נתחיל בכך שכבר הרבה זמן לא הייתי אצל צמיגי אורן זייתוני (יש עוד בעלי צמיגיות עם אותו שם משפחה, לא להתבלבל. לא כולם צדיקים).
בעבר, הייתי בעיקר קונה ממנו צמיגים ופנימיות הווי דיוטי לdrומתקן בעצמי.
הפעם הסיפור היה שונה.
אחרי פאנצ'ר בקטנוע xevo שהיה כמובן בלילה, בגשם שוטף. הצלחתי להגיע הביתה בכוחות עצמי ובכוחות ה-fast שלמרבה המזל תפס.מסיבות שונות הקטנוע לא זז שבוע וכדי להגיע למוסך נאלצתי לרוקן עוד פאסט לתוך הצמיג.
אחרי מבט קצר על הטיפשות שבה הקטנוע הזה (ורוב הקטנועים האחרים) בנוי ולאור העובדה שאחרי פאסט יש לנקות היטב את הג'אנט, הונטיל והצמיג החלטתי (רק הפעם) לנסוע למומחה.
אז הגעתי בבוקר וקיבל אותי בחור בשם קיריל (אורן לא היה) שכמובן הציע קפה (אני יודע, לא על זה נמדד עסק אבל היה קר והקפה היה במקום).
פירק את האגזוז, את חלק המתלה שמאחוריו, את הקאליפר והכל תוך שימוש בכלי עבודה נכונים וידניים!(לא פטיש אוויר).
הג'אנט והצמיג נוקו מבפנים, הוחלף הונטיל תוקן הפאנצ'ר והורכב חזרה.
על הדרך הבחור החליף לי שני ברגים שלא נראו טוב (מפירוקים קודמים), שם לוקטייט היכן שצריך, ניקה את הרפידות עם ספריי, ובדק פעילות תקינה של הכל.
תו"כ גם הסביר וענה על שאלות מציקות מצדי.
בזמן הזה גם אורן הגיע ונתן ייעוץ הוגן לבחור שבא עם בעיה באופנוע אחר ולא ניסה לדחוף לו בכוח צמיגים.
שתי מסקנות:
א. קטנוע זה חרא. באופנוע בורג וחצי והגלגל בחוץ
ב. כמו בכותרת. זכרתי זאת מפעם אבל גיליתי מחדש וחשבתי ששוה לפרגן לעסק מקצועי והגון.
נ.ב.
יתכן ויש מקומות בהם התיקון יותר זול אבל על ההתמחות בדו"ג, המקצועיות, והזמן שלוקח לעשות את כל הפירוק וההרכבה (פאקינג חצי קטנוע), המחיר לדעתי הוגן.