תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: עזרה בחלוקת תקציב...

Member

עזרה בחלוקת תקציב...

אהלן רוכבים וותיקים, אני רוכב חדש ומתכנן לקנות נינג'ה 300 אוטוטו ואני רוצה קודם להיסגר על ציוד רכיבה.
    אופי הרכיבה הוא "יום יומי" במהלך השבוע ואני מתכנן לטייל ביום שבת. (לא הולך להתגרזן)

אחרי קריאה של כמות מידע באתר, החלוקה שלי היא כזאת: (קצת גמיש)
    2000 לקסדה, 1800 למעיל עור, 400 לכפפות עור ו 800 לנעליים/מגפיים.

אני לא יודע אם החלוקה שלי נכונה.. אני רוצה קסדה בטיחותית וטובה, פריקה, נגד אדים/חרקים וכל הדברים החשובים האחרים..
    לא אכפת לי מצביעה מיוחדת או משהו כזה, צבע אחיד מתאים לי בכיף. 2000 ש"ח זה ריאלי? לשנות את החלוקה ולתת יותר לקסדה?
    גם לא הבנתי מה בדיוק הקטע של מעיל 4 עונות, הוא משתווה למעיל עור מבחינה בטיחותית? הוא מגיע עם מיגון מלא או שצריך להוסיף משהו?
    ושאלה אחרונה, חוץ מאזעקה/איתוראן, יש טעם בקניה של מגן דיסק וכל מני דברים כאלו או שכיסוי האופנוע + שרשרת ומנעול עבים זה מספיק?

תודה!!!

Senior Member
    שלום נדב וברוך הבא לפורום.
    על פניו החלוקה נראית לי הגיונית בהנחה שאתה מתכוון לרכוש בארץ כך שלא ממש הייתי נוגע בחלוקה למעט חריגות לכאן או לכאן.
    לגבי מעיל רב עונתי, הוא לרוב מגיע עם ביטנה פריקה נגד רטיבות ולרוב גם חימום כך שאתה יכול להשתמש במעיל לאורך כל השנה ולהתאים את הבטנה/ות ביחס לתנאים. לחלופין, ניתן כמובן לרכוש מעיל לחורף ולקיץ בנפרד (תלוי בתקציב ובאופציות ביחס למחיר). כמובן שכאן אף עולה השאלה האם אתה מתכוון לרכב בכל עונות השנה.
    ככלל מעיל עור יהיה עמיד יותר בפני קריעה בעת החלקה מבחינת משך הזמן (מספר שניות בודדות) כך שהוא מעניק לך סיכוי רב יותר לצאת ללא שפשופים אך מאידך זה בא ע״ח משקל, איוורור ולפעמים גמישות (ע״ע עור קנגרו ע״פ עור פרה).

אשר למיגונים בכלל המעילים, זה באמת תלוי במותג וברמת המעיל. לפעמים אין כל מיגון ועליך לרכוש אותם, לפעמים יש מיגון חלקי ולפעמים מלא. יתרה מזאת, יש רמות שונות של מיגונים וגם לא כל מיגון הוא באותה האיכות והרמה.

בהתייחס ללמנעול דיסק ושות׳ - חד משמעית כן! כל המרבה הרי זה משובח (כמובן בכפוף לתקציב וליכולת שינוע). בנוסף, יש חברות ביטוח שפוטרות אותך מקשירת האופנוע בשעות היום ו/או הלילה (כמובן שזה יהיה לא חכם בעליל שלא לקשור את האופנוע - בייחוד בלילה), אם מותקן אצלך איתורן עם מוקד אך לרוב הם כן מבקשים מיגון מינימאלי של מנעול דיסק כך שספק אם תוכל להתחמק מכך.

סע בדרכים טובות.

Senior Member
    אגב, במחשבה שניה הייתי מוסיף תקציב למגני ברכיים ו/או מכנס רכיבה (בהערכה גסה כ 400 ש״ח וצפונה).

ציטוט נכתב במקור על ידי nadav6 צפיה בהודעה
    אהלן רוכבים וותיקים, אני רוכב חדש ומתכנן לקנות נינג'ה 300 אוטוטו ואני רוצה קודם להיסגר על ציוד רכיבה.
    אופי הרכיבה הוא "יום יומי" במהלך השבוע ואני מתכנן לטייל ביום שבת. (לא הולך להתגרזן)

אחרי קריאה של כמות מידע באתר, החלוקה שלי היא כזאת: (קצת גמיש)
    2000 לקסדה, 1800 למעיל עור, 400 לכפפות עור ו 800 לנעליים/מגפיים.

