מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אופנועים\קטנועים שלא מוערכים בארץ

משה
16-07-2017, 18:23
נראה לי זה זמן טוב לשבור את תנועת העדר הישראלית....
יש לא מעט דו גללי בארץ אשר לא מוערכים וסתם נדחקו לפינה.

בפוסט הזה כל אחד שהחזיק\מחזיק כלי כזה ירשום כמה מילים על הדגם שלו + תמונה (מגוגל לא חייבים להתאמץ)

אני אתחיל עם הדוגמא שלי:

מי: ימאהה XJ6 DIVERSION 2009
מה: 600 סמ"ק 4 צילינדר
כמה: היה כשנתיים אצלי / 18000 ק"מ
בעיות מיוחדות: נזילה מבולם אחורי- כנראה בגלל השנה או שאני גר במושב.
כמה מילים:
כיף, חזק, סלחן, כולביוניק,אגזוז שקט (בונוס אצלי) וממש מפתה אותך למשוך אותו לטורים גבוהים.
מיגון רוח זוועה (דגם חצי פירינג) חובה לשדרג מגן,מושב יכול היה להיות יותר טוב, בסוף התרגלתי.

http://moto.zombdrive.com/images/yamaha-xj6-diversion-2009-4.jpg

ees
16-07-2017, 19:17
5455
סופר טנרה, אנחנו עדיין בשלב ההיכרות הראשוני, לצערי רק 5K, רובם טיולים.
כל כך הרבה אופנוע ואלקטרוניקה, ורסטליות נהדרת בין טורינג וקצת אדוונצ'ר (עם צמיגים לשטח אפשר יותר לחגוג איתו),
בהמת הובלה מעולה לטיולים ל-2 רוכבים בנוחות.
יש לו בעיה קשה של יחסי ציבור. נדמה שכל הזמן משווים אותו ל-GS.
GS כבודו במקומו, חיה משובחת, אין על זה עוררין.
אבל בתור חבילה של אופנוע בקטגוריה שלו, ב100 אלף ש"ח, הוא אופנוע מאד מהנה, נוח, עם כוח (OK, לא כמו המוליסטראדה, נכון), מומנט מצויין
ולדעתי הוא כל כך מפוספס שזה חבל.
(לא ידוע לי על בעיות סדרתיות)

Paz
16-07-2017, 19:26
נראה לי זה זמן טוב לשבור את תנועת העדר הישראלית....
יש לא מעט דו גללי בארץ אשר לא מוערכים וסתם נדחקו לפינה.

בפוסט הזה כל אחד שהחזיק\מחזיק כלי כזה ירשום כמה מילים על הדגם שלו + תמונה (מגוגל לא חייבים להתאמץ)

אני אתחיל עם הדוגמא שלי:

מי: ימאהה XJ6 DIVERSION 2009
מה: 600 סמ"ק 4 צילינדר
כמה: היה כשנתיים אצלי / 18000 ק"מ
בעיות מיוחדות: נזילה מבולם אחורי- כנראה בגלל השנה או שאני גר במושב.
כמה מילים:
כיף, חזק, סלחן, כולביוניק,אגזוז שקט (בונוס אצלי) וממש מפתה אותך למשוך אותו לטורים גבוהים.
מיגון רוח זוועה (דגם חצי פירינג) חובה לשדרג מגן,מושב יכול היה להיות יותר טוב, בסוף התרגלתי.

http://moto.zombdrive.com/images/yamaha-xj6-diversion-2009-4.jpg

מחזק כבעלים קודם של הדיוורז'ן ומוסיף את הכלי הנוכחי-פייזר 8, שנמכר בכמויות הרבה יותר קטנות מהמתחרים שלו בסגמנט- Z800/750, הורנט, GSR 750.
מנוע פנינה במקורו מהפייזר 1000 המיתולוגי, נוחות טובה מאוד, אמינות ללא דופי, עיצוב מצויין לטעמי, כיאה לרוב הכלים של יאמהה, רוכב ביומיום, כל יום-בגשם ובשרב וכמובן גם בסופ"ש (כבר 25,000 ק"מ איתו), יופי של כלי, החיסרונות היחידים מבחינתי-היעדר ABS וכסא מורכב יחסית צר ובשיפוע.
ולא, לא מהלל את הכלי כי מחפש למכור אותו!

