התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

עמודים : 1 2 3 [4] 5

lokimonster
15-12-2020, 17:18
לא במקרה הבחור אהב את הכליhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201215/5c53325d788af6b0c39137c6142da54e.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

mudale222
15-12-2020, 19:49
עצוב.
rest in peace

השושנים
12-02-2021, 07:36
40032 ק"מ

מצבי רכיבה, יש כמה כאלה בכל אופנוע, לפני שיקפצו עלי כל מאותגרי מיפוי ההצתה ויצעקו חמס אז אסביר.
יש מצבי רכיבה שנמצאים במוח ויש כאלה שמתוכנתים במפת ההצתה של המחשב באופנוע בטווח אצבע.

אבא של הג'ינג'ית עזב אותנו לאחר מחלה אכזרית, הכרתי אותו בסוף שירותי הצבאי אי שם בשנת 1987
איש מופלא, גדול, חזק ובעל נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה. הג'ינג'ית יצאה עם הרכב המשפחתי לסעוד
אותו בחולון עיר מגוריו ואני קיבלתי את הטלפון עם ההודעה המרה, לא רצינו להודיע לה בטלפון, בקשתי שימתינו
לה מתחת לדירה בחולון, עליתי על הציוד וטסתי לחולון שבת 19:30 בערב קור כלבים.

הרבה מהרכיבה לשם אני לא זוכר, זוכר שרציתי כבר להגיע, זוכר שהכביש באופן פלאי לא היה עמוס במיוחד,
זוכר שכל הכבישים בתוך ירושלים שבורים. לא רכבתי עם מוזיקה באוזניות, ושכחתי בכל הבלגן את מגני הברכיים.
רכיבה אוטומטית לחלוטין כשהראש עסוק בדברים אחרים לגמרי, והגוף עובד על אינסטינקטים, יכולת נרכשת וניסיון.
למרות הרכיבה הזאת נזהרתי שבעתיים, כשאני משנן לעצמי את המנטרה "שים לב אתה לא במיטבך."

הג'ינג'ית יצאה כחצי שעה לפני והגעתי כרבע שעה אחריה, עצוב...

החזרה הייתה יותר סוריאליסטית, באזור לטרון התחיל להצטבר ערפל כבד כתוצאה מהיום החם והאוויר הקר מאוד
שגלש מההרים התנועה דלילה בשעת חצות אבל קיימת ומאיימת והראות מוגבלת למטר לפנים, אורות הערפל שלי
נתקלו בערפל כמו בקיר בטון ואני רוכב בתוך ענן לבן מכל הכיוונים כמו בסרט אפוקליפטי אין נוף, אין קווי מתאר,
בקושי קולטים את הכביש, המהירות ירדה משמעותית והפחד שלי מרכב שיינגח אותי מאחור, אורות ההתראה דולקים
ומהבהבים את עצמם לדעת, ואני כמו בטוח ריק (ואקום) גם המציאות וגם בתחושה המצחיק שבתוך כל הערפל הזה
הייתי צריך להתאמץ לראות איזה אור יש ברמזור והמושג לא רואים ממטר הפך אמתי.

חולון, כמה ימים אחרי, ביקור מנחמים בביתה של הג'ינג'ית הבית מלא ומרגיש ריק, לוקי א' ואני למטה ליד האופנוע
ואני מרגיש שזה המזמן הנכון לשנות מצבי רכביה במפת ההצתה...גילוי נאות אני רוכב על מצב 1 מיום הקנייה ולא
חשבתי לשחק עם זה מעולם, ככל שידעתי שינוי מצב יפחית את ההגנות האלקטרוניות ומבחנתי לא היה צורך בזה כי
הורסיס כל כך חזק וכל כך חזק וכל כך מהנה שלא רציתי לשנות כלום, אבל הג'וק ניקר בי אז החלטנו לשנות, ויכוח
קל אם מצב אחד אומר ניתוק מלא של ההגנות, או הפעלת הגנות מלאה ולכן הוחלט להעביר למצב 2 באמצע, תוך כדי
המשחק הצלחתנו גם לשנות את התצוגה מק"מ למייל, ולא ידעתי איך לחזור אחורה...סבבה נשבור את הראש אח"כ.

אז אני מודה שטעית, השינוי מורגש ואינו מינורי כפי שחשבתי, התאוצות של האופנוע הפכו חזקות יותר, תחושת הקלאצ'
הפכה למידית יותר וכלל התגובות הפכו לחדות יותר ההרגשה כמו מעבר מרכב אמריקאי רך ומפנק למשהו יותר אגרסיבי...
מה שמעורר את השאלה מה קורה במצב 3...

את שעון התצוגה הצלחתי לסדר אחרי יומיים חזרה לק"מ דיווחים ממצב 3 בהמשך...

lokimonster
12-02-2021, 07:44
לא נותנים למפלצת המזל לסדר לך את ההגנות.
כי אז מוציאים את המיילים שבכם!

Dresdner
12-02-2021, 10:20
כהורס שמחות ידוע באופנוע שלך וברוב האופנועים היום המפות הם בסה"כ שינוי תגובת המצערת ואין שום שינוי בהצתה או בהזרקה.
היו כמה אופנועים בודדים ששינוי מצבי הרכיבה הוריד או העלה את כח הסוס וזאת האינדיקציה שהמפות בECU אכן משתנות אבל שכל מצבי הרכיבה בעלי אותו כח סוס השינוי הוא רק בתגובת המצערת.

בתמונה גראף טיפוסי של מצבי מצערת

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210212/3619b1fe45f9242c8259e364ec574bd5.jpg

השושנים
12-02-2021, 11:18
לא יודע בזינוק אגרסיבי בעבר במצב 1 הייתי מקבל משהו דמוי השהייה והחלקת קלאצ' במצב 2 הזינוק יותר נחוש ויש הרגשה שעם מאמץ קל הקידמי יתרומם, בתמונות מחו"ל יש הרבה ורסיסים עם גלגל באוויר... לא ניסיתי.

lokimonster
12-02-2021, 14:40
שושנים שינה את מידת ההתערבות של בקרת אחיזה ולא את המפת הצתה.

Dresdner
12-02-2021, 15:38
שושנים שינה את מידת ההתערבות של בקרת אחיזה ולא את המפת הצתה.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalkוזה אחרי כמה זמן שיש לו את האופנוע הזה [emoji3]

erani99
13-02-2021, 19:53
וזה אחרי כמה זמן שיש לו את האופנוע הזה [emoji3]
בדיוק !!!! :omfg::eek3:
אחרי יותר מ 40 אלף ק"מ פתאום גילית שיש עוד כמה מצבים ש"אולי כדי לבדוק.." ???!!?!!
שוש, הייתי ממליץ לך.... לרכוש חארלי.. עם אחת מהכוזינות שבאות עם ערמת הברזלים המווברצים בתמונות שאתה מעלה לשרשיר ממשיך-התחתים-של-איתמרגלאס :smoke:

Dresdner
13-02-2021, 20:02
בדיוק !!!! :omfg::eek3:
אחרי יותר מ 40 אלף ק"מ פתאום גילית שיש עוד כמה מצבים ש"אולי כדי לבדוק.." ???!!?!!
שוש, הייתי ממליץ לך.... לרכוש חארלי.. עם אחת מהכוזינות שבאות עם ערמת הברזלים המווברצים בתמונות שאתה מעלה לשרשיר ממשיך-התחתים-של-איתמרגלאס :smoke:הארלי כבר לא מווברץ אם הוא ילך על חדש אבל תכלס הוא יראה bad ass על אחד כזה

mudale222
13-02-2021, 20:12
WtF??? שושנים?? :eek3:
מילא איזה רוכב חדש עם יומיים ניסיון.. אבל אתה? יש לך איזה 50 מיליון ק"מ על אופנועים
איך לא בדקת את המצבים ביומיים הראשונים??
בקיצור, אשכרה הגיע זמנך להארלי :biggrin:

השושנים
13-02-2021, 22:44
כי לא האמנתי שיהיה שינוי, חשבתי שהאופנוע יהיה אותו הדבר או עם שינוי מינורי רק בלי הבקרות, אז טעיתי...מי רוצה לאכול לי את הראש?

אגב גם במצב הקודם הוא לא היה קוטל קנים...

קידוזו
13-02-2021, 23:21
אתה פשוט מאמין באופנוע ולא צריך הוכחות (או שינויים).
בקיצור איש הארלי :)
תתחדש.

AsafA
13-02-2021, 23:23
לא יעזור לכם. שושני זה איש של עקרונות, ועקרונית - ורסיס זה האופנוע המושלם לקפטן.

השושנים
23-02-2021, 19:54
לא יעזור לכם. שושני זה איש של עקרונות, ועקרונית - ורסיס זה האופנוע המושלם לקפטן.

And then some

40312 ק"מ

הרהורים, בסוף השנה אני משתחרר משרות המדינה, כמה פשוט להגיד כמה משמעות במילים, היום הם נשמעות ריקות מתוכן אז
הייתה להם משמעות, ב-1.12.21 אני יוצא לחודשיים חופשת שחרור וב-31.1.22 מחזיר את התעודה, מרגע קבלת האישור הסופי
השתחררה אצלי איזה עננה שרבצה לה דחוקה ונסתרת באיזה פינה רחוקה שלא הייתי מודע לקיומה, תחושה של הקלה, רווחה, אושר.
זהו לא יותר דין וחשבון לאיש אדון לעצמי, ובלי בעיות פרנסה (טפו טפו), בעצם עכשיו אני יכול לעשות כל מה שאני רוצה בלי חשבון,
חופש גדול שלא נגמר עד שהוא נגמר...

טיול שחרור מתגבש והולך, שילוח האופנוע שלי (תיכף נגיע גם לזה) לנמל ע"י וונציה ומשם רק הג'ינג'ית ואני לחודשים רכיבה כשרק
הכיוונים הכללים ברורים, אם בעבר כל הטיולים שלנו היו מבוססים תכנון מוקדם מסלול ברור ואפילו בתי המלון היו מוזמנים מראש.
הדבר הידוע היחידי עכשיו הוא היציאה מהנמל ב-Monfalcone איטליה ושילוח האופנוע בחזרה לארץ אחרי חודשיים מפורטוגל.

יש מקומות בדרך שסומנו, יש חלומות שרצינו להגשים, ויש עכשיו מספיק זמן לתכנן טיול לא מתוכנן.

הורסיס שלי יליד ספטמבר 2017 עם 40000 ק"מ עכשיו, בקצב הנוכחי עד הטיול יש כשנה וחצי עד שנתיים לפחות מה שאומר
תוספת של כ-20000 ק"מ נוספים מה שמדגדג את זמן ההחלפה לאופנוע חדש.

הבימר נפסל לקניה כיוון שהוא סוג של אובר קייל בארץ, למרות שדווקא בחודשיים שם היה יכול להיות מתאים ביותר, אני אוהב
אותו מאד והוא מופיע לי מדי פעם בחלומות בצורה כזו או אחרת, הפחד היחידי שלי הוא נושא האמינות (ותאמינו לי שאני בחוגים
הכי נכונים לדעת מתוך מידע פנימי ולא משמועות).

אצטרך גם לחשוב על עניין הארגזים, ארגזי היופי ללא מנשאים המקורים לא יצלחו למשימה, ואצטרך 3 ארגזי מסע מאלומיניום עם
אפשרויות לקשירת מטען נוספת עליהם. ויש כאלה מדהימים אבל בחזרה לארץ יראו מגוחכים על האופנוע.

המועמד העיקרי למשימה הנוכחית הוא....
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/152791464_10158901275963548_3627791470369294941_o. jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=kN-ocfkYTTkAX8bUBaD&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&tp=7&oh=ca2d82bf9638faa3518f8fe64494450b&oe=60594DB6

תובנות?

Dresdner
23-02-2021, 20:02
אם אתה נהנה מהישן אז לך על החדש, אישית לא הייתי סומך על הGS בטיול של חודשיים, אולי לא תתקע איתו אבל כל מיני גרמלינים מעצבנים יכולים לצוץ שיהרסו לך את החוויה.

AsafA
23-02-2021, 20:04
תתחדש. נראה יופי ותפור עליך כמו כפפה.

TundraOG
23-02-2021, 21:05
אם אתה מרוצה מהאופנוע שלך והוא לא עושה בעיות, למה להחליף?
60 אלף ק"מ על ליטר יפני בעל ייעוד תיורי זה כלום ושום דבר. אני לא הייתי מצפה לראות תקלות עוד הרבה, הרבה זמן. תשמור את הכסף לטיול, תצבע את הורסיס שלך בצביעה רעננה אם בא לך לשנות משהו קוסמטית, וסע לשלום.

lokimonster
23-02-2021, 21:09
סבא ג'פטו
לך על המוכר והמוכח.

השושנים
23-02-2021, 21:56
אחרי הבדיחות (בסביבה בטוחה) ממשיכים:

חודשיים מצריכים היערכות שונה בנושא הציוד הנדרש לתקופה, עם עד עכשיו הטיולים היום עד שבועיים, עכשיו כבר מדובר על תקופה ארוכה
הרבה יותר, מראש הטיול מתוכנן עם מינימום ציוד, ביגוד מתכלה (בגדים בסוף דרכם שאחרי כמה שימושים יושלכו לפח, ובמקומם יקנו בגדים
חדשים אחרים) ציוד רכיבה, מדובר בעיקר במכנס רכיבה גרוטקס כשמתחתיו מכנס קצר/תחתונים-היתרון שזה יהיה המכנס שנסתובב איתו רוב
היום והוא ממוגן בברכיים מה שמייתר את הצורך במגני ברכיים, כשחם או כשמטיילים מתחתיו יהיו המכנס הקצר ומכנס טיולים מתכבס בקלות
יהיה בשלוף (תיכף אסביר איך) , מעיל רכיבה קיצי כשמעיל סערה בשלוף. נעלי רכיבה וסנדל/נעל התעמלות לטיולים בשלוף.

הארגזים יצטרכו להכיל את הציוד הרכיבה כשנטייל ללא האופנוע ואת ציוד הטיול כשנהייה עליו, בנוסף לפחות עוד זוג מכנסיים לכל אחד
לערב וכמה חולצות להחלפה.

אם ניקח את כל הציוד שלקחנו בטיולים האחרונים בעצם התוספת היא מעטה, אבל אני רוצה להשאיר מקום לקניית אוהל ושתי שקי שינה
למקומות שנחליט לישון לילה בחוץ.

עכשיו הסתכלו בתמונה הבאה:
סט ארגזים שמכיל תיקים מתחברים בחלק העליון שלהם לציוד השלוף...ומקום נוסף מאין גגון לקשירת תיק גדול נוסף על הארגז העליון

https://cdn1.louis.de/dynamic/articles/o_resize,w_1800,h_1800,m_limit,c_fff/a8.b5.37.H1SWMotechADVENTURESETschwarz100658467402 0.JPG

השושנים
23-02-2021, 22:03
זה פחות או יותר הרעיון הכללי:

https://i.pinimg.com/originals/b8/2a/b9/b82ab9e4622a245abe2ef93c628d8afa.jpg

Dresdner
23-02-2021, 22:24
הארגז האמצעי צריך להיות גדול, ממליץ לך על מינימום 52 מקסימום 58 ליטר.
ועוד המלצה, לטיולים רציניים מזוודות צד רק כאלו עם פתיחה מלמעלה, אלו מהצד כמו אצלי זה לא נוח בכלל
9003

ayalzo
24-02-2021, 01:32
מה אגיד לך,
נראה ממש כיף לטייל עם כל המשקל והנפח הזה..

