זה קרה לך בזמן גשם/כביש רטוב ושלוליות?
דווקא כיוון הגיוני שהייתי בודק לפני שאני מתחיל עם ההצתה.
אפשר לראות את זה מיד ברגע שהמנוע כבה ומסרב להידלק על ידי שליפת אחד המצתים ובדיקה אם הוא יבש או רטוב,פלאג יבש יעיד על אי הגעת דלק.
והעסק מתחמם...
מצוייד במולטימטר סיני פשוט, וסוללת 12v נפגשתי לאופנוע.
מסתבר שהמתח במצבר היה ממש נמוך, וחברתי אותו לסוללה כדי שנטען. (למרות שטענתי אותו לפני כמה ימים)
אחרי כמה שעות, אני מתניע את האופנוע, הוא מתניע בקושי, ואני נוסע איתו לכיוון הבית. דקה ראשונה הנסיעה חלקה, ולאחריה הפסקות הצתה. אחרי כל הפסקת הצתה, אני ממתין כמה דקות, ומציע את האופנוע בדחיפה.
בשלב הזה אני בטוח שאני יודע מה הבעיה, אין טעינה.
מגיע לבית, מחבר את האופנוע לטעינה, ואחרי הטענה של שעתיים (6 אמפר לשעה בטעינה) האופנוע מניע בקלות, ונוסע בצורה חלקה, בלי שום ניתוקים באמצע.
*מרגיש מכונאי על* ואז אני מודד את מתח המצבר כאשר האופנוע מכובה, התוצאה 12.7v.
מתניע את האופנוע שוב, והמתח קופץ ל13.5v.
וכאן אני לא מבין מה קורה. אם יש טעינה, למה האופנוע נוסע רק כאשר המצבר מלא?
אם אין טעינה איך המתח קפץ (משמעותית)?
אם הטעינה באמפר נמוך שלא מספיק להצתה, אז המתח לא היה אמור ליפול? (משיכת חשמל מהמצבר)
עדכון נוסף, אחרי 5 דקות נסיעה, האופנוע שוב כבה.
מרים ידיים והולך למוסך..
האם האופנוע מרגיש חנוק כשהוא מניע שוב לאחר שאתה מחכה כמה דקות? הייתי במקרה דומה והאופנוע נסע רק על חצי צ'וק/צ'וק מלא לאחר שהניע שוב, וזאת כי גמגם כמו מטורף ורצה להתכבות כל הזמן. מסתבר שזה היה הקויל.
זה מאוד מוזר שהאופנוע נכבה פשוט באמצע נסיעה. היה לי מקרה של מצבר מת וזה בהחלט לא נשמע כמו אחד. במקרה של מצבר מת האופנוע יעשה בעיות בהנעה או יניע רק בדחיפה אבל ברגע שמניע הוא ייסע וייסע, גם עם עצירות ברמזורים.
המצבר תקין.
אבדוק את נושא הקויילים שוב.
הייתי בודק
1. האם כשאפנוע נכבה ולא מניע... לראות האם יש ניצוץ או אין.
2. KILL SWITCH יכול להיות מרקד גק צד.
3. בעיית דלק... מכסה דלק דפוק. http://gstwins.com/gsboard/index.php?topic=41061.0
כשנכבה האופנוע... יש עדיין סטרטר ותאורה?
בהצלחה.
עדיין לא הספקתי לעשות כלום. (עומס בלימודים)
אך יש תאורה וסטרטר, ומדי פעם אפילו הנעה.
לאחר שבדקתי מחיר של קויילים חדשים, וקיבלתי גם צמרמורת על הדרך, (1500 ש"ח לזוג קויילים.)
הזמנתי זוג מאיביי (אם אחד הלך, השני בסוף חייו...
http://www.ebay.de/itm/142170315174
המון תודה לקהילה המדהימה שכאן, אעדכן כשאחליף...
הקויילים הגיעו, הוחלפו, ונוסע כמו חדש![]()
תודה לכולם!