https://www.topspeed.com/motorcycles/motorcycle-reviews/yamaha/2013-yamaha-fazer8-abs-ar152230/pictures.html#501288

alexsupreme
17-07-2017, 11:00
http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Aprilia%20Mana%20GT%201.jpg

יחסית למדינה שמעריצה את הטימקס, יש יחסית מעט אהבה לכלים שעושים את זה טוב יותר.
לא יודע למה לארץ הגיעו רק הדגמים הגרועים בלי ה-abs הפרינג המגניב.

ofirus
17-07-2017, 11:07
מי: יוסאנג קומט GT 650 R
מה: 650 סמ"ק 4 צילינדר
כמה: כשנה אצלי 30000 ק"מ
בעיות מיוחדות: גיר נוקשה
כמה מילים:
אופנוע מהנה וסלחן ,תנוחת רכיבה ספורטיבית ,כסא סביר, אופנוע תקציב ראוי למי שרוצה להתנסות באופנוע ספורטיבי כאופנוע ראשוני,ולמי שלא רוצה לקרוע את הכיס.
לסיכום חזרתי לרכיבת אופנועים לאחר הרבה שנים של הפסקה וזה האופנוע שרכשתי.היו לי חששות אך עד כה אין לי שום בעיות איתו מלבד בעיות בלאי טבעיות (שנתון 2008/9)
סה"כ אני מאד מרוצה מהכלי ומשתדל לטפח אותו.אני בהחלט ממליץ למי שמתכוון לרכוש אופנוע תקציב ספורטיבי.

alexsupreme
17-07-2017, 13:31
מי: יוסאנג קומט GT 650 R
מה: 650 סמ"ק 4 צילינדר
כמה: כשנה אצלי 30000 ק"מ
בעיות מיוחדות: גיר נוקשה
כמה מילים:
אופנוע מהנה וסלחן ,תנוחת רכיבה ספורטיבית ,כסא סביר, אופנוע תקציב ראוי למי שרוצה להתנסות באופנוע ספורטיבי כאופנוע ראשוני,ולמי שלא רוצה לקרוע את הכיס.
לסיכום חזרתי לרכיבת אופנועים לאחר הרבה שנים של הפסקה וזה האופנוע שרכשתי.היו לי חששות אך עד כה אין לי שום בעיות איתו מלבד בעיות בלאי טבעיות (שנתון 2008/9)
סה"כ אני מאד מרוצה מהכלי ומשתדל לטפח אותו.אני בהחלט ממליץ למי שמתכוון לרכוש אופנוע תקציב ספורטיבי.

650 סמ״ק ושני צילינדר.

ofirus
17-07-2017, 14:18
650 סמ״ק ושני צילינדר.

ניסיתי לערוך לא נתן לי:omfg:

mudale222
17-07-2017, 14:42
ממממ, לא רוצה להיות משבית שמחות אבל נראה לי שהיוסאנג לא מוערך כי אין הרבה מה להעריך בו.

ofirus
17-07-2017, 15:04
ממממ, לא רוצה להיות משבית שמחות אבל נראה לי שהיוסאנג לא מוערך כי אין הרבה מה להעריך בו.
אתה מדבר מנסיון או שמועות?כי לי אין שום בעיה איתו כך שאתה יכול המשיך הלאה או איך שאומרים במדינתנו דלג

Paz
17-07-2017, 15:07
650 סמ״ק ושני צילינדר.

נכון, על בסיס מנועי הSV אם אני לא טועה...

TundraOG
17-07-2017, 15:10
אתה מדבר מנסיון או שמועות?כי לי אין שום בעיה איתו כך שאתה יכול המשיך הלאה או איך שאומרים במדינתנו דלג
רכבתי על האח הנייקד שלו בשיעורי הנהיגה לרשיון A. חמוד לאללה, הילוכים די נוקשים (כנראה בגלל שזה אופנוע לימודי נהיגה), זווית צידוד כידון קצרה, יציב למדיי, סוחב מסל"ד אפסי כמו שווי-טווין אמור לעשות, צליל משגע, תאוצה טובה לגמרי, בסה"כ אחלה של אופנוע.