Dresdner
24-02-2021, 02:03
מה אגיד לך,
נראה ממש כיף לטייל עם כל המשקל והנפח הזה..הוא שם בקרת שיוט ועוקב אחרי משאית

השושנים
24-02-2021, 08:44
מה אגיד לך,
נראה ממש כיף לטייל עם כל המשקל והנפח הזה..

רוב הרכיבות הארוכות שלי הן הארץ ובעיקר בחו"ל הוא במשקל "מלא" ולכן החשיבות של מנוע חזק ככל האפשר שיודע לתרגם
את כל החסרונות והמשקל להנאה, יעידו חברי לרכיבה שאני לא תמיד איטי מהם למרות שבדרך כלל אני כפול במשקל.

מי שנושא ברוב העול זה האופנוע והמתלים, לכן בטיול האחרון הרגשתי שהטרייסר 09 לא מספק את הסחורה ועברתי לאפריקה
שאייתו הטיול היה הרבה יותר נעים, עכשיו תחשוב שמבחינת הכל בכביש הורסיס שלי עולה עליו, והחדש אפילו משתפר...

אני לא יודע לרכוב, אבל האופנוע מפצה גם על זה.

ועוד דבר קטן בנושא משקל, הרבה מאד מפחדים מנושא המשקל בגלל שהאופנוע הנבחר שלהם לא מתאים להם פיזית, או שהוא
גבוה להם מדי או שהוא נמוך מדי או שחלוקת המשקל שלהם לא נכונה, כמו כל דבר גם כאן הניסיון וההתאמה למשימה מנגן כינור
ראשון. תמרונים עדינים לחנייה או ירידה ממדרכה או קטע קצר מאתגר בבדרך כלל נעשה כשהג'ינג'ית יורדת מהאופנוע רק כשיש
יציבות וביטחון טוב לרוכב בת הזוג עולה, בכביש פתוח טכני רכיבה נכונה שימוש מושכל במצערת הגז וצמיגים טובים כאשר השותפה
מכירה את העבודה טוב, אין בעיה בכלל והמשקל לא מורגש.

זה מהטיול הראשון בפירנאים: http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/250-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%A4%D7%90%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A2?highlight=%F1%F4%F8%E3

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/11807241_10153432847123548_7038721644027588678_o.j pg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ilsr-Fb8ke8AX8U0d5a&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=6462ec26bb3ba22717f774391684c6b5&oe=605C4607

קידוזו
24-02-2021, 15:50
ברכות על טיול השחרור המתקרב. חודשיים זה אחלה בחלה. הלוואי עלי :)
לדעתי אין צורך בחלל אחסון גדול מהסט המקורי + תיק מלמעלה כמו שטיילת. 120 ליטר לזוג זה מספיק. דרזנר צודק לגבי פתיחה צידית שלא נוחה (גם אצלי) אבל יש סייג. אם אתם לנים במלון לוקחים בכל מקרה את שלושת הארגזים ופותחים על הצד בחדר וזה יותר נוח מפתח עילי. התארגנות ללינה במלון וגם באוהל זה סרט. תצרך נפח אחסון לאוהל, מזרונים, ערכת קפה, משהו לבשל בו, מצרכים ואולי כסאות וזה לפחות 20 ליטר נוספים של סרבול. לגבי מכנסי גורטקס. תוותר על הביטנה אם מדובר בקיץ.
עיצה שלי- קנה לך GS חדש או משומש כדי להוציא ג'וקים מהראש ומקסימום, תמכור. הם עפים ביד 2 מעל המחירון. תכין את האופנוע לפני הטיול ויהיה בסדר. גם אם יש תקלה יש מוסך אופונעים של BMW כמעט בכל עיר גדולה. בשביל מה עובדים כל החיים? לך על זה...הרי עוד כמה שנים לא נוכל להרים את הרגל מעל למושב.

Dresdner
24-02-2021, 22:02
ברכות על טיול השחרור המתקרב. חודשיים זה אחלה בחלה. הלוואי עלי :)
לדעתי אין צורך בחלל אחסון גדול מהסט המקורי + תיק מלמעלה כמו שטיילת. 120 ליטר לזוג זה מספיק. דרזנר צודק לגבי פתיחה צידית שלא נוחה (גם אצלי) אבל יש סייג. אם אתם לנים במלון לוקחים בכל מקרה את שלושת הארגזים ופותחים על הצד בחדר וזה יותר נוח מפתח עילי. התארגנות ללינה במלון וגם באוהל זה סרט. תצרך נפח אחסון לאוהל, מזרונים, ערכת קפה, משהו לבשל בו, מצרכים ואולי כסאות וזה לפחות 20 ליטר נוספים של סרבול. לגבי מכנסי גורטקס. תוותר על הביטנה אם מדובר בקיץ.
עיצה שלי- קנה לך GS חדש או משומש כדי להוציא ג'וקים מהראש ומקסימום, תמכור. הם עפים ביד 2 מעל המחירון. תכין את האופנוע לפני הטיול ויהיה בסדר. גם אם יש תקלה יש מוסך אופונעים של BMW כמעט בכל עיר גדולה. בשביל מה עובדים כל החיים? לך על זה...הרי עוד כמה שנים לא נוכל להרים את הרגל מעל למושב.

יש מוסכים של במוו בכל עיר אירופאית אבל ברגע שהוא יצטרך חלק מסויים הוא ילמד להכיר את העיר שהוא נתקע בה טוב טוב ואולי גם ילמד את השפה בנתיים.

השושנים
25-02-2021, 08:53
אז ככה עברתי קצת על הרשימות שלי מטיולים קודמים ( http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/14373-%D7%A9%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94-(%D7%95%D7%92%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%98%D7%99%D7%94)-%D7%90%D7%9C-%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%95-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D/page3?highlight=%F1%EC%E5%E1%F0%E9%E4 )

אז הרשימה שלי כוללת את הדברים הבאים, חייבים לזכור שזו רשימה אישית וכל אחד יצטרך לחשוב על מה שהוא
רוצה ועלול להזדקק לו.

אופנוע:
קסדות-2 +דיבוריות + מטענים.
מעילי רכיבה-2 + מחמם פנימי
כפפות - 2 זוגות
מגני ברכיים – 2 זוגות.
חם צוואר-2
חליפות גשם.
משקפי שמש.
רשת מטען + כבל נמתח + מנעול כספת.

ציוד:
פלאפונים + כרטיס סים בין לאומי + מטענים
מצלמה + מטען
תיק כסף.
תיק חום- (מדובר בתיק הגב שלי שליווה אותי בטיולים האחרונים הוא מבד קנבס סופג זיעה ונוח בטירוף)
תיק כחול עמיד למים-(במקום מזוודה)
משקפי קריאה.
בנק כוח. (זאת סוללת הטענה למוצרי חשמל)
תרופות- (לכאבים כללים, ובמידה ומישהו נוטל תרופות באופן קבוע יש להביא כולל מרשם רופא בין לאומי)

מסמכים:
דרכונים
רישיון נהיגה בין לאומי
צילומי מסמכים +ו ואוצ'רים
כסף זר.
כרטיסי טיסה

ביגוד:
ג'ינס – 2
חולצות טריקו
חולצת פליז חמה עם צווארון גבוה.
תחתונים + גרביים
כלי גילוח + רחצה.
סנדלים.
מכנס קצר/בגד ים

קצת פירוט מעבר לרשימת מכולת קצרה, מהסוף להתחלה ברשותכם:

ביגוד: אני נוהג לקחת איתי חולצות טריקו ישנות פשוטות, שיש להם שימוש כפול, הן יכולות לשמש כגופיה מתחת
לחולצה, ניתן לישון אייתם אם צריך (אחרי מקלחת את הנקייה שתלבש למחרת) וסמרטוט לאופנוע אחרי השימוש.
אני משתדל שלא לצבור כביסה, אלה פשוט לזרוק את הישנה אחרי השימוש.

2 מכנסי ג'ינס לתקופת הטיול, אחד לרכיבה ואחד ליציאה בערב והחלפה כשהשני מכובס, המכנס הקצר בלילות חמים
כשבמידה ויש לך בגד ים שנראה כמו מכנס קצר או מכנסי ספורט אפשר לצמצם.

כלי גילוח: מי שרגיל במכונה יאלץ לסחוב אותה או לוותר, מי שיש לו מכשיר גילוח אפשר לקחת ואפשר לקנות בדרך
חד פעמיים, כל אחד לפי העדפה שלו.

תחתונים וגרביים לא לקמץ, תמיד אפשר לכבס בחדר בכיור ולתלות במרפסת.

חולצת פליז עם צווארון גבוה יכול להחליף חם צוואר במקרה הצורך.

מסמכים: חשוב להכין צילומי כל המסמכים, שוברי הזמנות של המלונות/השכרת רכב רישיונות, דרכונים, וכד'. לשים
אותם במקום נפרד מהמקוריים. (לא שומרים את כל הביצים בסל אחד).

כסף: ההתנהלות בחו"ל צריכה לקחת בחשבון גנבה/כייסות/שוד אבדן. יש לחלק את הכסף בין בני הזוג, ולהוציא לארנק
זמין סכום כסף שמספיק ליום (100 יורו בערך) את השאר בכיס ניסתר על הגוף ביחד עם הדרכונים.
במדינות שלא מקבלו יורו רצוי להגיע מראש עם כסף שנקנה במקום מהימן בארץ, ולא להיות תלויים בחלפני כספים
מקומיים. אני נוהג לתת את הכסף הקטן שמתקבל כעודף לג'ינג'ית ששומרת אותו, וכך כל כמה ימים מצטבר סכום
שמתאים לטיפים מעברי דרך או בכל פעם שצריך כסף קטן. ולי זה לא מפריע ברכיבה בכיס. ויזה בין לאומית חובה אבל
חשוב לעשות בה שימוש מושכל וניתן למשוך איתה כסף מהכספומטים בעת חירום, לשמור את מספר החירום בארץ לביטול
במקום נגיש.

מכשירים סלולארים: כל אחד כהעדפתו, חבילה מהארץ, סים מקומי, בין לאומי, רצוי לקנות סים שלא בשדה התעופה אלה
דווקא באחת הערים הראשונות שתהיו, זול משמעותי וכמו בכל מקום תשוו מחירים. לי יש סים בין לאומי נטען עם אפליקציה.

כיוון שהוויז משמש לנו כנווט חשוב שבמכשיר גם תהייה מפת גולל שניתן לנווט בה אוף ליין, יש מקרים שהמכשיר לא מזהה
רשת וכן יש חשיבות למפה אוף ליין, חשוב גם לדעת ולהכיר את שמות המקומות שאתם מגיעים אליהם, כך תמיד אפשר גם
לשאול מקומיים, רק תקפידו שיהיה שם המקום רשום מראש בשפת המקום, ניתן להיעזר לצורך כך בצוות המלון.
לא לזלזל במפות של פעם ורצוי לרכוש אחת טובה לשעת חירום.

ציוד חשמלי נטען: חשוב לוודא ששקע ההטענה תואם את שיטת הארץ שאתם מבקרים בה, במידה ולא תמיד ניתן לרכוש
במקום מתאם.

ציוד קשירה למטען באופנוע: רשת מטען מתאימה בגודל לציוד שתצטרכו, כבל גומי יעשה את העבודה בנוסף לרשת כאבטחה
כבל מנעול כספת פשוט נהדר לקשור קסדה או ציוד לאופנוע ולא צריך עוד מקום למפתח שעלול ללכת לאיבוד לזכור את המספר
ולשום בכמה מקומות. אם משאירים את הקסדות קשורות לא לשכוח להוריד את הדיבוריות ולקחת אתכם.

זה מהטיול לקרואטיה סלובניה, יהיו כמובן שינויים. זה הספיק לכמעט שבועיים, אבל צריך לזכור שהטיול המתוכנן יהיה לחודשיים וצריך
להביא בחשבון בלאי כביסות וכד'. הפתרון של מכנס גרוטקס תואם למעיל נותן פתרון טוב במיוחד במזג אוויר לא גשום, חליפות סערה יהיו
לשים עליהם במקרה של גשם.

Dresdner
25-02-2021, 13:01
ממליץ בתרופות להוסיף אימודיום, לא הכי בריא להפסיק פעולת מעיים טבעית אבל במקרה חירום זה עוזר ויאפשר לך להמשיך לרכב במקום להיתקע במלון ליום יומיים.
הסיכוי לקלקול כיבה בטיולים כאלו גדול

עוד דבר שתמיד איתי זה מגבונים לחים.
טוב לניגוב זעה, ניקוי ידיים והורדת חרקים מהמשקף וקקי שטח.

ayalzo
25-02-2021, 19:03
אופנוען אמיתי בחיים לא יתפס עם מגבונים. קקי שטח מנגבים עם עלים או לא מנגבים בכלל!!!
(יהיו לו מלא בתיק כמובן, אבל הוא לא יכול לרשום את זה ברשימת ציוד רשמית).
;) ;)

קידוזו
25-02-2021, 19:04
שושני, אולי פספסת את ההערה לגבי אוהל מזרונים גזיה סיר. בכל מקרה, תבדוק נפח לפני.
אאל"ט מדדתי ע"י סידור כל הציוד במזוודה ותיק עם נפח ידוע. השארנו 2 זוגות נעליים נוספות שלא נכנסו לארגזים.

קידוזו
25-02-2021, 19:05
אופנוען אמיתי בחיים לא יתפס עם מגבונים. קקי שטח מנגבים עם עלים או לא מנגבים בכלל!!!
;) ;)
עם נחל זורם בכל ואדי לא צריך עלים. מספיק לסדר אבנים.

השושנים
25-02-2021, 19:45
ממליץ בתרופות להוסיף אימודיום, לא הכי בריא להפסיק פעולת מעיים טבעית אבל במקרה חירום זה עוזר ויאפשר לך להמשיך לרכב במקום להיתקע במלון ליום יומיים.
הסיכוי לקלקול כיבה בטיולים כאלו גדול

עוד דבר שתמיד איתי זה מגבונים לחים.
טוב לניגוב זעה, ניקוי ידיים והורדת חרקים מהמשקף וקקי שטח.

אם לצטט את המפקד של רמבו: "הוא יכול לאכול דברים שיגרמו לעז הרים להקיא"....
לג'ינג'ית יש תמיד באחד התיקים טישויים ומגבונים לא יודע להסביר את זה.

;) ;)

פעם נאור הסביר איך מנגבים עם ריבוע אחד של נייר טואלט...אבל זה ייהפך לחרא של שרשור.

שושני, אולי פספסת את ההערה לגבי אוהל מזרונים גזיה סיר. בכל מקרה, תבדוק נפח לפני.
אאל"ט מדדתי ע"י סידור כל הציוד במזוודה ותיק עם נפח ידוע. השארנו 2 זוגות נעליים נוספות שלא נכנסו לארגזים.

