אותה בעיה בדיוק היתה בזירו שלי, וגם אצלי החליפו מיסבים מספר פעמים עד שהוחלף ספייסר האלומיניום לברזל, והבעיה נפתרה.
הבעיה לא מכוסה באחריות, ואין להשיג את הספייסר דרך זירו.
Sent from my XT1585 using Tapatalk
היי,
בדגמי ZERO ישנה בעיה בגלגל האחורי שהמסבים נהרסים בעקבות שחיקה הספייסר בניהם.
כדי להתגבר על בעיה זו, נדרש להחליף את הספייסר בין המסבים שעשויי מאלומיניום לספייסר שעשוי מברזל.
בסרטון הבא דקה 30:39 ניתן לראות הסבר על הבעיה: https://www.youtube.com/watch?v=dQbK...ature=youtu.be
בכל גלגל ישנם 3 מסבים אחד בצד ימין (בצד של הקליפר) ו2 בצד שמאל (בצד הגלגל שיניים).
בד"כ הימיני נדפק ראשון כי יש רק אחד בצד הזה.
ניתן לדעת שמסב נהרס לפי הרעש של נקישות מהגלגל וגם לזהות את הצד הפגום מפני שמרגישים את הנקישות ברגליים דרך הרגליות בצד שבו המסב השבור.
בכל מקרה ברגע שמפרקים גלגל, עדיף להחליף את כל השלושה מסבים.
עד שמצאתי פתרון לבעיה, נאלצתי להחליף מסבים מספר פעמים שחלקם לא היו הכי טובים.
הטובים ביותר שמצאתי הם מסוג FAG. 45₪ כולל מע"מ.
דגם המסבים: 6904 2RS. מידות המסבים: 37x20x9.
את חריטת הספייסר עשיתי אצל חרט בבן אביגדור 18 ת"א. הוא ביצע את כל העבודה כולל פירוק והרכבת הגלגל והמסבים, לקיחת מידות והחריטה בהתאם.
החרט: מריאן 053-3307535
אותה בעיה בדיוק היתה בזירו שלי, וגם אצלי החליפו מיסבים מספר פעמים עד שהוחלף ספייסר האלומיניום לברזל, והבעיה נפתרה.
הבעיה לא מכוסה באחריות, ואין להשיג את הספייסר דרך זירו.
המייסבים נשחקו במהלך תקופת האחריות וזה לא מכוסה?
http://electricmotorcycleforum.com/b...p?topic=5585.5
http://electricmotorcycleforum.com/b...p?topic=6155.0
http://electricmotorcycleforum.com/b...p?topic=2732.0
נראה שהבעיה חוזרת על עצמה אצל עוד לקוחות
להבנתי, בדגמי 2015 צפונה שדרגו את המיסבים (אולי גם את הספייסר)
הספייסר שבין המיסבים?
אין לו משמעות בכלל ,הוא בכוונה מאלומיניום כדי שכשיהיה כשל במיסב ימות הספייסר ולא הגנט....
ניחוש פרוע שלי.
המיסב המקורי לא להיט וכושל, את המיסב ההבא מרכיבים לא נכון ואז הם מתחילים למות גם בקצב מהיר.
הרכבה של מיסב של חברות טובות כמו fag/ina/seiko/nsk/snr/timken
בצורה נכונה (הקפאת מיסב במקפיא וחימום גנט,פלוס מכות על הצד החיצוני של המיסב עם פלסטיק ולא ברזל במידה וידרשו) יתן פתרון ארוך טווח יחסית.
למה יחסית? זה מיסבי גלגל הם מתים אצל כולם ועם הכבישים המשובשים בארץ מתים מהר מאוד, ואם האופנוע קופץ מדרכות ומשתולל מתים עוד יותר מהר
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
תודה על השיתוף!
לא ציינתם את דגם האופנוע אבל אם כולכם במקרה דגמי 2014 ייתכן ופה קבור הכלב.
העובדה שהספייסר מאלומיניום לכשעצמה לא אמורה להוות בעיה.
+1
ב2015 שלי אחרי 25 אק"מ עוד לא הופיע שום תסמין.
הספייסר מאלומיניום גם לא אמור להיות בעיה לדעתי, מוזר לי. יצא לי לראות יותר מאופנוע אחד עם ספייסר מאלומיניום.
גם אני הייתי מהמר על מסב מקורי מעפן.
מסבי גלגלים זו קונסטרוקציה סטנדרטית, לא רואה משהו ספציפי לזירו שאמור לגרום להם לכשול מהר יותר מאופנועים אחרים.
אין קשר בין skf וina
Fag זה החברת בת של ina
אם כבר ina חברת הבת של fag.
Skf בכוונה לא מוסיף, המחיר שערורייתי ללא שום הצדקה המיסבים לא טובים יותר מהחברות שרשמתי אבל המחיר גבוהה.
הם עדיין רלוונטיים כי יש להם פטנטים על מיסבים לא מוליכים למנועי חשמל ועל מיסבים ללא שימון לתעשיית האוכל והתרופות ועוד כמה דברים שיש רק להם.
והם לא גרמנים הם שוודים ,גרמני זה fag,ina
Nsk,seiko,ntn יפני
Snr צרפתי
Timken אמריקאי.
Snr חזקים במיסבים לללחץ סטטי גבוהה או מהירות גבוהה כגון מיסבי היגוי.
היפנים סבבה באיכות(מידות מדויקות מאוד) חומרים סבירים ומחיר זול
אמריקאי קצת יקר יותר מהיפנים עם חומרים טיפה טובים יותר
הגרמנים/שוויץ/אוסטריה כל הגוש הזה של הנאצים הם ההכי טובים גם בחומר גם בדיוק והמחיר בהתאם אם כי יש יוצאי דופן שממש עפו על עצמם במחיר
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
כמה קשקושים, בחיי שלפעמיים צריך לדעת לא לכתוב סתם.
אל תתקן אותי אם אתה לא מבין, FAG היא חברת בת של INA ' כחלק מתאגיד Schaeffler .
SKF היא היום בין החברות היותר טובות, ולא סתם. איכות של חומרי גלם, דיוק גבוה ואמינות. ולא, זה לא נמדד במיסבים לאופנוע, אלה במיסבים גדולים לתעשיה,- מגרסות מחזור עגורנים ספינדלים וכו'.
כיום רוב החברות עברו לייצר במזרח או במערב אירופה.
היפנים לא "סבבה באיכות" , הם בטופ האיכות, ויש להם סדרות מסוימות שהם הכי טובים בהם ויהי מה. כל חברה מתמחה בדברים ספציפים, ואין חברה שטובה ב"הכל".
אז לרשום שהם "סבבה" זה קשקוש גמור. ממש כמו לרשום שSNR חזקים במיסבים למהירות גבוהה. במיוחד שSNR היא חברת בת של NTN היפנית. וSNR בכלל מתמחים במיסבי רכב..
קיצר...אין לי כח להרחיב. פשוט אל תקשקש סתם, במיוחד אל תתקן אותי שאתה טועה מההתחלה.
מאוד קשה למצוא את מידות המייסבים של יצרנים אחרים בארץ.
לא מצאתי מייסבים של SKF במידה של זירו בארץ.