והאופנוע היחיד שהחזקתי לטווח ארוך זה ה-GS500 הנוכחי שלי, שאני חושב די תפס מקום בהיסטוריה המוטורית בארץ ככלי כניסה אמין וסוס עבודה לכל דבר (שם שהוכתם קצת עם השנים עם ידיים שעברו במהירות וכלים שלא טופלו כראוי).
אציין רק שהבטא 125RR סופרמוטו, כלי שמאוד לא נפוץ בארץ, דווקא מצא את דרכו ללב שלי די מהר. רכבתי על אחד של ידידה מספר פעמים, ואני תמיד מופתע כמה מומנט יש לקטן ביחס לנפח שלו. אני פשוט לא רוצה לרדת ממנו, מאוד כיפי וקליל לתמרון.

ALF
17-07-2017, 17:21
הונדה קאב :)

mudale222
17-07-2017, 17:40

לא מניסיון ארוך טווח. רכבתי עליו בערך 20 דקות יום אחרי שרכבתי על 600rr. שניהם למטרת קנייה. אפילו שהrr היה כמעט עשור יותר ישן הוא עלה עליו בכל פרמטר.
התגובה של המצערת לא ליניארית\לא טובה, וגם הבולמים לא בדיוק השרו ביטחון. ההרגשה שלי ממנו זה אופנוע מבולגן ומנותק. לא משהו שהייתי רוצה לנסות לגרזן אתו בכלל (וגירזנתי עם קטנועים של 9.90 והרגיש הרבה יותר בטוח).
ייאמר לזכותו שהוא נראה ממש טוב והוא מאוד זול. אבל אופנוע ספורט הוא פשוט לא.

ofirus
18-07-2017, 08:13
לא מניסיון ארוך טווח. רכבתי עליו בערך 20 דקות יום אחרי שרכבתי על 600rr. שניהם למטרת קנייה. אפילו שהrr היה כמעט עשור יותר ישן הוא עלה עליו בכל פרמטר.
התגובה של המצערת לא ליניארית\לא טובה, וגם הבולמים לא בדיוק השרו ביטחון. ההרגשה שלי ממנו זה אופנוע מבולגן ומנותק. לא משהו שהייתי רוצה לנסות לגרזן אתו בכלל (וגירזנתי עם קטנועים של 9.90 והרגיש הרבה יותר בטוח).
ייאמר לזכותו שהוא נראה ממש טוב והוא מאוד זול. אבל אופנוע ספורט הוא פשוט לא.
היוסאנג אינו מתיימר להיות 600RR כמו ש 600RR לא מתיימר להיות R750 .אך זו לא השאלה,השאלה היא למה אתה משמיץ אופנוע שאתה לא מכיר?סלח לי אני לא מכיר אותך ולא יודע מה רמת הנסיון שלך באופנועים, אבל ב-20 דקות נסיעה שעשית אתה טוען "שאין מה להעריך באופנוע"?ׁ אני מציע לך לפתוח יוטיוב ולראות מה אופנוע הזה מסוגל לעשות, כן כן "ברמה הספורטיבית" .ולא לאכול כל לוקש שנותנים או מעבירים לך, ד"א זו מטרת הפוסט שנפתח להפריך שמועות למינהם ע"י חוויה אישית של אופנועים שהם לא במיינסטרים. כשחברת יונדאי וקיה (דרום קוראניות כמו היוסאנג) הגיעו לארץ אנשים הרימו גבה תראה איפה הן היום.

nitzann84
18-07-2017, 09:59
יודלה החזקת פעם אופנוע גדול?

Tribalmistyc2
18-07-2017, 10:05
כשחברת יונדאי וקיה (דרום קוראניות כמו היוסאנג) הגיעו לארץ אנשים הרימו גבה תראה איפה הן היום.
איפה הן היום.. תשווה בין מצב מכני של רכבי קיה\יונדאי ישנים לרכבי טויוטה\דיאטסו\מיצובישי\הונדה\סוזוקי וסובארו מאותו שנתון ותיווכח למה אנשים הרימו גבה.
אני בעלים של ג'יפ קיה ישן ואני יכול להגיד לך שמבחינת איכות חומרים מדובר בדרעק רציני ביותר.

משה
18-07-2017, 10:21
יש לי רכב קיה ריו בן 15 והוא מעולה, המנוע של מאזדה כמו הרבה רכבים של קיה וריו מהתקופה, אין בעיות מיוחדות ואפילו לאחותי יש את אותו רכב עם כפול ק"מ וגם בלי בעיות מיוחדות.

אבל זה לא נושא הדיון , הנושא הוא מי שהחזיק אופנוע שיתן עליו חוות דעת, ולכן החוות דעת של מודלה לא רלוונטית.
נסיעה של 20 דקות לא תעיד על אמינות , או יכולות, אלא שמי שרכב עליו התחבר\לא התחבר לאופנוע.