אז ככה, אנחנו באופן אישי מעדיפים לאכול במסעדה או צ'ופרים שלא מצריכים בישול, באיטליה זה היה פיצות/אוכל רחוב, כנ"ל בספרד
אנחנו יודעים לקנות בסופרמקט כל מיני מטעמים ולחם, למקרה שתוקף אותנו רעב או מחליטים לאכול חפיף ולנצל את הזמן לדברים אחרים.
לרוב המקומות בהם יש מקום לקמפינג צמודות להם גם מסעדות ונק' רכישת מזון.

האוהל והשק"ש יהיו באמת למקומות "שווים" ואז אוכלים ארוחת ערב סמוך למקום מגיעים פורסים אוהל ונכנסים לשנת לילה. מקסימום מדורה
או צליית בשר על מנגלים מקומיים.

השושנים
04-03-2021, 09:33
במסגרת החיפושים והבדיקות נתקלתי בדבר הבא, בהתחלה חשבתי אוי ויי איך בכלל ניתן להשוות אבל אז....
https://www.youtube.com/watch?v=Hygf46aeGPk

the striker
04-03-2021, 10:02
וואי וואי. מה המסקנות ?

השושנים
04-03-2021, 10:11
וואי וואי. מה המסקנות ?

רק NC

ayalzo
04-03-2021, 10:37
מקווה שהיתה לידך כתף מנחמת כשהוא השווה את הxr לכדור בייסבול ואת הוורסיס לקליפת בננה...:)

lokimonster
04-03-2021, 10:47
רק NCמישהו קרא ליhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210304/27d2e7e3fbdc3a657e77367a37f2dc22.jpg

השושנים
04-03-2021, 11:04
מקווה שהיתה לידך כתף מנחמת כשהוא השווה את הxr לכדור בייסבול ואת הוורסיס לקליפת בננה...:)

אז ככה את הורסיס הנוכחי שלי קניתי לאחר עבודה מכינה, הבנתי בכלי שאני רוצה ישיבת אדוונצ'ר, ידעתי שאני רוצה חדש מהחברה
וידעתי להפריד בין חלום הירידה לשטח, לבין הצרכים האמתיים שלי. אחרי מיפוי הצרכים, התחלתי לשבת ולהתבונן בסרטונים האלה,
סיננתי את סרטוני הפרסומת, למדתי מי נחשב לסרטון מקצועי של רוכבים, לבין סרטונים של כאלה שהם בוחני רכב בעיניי עצמם, הורדתי
סוחרים ולמדתי להקשיב דווקא למגרעות של האופנועים ופחות לדברים המהללים.

אח"כ רכבתי על כל אלה שעלו לגמר מבחינת הצרכים שלי ומתוכם נשארתי עם 3 שעלו לגמר שוב רכבתי על שלושתם ורק אז הגעתי
למסקנה שנכונה לגבי ולצרכים הספציפיים שלי, הכלי הוכיח את עצמו מעל ומעבר הרבה מעבר למה שקיוויתי (בינינו כמה רוכבים יכולים להגיד
את זה באמת עם יד על הלב?).

אז היום במבט קדימה הוא פייבוריט שלי מכמה בחינות:

1. מנוע - כל מילה נוספת מיותרת זה המנוע ה-4 בשורה שהגיע לשיא כבר שנים חף מבעיות ומספק כל סוג של פאן שתרצה.
2. נוחות - יותר נוח מהנוכחי שלי כאילו ... W.T.F...?
3. איכות - במודל ה-2021 החברה התעלתה על עצמה במפרט העשיר שים לב שגם הכל מגיע במידה ולא במוגזם.
4. תשואה - מחיר מול תמורה לא זול אבל לא יקר במידה מוגזמת יחסית למה שהוא מספק.
5. אמינות - ללא סיפורי רקע מסמרי שיער שנלחשים בחדרי חדרים ומושתקים מלמעלה.
6. החזקה קלה - למרות הכל ובמידה ויש לך טיפה ניסיון.
7. מעבר קל - כן בשבילי מאין חזרה לאותו בית רק יותר טוב.

אז בייסבול או בננה זה הפרשנות הספציפית של עורך הסרטון, תקשיב לדברים החשובים באמת.

א הזקן
04-03-2021, 18:47
לא נעים לדבר על זה, אבל יש גם את פקטור המחיר. בסרטו הוא מצטט את המחירים המקומיים (24,000 לוורסיס, 31,000 ל-XR), מה שמעמיד את יחס המחיר ל-1.3.

בארץ, מחיר הוורסיס (הכל מחירונים רשמיים, ללא הנחות, לקוחים מאתרי החברות) כ-105,000 ש"ח. ל-XR יש מספר גרסאות שמחירן נע 140,000 ל-184,000, כלומר, פי 1.3 עד 1.75 ממחיר הוורסיס (כמעט 2 וורסיס במחיר של XR אחד). לא ברור לי איזו גרסה נבחנה בסרטון, אבל ברור שזו אינה הזולה (יש מתלים סמי אקטיביים). האם ההפרש במחיר שווה את ההפרש ברכיבה? אני מניח שתלוי למי (יש גם את פקטור השופוני שמוכנים לשלם עבורו).

לא מכיר את אמינות ה-XR, אבל כמי שרוכב על וורסיס 1000 מ-2014 - לא זכורות לי תקלות כל שהן.

בעיני תוצאות ההשוואה הן חד-משמעיות.

ayalzo
04-03-2021, 18:57
שושנים הכל בצחוק.

NAOR2207
05-03-2021, 08:31
פעם נאור הסביר איך מנגבים עם ריבוע אחד של נייר טואלט...אבל זה ייהפך לחרא של שרשור.

יו טוקינג טו מי? אי דונט סי אניבודי אלס היר סו יו מאסט בי טוקינג טו מי

קשישא הגם אתה בורדוס? שירשור אסלות זה פופטיץ ישר בעוף שמאלה
לי יש יותר סטייל

השושנים
05-03-2021, 12:16
מישהו קרא ליhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210304/27d2e7e3fbdc3a657e77367a37f2dc22.jpg

תגיד לי אתה לירן חולצה אפורה, נדחף לכל מקום?

lokimonster
05-03-2021, 17:41
רק NCאמרת רק nc אז באתי.

מי זה לירןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210305/907dcffae93efe0218090003889b3f5e.jpg

השושנים
06-03-2021, 08:11
איך אתה מתכנן טיול? שאל אותי חבר לפני כמה ימים. התחלתי כמובן לחקור אותו קצת על העדפות חלומות וכאלה
עברתי גם לצד הטכני של הדברים ואז הוא שאל שוב, אבל איך אתה מתכנן את הטיול?

חשבתי על על זה בדרך בין אי שם לאן פה, איך בעצם מתכננים טיול במיוחד אחד כזה שלא שגרתי וניתן למצוא עליו
מעט מאד חומר ברשת. מה בעצם הופך טיול מסתם רכיבה בדרכים לא מוכרות בארץ זרה לטיול מוצלח.

הרבה פעמים כשאתה מגיע למקום לא מוכר אתה אפילו לא מכיר את הדברים הבסיסים, כיוונים, מקומות אפילו איזה
אטרקציות יש והיכן הן ממוקמות-אז איך בעצם?

אצלי זה מתחיל מתמונה שנתקלתי בה ברשת, מסיפור ששמעתי, או משהו בלתי מוסבר שמנקר לי במוח, לא הצלחתי
להסביר לו את זה, אז החלטתי על דרך אחרת:

רואה את זה:
https://live.staticflickr.com/7014/6465333137_08fe8a7566_b.jpg

כשאני ראיתי את התמונה התחלתי לחקור איפה זה, באחד המקומות היה מצוין שם של סרט שהוסרט שם ראיתי את הסרט,
התאהבתי במקום והחלטתי שאני מבקר שם, עכשיו מתחיל תכנון הטיול בדרכים הגיוניות שמשלבות הרבה דברים, בסביבה
לומדים על האטרקציות מדברים עם בעלי עניין במקום ולאט לאט מתגבשת תוכנית. בטיול אופנועים המטרה היא לא המקום
אלה הדרך, וזה בעצם בעניין זה לא ניווט מטרה אלה הדרכים אל היעד. משם בעצם אני מתחיל כל השאר כבר קורה מעצמו.

חפשו-
Gorges de Daluis
(https://www.google.com/search?q=Gorges+de+Daluis&newwindow=1&rlz=1C1NHXL_iwIL697IL697&sxsrf=ALeKk01yFZf_uXZ4bjTmjDmAhYgrA3rRLw:161500669 0528&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiA3uTg8JrvAhV-BGMBHarxCEoQ_AUoAXoECBgQAw&biw=1920&bih=937#imgrc=VhL2BwsaFqu8pM&imgdii=6yK6VOYRenXMEM)

השושנים
06-03-2021, 09:11
https://www.dangerousroads.org/europe/france/4270-gorges-de-daluis.html

NAOR2207
06-03-2021, 09:16
שוש יש לך מספיק בטריה?

השושנים
06-03-2021, 09:17
https://www.dangerousroads.org/europe/france/4270-gorges-de-daluis.html

NAOR2207
06-03-2021, 09:23
תהנה ותעלה תמונות יא סאחבי

השושנים
08-03-2021, 14:43
https://www.youtube.com/watch?v=mUQrXKPobfY

השושנים
10-04-2021, 07:28
41630 ק"מ

"צריך אוכל לגורה" ככה הג'ינג'ית "אין בחנות הקבועה צריך לחפש"...ופרחה לה לעיסוקה ליום שלם, שישי, לבד, א' ולוקי יצאו
למרכז לחפש הרפתקאות מיותרות כי אף אחד לא מקשיב לאבא...

אופציה א' לחפש חניות על עיוור ע"י שוטטות בתוך ירושלים נפסלה על הסף, מי שלא יודע ירושלים נחרבה המון פעמים תמיד
ע"י שונאיה היום מחרבת אותה העיריה והרכבת הקלה, חוויה מפוקפקת לרכוב בכבישים אם אין לך אופנוע שטח מקצועי מכוון
לפריז דאקר (זצ"ל) וצוות תמיכה מיומן.

חנות חיות שמחזיקה את סוג האוכל הספציפי מצאתי בכמה מקומות, אבל הכי הדליקה אותי החנות בצומת הגוש, בדמיון כבר
מצאתי את המסלול הארוך ביותר האפשרי לטיול בוקר.

טלפון לא' אולי ייגעו במסגרת רכיבת המבחן שלהם עם הפיגולים לאזור, מסתבר שהוסיפו חטא על פשע ובחרו לרכוב בפקקים
שויין אני לא שופט אף אחד...(בתכלס כן).

משחרר את הורסיס מאזיקיו לבוש הגנה מלא, בכל זאת הכביש מאלון שבות לעמק האלה מאתגר בצורה מהנה, מפתח בסוויצ'
לח השעונים מתעורר בהבהוב, מצב 3 דרגה לפני ניתוק בקרות מלא, שחרור קלאצ' ורכיבה מנהלתית עד לסוף החניה, כי רוב
התאונות קורות הכי קרוב לבית...

העלייה מכיוון השכונה לדרך בית לחם מאשרת לי בפעם המיליון כמה טעיתי שבחרתי לא להתעסק עם בקרת האחיזה, את
ההבדל בין מצב כוח מלא למצב גשם הכרתי כבר בהתחלה, 75% מכוח המנוע במצב מופחת כוח מורגש כשרכבתי ככה פעם
אחת הבנתי ומאז לא חזרתי לשם, לגבי האחיזות טעיתי בגדול אולי היה זה הפחד שלי מטכנולוגיה, אולי חוסר האמונה ביכולות
שלי כרוכב או אולי הכוח שהיה הספיק לי בהתחלה, בגדול חשבתי שהבקרות רק יתזמנו שונה את זמן תגובת כניסת המערכת
בפועל זה מרגיש כאילו מישהו הוסיף תיבול לאופנוע בדיוק במידה הנכונה, כל כך נכונה...

תגובות המנוע והתחושות הפכו למידיות תחושת חיבור קלאצ' מהירה יותר, שינוי המהירות בסיבוב המצערת הפך לחד יותר ומדיוק
בקיצור הסוסים קיבלו סטרואידים והקונספט המוכר הפך לזריז יותר ומבלי להיות מאיים כיוון שהתקופה הארוכה שבילית איתו במצב
1 חיבר ביננו בצורה כל כך מושלמת, שהתוספת עכשיו פשוט גרמה לי להתאהב בו עוד. והצמיגים...הצמיגים הם הממתק האמתי
שמאפשר הכל.

בצומת הגוש קניה זריזה של האוכל לגורה החדשה, משם לכביש שאני כל כך אוהב הפעם בסולו, לא בודק מי אחרי ולא מתרגל
את הצלעות בחבטות אגרוף ג'ינג'יות, רק אני המכונה והכביש הסיבוב המאתגר הראשון פוגש אותי מהר, מהר מדי? בעיטה של
ההילוך למטה רבעי הופך לשלישי, עכשיו בכדי למנוע בלימת מנוע צריך לתת עוד קצת גז, משחק עדין מכוון אותי בין קצת יותר
מדי לבדיוק, הצמיג האחורי נאחז בכביש וכבר אני מוסיף עוד גז להתרומם, יש ישרות קצרה עד לסיבוב הבא אני מגביר מהירות
הופה זה הרבה יותר מהר, ליטוף עדין של הבלמים הברמבואיים נלחצים לצלחות ברגש ללא נדנוד של האף או נעילה של האחורי
משחרר את הקדמי עד לנקודה שמרגיש את בלימת המנוע ומיד אחריו משוחרר האחורי, אנחנו בהטיה הקו נשמר אני מטה עוד
קצת להדק את הסיבוב ושוב גז כמו קטר על מסילה בובה של אופנוע. מגיע למחסם הצבאי שטוף באדרנלין, כמה מילים עם החייל
שמחפש אופנוע מתחילים, הוא לא מבין את הבדיחה על ה-ICM טוב אני זקן...

עמק האלה חזרה לירושלים הרכבים שלפני פונים שמאלה לבית שמש מה שמשאיר לי את הכביש לכיוון ירושלים דרך צור הדסה
פנוי עד לסיבוב הראשון עם המשאית, גם את זה האלוף פותר בקלות ואנחנו חופשיים בדיקה זריזה מגלה שאין אף אחד מוכר
בבר בהר מסתובב חזרה לי-ם, האופנוע ממשיך מעצמו לכיוון עין כרם בדרך הארוכה מאד הביתה...רצף הסיבובים הבאים מקבל
אותנו בחיבוק מוכר ואוהב...מויי כייף!

טיפול 42000 מעבר לפינה.

ד"ש מפיג'י:
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/162258873_10158957107548548_7635329895864037013_n. jpg?_nc_cat=100&_nc_map=control&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yKkbi5_K9iYAX_v4lPd&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=ea254f68af98adad0b03559578d59472&oe=609502CF

השושנים
11-05-2021, 08:50
42800 ק"מ

כן אני יודע עברתי את זמן הטיפול וטרם ביצעתי...

התקופה האחרונה הייתה מטלטלת והיא טרם חלפה, הכל השתבש ושום דבר לא מה שהוא או מה שהיה, חשיבות של מוסך ידידותי נמדדת בדיוק
בתקופות האלה וחשוב להבין.

