WRR
מה עדיף crf250l שנת 1013/14
או לקחת wr250r שנת 2010. ?
התקציב הוא 20 אלף רק לאופנוע
המטרה היא בעיקר לשטח, והגעה לשטח איזה 20 דקות נסיעה.
סיגלים/שבילים/קפיצות קטנות לא כמו מוטוקרוס
לי יש WRR ואני מרוצה ממנו מאוד, למרות שצריך ללציין שקניתי אותו לפני כמה חודשים ועדיין לא ירדתי איתו לשטח. רק רכיבות עירוניות בינתיים...
ממה ששמעתי מחברים שיותר רציניים ממני (ושהכניסו אותי לכל הקטע הזה):
בכל הקשור לאופנועי דו"ש יפניים - הימאהה WRR והסוזוקי DRZ הם "בראש הפרמידה", מכל הבחינות: מפרט על הנייר, יכולות ת'כלס בשטח, אמינות, עמידות, ורסטיליות, ואפילו מבחינת השוק משומשים שלהם: יש להם שוק משומשים חזק מאוד.
לעומת זאת: ההונדה CRF-L והקוואסאקי KLX250 - נמצאים בערך 2 רמות מתחת... גם מבחינת מפרט, וגם מבחינת יכולות, וגם מבחינת הכל...
לכן, לדעתי עדיף לך WRR. בטח אם אתה מוצא כלים כחולים ואדומים שהם בערך באותו מצב מכני ותחזוקתי.
כן.
להונדה יש דגם דו"ש: CRF250L
וגם דגם סופרמוטו CRF250SM
וגם אם יש לך את דגם הדו"ש: אתה יכול לקנות בנפרד סט סופרמוטו, ולשנות.
לימאהה יש גם דגם דו"ש שזה כמובן ה WR250R
ופעם גם היה דגם סופרמוטו שכיום אפשר למצוא רק משומשים (מטרו כבר לא מייבאים דגמים חדשים) WR250X
ושוב, אם יש לך את דגם הדו"ש: אתה עדיין יכול לקנות בנפרד ולהתקין עליו סט סופרמוטו.
רק קח בחשבון שלקנות סט סופרמוטו מלא כולל ג'אנטים וצמיגים ומערכת בלימה קדמית - זה לא עסק זול.., ובסוף גם אתה רוכב על הכביש בלי המידות כפי שהן מופעיות ברשיון רכב שלך...
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 13-12-2016 בשעה 22:36.
אני קניתי חדש מהניילון.
אני לא יודע להגיד לך מה כדאי לבדוק עוד לפני שלוקחים אותו למוסך ל"בדיקה לפני קנייה".
בטח יש פה בפורום אנשים שמבינים יותר ממני שיכולים לעזור לך בקטע הזה.
כל מה שאני יכול להגיד לך זה שה WRR נחשב כלי מאוד אמין, ומאוד עמיד. ככה שגם אם הוא הרבה שנים על הכביש ועבר הרבה ידיים - זה לא צריך להרתיע אותך.
אבל עדיין בכל מקרה: אל תוותר על בדיקה לפני קניה. תשלם כמה מאות שקלים אומנם - אבל תקנה בראש שקט כשאתה בדיוק יודע מה המצב של הכלי.
הפתעות תשאיר לביצת קינדר.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 13-12-2016 בשעה 22:26.
אם אתה ממש חם על הקטע של סופר מוטו:
אז רעיון שהוא לא יותר זול - אבל הרבה יותר חכם דרך אגב הוא לקנות את דגם הסופרמוטו (wr250X או CRF250SM), ואז בנוסף לקנות במקביל סט של גלגלי שטח 18+21.
זה אומם גם יהיה די יקר... אבל לפחות כשאתה על הכביש, בסביבה של תנועה ושוטרים וכו': אתה עם המידות כביש כפי שהם מופיעות ברשיון רכב שלך.
ורק כשאתה יורד לשטח ונמצא בסביבה קצת פחות מסוכנת והרבה פחות מפוקחת: רק שם בשטח אתה מחליף לסט שטח, ורוכב בניגוד למידות רשיון שלך.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 13-12-2016 בשעה 22:51.
כל אופנוע דו"ש (לא משנה עכשיו אם זה סוזוקי DRZ או ימאהה WRR או הונדה CRF-L) מגיע עם ג'אנט 18 אחורי. ועם ג'אנט 21 מקדימה, וכמובן עם צמיגי שטח או צמיגי דו"ש (צמיגים עם קוביות), וגם עם מערכת בלימה קדמית קטנה יחסית (מבחינת הגודל של הדיסק בלימה קדמי).
כל דגם סופרמוטו (שוב, לא משנה אם זה של סוזוקי או ימאהה או הונדה) מגיע עם ג'אנטים של 17 אינטש... ועם צמיגי סופרמוטו חלקים ודביקים. וגם עם מערכת בלימה קדמית גדולה יחסית.
לכן מי שקונה דגם דו"ש וקונה בנפרד סט סופרמוטו: צריך לקנות סט סופרמוטו מלא, שכוללג'אנטים וצמיגים ומערכת בלימה קדמית של סופרמוטו.
ולהפך, מי שקונה דגם סופרמוטו ורוצה להוסיף בנפרד סט של גלגלי שטח: צריך לקנות סט שטח מלא - שכולל ג'אנטים של שטח (18+21), וגם צמיגים של שטח ומערכת בלימה קדמית של אופנוע שטח.
זה לא רק להחליף צמיגים וזהו.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 13-12-2016 בשעה 22:53.
עזוב סופרמוטו, כל הארץ היא שטח אחד גדול, קנה את הדו"ש ותתחיל לטייל!
אל תשכחו שהצמיגים לא נמצאים על המדף בסופר, כבר שמעתי שקשה למצוא את המידה התקינה של wrr, אז לשחק עם הסטים תהיה משימה לא פשוטה וזולה.