Tribalmistyc2
18-07-2017, 10:48
יש לי רכב קיה ריו בן 15 והוא מעולה, המנוע של מאזדה כמו הרבה רכבים של קיה וריו מהתקופה, אין בעיות מיוחדות ואפילו לאחותי יש את אותו רכב עם כפול ק"מ וגם בלי בעיות מיוחדות.

צודק זה לא נושא הדיון רק מספר שאלות ברשותך..
מה רמת ההבנה של כבודו בנושאים המכניים שהוא קובע קביעה כזו?
מהן אותן בעיות מיוחדות לדעתך שאין ואילו בעיות כן ראית?
האם רכב שממשיך לנסוע מעיד מבחינתך על שהוא רכב מעולה?
גם לדוד שלי היה סובארו בלי בעיות מיוחדות,ככה השכן שלו סיפר פעם.

משה
18-07-2017, 11:13
לא הבנת את הרמז שלי.
אם אתה ממש רוצה לדעת, הרבה רכבים היו בחברת השכרה של אחי, מעל לעשור שאני יכול לומר לך על הרבה דגמים מה נחשב אמין ומה פחות. ואני רק אציין שמי שנוהג על רכב מושכר לא מתנהג איתו בעידונות כמו רכב שלו, כי לא אכפת לו שהרכב יתקלקל.
אחד מהם זה קיה ריו מהשנים המדוברות שהיו אצל אחי מעל 5, שוב "בלי בעיות מיוחדות" וזה נאמר כנגד המון סוגי רכבים אחרים שהיו בצי במהלך השנים, אני לא אפרט על מכניקה כי זה לא הפורום.
אני מקווה שה"ידע" שלי יספק אותך, אבל גם אם לא בא נעצור את זה פה כי זה לא נושא הדיון.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

אברי
18-07-2017, 13:10
הקורבן: ימאהה סופר טנרה 2010, לימיטד אדישן.
1200 סמק על שני צילינדרים.
הדגם הראשון אז הוא נטול אלקטרוניקה משעממת.
לטעמי חזק לי מידי, ככה שאני רוב הזמן על מצב t שזה טרקטור טורינג.

בעיה מיוחדת -מושב מושב מושב. (ואני בא מעולם הדושים הישנים הספרטניים ועדיין טנרה 600 בן 20 יותר נוח.
המושב קשיח מידי ומחליק מידי

jkob.s
18-07-2017, 13:43
בנדיט 1250.
רק דברים טובים להגיד עליו. ההספק יחסית חלש, אבל ים של מומנט (11 קג"מ 3.5k סל"ד)
מושב נוח, אחזקה לא כ"כ יקרה (ביחס לאופנועי ליטר) ותמורה מלאה למחיר שלו.
מכונת תיור מעולה! (אם כי מגיע לרוב בלי שום איבזור).

Mortar
18-07-2017, 14:01
Honda SH125 - (מהדגמים הישנים יותר, לא זה שנמכר היום) קטנוע ה125 הכי טוב שהיה אי פעם.
נסעתי איתו בין עירוני בכיף, עליתי לירושלים... פשוט מטוס.

עשיתי נסיעות מבחן על כמה וכמה קטנועים, כולל ג'ילרה ראנר שהיה מאוד נחשב לפני 5 שנים... ההונדה אכל את כולם.
לא נמכר הרבה בישראל, והתמחור כרגיל היה מוגזם...

Tribalmistyc2
18-07-2017, 14:17
לא הבנת את הרמז שלי.
אם אתה ממש רוצה לדעת, הרבה רכבים היו בחברת השכרה של אחי, מעל לעשור שאני יכול לומר לך על הרבה דגמים מה נחשב אמין ומה פחות. ואני רק אציין שמי שנוהג על רכב מושכר לא מתנהג איתו בעידונות כמו רכב שלו, כי לא אכפת לו שהרכב יתקלקל.
אחד מהם זה קיה ריו מהשנים המדוברות שהיו אצל אחי מעל 5, שוב "בלי בעיות מיוחדות" וזה נאמר כנגד המון סוגי רכבים אחרים שהיו בצי במהלך השנים, אני לא אפרט על מכניקה כי זה לא הפורום.
אני מקווה שה"ידע" שלי יספק אותך, אבל גם אם לא בא נעצור את זה פה כי זה לא נושא הדיון.