מרווחי הטיפולים באופנוע נקבעים ע"י היבואן בהמלצת היצרן ולא פעם נמצאים הבדלים ביניהם במיוחד בהסכמה על מהות הטיפול, החלטתי מיד
עם הרכישה ובהתייעצות עם כמה מומחים אמתיים בארץ ובחו"ל לשנות במקצת את סדר הטיפול, מסיבה שאינה ברורה בכל טיפול על פי מטרו
צריך להסיר את מיכל הדלק, מי שגדל בתקופתי או מכיר "אופנועים של פעם" לא מדובר בסיפור גדול, באופנועים המודרניים כן, בכל הסרה כזאת
יש סיכונים מסיכונים שונים.

החלטתי שאני מחליף שמן כל 6000 ק"מ למרות שהיצרן מדבר על 12000 אבל הוא לא חי בשרב של ירושלים ובתוך האובך הנורא של חודשי
הקיץ פה והוא גם לא מבין את שינויי הטמפ הקיצוניים בירושלים כשאתה מכבה מנוע ב-90 מעלות לתוך לילה קר של 2-8 מעלות.
ברור ששמן מודרני ידע להתמודד עם זה אבל אני מעדיף שמן טרי ונקי בעלות שאינה גבוהה יחסית ושקט נפשי על חיסכון של כמה שקלים.

לכן קבעתי לעצמי כלל כל 6000 טיפול קטן של החלפת שמן ופילטר שמן שאינו מחייב פירוק מיכל וכל 12000 החלפת פלאגים ופילטר אוויר ופילטר
דלק שיושב בתוך משאבת הדלק (פעם ב-24) שמחייב פרוק המיכל.

הקטע שב-42 צריך גם כיוון לועות ושסתומים, עכשיו מוסך הבית שלי הוא מוסך שירות מוכר מטרו אבל כיוון שסתומים ולועות אני מעדיף לבצע במוסך
המרכזי (המוסך של המוסכים) מטרו כ"ס, שם נמצא מחסן החלקים ואם צריך שימס בגודל מסוים שלא נמצא במוסך הרגיל לא צריך לחכות למשלוח.

הקטע שבכל האירועים שעברו לאחרונה הג'ינג'ית ואני לא התפניתי ליום טיפול מחוץ לי-ם. יגיע בקרוב.

גם לרכיבות אני כמעט לא יוצא, החמד צמד לוקי את א' החליטו להחליף סירות והזמינו דוקאטי יפני שיגיע בעתיד הקרוב רחוק, כך שאין שותפים לטיול
הג'ינג'ית נחה וכך גם שעון הקילומטרז' שלי...

טיול השחרור מקבל צבע וממשות ואייתם גם המחשבות על הדבר הבא, הבימר מרגש ככל שיהיה נפסל מסיבות עקרוניות של מחיר מופרז, נושא האמינות
שמהווה חידה, וחוסר שימושיות מרגע שינחת על אדמת הקודש, הורסיס החדש שמהווה כרגע את האופציה השפויה טרם נבדק ברכיבה, והאפריקה
לוחשת לי באוזן משפטי פיתוי....(היא נראית הכי טוב עם ארגזי מסעות...). יהיה מעניין.

אז מה היה לנו עד עכשיו, טיפול 42 בקרוב אופנוע חדש לאחר שייפול הפור ככל הנראה יהיה כבר 2022 וטיול שיצא מנמל ע"י וונציה איטליה ויסתיים
באזור גיברלטר אחרי חודשיים. (הג'ינג'ית חייבת להתחזק!).

lokimonster
11-05-2021, 09:45
לוקי עדיין עם ננסי.
א' אמור לקבל DICK בקרוב
והקשיש מסרב להשאר קבור ( הכוונה לצלע החסרה כמובן).

דברים שקורים רק בישראל

השושנים
27-05-2021, 10:27
43000 ק"מ

טיפול, במקור הייתי צריך להגיע למוסך המרכזי לכיוון שסתומים ולועות, אבל כיוון שקיצרתי קצת את מרווחי הטיפולים וכיוונתי
לטיפול אחד את מסנן האוויר והפלגים יצא שדווקא בטיפול הזה החלפתי אותם ביחד עם מסנן שמן ונוזל קירור (וולולין).

האופנוע גם זכה שטיפה הגונה ונוסע ומגיש מצוין מצב 3 עושה לו טוב והתחושות עליו נהדרות נכון לעכשיו הוא מגיב ומרגיש
חדש, ופרט לטיפולים שוטפים והחלפת מצבר לא נרשמו אירועים חריגים, כל המערכות עובדות כפי שיצאו מהמפעל-שאפו.

לטיפול הבא מתוכן כיוון לועות ובדיקת שסתומים והחלפת מסנן דלק שנמצא בתוך המשאבה. בסיכום עד כאן אפשר להגיד בפה
מלא שהאופנוע עושה בדיוק את מה שמצופה ממנו ויותר ויש הפתעה לטובה מרמת האמינות והיכולות שלו.

לקראת הטיול הגדול המועמד המוביל להחליף אותו יהיה כמובן הורסיס 1000 החדש 2022 עם זיווד קצת שונה מהנוכחי.

lokimonster
27-05-2021, 10:52
וורסיסיטילי

erani99
27-05-2021, 11:59
43000 ק"מ

טיפול, במקור הייתי צריך להגיע למוסך המרכזי לכיוון שסתומים ולועות, אבל כיוון שקיצרתי קצת את מרווחי הטיפולים וכיוונתי
לטיפול אחד את מסנן האוויר והפלגים יצא שדווקא בטיפול הזה החלפתי אותם ביחד עם מסנן שמן ונוזל קירור (וולולין).

האופנוע גם זכה שטיפה הגונה ונוסע ומגיש מצוין מצב 3 עושה לו טוב והתחושות עליו נהדרות נכון לעכשיו הוא מגיב ומרגיש
חדש, ופרט לטיפולים שוטפים והחלפת מצבר לא נרשמו אירועים חריגים, כל המערכות עובדות כפי שיצאו מהמפעל-שאפו.

לטיפול הבא מתוכן כיוון לועות ובדיקת שסתומים והחלפת מסנן דלק שנמצא בתוך המשאבה. בסיכום עד כאן אפשר להגיד בפה
מלא שהאופנוע עושה בדיוק את מה שמצופה ממנו ויותר ויש הפתעה לטובה מרמת האמינות והיכולות שלו.

לקראת הטיול הגדול המועמד המוביל להחליף אותו יהיה כמובן הורסיס 1000 החדש 2022 עם זיווד קצת שונה מהנוכחי.
לא בדיוק כזו חוכמה - כלי חדש (ליטר עם 43 אלף זה לא בדיוק פז"ם) ועוד אתה מקצץ מרווחי טיפולים.. ממה פחדת?, תקלות משמעותיות? (קרי הוורסיס 650 לפני כמה שנים?)
וזה גם יפני עם תצורה מוכרת של ה IL4 שהם כבר שנים על שנים מייצרים, ואתה לא בדיוק חנזיר גזיות ווילים פתיחות וכל החוליגניזם.
קיצר, תהנה ביז'ו. אל תיתן לזה להטריד את מנוחת השוטר :smoke:

lokimonster
27-05-2021, 13:13
לא בדיוק כזו חוכמה - כלי חדש (ליטר עם 43 אלף זה לא בדיוק פז"ם) ועוד אתה מקצץ מרווחי טיפולים.. ממה פחדת?, תקלות משמעותיות? (קרי הוורסיס 650 לפני כמה שנים?)
וזה גם יפני עם תצורה מוכרת של ה IL4 שהם כבר שנים על שנים מייצרים, ואתה לא בדיוק חנזיר גזיות ווילים פתיחות וכל החוליגניזם.
קיצר, תהנה ביז'ו. אל תיתן לזה להטריד את מנוחת השוטר :smoke:זה יקה מפרס
סובל מתסמונת מונסטר.

mudale222
27-05-2021, 15:13
וואלה זה לא מובן מאליו.
יש לא מעט אופנועים (גם ליטר), שעד 50K ק"מ העבירו את בעליהם מרורים ברמות שונות.

Ami
31-05-2021, 13:20
וואלה זה לא מובן מאליו.
יש לא מעט אופנועים (גם ליטר), שעד 50K ק"מ העבירו את בעליהם מרורים ברמות שונות.

Z1000 שנת 2011 עם 47000 ק"מ. החלק היחיד שהתקלקל היה הצופר

mudale222
31-05-2021, 14:33
Z1000 שנת 2011 עם 47000 ק"מ. החלק היחיד שהתקלקל היה הצופר

כבוד. כמה זמן\ק"מ אתה אתו?

lokimonster
31-05-2021, 15:00
וואלה זה לא מובן מאליו.
יש לא מעט אופנועים (גם ליטר), שעד 50K ק"מ העבירו את בעליהם מרורים ברמות שונות.1000 קילומטר בטרייסר 9 ויש תקלה שנייה.

הראשונה נעלמה לבד השנייה עדיין קיימת וכרגיל אין את החלק בארץ.

erani99
31-05-2021, 15:09
1000 קילומטר בטרייסר 9 ויש תקלה שנייה.

הראשונה נעלמה לבד השנייה עדיין קיימת וכרגיל אין את החלק בארץ.

או, אתה רואה?.. המטרו האלו, רק טוב עושים !!! חיפשת על מה לקטר לא?, כתבת בחתימה והם נשמעו לדרישה: יש לך עכשיו על מה לקטר :dance:

השושנים
31-05-2021, 15:37
והזקנים לא רואים מוסכים

Dresdner
31-05-2021, 16:06
והזקנים לא רואים מוסכים

האמת שלקוואסקי יש טראק רקורד לא מי יודע מה וגם לקיחת אחריות על בעיות ידועות זה בעיה אצלם גם באירופה, הם קמצנים.

הטרייסר 9 הוא שנת דגם ראשונה וממה שהחיים לימדו אותי לא תראה אותי קונה שנת דגם ראשונה גם מרולס רוייס אחרי זכיה בלוטו.

ofirus
31-05-2021, 16:27
האמת שלקוואסקי יש טראק רקורד לא מי יודע מה וגם לקיחת אחריות על בעיות ידועות זה בעיה אצלם גם באירופה, הם קמצנים.

הטרייסר 9 הוא שנת דגם ראשונה וממה שהחיים לימדו אותי לא תראה אותי קונה שנת דגם ראשונה גם מרולס רוייס אחרי זכיה בלוטו.
מעשה חכם של בחור נבון,הכי טוב להתגלח על זקן של אחרים.:thumbsup:

lokimonster
31-05-2021, 17:02
הטרייסר הוא המשך באבולוציה של הדגם היוצא.

אבל אכן כמו מורי הנהיגה ובעלי מוניות מחכים שהחמור הראשון יתגלח על התקלה ואז מחליטים.

נקווה שזה סתם ביש מזל ריגעי

ayalzo
31-05-2021, 17:59
או, אתה רואה?.. המטרו האלו, רק טוב עושים !!! חיפשת על מה לקטר לא?, כתבת בחתימה והם נשמעו לדרישה: יש לך עכשיו על מה לקטר :dance:

אני גם רציתי לציין שכבר הרבה מדי זמן החתימה שלו לא השתנתה...

lokimonster
31-05-2021, 18:02
אני גם רציתי לציין שכבר הרבה מדי זמן החתימה שלו לא השתנתה...עובדים על זה

מבטיח שיהיה משהו.

אולי אפילו חיובי.

Dresdner
31-05-2021, 18:42
הטרייסר הוא המשך באבולוציה של הדגם היוצא.

אבל אכן כמו מורי הנהיגה ובעלי מוניות מחכים שהחמור הראשון יתגלח על התקלה ואז מחליטים.

נקווה שזה סתם ביש מזל ריגעי

איך יודעים אם אופנוע הוא חדש לגמרי או רק אבולוציה?
מסתכלים כמה חלקים אפשר להעביר מהישן לחדש, לפי מה שראיתי בטרייסר זה אולי הג׳נטים וגם זה לא בטוח.

המנוע דומה אבל בפנים כמעט הכל חדש, שילדה חדשה, מערכת חשמל חדשה, בולמים חדשים, לוח שעונים חדש, פלסטיקה, מושב בלם קידמי...

בכל מקרה אל תתרגש בסה״כ חיישן זה לא נחשב מבחינתי

mudale222
31-05-2021, 19:16
אתה זה לא הוא.
אנחנו מדברים על בן אדם שרצה לשרוף את כל הונדה ישראל בגלל שנגמר לו המצבר.:biggrin:

lokimonster
31-05-2021, 21:04
אתה זה לא הוא.
אנחנו מדברים על בן אדם שרצה לשרוף את כל הונדה ישראל בגלל שנגמר לו המצבר.[emoji3]מודלה אתה קצת מעליב.

מזכיר לך שאת המצבר החלפתי שנה אחרי האירוע.
וגם זה היה כשהוא עוד מתפקד (הוא עדיין אצלי ואני מהמר שיעבוד).

רצה לשרוף את הונדה כי גבו ממנו כסף באיצטלת מצבר גמור

אז נכון אני עושה המון רעש אבל במקרה הזה ללא עוררין הצדק איתי.

mudale222
31-05-2021, 22:16
מודלה אתה קצת מעליב.

מזכיר לך שאת המצבר החלפתי שנה אחרי האירוע.
וגם זה היה כשהוא עוד מתפקד (הוא עדיין אצלי ואני מהמר שיעבוד).

רצה לשרוף את הונדה כי גבו ממנו כסף באיצטלת מצבר גמור

חחחחח, הכל באהבה. אבל תודה שיש לך נטייה לאופנוכונדריות רצינית.

AsafA
31-05-2021, 22:57
עובדים על זה

מבטיח שיהיה משהו.

אולי אפילו חיובי.

מטרו דפקו אותך שלוש פעמים
בעצם ארבע

פעם ראשונה שלקחו לך את האופנוע אחרי שהיתה לך הזמנה ביד.

פעם שניה שנתנו לך אופנוע די מבאס.

פעם שלישית בתקלה.

פעם רביעית בזה שאין חלפים במלאי.

פעם חמישית בזה ששבועיים אחרי המסירה עדיין אין צפי להגעת האבזור.

פעם שישית בזה שהם פרסמו שהאופנוע מגיע עם קוויקשיפטר ובפועל סיפקו אופנוע בלי.

AsafA
31-05-2021, 22:59
איך יודעים אם אופנוע הוא חדש לגמרי או רק אבולוציה?
מסתכלים כמה חלקים אפשר להעביר מהישן לחדש, לפי מה שראיתי בטרייסר זה אולי הג׳נטים וגם זה לא בטוח.

המנוע דומה אבל בפנים כמעט הכל חדש, שילדה חדשה, מערכת חשמל חדשה, בולמים חדשים, לוח שעונים חדש, פלסטיקה, מושב בלם קידמי...

בכל מקרה אל תתרגש בסה״כ חיישן זה לא נחשב מבחינתי

ימאהה טוענים ש-90% מהרכיבים חדשים. אגב הג'נטים עברו שינוי מהותי. הם קלים בצורה משמעותית ממה שהיה בדגם הקודם

ayalzo
01-06-2021, 06:50

איך הולך המשפט הזה על הצודק והחכם?