אני לא יודע אם החלוקה שלי נכונה.. אני רוצה קסדה בטיחותית וטובה, פריקה, נגד אדים/חרקים וכל הדברים החשובים האחרים..
    לא אכפת לי מצביעה מיוחדת או משהו כזה, צבע אחיד מתאים לי בכיף. 2000 ש"ח זה ריאלי? לשנות את החלוקה ולתת יותר לקסדה?
    גם לא הבנתי מה בדיוק הקטע של מעיל 4 עונות, הוא משתווה למעיל עור מבחינה בטיחותית? הוא מגיע עם מיגון מלא או שצריך להוסיף משהו?
    ושאלה אחרונה, חוץ מאזעקה/איתוראן, יש טעם בקניה של מגן דיסק וכל מני דברים כאלו או שכיסוי האופנוע + שרשרת ומנעול עבים זה מספיק?

תודה!!!
    1400-2000 ש"ח לא מעט קסדות מצויינות בתקציב הזה
    תנסה SHOEU QWEST-SHARK SKWAL-AGVK3SV-XLITE661-HJC RPHA10
    מעילי עור בתקציב הזה אפשר למצוא לא מעט דגמים של שנה קודמת בסיילים של אחרונים במלאי
    400 לכפפות גם לא מעט דגמים כנ"ל נעליים /מגפי טורינג.
    אזור בארץ ?
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

Member
    תודה רבה על התגובות!

אני מתקשה מאוד למצוא חנות באיזור הצפון (חיפה/קריות) עם מגוון אביזרים,
    ובנוסף שיהיה לה אתר אינטרנט שמציג את המוצרים שלה בצורה נוחה + מחיר.

יש המלצות על חנות כזאת? איך מטרו מוטור בכל הנוגע לעניין הציוד?
    באמת שיהיה לי כיף לנסוע עד לת"א בשביל זה אבל זה פשוט רחוק :P

Senior Member
    אלא אם ההכנסה שלך משעת עבודה היא גבוהה, לדעתי כן מצודק לנסוע לת״א ולשרוף כמה שעות.

בחנויות עוד קיימים מבצעים וציוד בקלירנס והחנויות מצויות ברדיוס קרוב שיאפשר לך מגוון אפשרויות ובדיקה מרוכזת מבלי לשרוף זמן נוסף.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    אלא אם ההכנסה שלך משעת עבודה היא גבוהה, לדעתי כן מצודק לנסוע לת״א ולשרוף כמה שעות.

בחנויות עוד קיימים מבצעים וציוד בקלירנס והחנויות מצויות ברדיוס קרוב שיאפשר לך מגוון אפשרויות ובדיקה מרוכזת מבלי לשרוף זמן נוסף.
    אתה צודק, ככל שאני חושב על זה אני מבין שישתלם לי יותר לעשות גיחה למרכז.
    זה נכון גם לגבי האזעקה? ללכת על משהו כמו defender sms או שיהיה היצע ראוי למטרו?

שוב תודה חבר.

Senior Member
    אני פחות מעורה בתחום האזעקות כך שנאלץ להפנות אותך לבצע חיפוש בפורום ואם לא תמצא את המבוקש לפתוח על כך שרשור נפרד :/

ציטוט נכתב במקור על ידי nadav6 צפיה בהודעה
    תודה רבה על התגובות!

אני מתקשה מאוד למצוא חנות באיזור הצפון (חיפה/קריות) עם מגוון אביזרים,
    ובנוסף שיהיה לה אתר אינטרנט שמציג את המוצרים שלה בצורה נוחה + מחיר.

יש המלצות על חנות כזאת? איך מטרו מוטור בכל הנוגע לעניין הציוד?
    באמת שיהיה לי כיף לנסוע עד לת"א בשביל זה אבל זה פשוט רחוק :P
    מזכרוני ישנה חנות בעפולה שאומרים שיש לה מחירים טובים, מוטוליין שמם וממה שהבנתי הם גם סוכנות מטרו
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162