ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
מצד אחד חוסר הבנה בסיסי, מצד שני שיפוטיות מכלילה ומרגיזה, בלי לדעת נתונים בלי להבין ובלי לחשוב קצת אחרת.

האם אנחנו צריכים משטרת תנועה חזקה ועוצמתית, חד משמעית כן, האם ה-KTM יהפוך אותה לכזו, לא בהכרח.

כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים לגבי מחירים, מחירי טיפולים, מהות ההחזקה והצרכים האמתיים, לא תופס.
כי הכללים במכרז משטרתי אחרים.

רכישה בסדר גודל כזה מביאה הרבה מאד משתנים החשבון והיא אכן שכלול של יתרונות מול חסרונות מול מחיר.
כי אם באותו סדר גודל של תקציב אני יכול להוסיף עוד עשרה אופנועים ומבחנה מבצעית לא אפגע בביצועים,
אני אקח את ההצעה הטובה יותר בכמות.

למחיר ההחזקה אכן יש משקל, אבל גם תחום האחריות של היבואן בשנים הראשונות הוא לא בדיוק מה שמוצע
לקונה הרגיל, כך גם מחיר הטיפולים והחלפים.

גם לשיקולים כמו העדפת הרוכבים והתרשמותם מכלים שנתנו לניסיון, וגם להתאמה לדרישות, לאגף התנועה
כמות גדולה של דו"ג מסוגים שונים, בדיוק כמו המגוון בניידות לצרכים כאלה ואחרים. וכן לניסיון מצטבר עם כלי
ממחזור קודם יש מקום בחלטה. ההחלטה לא מתבססת על כלי יחיד אלה על כל הכלים מסוג זה בפרק זמן,
היינו הממוצע, גם אם כלי אחד הבריק ושאר הכלים היו בינוניים ההחלטה תהיה על סמך הכל ולא על דוגמה
יחידנית.

בתחום הרכש המקצועי יושבים מומחים (תמחקו רגע את החיוך) כאלה שלא מתביישים להתייעץ עם אנשים
שאתם מכירים באופן אישי מהתחום, עם משטרות דומות בחו"ל, מומחים למו"מ ומחזיקים בעצמת קנייה
גדולה.

שימו לב לשינויים שעברו כלי הרכב ממכרז אחד לשני (בערך כל ארבע שנים) כך שבפועל כל הידע שנצבר
על הכלי הקודם כבר לא רלוונטי, ומידע מדיוק על כלים חדשים חסר בכל העולם.

למי שחושב שהוא משלם על הכלים האלה "מכיסו" שיחשוב שוב ויבדוק את תקציב מנהל הרכב הממשלתי
בהתאמה לתקציב המדולל של המשטרה.

בקיצור רק בעוד כמה שנים נדע אם הכלים האלה מתאימים או לא, עד אז אפשר רק לנחש או להמר
וברגע שיהיה לנו את המידע הזה, הוא כבר לא יהיה תקף...
אההמ...
רק אני פה לא רוצה "משטרת תנועה חזקה ועוצמתית"?
ועוד יותר לא רוצה לשלם עליה?