נשמע כמו קוייל..
שלום לכולם! אני רוכב על ימהאה XT350 שנת 1997 שקניתי לפני כמה חודשים..
בגדול הכלי ישן אבל שמור במצב ממש טוב. עד לא מזמן הוא נסע מצויין בלי שום בעיות..
ולפתע התחיל לקרטע לי בזמן נסיעה..
לא מדובר על בעיות בהתנעה או גמגום קבוע של המנוע.
אלא קרטוע שהתחיל להופיע לעיתים רחוקות ואז לאט לאט יותר ויותר...
הכוונה למנוע שעובד רצוף במשך 10-12 דק ופתאום בכל מהירות 60,70,80...120
הוא מתחיל לזייף ולקרטע לפעמים נותן בק פייר כאילו חסר לו בדלק או בהצתה.
זה מרגיש כמו ''דופק לא סדיר'' ואז אני לוחץ על הקלאץ והוא נכבה..
ואז אני מחכה קצת ואז מתניע כאילו לא היה כלום והכל עובד טוב מחדש..
אני סובל מהבעיה הזאת כבר חודש בערך ועדין לא מצאתי תפתרון.
כמובן שבשביל לשלול אופציות לתקלות עשיתי ניקוי קרבורטור ופילטר אויר.
החלפתי פילטר דלק ופלאג מקורי חדש!
יש לציין שלאופנוע בדגם הזה יש מצבר קטן שגם אותו החלפתי אבל הוא לא תלןי בו מכיוון שאין לו סטרטר הוא מניע רק בקיק (אין בעיות הנעה)
והמצברון מספק חשמל רק לאורות איתותים וצופר בלבד. אני ממשיך לסוע באופנוע כדי להגיע לעבודה בבוקר..
ולאחרונה הבחנתי שהבעיה מתחילה רק לאחר שהמנוע חם וככל שאני ממתין יותר לאחר שקרטע וכה אז אני יכול להמשיך לסוע יותר עד הקרטוע הבא.
להערכתי כרגע מדובר ברכיב חשמלי שקורס רק שהוא מתחמם.. אשמח לשמוע מה דעתכם??
מה זה מקרטע?? אתה נותן גז והסלד עולה והאופנוע לא זז?
אתה נותן גז ואתה מרגיש השהייה והסלד לא עולה?
מה זה מקרטע?
מאיפה אתה?
רוצה קוייל תקין לנסות?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
גם הכותרת, גם השרשור - הרבה מאוד מילים ומעט מאוד תוכן שמסביר את הבעיה.
את הכותרת ערכתי, שרשורים עם כותרות כאלה לא שורדים הרבה זמן בפורום הטכני - לתשומת לבך.
זה לא כזה קל להסביר את הבעיה. מקרטע הכוונה שעובד בצורה לא רציפה.
כלומר באמצע נסיעה על 80 קמש פתאום בלי שאני יעשה שום שינוי הוא דוחף -לא דוחף-דוחף-לא דוחף
כאילו ואני עדיין מחזיק את הגז באותה נקודה. כאילו שמחסיר כל ניצוץ שני וכמה בק פיירים בעקבות זה וכל עוד אני לא עוזב תגז זה ממשיך ככה.
ואז קלאץ וטיפה גז עם קלאץ לחוץ והוא נכבה. אני יכול מיד לתת קיק להניע ולסוע אבל זה יקרה שוב מאד מהר אם אני לא יתן לו זמן להתקרר.
לגבי התגובה של R86 . תודה רבה הייתי מאד רוצה לנסות השאלה אם הקויל שלך הוא מתאים. על הקויל שלי כתוב F6T537 . אני גר במרכז, בנס ציונה...
הקלאץ' תקין?
להערכי - קויל וקלאץ' לא קשורים כאן בכלל.
אם זה משהו שמופיע אחרי כמה דקות של נסיעה ומסתדר אם אתה עוצר לדקה-שתיים - זה כנראה חסימה חלקית של מעברי דלק. צינור דלק מקופל \ פילטר דלק סתום \ ברז דלק וואקום שלא מתפקד טוב \ שסתום בקרב' שנוטה להיתקע ודורש ניקוי. מה שזה יוצר - במצערת פתוחה מספיק נשאב למנוע טיפה יותר דלק ממה שיכול להגיע לקרב' בכל פרק זמן, ואז בנסיעה רציפה ארוכה הקרב' מתרוקן מדלק.
אם יש לך ברז דלק וואקום עם מעקף מובנה (מצבים ON/OFF/PRI) - אז תעביר ל-PRI ותנסה לנסוע ככה, תראה אם זה עדיין קורה לך. אם זה מפסיק לקרות - אז ברז הדלק שלך לא נפתח כמו שצריך, אולי דורש החלפה ואולי הוואקום דולף איפשהו.
אם זה לא המצב - לסדר את הצנרת ולנקות את הקרב' צריך לפתור את הבעיה.
והבעיה הזאת ממש לא נדירה, להיפך, די נפוצה.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 15-01-2017 בשעה 11:01.
היה לי כזה אופנוע וסה"כ הוא די פשוט.
הבעיה שלך היא או דלק או ניצוץ. לנחש מה בדיוק אפשר עד מחרתיים.
פעם הבאה שזה קורה תוציא פלאג וצלם אותו מקרוב באיכות טובה ובפוקוס.
(האידאלי זה לדומם ישר, לתת למנוע להתקרר ורק אז להוציא כי לפתוח על מנוע חם עלול לסכן את הכריכות ומגדיל את הסיכוי לשבור את הפלאג).
לחילופין ניתן לפתוח פלאג מראש לשים ממש מעט גריז נחושת על הכריכות ולסגור כך יפתח בקלות בפעם הבאה).
האמת ג'ק באתי להוסיף על הברז דלק.. לחבר הייתה בעיה דומה בDRZ400 והפתרון שנתת פה לבחור עבד אצלו יפה.
נשמע כמו פיק-אפ שמתחמם.
אחלה, תודה רבה לכולם, זה יקח לי קצת זמן אבל אני אנסה את כל ההצעות ואשמח לעדכן אותכם בבשורות טובות...
הייתה לי בעיה דומה בהרלי, והבעיה הייתה שצינור הדלק מהמיכל לקרבורטור עבר צמוד לצלינדר. דבר שגרם לסתימת אדים. הצינור התחמם, הדלק בתוכו התאדה ואין זרימת דלק למנוע. קיבוע של הצינור לנקודה רחוקה מהצילנדר והבעיה נפתרה.
מישהו מכיר במקרה או יש לו טלופן של בחור שנקרא אבי אקסטי ??.
אומרים שהוא מהצפון והוא מומחה לאופנוע הזה ספציפי..
פעם אחרונה ששמעתי על אבי אקסטי היתה בערך בשנה שיצרו את האופנוע שלך (והאמת היא שגם אז ההתרשמות היתה שזה יותר מוסך מדרכה).
אם אתה רוצה, יורם ממוסך "נוע תנוע" בכרמיאל מכיר טוב את האופנועים האלה.
מה שכן, זה לא מוסך סרט נע והזמן מתנהג שם קצת אחרת....