חכם לא יזרוק אבן לבאר שצודק ידע לצאת ממנה, או משהו כזה.... :245:

ofir
01-06-2021, 13:10

הייתי רוצה להסכים אותך - אבל הדברים לא אומרים את מה שהם מתיימרים להגיד.
ואני אסביר-

דגם חדש, הוא לא בהכרח חדש.
הנינגה שלי 2021 - הוא ללא ממש חדש, זה אופנוע ישן עם שיפורים קטנים ומיתוג חדש.

דגם ישן, הוא לא בהכרח ישן.
כל שנה יש שיפורים קטנים, ולפעמים אין ממש דימיון למקור, וכל עוד המותג מוכר, לא משנים את השם.

ככה שבאופן כללי-
דגם חדש או ישן, לא באמת מהווה אינדקציה למה קנית...

ככה שאם אתה לא באמת מכיר ועוקב - אתה לא יודע מה ישן או חדש.

אתה ספציפית - חי אופונעים, עוקב אחרי התפתחויות של דגמים,
אז אני מניח שתדע לנחש בצורה מושכלת לעשות את ההפרדה.

לכל מי שלא כמוך - הכלל הזה לא יעבוד.

Dresdner
01-06-2021, 16:23
למי שלא יודע אז לפחות שלא יקנה דגם שלא היה קיים לפני כמו המוטו גוצי V85 TT הבמוו F900XR או טריומף טריידנט.

המוטו גוצי לפי דעתי כבר הגיע לבגרות אחרי שנתיים, הטריומף והבמוו הייתי מחכה עוד שנה

lokimonster
01-06-2021, 17:09
למי שלא יודע אז לפחות שלא יקנה דגם שלא היה קיים לפני כמו המוטו גוצי V85 TT הבמוו F900XR או טריומף טריידנט.

המוטו גוצי לפי דעתי כבר הגיע לבגרות אחרי שנתיים, הטריומף והבמוו הייתי מחכה עוד שנהוהטרייסר :-)

erani99
02-06-2021, 13:29

המוטו גוצי לפי דעתי כבר הגיע לבגרות אחרי שנתיים, הטריומף והבמוו הייתי מחכה עוד שנה
לדעתי ה F9XR זה סוג של F800GS עם ג'נטים כביש או סוג של F800S מוגבה. אין פה משהו שונה דרמטית (כמו שהגרמנים אוהבים לקחת משהו לשנות טיפה והנה עוד כלי חדש יענו.. כמו ה R9T)

Dresdner
02-06-2021, 14:42
לדעתי ה F9XR זה סוג של F800GS עם ג'נטים כביש או סוג של F800S מוגבה. אין פה משהו שונה דרמטית (כמו שהגרמנים אוהבים לקחת משהו לשנות טיפה והנה עוד כלי חדש יענו.. כמו ה R9T)

נראה דומה אבל לא, אף חלק כמעט לא תואם ל800, אין ספק שהבסיס שהם התחילו איתו על הלוח היה ה800 אבל התוצאה הסופית התרחקה ממנו.
קח למשל את הנזילה מעגן השמן שקרתה אצל הרבה, המנוע נראה חיצונית זהה ל800 אבל אין בעיה כזאת שם, אותו סיפור עם הקלאץ.

erani99
02-06-2021, 15:16
נראה דומה אבל לא, אף חלק כמעט לא תואם ל800, אין ספק שהבסיס שהם התחילו איתו על הלוח היה ה800 אבל התוצאה הסופית התרחקה ממנו.
קח למשל את הנזילה מעגן השמן שקרתה אצל הרבה, המנוע נראה חיצונית זהה ל800 אבל אין בעיה כזאת שם, אותו סיפור עם הקלאץ.
וואלה... על נזילה מהאגן לא שמעתי, הקלאץ' המרעיש כן

Dresdner
02-06-2021, 17:01
וואלה... על נזילה מהאגן לא שמעתי, הקלאץ' המרעיש כן

זה לא קלאץ מרעיש, זה קלאץ דפוק שיכול להכניס אותך עם האופנוע לתוך הרכב החונה שלך מנסיון ואחר כך יוחלף בקלאץ יותר בטיחותי אבל הוא יוזיז לך את היד שתוריד הילוך כאילו נתת בקטנה נקירה עם אימפקט.

השושנים
04-06-2021, 07:47
43327 ק"מ

...לפעמים צריכים רכיבה עם רוכבים אחרים לקבל פרופורציות, אחד היתרונות שלי שאני "בוס" של עצמי, ויש לי אחלה בוס דרך אגב,
ולכן תכנון העבודה והמשימות הוא פתוח בפני אז כשמעתי שמישהו מהחברה בעבודה רוכב למרכז צירפנו שלישי ויצאנו ביחד, כמובן
שהוויז ניסה לקלקל ולבחור בדרך הכי יעילה וקצרה, אבל אנחנו התעלמנו ממנו בהפגנתיות.

כשאתה רוכב עם חברה קבועים הרכיבה מתקבעת על סגנון מסוים, אתה מכיר את נקודות החולשה של כל אחד ומתאים את עצמך
לפי המקטעים האלה, משתדל לא לברוח בקטעים הטכניים משתדל לשמור על קשר עין בשטחים עמוסים בתנועה, ולאט לאט מתגבשת
התנהגות רכיבה "קבוצתית" אתה מצפה לעקיפה סופר מהירה משמאל בקטעי הישרות הארוכים כי מישהו צריך לשחרר קיטור, ויודע
להפחית מהירות ולאסוף את אלה שמאחור, יודע איפה נק' העצירה וגבול היכולת שלהם, כמו שאת שלך.

בקבוצה חדשה אתה לומד בק"מ הראשונים את האחרים לומד לזהות טעויות שורשיות התנהגויות מהם יש להיזהר ולאט לאט אתה
מוצא את מקומך בניהם לומד להיות חלק מהממוצע בלי לוותר על מה שאתה אוהב אבל כל הזמן עם אצבע על הדופק.

ברכיבה האחרונה מצאתי את עצמי נאלץ יותר ויותר להמתין לאחרים מאבד אותם בקטעים הטכניים, רק בשביל למצוא אותם במראות שוב
לקראת סוף הישרות האחרונה, זה לא שהרכיבה שלהם השתנתה מלפני שנה, זה פשוט שהאימונים שלי עשו את שלהם וההתחברות שלי
לכלי השתפרה.

המחמאה הכי טובה שקבלתי שהערו לי שאור הבלם שלי כנראה שרוף...

הורסיס מעמיד אותי במבחן כל הזמן, הוא אמין כמו פטיש 5 קילו, הוא נוח ונותן לי מרווח חיים נהדר, הוא יודע לתקן טעויות בלי דרמה
והוא נותן הכל מהכל, פעם חתלתול חמוד ומתלטף ופעם נמר טורף...

ובניתים בת"א נחת הורסיס החדש...

השושנים
08-06-2021, 15:51
https://www.youtube.com/watch?v=0QmluxGW4zU

ayalzo
08-06-2021, 17:39
https://www.youtube.com/watch?v=0QmluxGW4zU
אתה חייב לי דקה מהחיים.

lokimonster
08-06-2021, 17:40
אתה חייב לי דקה מהחיים.קח מספר ותקווה שישארו לו דקות במלאי.

השושנים
09-06-2021, 07:29
כל פעם כשאתה נתקל בתמונה ישנה מהעבר היא משדרת לך משהו אחר כאן הדגש הוא על 1.12.21...

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/p843x403/34963072_10156317202548548_4860063311435137024_n.j pg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=BCh1Px4KBVAAX9MsBfW&_nc_oc=AQmBGFdjU6DDLYm3cv-DNKyx2fEEeZoDlcTZeinrAojcrla87VD9lgeWpCi3651edYM&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&tp=6&oh=64e97ff2139df3846d58c924121c5c79&oe=60E60A79

השושנים
13-06-2021, 15:20
43675 ק"מ

איך אתה יודע שבחרת נכון את האופנוע שלך, שאלה שחשבתי עליה ברכיבה אתמול לבקר את הבת שלי בג' אולגה, רכיבה מנהלתית
מן הסתם ארוכה וללא דרמות מיוחדות אלה אם אתה והשותפים לרכיבה (הג'ינג'ית והאופנוע) לא הופכים אותה ליותר מעניינת.

אני קורא את החוויות של החברים שקנו את האופנועים החדשים גם אלה הקרובים שהייתי ממש חלק מהקנייה וגם הרחוקים יותר,
ומסתבר שתרום הקיץ היא עונת ההחלפות של האופנועים, ולכל אחד מהמחליפים יש את "מה הייתי רוצה יותר באופנוע" או "למה אני
מתגעגע" או "רק אוסיף את זה והוא יהיה מושלם".

בתחילה חשבתי שאני לא בסדר, אולי אני סוג של אדפטור, כזה שיודע להסתגל למצב קיים ולהפיק ממנו את המיטב, זה נכון אבל עדיין
אני לא מתפשר על הדברים החשובים, אולי אני עדיין בתת המודע עדיין בחוויה של "עליתי מגרוטאה וזה הרבה יותר טוב" אבל אני כבר
כמה שנים עם אותו הכלי ועדיין לא מצאתי סיבה להתלונן. ניסיתי משחק מחשבה שהציע א' אם היה לך את כל הכסף בעולם ללא מגבלה
על מה היית רוכב, התשובה הראשונה שקופצת לי לראש BMW 1250ADV ואז היא מתחלפת באותה מהירות במולטיסטרדה החדשה
ושתיהן נעלמות מהראש בשניות, המשתנה הקבוע שנישאר זה הורסיס החדש 2021 עם או בלי המערכת המתלים האלקטרונית.

התשובה האמתית א', היא הרבה יותר פשוטה, הייתי קונה כמה אופנועים שמדברים אלי ללב והייתי רוכב עליהם בהתאם לנסיבות ותאמינו
או לא הרויאל אנפילד הישן היה אחד מהם, הבימר G/S80 בגרסת הדקר, ה-CBRטייגר 900, וספה קלאסית, ואולי עוד כמה דו"פ מוצלחים.
אבל תמיד הייתי משאיר גם את הורסיס אולי אפילו את הקיים והייתי שובר איתו את מחסום ה-100.000 האישי שלי.

כביש 6 יכול להיות מאד משעמם וארוך ולכן צריך להעביר אותו מהר, זה גם עושה את הכל לפחות משעמם ויותר מאתגר ולמנוע הליטר על
על המשקל שהוסף עליו, אין שום רגשי נחיתות להפך הוא פורח בשיוט נינוח ללא דרמות ללא רעשי רוח או מלחמות בזרמים ונישאר עם
הרבה רזרבות כוח לעקיפות מזדמנות פשוט תענוג, הזמנים הוויז מתקצרים ככל שהק"מ מתרבים, תענוג. גם בסיום הרכיבה אחרי כשעה
וקצת התחושה היא וואללה הייתי יכול לרכוב עוד שעה לפחות בלי בעיה, וכשהג'ינג'ית מספרת לך שהיא נהנתה מהרכיבה זה המדד האמתי
לחיבור המוצלח במשולש זה.

השאלה הנוספת שאני מנסה לאתגר את עצמי מה הייתי רוצה לשפר באופנוע, ושוב אני מוצא עצמי מנסה להתאמץ למצוא תשובה, עוד כוח
זאת תשובה אוטומטית מתמיד רוצים עוד כוח, אבל...לא צריך או לא משהו ששווה להתאמץ עליו באופנוע הזה, כיסא נוחות? שקלתי את זה
תאכלס סתם גחמה להגיד הינה יש לי משהו אישי, אה...אגזוז כן את זה הייתי מחליף לצליל קצת יותר טוב במהירות העירונית כי כשלוחצים
אותו הצליל כבר אחר לגמרי, אז שמח וטוב לב רצתי לבדוק מחירים....פחחחח שיישארו על המדף במטרו בשביל קצת באס בניוטראל אף
אחד לא כזה מטומטם לקנות. בקיצור כלום.

אז מה בעצם נישאר לי לעשות?

אולי לשטוף אותו יותר, כאן אני מודה שאני נכשל שוב ושוב...

lokimonster
13-06-2021, 15:41
אשרי האדם ששמח שבית כיסאו קרוב לשולחנו.

AsafA
13-06-2021, 18:42
אם לא תטייל איך תגיע ל-100,000?

כשאתה צעיר אופנוע מסמל חופש - גיל 16 רישיון נהיגה ראשון וסוף סוף אפשר להגיע לכל מקום בלי להיות תלוי באיש.

גיל 30 פלוס, אישה וילדים בבית ושוב אופנוע מסמל חופש. יוצאים לטייל עם חברים ונהנים מהחופש.

גיל 40, זמן לריגושים חדשים, אשתך מדהימה אבל לפעמים רוצים גם דברים אחרים. ושוב אופנוע נותן לך את החופש. כל כלי מביא איתו את הריגוש והכיף שלו. וכל עוד שאתה עסוק בשטות אחת אין לך זמן לחשוב על שטויות אחרות.

אופנוע זה משהו שלפני הכל נועד לכיף,
מה שמזכיר לי שפעם היית הראשון לאשר הצטרפות לטיולים. ובזמן האחרון, איך נאמר בעדינות, אנחנו רואים אותך בעיקר בפורום. אז עם כמה שהוורסיס נהדר והוא באמת נהדר (לך ורק לך) אולי הגיע הזמן להתחדש.

אגב אתה תמיד אומר שהארץ כבר קטנה וחרשת את כולה. וזה נכון, אבל אתמול רכבתי במסלול מוכר ואהוב עם אופנוע אחר והחויה היתה אחרת. כמו לגלות כביש חדש או מדינה חדשה. תנסה. לא תתאכזב.

השושנים
14-06-2021, 08:26
...גיוונים, יש כל כך הרבה הזדמנויות לרכוב שאני יודע ליהנות מכל אחת מהן בנפרד, האמת שאני מוצא הנאה גם ברכיבה מנהלתית מהבית לעבודה.
כי כשמדובר ברכב היום יומי שלך אתה בעצם רוכב כל הזמן, ויש לך זמן איכות משתנה בין רכיבה לרכיבה, אצלי הרכיבה היא אף פעם לא מטלה או
עונש, תמיד אני מוצא מה לעשות בכדאי להפוך אותה למעניינת, פעם המשחק בלי ברקס, פעם עמידה ללא הורדת רגל עד לדקה התשעים ותשע, פעם
סלאלום בין בורות הביוב והבורות בכביש למצוא את הקטע הכי פחות מעמיס על הבולמים (זה קשה). ופעם סתם רכיבה עם משקף פתוח ומוזיקה אלוהית
בקסדה, פעם מאתר לי רכב מהיר רחוק ממני בכביש פתוח ומוצא את הדרך הכי נכונה ומהירה אליו. ופעם סתם עובר בין הרכבים ובוחן את הנוסעים בו
ומעשיהם.

אח"כ יש את הרכיבה בחו"ל שהיא אינה דומה בשום אופן וצורה לרכיבה בארץ, שם אני מחליף אופנועים, מתנסה בחוקים אחרים, תרבות שונה, קצב אחר
זה משהו אחר לחלוטין שגם אותו החלטתי לגוון ע"י רכיבה בחו"ל עם אופנוע שלי לתקופה ארוכה.

