפעל בשר הבחור למרות הגעטקס ושאר הלבוש היה קפוא.
קותי היה בסדר ולמרבה הפלא אני הגעתי בסדר ובהתחשב שלבשתי מכנסיים רגילים,מגניי בירכיים,מגף רכיבה ומעיל דו עונתי וכפפות חורפיות קלות (ללא צווארון או מחממים כל שהם) כדי למנוע רוח לצוואר העלתי את המשקף למצבו הגבוהה ביותר שמגן מהרוח ומונע אוויר לקסדה ( משמועות ניתן לשייט על 220 קמ"ש - לא שבדקתי את זה איי פעם).
ממיתר יצאנו לעבר בית גוברין אני רכבתי אחרי הבימר שעשה את פיתולי חבל לכיש בזריזות מעוררת פליאה בהתחשב בגודל הכלי.
הגענו לבית גוברין לצורך הפשרה ויש לומר שפה כבר היה לי קר יחסית וכלנו הרגשנו את זה למעט הבימר שיש לו חימום בכל מקום אפשרי.
היבטנו על כל הענקים ועל המיני של א' והקשבנו לציקצוק המתכות וללא ספק זה כולנו שמחנו לחזור לדרך חוץ מא' שהזדקק לקפה חם מה שאומר שחליפות עור זו נוסחה לדלקת ראות.
המשכנו למצפה משואה שם שלפנו את ערכות הקפה והעוגיות וצפינו בנוף תוך שנתנו ידיים והתרגשנו למראה השמש שמפציעה מדי פעם מבעד לעפילי הבוקר.
אחרי הקפה יצאנו לכיוון בקעה אל ערביה לע.ע אופנועים שם מטפלים קותי ויוסי בענקים שלהם.
אני במוסך של רשת מטרו WTF.
ובכן אחרי רכיבה מהירה מאוד על 6 וחילוץ של א' שנגמר לו הדלק הגענו לבקעה אל ערבייה.
ובכן בניגוד למה שחשבתי שיהיה מוסך נוסח וואדי ג'וז בירושלים קיבלה את פנינו חוויה חיובית לגמרי חנות יפה ומסודרת לאופנועים וציוד.
עללאא הבעלים נחמד ודבר ראשון הציע לנו קפה (אספרסו אם אתם רוצים הל יש בחנויות ממול).
הGTR של קותי ויוסי כבר ישבו על הליפט ( אני חילצתי את א' אז הגענו אחרי) והחלו בטיפול.
סביב 10 הבטן הזכירה את קיומה ויצאנו לאכול בחומוס ממול.
וואלה 70 שקל אכול כפי יכולתך חומוס שווארמה ממולאים מעלובה (ע' גרונית מבוטאת כמו ק' אגב יש ע' גרונית שמבוטאת כמו ג' ערבייה = גרבייה אבו ע'וש = גוש ואומרים שעברית שפה קשה)שתייה וסלטים מכל סוג רמז לבאות.
חזרנו למוסך תפסנו את עללאא עם ידית מומנט ביד מה שאומר שיש לנו עסק אם אדם שעובד נכון ותאמינו לי שעם כל הסנדלרים מסביב זה חיובי לגמרי ומעיד על מוסך טוב.
לסיום זכיתי לשיטפה מתנה וכנאפה באדיבות המוסך (תענוג).
בתום הטיפול ישבנו לשוחח ואכן מתגלה אדם נחמד מאוד הוגן שמבין עניין והולך לקראת הלקוחות שלו וראינו את זה גם בעת התשלום.
אז אם אתם מאזור חדרה או לחילופין רוצים לטפל בשבת או סתם רוצים ארוחה טובה עללאא ישמח לארח אותכם.
שם נפרדנו ושבנו לעיר הקודש ( השמועה אומרת שלקח פחות זמן ממה שיקח לכם לקרוא את המלל).
מהתלהבות שכחתי לספר על הGTR אז לידע כללי:
אני מחכה לחיישן ABS.
צמיגים כבר צריכים החלפה
הכלי מתנדנד ללא משקל (בתנאים מסויימים ).
כלי תיור אידיאלי ונוח.
אני שוקל להחליף לכלי אחר ספורטיבי יותר כנראה בסגנון של הZX10SX ולו בגלל היכולת להרכיב מזוודות צד מקוריות.
לוקי
![]()