מי שמדבר מניסיון לא צריך להכניס גורמי צד ג' בשביל לחזק טענות ואתה לא מפרט על מכניקה כי לא נראה שיש לך על מה.
קיה ריו אכן דגם מוצלח ושימש גם לא מעט נהגי מוניות שנוסעים כנראה יותר מרכבי השכרה אבל,זה לא מעיד דבר על סטנדרט יצור כללי של קיה\יודנאי וביחוד בדגמים היותר ישנים.

אני רוצה לשמוע טענות מניסיון אישי ולא מה שאח שלך מספר כי אני בניגוד אליך כנראה, מתחזק את הרכב שלי בעצמי ויודע להעריך מתי זה טוב ומתי זה דרעק ולי יש 3 בבית - השניים האחרים תוצרת יפן וארה"ב ולכן גם אפשר להשוות אז לפני שאתה מתווכח לך תעשיר מעט את ה"ידע",תפרק קצת תרכיב תשווה ותרגיש.
כאן נעצור.
דיון פורה.

Yigal
18-07-2017, 14:34
http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Aprilia%20Mana%20GT%201.jpg

יחסית למדינה שמעריצה את הטימקס, יש יחסית מעט אהבה לכלים שעושים את זה טוב יותר.
לא יודע למה לארץ הגיעו רק הדגמים הגרועים בלי ה-abs הפרינג המגניב.

תג מחיר של 90000 דפקו לו, עוד בימים שTMAX לא עלה 80000.
עופר אבניר עשו טעות כפולה בימים ההם, הביאו את השיבר בפורמט SL/GT ואת המאנה בפורמט נייקד ללא ABS... כמובן שהיו צריכים לעשות הפוך.
עם זאת לא עזר שהידע המכונאי על האופנוע הזה היה נמוך מאוד וטיפול 20000 היה יקר בצורה פסיכוטית.

משה
18-07-2017, 14:43
מי שמדבר מניסיון לא צריך להכניס גורמי צד ג' בשביל לחזק טענות ואתה לא מפרט על מכניקה כי לא נראה שיש לך על מה.
קיה ריו אכן דגם מוצלח ושימש גם לא מעט נהגי מוניות שנוסעים כנראה יותר מרכבי השכרה אבל,זה לא מעיד דבר על סטנדרט יצור כללי של קיה\יודנאי וביחוד בדגמים היותר ישנים.

אני רוצה לשמוע טענות מניסיון אישי ולא מה שאח שלך מספר כי אני בניגוד אליך כנראה, מתחזק את הרכב שלי בעצמי ויודע להעריך מתי זה טוב ומתי זה דרעק ולי יש 3 בבית - השניים האחרים תוצרת יפן וארה"ב ולכן גם אפשר להשוות אז לפני שאתה מתווכח לך תעשיר מעט את ה"ידע",תפרק קצת תרכיב תשווה ותרגיש.
כאן נעצור.
דיון פורה.

אתה יותר חכם, ניצחת.
אה גם הרכבתי אופנוע אספנות מאפס, ותחזקתי כלים מגיל 14, כולל הרכב שלי.
לא מבין למה אתה חייב לשחק ב"למי יש יותר גדול"? תתבגר, זה פורום עם מטרה, לא זאת שאתה מדבר עליה.
הבאתי לך נתונים שאני חיי יומיום בסקאלה של רכבי השכרה, כמות מידע שאתה כנראה עם כל היכולות לא תגיע אליה, לא כי אני מזלזל בך, כי פשוט זה עסק.
אחי מחזיק חברה פרטית של השכרה, וכל רכב שמתוקן עובר בידיים שלו, אני יכול לדקלם לך מחירים של כל שטות מרוב שדיברתי איתו על זה יום יום.
מרצועת טיימיניג, רדיאטור,צמיג לפי חתך,מנוע קומפלט, תיקון של כרית אוויר, או אפילו דברים כמו חיישן של bmw z3 שאף מוסך לא רצה לגעת.
אני רואה שאתה מתעקש להיות צודק ע"י העלבה => "תעשיר את הידע שלך", אבל זה רק גורם לך להראות ילדותי.
אתה בניגוד אלי מזלזל, חושב שאתה יותר טוב, ומניח שאתה הכי חכם.
עצה לחיים, תמיד תיתן לאדם שמולך כף זכות, וזה לא משנה אם זה מאחורי מסך או לא.