ויש את הרכיבה עם הג'ינג'ית שהיא סוג של רכיבה אחרת לא רק מה שאני רוצה אלה מה שאנחנו צריכים ורוצים, וזה נהדר כי זה מוציא אותך מהמקומות
המוכרים ואזורי הנוחות, מחדד את יכולות הרכיבה שלך ומאתגר כרוכב.

יש את הרגעים שאני "גונב" בין לבין, בחלונות זמן קצרים ואישיים שלי בדיוק כשרמת החרמנות עולה ואז אני משקיע באימון נכון בכבישים שלי בקצב שנכון
לי באותו הרגע בדיוק זמן אישי לחגוג את הלבד.

יש רכיבות עם חברים קבועים, או חבורה מזדמנת, ובעצם כשהאופנוע מספק אותך בכל כך הרבה צורות לא נמאס לך בכלל הוא יכול להיות אופנוע לסידורים
זריז קל לתמרון בעיר חונה בכל מקום או אופנוע עם פלפל חריף, אופנוע למסע ארוך, או אופנוע להתבודד בזוג לבד הוא עושה הכל.

הפחד הכי גדול שלי שכשאחליף אופנוע זה יהיה משהו פחות ממנו ואז אני אתחרט שמכרתי...

נכון לעכשיו בגלל המצב אני משתדל למצוא את שביל הזהב בין כל הצרכים וההזדמנויות ולהדס בניהם...

קידוזו
19-06-2021, 12:16
הכי בריא להוציא ג'וקים מהראש. רוצה GS?
קנה חדש או משומש ותבין אם זה מה שרצית אם זה עדיף מהחלום ואולי בכלל לא תתחבר. אי אפשר להפסיד הרבה עם ה GS כמו במכירת כלים אחרים. לחזור לוורסיס תמיד אפשר, ומתחת למחירון. אין היום למותגים הגדולים אדוונצ'רים\טורינג גרועים. כולם מסוגלים לספק הרבה יותר ממה שהרוכב מסוגל לנהל. ה GS הוא יצירת מופת ואם אתה בעניין, למה לא. לך על זה. בלי קשר למי קנה מה.

השושנים
19-06-2021, 18:00
הכי בריא להוציא ג'וקים מהראש. רוצה GS?
קנה חדש או משומש ותבין אם זה מה שרצית אם זה עדיף מהחלום ואולי בכלל לא תתחבר. אי אפשר להפסיד הרבה עם ה GS כמו במכירת כלים אחרים. לחזור לוורסיס תמיד אפשר, ומתחת למחירון. אין היום למותגים הגדולים אדוונצ'רים\טורינג גרועים. כולם מסוגלים לספק הרבה יותר ממה שהרוכב מסוגל לנהל. ה GS הוא יצירת מופת ואם אתה בעניין, למה לא. לך על זה. בלי קשר למי קנה מה.
ה-GS ואני הם סיפור אהבה בהמשכים עוד משנות השמונים של האלף הקודמת, תמיד הצית את דמיוני הסיפור הזה של אופנוע
אמין כמו חיפושית, יעיל כמו הגרמנים, פשוט לאחזקה, וכזה שמסוגל גם וגם, גם טיולי כביש עם משקל וגם שטח בבסיסי +
האגדות החיות שחצו איתו את הפריז דאקר של אז, הפכו את האופנועים האלה לנכסי צאן ברזל, וצלמי החדשות האמיצים של פעם
היו מגעים לכל זירות האירועים על גביהם, קבוצת הגברים שבגברים שנעה עם הפילונים המעופפים האלה רק תרמה להעצמת החלום.
עם השנים השם נישאר האופנועים גדלו העמיסו טכנולוגיה ומשקל והתרחקו מרחק של שנות דור מהרוכב הסביר, הם הפכו שלכלי
של המעמד הגבוה והפכו מכלי הרפתקה להרפתקה של כלי. לצערי בחדרי חדרים ניתן לשמוע לא פעם סיפורי זוועות על רמת האמינות
ומחירי הטיפולים והחיים איתם ביום יום הפכו קשים יותר ויותר בגלל הגודל והמשקל הגבוה יחסית.

בפן האישי אני עומד לעבור מהפך בחיים הפרטיים שלי, בפעם הראשונה אהיה אדון לעצמי ולזמנים שלי, שינוי של מקום מגורים גם הוא
על הפרק כך שבעצם כרגע עד לסוף השנה לפחות אין לי שמץ של מושג איך יראו החיים החדשים שלי. זמן מרחב ואפילו תכוניות עתידיות
מסומנות נכון להיום רק בקווים כללים.

לא הייתי רוצה להתנסות בבימר חדש (מבחנתי רק מנועי ה-1250) ולגלות אחרי כמה חודשים והרבה פחות מזומנים שזה בעצם לא הכלי
בשבילי, אבל עסקה נחמדה של כלי עם פחות מ-6000 ק"מ במחיר מתחת למחירון כאילו נקנה במינכן והובא ע"י לארץ עדיין עלול לפתות.
חבר קנה אופנוע יד 2 2017 מבחור מבוגר במחיר מצחיק ומבסוט עד השמיים אבל הוא רוכב אחרת לגמרי מהצרכים שלי אז המדד שונה
אבל הכל אפשרי.

והשיקול האחרון הזה טיול השחרור שלי שמתמקם ב- 2022 באירופה עדיף הבימר על פני כל האחרים בהפרש גדול והאפשריות הן:

1. קניה במינכן טיול של חודשים שם והחזרה איתו לארץ, אחרי החזר מע"מ ותשלום מיסים יחסך סכום לא מבוטל.
2. קניה של בימר בארץ במחיר "מציאה" ויציאה איתו בתקווה שהמחיר הנמוך כאן יכסה על ההעברות לשם וחזרה.

מרגע שהאופנוע בארץ (פרט לכך שאני לא יודע מה יהיה אופן החיים שלי אז) הוא סוג של אובר קיל בשבילי והורסיס החדש יהיה
עבורי טוב ומתאים הרבה יותר.

מה שפותח עבורי כמה אפשריות:

1. להישאר עם האופנוע הנוכחי שלי ולצאת איתו לחו"ל היתרונות רבים:
א-נפילת הערך כבר קרתה אז למכור את הכלי בחזרה מחו"ל יד 00 עם כ-80000 ק"מ ולקנות חדש.
ב-במקרה של נזק בחו"ל בהובלה או בכל מקרה אחר ההפסד יהיה נמוך יותר ופחות כואב.
ג- אופנוע מוכר וידידותי לי ולג'ינג'ית.
חסרונות:
א-ככל שיש יותר ק"מ על האופנוע הסיכוי לתקלה בטיול גדל.
ב-בזמן שבין הנסיעה לחו"ל יצברו עוד ק"מ על האופנוע ואולי תקלות.
ג-מכירת האופנוע אחרי הטיול עם הרבה ק"מ כשהמשמעות קפיצה יותר גדולה במחיר רכישת החדש.

2. קניית ורסיס חדש במהלך 2022 צבירת הק"מ הראשונים פה בארץ ושילוח לחו"ל.
א-אופנוע חדש פחות תקלות.
ב-מכירת האופנוע הנוכחי עם פחות ק"מ על האופנוע.
חסרונות:
א-כואב יותר במקרה של נזקים בהובלה

בקיצור בגלל כל המורכבות הזה החלטתי שזה זמן פחות טוב לקבלת החלטות כאלה ושווה להמתין לפות שה ולאות לאן דברים מתפתחים.
https://cdni.autocarindia.com/Utils/ImageResizer.ashx?n=http%3A%2F%2Fcdni.autocarindia .com%2FFeatures%2FBMW-GS-feature-1.jpg&c=0

lokimonster
19-06-2021, 19:03
עזוב אותך מבימר.

לטעמי הוורסיס עדיף בהכל.

Eli R
19-06-2021, 19:14
בפן האישי אני עומד לעבור מהפך בחיים הפרטיים שלי, בפעם הראשונה אהיה אדון לעצמי ולזמנים שלי, שינוי של מקום מגורים גם הוא
על הפרק כך שבעצם כרגע עד לסוף השנה לפחות אין לי שמץ של מושג איך יראו החיים החדשים שלי. זמן מרחב ואפילו תכוניות עתידיות

חזק ואמץ!

אני לא יודע אם הורסיס עדיף בהכל (כתגובה לדברי loki), אך הוא 'מוכר', 'ידוע' ו-'צפוי' לך ועבורך.
אם זה מתאים לך, ובודאי בהתייחס למה שתיארת למעלה, אולי כדאי להישאר במשפחת הורסיס.
וזה לא שהוא אופנוע 'רע'... ;)

בהצלחה,
אלי

AsafA
19-06-2021, 19:17
עזוב אותך מבימר.

לטעמי הוורסיס עדיף בהכל.

מה אתה צריך?

lokimonster
19-06-2021, 21:07
שיעשה טבלה
ולפיה יגיע להחלטות
יש לזה תקדים

Dresdner
19-06-2021, 23:50
ה-GS ואני הם סיפור אהבה בהמשכים עוד משנות השמונים של האלף הקודמת, תמיד הצית את דמיוני הסיפור הזה של אופנוע
אמין כמו חיפושית, יעיל כמו הגרמנים, פשוט לאחזקה, וכזה שמסוגל גם וגם, גם טיולי כביש עם משקל וגם שטח בבסיסי +
האגדות החיות שחצו איתו את הפריז דאקר של אז, הפכו את האופנועים האלה לנכסי צאן ברזל, וצלמי החדשות האמיצים של פעם
היו מגעים לכל זירות האירועים על גביהם, קבוצת הגברים שבגברים שנעה עם הפילונים המעופפים האלה רק תרמה להעצמת החלום.
עם השנים השם נישאר האופנועים גדלו העמיסו טכנולוגיה ומשקל והתרחקו מרחק של שנות דור מהרוכב הסביר, הם הפכו שלכלי
של המעמד הגבוה והפכו מכלי הרפתקה להרפתקה של כלי. לצערי בחדרי חדרים ניתן לשמוע לא פעם סיפורי זוועות על רמת האמינות
ומחירי הטיפולים והחיים איתם ביום יום הפכו קשים יותר ויותר בגלל הגודל והמשקל הגבוה יחסית.

לא הייתי רוצה להתנסות בבימר חדש (מבחנתי רק מנועי ה-1250) ולגלות אחרי כמה חודשים והרבה פחות מזומנים שזה בעצם לא הכלי
בשבילי, אבל עסקה נחמדה של כלי עם פחות מ-6000 ק"מ במחיר מתחת למחירון כאילו נקנה במינכן והובא ע"י לארץ עדיין עלול לפתות.
חבר קנה אופנוע יד 2 2017 מבחור מבוגר במחיר מצחיק ומבסוט עד השמיים אבל הוא רוכב אחרת לגמרי מהצרכים שלי אז המדד שונה
אבל הכל אפשרי.

והשיקול האחרון הזה טיול השחרור שלי שמתמקם ב- 2022 באירופה עדיף הבימר על פני כל האחרים בהפרש גדול והאפשריות הן:

1. קניה במינכן טיול של חודשים שם והחזרה איתו לארץ, אחרי החזר מע"מ ותשלום מיסים יחסך סכום לא מבוטל.
2. קניה של בימר בארץ במחיר "מציאה" ויציאה איתו בתקווה שהמחיר הנמוך כאן יכסה על ההעברות לשם וחזרה.

מרגע שהאופנוע בארץ (פרט לכך שאני לא יודע מה יהיה אופן החיים שלי אז) הוא סוג של אובר קיל בשבילי והורסיס החדש יהיה
עבורי טוב ומתאים הרבה יותר.

מה שפותח עבורי כמה אפשריות:

1. להישאר עם האופנוע הנוכחי שלי ולצאת איתו לחו"ל היתרונות רבים:
א-נפילת הערך כבר קרתה אז למכור את הכלי בחזרה מחו"ל יד 00 עם כ-80000 ק"מ ולקנות חדש.
ב-במקרה של נזק בחו"ל בהובלה או בכל מקרה אחר ההפסד יהיה נמוך יותר ופחות כואב.
ג- אופנוע מוכר וידידותי לי ולג'ינג'ית.
חסרונות:
א-ככל שיש יותר ק"מ על האופנוע הסיכוי לתקלה בטיול גדל.
ב-בזמן שבין הנסיעה לחו"ל יצברו עוד ק"מ על האופנוע ואולי תקלות.
ג-מכירת האופנוע אחרי הטיול עם הרבה ק"מ כשהמשמעות קפיצה יותר גדולה במחיר רכישת החדש.

2. קניית ורסיס חדש במהלך 2022 צבירת הק"מ הראשונים פה בארץ ושילוח לחו"ל.
א-אופנוע חדש פחות תקלות.
ב-מכירת האופנוע הנוכחי עם פחות ק"מ על האופנוע.
חסרונות:
א-כואב יותר במקרה של נזקים בהובלה

בקיצור בגלל כל המורכבות הזה החלטתי שזה זמן פחות טוב לקבלת החלטות כאלה ושווה להמתין לפות שה ולאות לאן דברים מתפתחים.
https://cdni.autocarindia.com/Utils/ImageResizer.ashx?n=http%3A%2F%2Fcdni.autocarindia .com%2FFeatures%2FBMW-GS-feature-1.jpg&c=0

הGS שבתמונה אומנם אגדה אבל לא מתקרב לGS של היום בנוחות, הרכבה ונשיאת ארגזים, נוסטלגיה זה נחמד אבל הGS של היום פשוט טוב יותר גם באמינות, אם היום האמינות של במוו לא משהו פעם זה היה גרוע יותר.

השושנים
20-06-2021, 07:56
הGS שבתמונה אומנם אגדה אבל לא מתקרב לGS של היום בנוחות, הרכבה ונשיאת ארגזים, נוסטלגיה זה נחמד אבל הGS של היום פשוט טוב יותר גם באמינות, אם היום האמינות של במוו לא משהו פעם זה היה גרוע יותר.

לא מסכים איתך, אם תסתכל בראי ההיסטוריה ותיקח בחשבון שבאופנועים של פעם עודדו את הרוכב גם לטפל באופנוע לבד תבין
את ההיגיון המטורף אחת ל-6000 ק"מ מחליפים פלגים ושמן טיפש כל אחד יכול לעשות את זה, בפעם בכמה אלפים כיוון שסתומים
פשוט, ומדי פעם טיפול לחשמל שום דבר מסובך ככה טיפלתי אצל חבר טוב במשך שנים ופרט לפעם אחת שנתקעתי ונאלצתי לגרור
האופנוע הזה היה בכל הארץ.

השאלה הנשאלת שהיום אני לא יכול לדעת איך יראו החיים שלי בעוד שנה ואם שווה בכלל הוצאה כל כך גדולה על אופנוע בגדול
במחיר הזה אני יכול להגשים כמה חלומות במקביל. (תלוי גודל החנייה המקורה שתהיה לי...).

Dresdner
20-06-2021, 08:20
לא מסכים איתך, אם תסתכל בראי ההיסטוריה ותיקח בחשבון שבאופנועים של פעם עודדו את הרוכב גם לטפל באופנוע לבד תבין
את ההיגיון המטורף אחת ל-6000 ק"מ מחליפים פלגים ושמן טיפש כל אחד יכול לעשות את זה, בפעם בכמה אלפים כיוון שסתומים
פשוט, ומדי פעם טיפול לחשמל שום דבר מסובך ככה טיפלתי אצל חבר טוב במשך שנים ופרט לפעם אחת שנתקעתי ונאלצתי לגרור
האופנוע הזה היה בכל הארץ.

