שלום לכולם ובהצלחה באתר החדש
אני גר במודיעין ומחפש כלי להגיע לעבודה בנוחות ובבטחה (כמה שאפשר)
אני חסר ניסיון לגמרי ורק לפני כשבועיים עברתי טסט ברמה a1
ראיתי שיש המון שאלות בנושא ובכל זאת הרגשתי צורך לחדד כמה שאלות שהציקו לי
ביצעתי ארבע נסיעות מבחן על קטנועים שונים ובהמשך אני אעלה את הממצאים (בחלקם מפתיעים מול כל מה שקראתי באתרים שונים)
השאלות
1. האם קטנוע 250 אכן יכול לעשות את זה כל יום? מנסיעות המבחן על קטנוע זה הרגיש קצת לא נוח במהירות גבוהה. משהו בישיבה הזקופה לא מסתדר.
הרעש והרוח על הקסדה ממש מפריעה. נראה שלקטנוע לא ממש נוח במהירות של 120 למרות שמבחינה טכנית והמנוע הוא משייט שם. האם באופנוע 250
ההרגשה טובה יותר? האם אופנוע בנוי לזה יותר? בכל סוכנות שהייתי אמרו לי שאם אני לא מחפש ריגושים קטנוע מספיק? האומנם? האם הם לא סתם מנסים
לדחוף קטנוע?
2. האם קטנוע ישרוד 1500 ק"מ בחודש לאורך זמן? מבחינת בלאי וטיפולים האם עדיף קטנוע או אופנוע? מה יישאר משניהם לאחר שלוש שנים ו 60000 ק"מ?
3. עלות אחזקה של קטנוע לכ 18000 ק"מ בשנה?
4. הנטייה שלי היא לקנות קטנוע לפחות בשנה הראשונה בכדי "להתרגל" להתנהגות על דו גלגלי ואז לבדוק האם לעבור לאופנוע. אשמח לדעתכם האם לאדם ללא
ניסיון כלל מעל גיל ארבעים יכול להתחיל ישר עם אופנוע? (לי נראה קצת מאיים להשתלב וקטנוע נתפש פחות מאיים בעיניי). לא מחפש ריגושים. רוצה להגיע
מנקודה לנקודה בשלום
5. לא מעניין אותי להרכיב אף אחד או סבל\ ארגז גדול כך שהשימושיות פחות מעניינת אותי. הכלי אמור לשמש לנסיעה לעבודה ובחזרה
6. רציתי לעשות קורס נהיגה מתקדמת ואשמח לשמוע על מקום מומלץ