אני יכול להבין שבמדינתנו, בעצם לא להבין לקבל וגם זה איכשהו אני צריך לשלם למלצרים את המשכורת החודשית כי לרוב בעל המקום לא עושה זאת והם פחות אשמים ואני מצליח
להתחבר כי לא מזמן ויכול להיות שאני יחזור גם הייתי בעבודות מהסוג הזה. אבל אני לא מבין את הקטע של טיפ בעולם שלישי - אני ובת זוגתי הולכים לטייל בדרום אמריקה וראיתי במגוון אתרים בעולם תיירים שמתלוננים על סכומי הטיפים הגבוהים. לדוגמא אנחנו ככל הנראה נהיה בגלפגוס המקום עצמו והמחייה שם יקרים בטירוף, שייט שם של כמה ימים מגיע לעשרות אלפים בקלות (בדקתי עם המון אתרים וסוכנים גם מקיטו וגם משם) בתום השיט מצופה להשאיר טיפ לרב החובל לצוות ולטבחים, לרוב הם אף אומרים לך כמה נהוג וע"פ תיירים מהעולם הסכומים מגיעים לבין 100 או כמה מאות דולרים, אני באופן אישי חושב שזאת גנבה וניצול תמימות של תיירים מארצות עשירות או בעלות רמות מחייה מאוד גבוהות רציתי לדעת מה אתם חושבים? אני כן יכול להבין לתת טיפ על שירות מיוחד אם המדריך ממש השקיע והראה לך דברים יוצאי דופן אבל אני קצת לא מבין את הקטע של הטיפ אני הרי שלימתי תשלום מלא עבור הטיול וכן לא הייתה לי בעיה לתת כמה דולרים טיפ אבל להגיע ל100+ דולר נראה לי מוגזם