השאלה הנשאלת שהיום אני לא יכול לדעת איך יראו החיים שלי בעוד שנה ואם שווה בכלל הוצאה כל כך גדולה על אופנוע בגדול
במחיר הזה אני יכול להגשים כמה חלומות במקביל. (תלוי גודל החנייה המקורה שתהיה לי...).

אתה עדיין מכוון שסתומים באותה דרך, נכון גם לשמן ופילטר, מערכת הקירור שלא הייתה על הבמוו הישן היא עדיין קלה לטיפול ולא שונה ממערכות קירור שלפני 40 שנה.
לאופנועי במוו יש אפליקציה שמתחברת למחשב ועוזרת למצוא תקלות מהר יותר מפעם ועושה עוד כמה פעולות חוץ מזה, לי זה נראה כמו טכנופוביה יותר מהכל וזה כולל גם מוסכים במדינות לא מפותחות שפשוט לא רוצים להתקדם.

lokimonster
20-06-2021, 10:13
המכניקה נשארה פחות או יותר זהה לעבר.

האוייב של מכונאי המדרכה ( ובעצם בכלל ) זו האלקטרוניקה מסביב.

וכים היא מעורבת בכל דבר שנמצא באופנוע החל ממנוע ועד אוויר בצמיגים.

זה נהדר כל עוד הכלי חדש.

כלים ישנים יגררו את התקלות עד אשר יורידו אותם מהכביש.

זה לטוב ולרע.

NAOR2207
20-06-2021, 12:09
כשהייתי ילד השליחים בתל אביב רכבו על ווספות. יצא להן שם של כנפי מלאכים - לא מתקלקלות לעולם. אי אפשר להרוג אותן.
ואז היתה לי אחת או שתים ...

אני לא רוצה להיות ליד השושני כשפיית השיניים הבימרית שלו תתגלה כעובדת בצומת.

וזה לא קשור לאלקטרוניקה.
עגינת מגן המנוע לקארטר ושפיצים ספגטי זה רק קצה הקרחון

אבל מה אני מבין

Dresdner
20-06-2021, 12:29
המכניקה נשארה פחות או יותר זהה לעבר.

האוייב של מכונאי המדרכה ( ובעצם בכלל ) זו האלקטרוניקה מסביב.

וכים היא מעורבת בכל דבר שנמצא באופנוע החל ממנוע ועד אוויר בצמיגים.

זה נהדר כל עוד הכלי חדש.

כלים ישנים יגררו את התקלות עד אשר יורידו אותם מהכביש.

זה לטוב ולרע.

כל מה שקשור בחיישנים יחסית זול וקל לזיהוי עם כלים מתאימים מה שכן יש מערכות יקרות כמו ABS IMU וECU, מה שאנשים לא יודעים זה שהמערכות האלו מורכבות בתקן מחמיר מאד שעולה ליצרן הרבה כסף לכן הם כלכך יקרות.

אני משמש לפעמים כמכונאי מדרכה לאופנועים של חברים והאלקטרוניקה ואני דווקא חברים, תביא לי קרבורטור ואני הסתכל על זה כאילו נפל מהירח.

ayalzo
20-06-2021, 12:48
אהבתי את החיפושית כמודל לאמינות...
LOL

קידוזו
20-06-2021, 13:17
יא שושני, החיים משתנים גם לכיוונים לא צפויים אז קודם קונים ומטיילים ואחר כך עושים חושבים.
אם אתה יכול לשכור בגרמניה GS לטיול של שבוע תבין אם זה מתאים או לא. קצת יקר לעומת השכרת דגמים אחרים אבל הכי זול כדי להבין לעומק את האופנוע.
אחר כך תוכל לקנות בגרמניה ולהביא ולחסוך כמו גדול.
ועוד משהו, ה GS הוא לא אופנוע אוברקיל עבורך ולא בהגדרה.
זה אופנוע גדול ומתון עם דאווין חזק. לא שחסר כוח או יכולת, רק שבעיצוב של GS אין קריאה ללחוץ כמו אצל האחים הכתומים והאדומים.
לרוב הרוכבים של GS אין קעקוע של כוס של בירה על הגב.

השושנים
21-06-2021, 08:43
יא שושני, החיים משתנים גם לכיוונים לא צפויים אז קודם קונים ומטיילים ואחר כך עושים חושבים.

זהו שלא. כשהאופנוע שלך הוא הכלי שלך להתנהלות יום יומית ולא אופנוע פאן לסופ"ש יש לך על הרבה יותר מה לחשוב.
אם אתה יכול לשכור בגרמניה GS לטיול של שבוע תבין אם זה מתאים או לא. קצת יקר לעומת השכרת דגמים אחרים אבל הכי זול כדי להבין לעומק את האופנוע.
אחר כך תוכל לקנות בגרמניה ולהביא ולחסוך כמו גדול.
בכל טיול שלי בחו"ל אני לא עושה חשבון לכסף אם אני רוצה משהו אני קונה אותו השכירות היא לא פקטור בבחירה השימושיות כן!
ועוד משהו, ה GS הוא לא אופנוע אוברקיל עבורך ולא בהגדרה.
מבחינת יכולת הניצול שלי ברור שלא, ברור לי שאני אדע להפיק ממנו הרבה, אבל... אם ניקח את הורסיס החדש מול הבימר האם ההפרש שווה?
זה אופנוע גדול ומתון עם דאווין חזק. לא שחסר כוח או יכולת, רק שבעיצוב של GS אין קריאה ללחוץ כמו אצל האחים הכתומים והאדומים.
מקדם הוואסח כפי שא' קורא לו מעולם לא היה שיקול עבורי, אבל לקחת כלי של 170K ולהעמיד בחניה משותפת קשור לעמוד?
לרוב הרוכבים של GS אין קעקוע של כוס של בירה על הגב.

רוב הרוכבים של הבימר קונים אותו משיקולים אחרים לגמרי, הם גם מחזיקים רכב נוסף ורוכבים איתו בטיוליי מועדון לצפון כשמתאפשר, זה לא באמת
כלי לשימוש יום יומי.

מסע של חדשיים וכ-11000 ק"מ או יותר זה יכול להיות פרטנר נהדר, יציאה לסיבוב בשבת לנס הרים זה כמו להכניס את שוונצנגר לג'ימבורי.

במחיר שלו אפשר להגשים שלוש חלומות מלאים אז מה עדיף חלום אחד או כמה?

Dresdner
21-06-2021, 09:12
אתה קצת מגזים, אין הבדל בין לצאת עם הורסיס לטיול מסביב לשכונה או עם GS, הכל מארקטינג שהGS קיבל מהתוכנית של מגרגור והחבר המעצבן שלו.
הGS הוא יותר מהכל אופנוע צפונבוני מאשר חוצה יבשות, לך תזרוק עליו קצת בוץ ותחנה מחוץ לבית הקפה האהוב עליך

השושנים
21-06-2021, 09:18
אתה קצת מגזים, אין הבדל בין לצאת עם הורסיס לטיול מסביב לשכונה או עם GS, הכל מארקטינג שהGS קיבל מהתוכנית של מגרגור והחבר המעצבן שלו.
הGS הוא יותר מהכל אופנוע צפונבוני מאשר חוצה יבשות, לך תזרוק עליו קצת בוץ ותחנה מחוץ לבית הקפה האהוב עליך

שוב אתה מפספס את הנקודה, לדעתי (ויכול להיות שאני טועה) רכיבה בשתיים עם משקל נוסף בארגזים עם הבימר יהיה מאתגר יותר
מאשר עם ורסיס עמוס, ככה לפחות הגיש לי המעבר מהוי מקס לורסיס, הוא הרבה יותר נוח בתנועה עירונית במהירות אפס.

קל יותר בכניסה ויציאה מחנייה וכמעט לא מאלץ אותך לחשוב על שיפועים בכניסה או ביציאה.

וכן אני חייב רכיבת מבחן על הבימר.

lokimonster
21-06-2021, 09:27
רכבתי על הgtr1400 שהיה מפלץ לא קטן עם 320 קילו ללא מתנות נוספות.
האמת שהסתדרתי איתו בשימוש יום יומי.
אבל ברגע שעברתי לננסי או בהמשך הטרייסר אתה פתאום מבין כמה היה קשה הקטע העירוני.

אז בהחלט אני מבין את קו המחשבה של שושנה הקשישה ובהחלט חושב שהוורסיס זה הרבה יותר אופנוע מאשר כל הבהמות האחרות שמתקרבות ברוחב שלהן לסמארט.

אני עצמי מת על המשאיות אבל נכון לנקודת הזמן הנוכחית פשוט מברך על הטרייסר.

אפילו שואל את עצמי אם אכן צריך להרכיב את ארגזי הצד.

אבל אל תגלו לאסף.

ayalzo
21-06-2021, 09:33
אתם עלולים להיות מופתעים מאיך שהבווארי מחלק את המשקל שלו. לא התנסיתי עם הורסיס כך שאין לי נקודת השוואה.

Dresdner
21-06-2021, 11:29
אתם עלולים להיות מופתעים מאיך שהבווארי מחלק את המשקל שלו. לא התנסיתי עם הורסיס כך שאין לי נקודת השוואה.

בדיוק, הGS רק נראה מסורבל במיוחד בגירסה עם מיכל הדלק המנופח שלו אבל אין הבדל בינו לבין שאר האדוונצ׳רים 19 אינץ׳ מקדימה.

קידוזו
21-06-2021, 21:37
משווה ומעלה.
המומחים טוענים שמרכז הכובד הנמוך וחלוקת המשקל גורמים ל GS להרגיש ברכיבה יותר קל מהמתחרים הגדולים למרות שהוא בין הכבדים.

Dresdner
21-06-2021, 23:10
משווה ומעלה.
המומחים טוענים שמרכז הכובד הנמוך וחלוקת המשקל גורמים ל GS להרגיש ברכיבה יותר קל מהמתחרים הגדולים למרות שהוא בין הכבדים.

נכון, זה גם מאד מורגש במוטו גוצי V85, הרגשה כאילו האופנוע לא יכול ליפול גם אם אתה משכיב אותו בפניה של 20 קמ״ש בתוך העיר

השושנים
22-06-2021, 07:36
בסרטון הנ"ל שמתייחס למודל ה- 2019 הבחור מדבר על האיזון של האופנוע ניתן להתרשם, בדגמים שאחרי 2019 הבלמים הוחלפו, ובוצעו
שיפורים נוספים מה שהופך את האופנוע לטוב איכותי ומסקרן יותר:

https://www.youtube.com/watch?v=HWqDyVPwbnE&t=76s

the striker
22-06-2021, 08:06
לדעתי השושנים צריך, לא צריך, חייב לרכוש לו במוו, ולו רק כדי להוציא את השד הזה מהראש, אכן מדובר באופנוע שנבנתה לו תדמית סקסית, חבל על הזמן. אבל אצלי, אין כניסה לאירופאים, לא משנה מהיכן.

השד שנמצא אצלי בראש, זה האפריקה. לצערי בדגמים החדשים הוא ממוחשב מדי. אז בינתיים אשאר עם הדוקטור .....

השושנים
22-06-2021, 08:54

יש הבדלים גדולים בין הדגמים ה-G/S הרגיל מזכיר בממדים אופנוע אדוונצ'ר גדול לעומת זאת האדוונצ'ר כבר אופרה אחרת.
אם (וזה אם גדול מאד) אני קונה בימר הרי שאני קונה אופנוע לתכלית (הטיול הגדול בחו"ל) אז אין ספק במי מהם אני בוחר,
אבל אז כשחוזרים אתה נישאר עם המפלצת ליום יום וטיולים בארץ (...ראשון גז...שני גז....הגעת לגבול) מצד שלישי אולי
יהיו עוד טיולים ארוכים בחו"ל?

בקיצור רק להבין במה מדובר שווה לצפות פה:

https://www.youtube.com/watch?v=J9ytZTUUpqs&t=27s

השושנים
22-06-2021, 10:51
כל כך הרבה סיבות למה לקנות אחד אבל הנה סרטון שמנסה להגיד למה לא...(הפוך על הפוך?)

https://www.youtube.com/watch?v=NbMnVvQ5P0s&t=301s

Dresdner
22-06-2021, 12:15
יש הבדלים גדולים בין הדגמים ה-G/S הרגיל מזכיר בממדים אופנוע אדוונצ'ר גדול לעומת זאת האדוונצ'ר כבר אופרה אחרת.
אם (וזה אם גדול מאד) אני קונה בימר הרי שאני קונה אופנוע לתכלית (הטיול הגדול בחו"ל) אז אין ספק במי מהם אני בוחר,
אבל אז כשחוזרים אתה נישאר עם המפלצת ליום יום וטיולים בארץ (...ראשון גז...שני גז....הגעת לגבול) מצד שלישי אולי
יהיו עוד טיולים ארוכים בחו"ל?

בקיצור רק להבין במה מדובר שווה לצפות פה:

https://www.youtube.com/watch?v=J9ytZTUUpqs&t=27s

בו אני יחסוך לכולם זמן, ההבדל הוא מיכל הדלק הגדול יותר, בזה זה מסתכם.

קידוזו
22-06-2021, 21:05
מיכל גדול יעזור למי שעושה טיולי שטח ארוכים ומבודדים- וגם לא בהרבה.
למי שרוכב כביש האקסטרא מיותר. בכל מקרה עוצרים לנוח לפני שהמיכל מגיע לחצי.
שושני, אני מאמין שלא תתבאס בכלל.

Dresdner
23-06-2021, 00:35
מיכל גדול יעזור למי שעושה טיולי שטח ארוכים ומבודדים- וגם לא בהרבה.
למי שרוכב כביש האקסטרא מיותר. בכל מקרה עוצרים לנוח לפני שהמיכל מגיע לחצי.
שושני, אני מאמין שלא תתבאס בכלל.

ומצד שני מי מטייל בשטח אפילו שבילים עם בהמה כמו הGS אדוונצ׳ר חוץ מאלו שבמשך סידרה שלמה עקבה אחריהם משאית שירות.

הGS הרגיל מצוייד במיכל דלק מספק ביותר ומנוע חסכני מה שמביא אותו לטווחים מעל הממוצע בקטגוריה.
מבחינת העמסה של ארגזים ומורכב אין הבדל, אז חוץ מהפוזה למה?

אגב שושנים למה לא RT? מרווח נוח, מערכת שמע עם ניווט מלא מובנה במסך, מנוע עם אופי ולמרות שמזכיר קצת גולדווינג הוא שנות אור יותר דינמי ממנו ומרגיש כמו אופנוע הרבה יותר קטן וקל ממה שהוא באמת.

השושנים
23-06-2021, 07:40
...לא מתחבר ל-RT, המיכל הגדול דווקא יתרון בעיניי כי אני לא אוהב לתדלק, לגבי עצירה בחצי מיכל אם זה של האדוונצ'ר זה בסדר
כי אז מדובר על זמן רכיבה משמעותי, אבל אם מדובר על אחרי כמאה ק"מ +- אז כמי שרכב אותי אתה יודע שאני שונא לעצור.

