נכתב במקור על ידי
Jack_R1
קשקושים בנליים ביותר במסווה של מחשבות עמוקות. במיוחד ברגע שאני רואה "אלפא", "בטא" וכו' - אפשר אוטומטית להזניח.
מחשבות שלי לרגע של רצינות - יש כאן 2 נושאים:
1. הטענה שאין דבר כזה "האחד והיחיד". זה, כנראה, עניין אישי. גם הדוגמה שהכותב מביא היא לא טובה - באותה הזדמנות אפשר לקחת דוגמה של אנשים שבן\בת הזוג שלהם מתו והם במשך כל שארית חייהם לא הסתכלו על אף אחד אחר. עצם הדוגמה שהוא מביא בשבילי פוסל את הקשקושים שלו על הסף, כי זה מצביע על טריק ישן מאוד - כשכותבים\אומרים דברים לא נכונים בביטחון מוחלט בתור עובדות, מה שלרוב מתקבל אצל אנשים כי הם לא נוטים לחפש סתירות בעצמם. היה אפשר להתיחס לדוגמה הנגדית כדוגמה קובעת, אבל לדעתי זה פשוט אחד הקצוות של ההתנהגות האנושית, ואפשר לטעון שהוא לא מייצג את הכלל כי אין דבר כזה כלל - מרחב האפשרויות גדול מדי.
אתה חוטא באותו חטא של כותב המאמר. אתה אומר את דברייך בביטחון מוחלט בדיוק כמוהו.
בהתייחסות לדברייך, זה שיש אנשים שמעולם לא היו עם אדם אחר לא מבטל את הטענות שהוא מעלה אלא רק מחזק אותם. אם אותם אנשים היו מבינים שהחיים ממשיכים הלאה ויש עוד בני זוג פוטנציאליים שם בחוץ, אז חייהם רק היו טובים יותר. אבל הם בחרו בדרך הקלה יותר - בחרו להטביע את עצמם בעצב וברחמים עצמים על הבן זוג שעזב אותם, ולחשוב שלעולם לא ימצאו משהו טוב ממנו. כי זה הרבה יותר קל מאשר להתאפס על עצמך, לצאתה חוצה ולנסות להכיר אדם אחר. ובכך הם בעצם שוקעים בשכול, יגון ורחמים עצמיים לכל שארית חייהם. חבל.[/B]
אני נוטה להסכים שאין דבר כזה "האחד והיחיד", אבל כמות בני הזוג הטובים הפוטנציאליים היא לא בהכרח גדולה ולפעמים אפילו קטנה מאוד (וגם זה עניין אישי), מה שמביא אותי לנושא השני.
מצד אחד אתה אומר שדבריו הם קישקוש, מצד שני, אתה נוטה להסכים עם חלקם. תהייה החלטי איש אתה סותר את עצמך.
ושוב פעם אתה מחזק את דבריו - זה שכמות בני הזוג הפוטנציאליים לעיתים היא קטנה , עלול לגרום לבני הזוג לשקוע בקשר רע ולהתפשר עליו. כי הם חוששים לעזוב את אזור הנוחות שלהם, ולחפש משהו יותר טוב בשבילם. שאנשים מתפשרים בקשר רע עד כדי ביטול עצמי , וכל זה כי הם מאמינים שהוא "האחד והיחיד" ואין אף אחד אחר, או גרוע מכך - "אני לא שווה כלום מי ירצה אותי חוץ ממנו/ממנה?", זה הדבר הכי גרוע שאדם יכול לעשות לעצמו. וזה הדבר ממנו מנסה כותב המאמר להתריע ולהזהיר.
2. כשמתנתקים מהעניין של "האחד והיחיד", צריך להשתדל מאוד לא ליפול לקיצוניות השניה של "האויב של הטוב הוא הטוב יותר". אם שוכחים את זה, זה כנראה מביא למצב עקום מסוג אחר של חיפוש מתמיד אחרי הטוב יותר - מתכון בטוח למערכות יחסים גרועות.
מסכים עם הנקודה שהעלית.
ודבר אחרון, למשפט האחרון שלך (שלא ראיתי אותו מופיע בקישור, די צפוי בהתחשב בשגיאת הכתיב - relationship זה לא מהמילה real, אלא מהמילה relate):
In any relationship, the person with the most power, is the one who needs the other the least.
(שוב) לדעתי - אם בזוגיות שלך למשפט הזה יש איזושהי משמעות עבורך, אז הזוגיות שלך לא שווה הרבה, אם בכלל.
אכן אני הוספתי את זה. כל הכבוד על האבחנה. כל מקרה זה לא משפט שלי. למעשה, בפסקה המקורית מתוך הספר שלו, המשפט הזה הוא חלק מהפסקה ובעצם מסיים אותה. פשוט הוספתי את המשפט כדי שיהיה בדיוק כמו בספר. המאמרים שהוא כותב בבלוג הם הגרסה המקוצרת יותר מהספרים שלו.
אם אני לוקח את המשפט ברצינות או לא זה לא העניין, העניין הוא שזה משפט נכון שאתה לא יכול להתכחש אליו. והוא נכון לכלל מערכות היחסים שלך בחיים. עם זה עם הבוס שלך בעבודה, עם אנשים בעבודה שלך, עם החברים שלך, ואפילו משפחה.
בכל קשר בין בני אדם כמו אצל שאר בע"ח בטבע, יש אדם דומיננטי יותר, ומי שיותר דומיננטי בקשר, תלוי בשני פחות . גם אגב מהבחינה שיהייה לו גם יותר קל להתמודד בסיום של אותו קשר ולהמשיך הלאה מאשר לצד התלותי יותר.
אבל כבר העברנו שרשור שלם בדיון על גישות שונות לדברים האלה.