חידוד:
אני אוהב את האדוונצ'ר (GSA) בגלל המראה, בגלל מה שהוא משדר וגם בגלל שהוא דיי כמו האקדח שלי, הטוב בקטגוריה, נוח, הוא איתי
רוב הזמן, אני מאד מיומן בו והסיכוי שאני אשתמש בו לתכלית נמוך מאד אבל תמיד טוב לדעת שהוא שם...

בעולם מקביל של מגורים באירופה זאת הייתה חד משמעית הבחירה שלי, אני יודע שקשה לדמיין אפילו לי, אבל בסוף השנה יתחיל אצלי החופש
הגדול שלא נגמר אף פעם, ודאגות פרנסה בזכות ניהול נכון של המשאבים ועבודה קשה בשירות המדינה של המון שנים יצרו לי מציאות נוחה
אני יכול לעשות כמעט כל מה שבא לי מתי שאני רוצה ואיך שאני אוהב, הוסיפו על כך דרכון אירופאי ואני די פנוי לרדוף אחרי מזג האוויר הנוח
ברחבי אירופה/יבשת אחרת. לכן ההתאמה של אופנוע "מסעות" היא קלסית עבורי. בארץ המצב שונה כי אתה כלוא בין הים לבין מדינות אויב.
זה נחמד לצאת לרכיבה של כמה ימים במדינה אבל תכלס, כמה פעמים בשנה תעשו כזה דבר, בסופו של יום האופנוע ששאב ממך כלכך הרבה
יישב בחניה ויחכה למשיח. ניתן כמובן לשלח את האופנוע בכל פעם למקום אחר (אחרי הטיול הראשון כשאני אבין במה מדובר אחליט אם זה
באמת שווה ומעשי) אז פעם בשנה טיול לתקופה שעוברת את סכום השוויון בין השכרת אופנוע בחו"ל לבין שילוח היא אופציה.

הורסיס החדש ייתן לי כמעט הכל בתמורה על פחות הוצאות בארץ הוא יהיה שימושי יותר ואני מאמין שבזיווד נכון אפשר יהיה להסתדר איתו
טוב גם בחו"ל למרות שהוא אינו בנוי מאסיבי ויעודי כמו הבימר והוא יותר ספורט תיור משודרג.

BMW = כלי יעודי פרופר הווי דיוטי - אובהר קיל בארץ נהדר לתכלית.
VERSYS = חבר נאמן בארץ בעל יכולת טובה בחו"ל.

אני מניח שאחרי רכיבת מבחן אדע לתת יותר תשובות.

השושנים
23-06-2021, 07:53
https://i.pinimg.com/236x/c8/1b/b8/c81bb88d4ee8822bba9e52e6d15edb66.jpg

לא יודע אבל תמונות כאלה עושות לי טוב...

https://i.pinimg.com/736x/d6/15/16/d6151684d79f27331b396d82044e8819.jpg

קידוזו
23-06-2021, 11:44
ומצד שני מי מטייל בשטח אפילו שבילים עם בהמה כמו הGS אדוונצ׳ר חוץ מאלו שבמשך סידרה שלמה עקבה אחריהם משאית שירות.

יש רוכבי GS שעושים מסלולים מבודדים וברמת קושי אללה יוסתור בארה"ב ואוסטרליה. גם בארץ הקודש יש רוכבי שטח שנכנסים עם ה GS למקומות מאתגרים.

NAOR2207
23-06-2021, 11:57
גם בארץ הקודש יש רוכבי שטח שנכנסים עם ה GS למקומות מאתגרים.

אני הייתי בכמה טיולים של מועדון ה GS עם זהר זהר (העו"ד) ועמית (מנהל פורום אופנועים בYNET ) בין היתר אי אז לפני 15 שנה.
הזהר בדיוק קנה בימר כחול דנדש, עלה עליה ואשריי שאחז וניפץ את הבימר אל הסלע.
דנט במיכל קצ'ינג - עשרת אלפים שקלים.

חיים יפים

lokimonster
23-06-2021, 12:08
אני לא בטוח שהמצב במטרו יהיה יותר טוב.

קיצ'ינג יבואניי מדינת ישראל

חבר קנה ג'יפ

הלך אצלו חלק ( לא זוכר איזה מהרשימה)
ארה"ב 180 דולר ישראל 4700 שקל.
בכל מקרה הביאו לו במזוודה משאבת מים חיישן מצערת ועוד כמה דברים קטנים שיש להם נטייה ללכת לאיבוד.

קצ'ינג מושג ישראלי מאוד.

NAOR2207
23-06-2021, 13:22
דבריי הוצאו מהקשרם.
הרשו לי לצטט את עצמי:

"לא
נכנסים
עם
פילים
לשטח"

lokimonster
23-06-2021, 14:27
מתנצל קשיים בהבנת הנקרא

ועדיין קצ'ינג זו מילה חביבה על כולנו ובטח על יבואני כלי הרכב בישראל

Dresdner
23-06-2021, 15:40
יש רוכבי GS שעושים מסלולים מבודדים וברמת קושי אללה יוסתור בארה"ב ואוסטרליה. גם בארץ הקודש יש רוכבי שטח שנכנסים עם ה GS למקומות מאתגרים.

יש ברור, יש גם בחור על R1 שעשה את הסהרה, עדיין זה לא אומר שזה הכלי המתאים וGS אדוונצ׳ר לא מתאים, זה כלי כביש לשניים עם ציוד שמתמודד טוב עם כבישים בסלילה גרועה כמו שיש בהרבה מקומות באירופה וארצות הברית אבל גם כאן אם אתה מרכיב את בת זוגתך תיהיה בטוח שהשלפוחית שלה קטנה יותר מהמיכל המוגדל ואתה תעצור הרבה לפני.

השושנים
24-06-2021, 07:15
כשמדברים על "שטח" כל אחד מבין את ההגדרה אחרת כיון שהיא מילה כוללת כל דבר שהוא מעבר לכביש סלול, לאסקימוסים בקוטב
יש המון מילים לשלג שכל אחת מהם מציינת מצב אחר או סוג אחר של שלג, זה הכרחי לקיומם, אצלנו בארץ יש מילה אחת וכמעט אין
שלג.

ככה בדיוק עם המושג שטח, הירידה מכביש סלול פתוחה לפרשנות ולגודל הביצים של הרוכב, לרוב מה שמגביל אותו זה הראש ולא
הכלי, חוסר ביטחון וחוסר ניסיון גורם לנפילות, נפילות גורמות לנזקים ונזקים גורמים לצורך בתיקונים שגורמים בתורם להוצאות כספיות.

נפילות גם גורמות לפציעות וגם שם המנעד גדול מה שבפועל מונע מרבים וטובים לעזוב את הכביש "הבטוח".

יש כאלה שקפצו דום וסיפרו לכם על מדבר סהרה ברגע שהזכרתם רמז לשטח, והיו כאלה שדברו על שביל הכורכר מאחורי "רמי לוי"
הכניסה האחורית למשאיות כולם צודקים.

מי שרכב באירופה או ביוון יודע שלא פעם אתה רוכב בכביש הררי ופתאום הכביש "ניגמר" אתה נכנס לשביל עפר אירופאי, רוכב ואז
אחרי כמה ק"מ שוב מתחדש הכביש כאילו הוא אף פעם לא הפסיק... או בירידות לכיוון חוף הים פתאום אתה מגלה עשרות דרכים
"סודיות" שלוקחות אותך למקומות הכי יפים וקצת מרוחקים משאר האנשים אבל הדרכים האלה לא סלולות לא תמיד במצב "מושלם"

נכון להיום הגלגל היצוק של הורסיס חוסר במיגון מנוע תחתון מונע ממני לרדת מהכביש הוסיפו צמיגים לתיור מהיר ספורטיבי ויש את
"חבילת הנזק" האולטימטיבית.

ולכן אני מנסה "להרהר" באופציה לא שפויה בעליל כאלטרנטיבה לצורך מועט של שבילים לא סלולים והרחבת השטח הקטן בו אני
יכול לרכוב היום. תחשבו על זה טיול שמשלב גם קצת שבילים בסיסים ולא רק חריש עמוק של אותם כבישים יום יום.

בינינו להיכנס עם מפלצת כזו לשטח עם מורכבת וציוד צריך להיות אהבלי רציני... (תמונה ליחס):

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/nFFZcjL0xJ8C8ooBYvjCDhd8WyyMoxj3pbSXvK1v-DWvHbv0AaK9MKDbmU2WIOq49yRcA-XDp6rxlBUc071f07wb34kHmTlSVsg4Wj62aqLGxS_5MVAFCBGY wma46W7skIjOKVjDmDCZD3UkK1DjjXQwziYwuydFFHZMRq_jF6 kQexqL5_h4aA

lokimonster
24-06-2021, 07:23
לשביל אפשר להכנס אפילו עם ננסי וZ1000SX פשוט צריך לרכב נכון זה הכל.

Dresdner
24-06-2021, 08:32
זה נכון שבאלפים אתה יכול לרכב על כביש ופתאום הוא הופך לדרך עפר מהודק היטב כמו הירידה מהסטלביו לכיוון שוויץ שרק בשנים האחרונות סללו אותה אבל עד הסלילה את הארבע קילומטרים האלו עשו הרבה רוכבים עם כל אופנוע אפשרי בלי שום בעיה, אופנועים כמו הGS אלו אופנועי כביש שמיועדים לתיור בזוג עם ציוד ובעלי יכולת שיכוך טובה בכבישים עם סלילה גרועה ויכולת לעבור מכשולים כמו אבני שפה, בקיצור מקביל לרכבי הפנאי שיש היום כמו VW טיגואן או במוו X3

השושנים
24-06-2021, 14:24
לשביל אפשר להכנס אפילו עם ננסי וZ1000SX פשוט צריך לרכב נכון זה הכל.

בואו נכניס דברים לפרופורציה, האופנוע הזה מסוגל לעשות הרבה מעבר ליכולת הרוכב הממוצע, וכשאני מדבר על שבילים אני
לא מדבר על קטע כורכר מזדמן אני מדבר על שבילי קק"ל, שבילי נבי מוסא, ומדבר יהודה בשבילי הטנקים ואפשר לתבל גם
בעליה לסרטבה.

ההיגיון שלכם קצת אתגר אותי, אז חפרתי קצת בסרטונים ומצאתי את הסרטון הבא, שמתאר פחות או יותר איך אני ראיתי את
הדברים:

https://www.youtube.com/watch?v=84QypJ6xT2k

השושנים
24-06-2021, 14:30
בו אני יחסוך לכולם זמן, ההבדל הוא מיכל הדלק הגדול יותר, בזה זה מסתכם.

גם אתה אתגרת אותי וזכרתי שיש הבדלים נוספים אז:

https://bmw-motorrad.co.il/wp-content/uploads/2020/08/190190-22806-Mifrat-BMW-Adventure-gs-1250-2018split-25-2-2019.pdf

Dresdner
24-06-2021, 14:51
גם אתה אתגרת אותי וזכרתי שיש הבדלים נוספים אז:

https://bmw-motorrad.co.il/wp-content/uploads/2020/08/190190-22806-Mifrat-BMW-Adventure-gs-1250-2018split-25-2-2019.pdf

ברור שיש עוד הבדלים אבל מיכל הדלק הוא הגדול מביניהם השאר זה מילימטר פה מילימטר שם במידות שעדיין לפי דעתי נותנים עדיפות לדגם הרגיל.

כל אופנוע מסוגל לביצועים הרבה יותר ממה שהרוכב הממוצא מסוגל, סירטונים ביוטיוב עם כל מיני אנשים עושים כל מיני דברים עם האופנוע שלהם לא ממש אומרים משהוא על האופנוע.
אני יכול לעלות כאן כמה תמונות וסירטונים של GSים בשטח ששברו את מכסה השסתומים או גל ההנע בשטח קל יחסית מה שהשבית את האופנוע, אל תשכח ששטח פעם עשו עם הארלי וBSA.

lokimonster
24-06-2021, 19:16
בהצלחה עם הסרטבה.

להכנס עם מפלץ שעולה 200000 שקל ושוקל 300 קילו לטעמי ( מעריץ את אלו שאין להם פחד ) זה קצת מטופש.

קנה חרגול ונגרר לידנית של הג'ינג'ית וסע לסרטבה.

או סופר טנרה (גם קצת מוגזם)
ואם כבר הגיון טנרה 700

כמובן שזה מתאים לראיית עולמי הצר והחשוך.

erani99
26-06-2021, 16:08
בואו נכניס דברים לפרופורציה, האופנוע הזה מסוגל לעשות הרבה מעבר ליכולת הרוכב הממוצע, וכשאני מדבר על שבילים אני
לא מדבר על קטע כורכר מזדמן אני מדבר על שבילי קק"ל, שבילי נבי מוסא, ומדבר יהודה בשבילי הטנקים ואפשר לתבל גם
בעליה לסרטבה.

ההיגיון שלכם קצת אתגר אותי, אז חפרתי קצת בסרטונים ומצאתי את הסרטון הבא, שמתאר פחות או יותר איך אני ראיתי את
הדברים:

https://www.youtube.com/watch?v=84QypJ6xT2k
מחזק מה שדרזדנר ציין.. ובסרטון (וואלה סרט סרט, ארוך.. לא ראיתי את כולו רק ריפרפתי קדימה מדי פעם לראות אם אני לא מפספס סינגלים א-ל-ה הארצברג רודיאו) הם רוכבים בשבילים כבושים שכל פחית ליסינג/השכרה תעבור בלי בעיה ובלי לדפוק את השאסי/גחון (לא במהירויות של הבימרים כן) ובלי לשלם את הנזק לחב' ההשכרה בהזדכות. ברור שאפשר לדפוק כל רכב, גם ג'פס או האמר1.. תלוי כמה הנהג דפוק:omfg:

קידוזו
26-06-2021, 21:50
שושני לא ייכנס למרסבא אבל ה GS יכול להגיע למרסבא ואני בטוח שהרבה הגיעו. זה בסה"כ כלי שרוכב ממוצע יעבור גם דרכי עפר משובשות ברמה 2 (שפרייבט לא עובר בלי נזק*) בלי יותר מדי דרמות. דרכי עפר שפרייבט עובר בהם, כל אופנוע עובר. סרטונים ביוטיוב על היכולות של הכלי בשטח קשה יש בטונות. לא צריך לכוון לשם, רק לדעת שאם אתה לבד עם חברים ויש שביל קצת יותר קרבי משביל קק"ל האופנוע יכול לעבור שם. מסכים זה לא האופנוע לצאת במיוחד לשבילים כאלה. וגם לא הייתי טורח להשקיע במגן גחון כי למקומות שמסכנים את הגחון לא תיכנס בכל מקרה. דוגמא אקראית:

https://www.youtube.com/watch?v=o9nOs9NVnKE

השושנים
27-06-2021, 06:21
http://https://www.visordown.com/news/new-bikes/exclusive-%E2%80%93-bmw-r1300-gs-spied-first-time

lokimonster
27-06-2021, 10:49
לדעתי שושני לא יעיז להכנס עם כלי של 100K וצפונה לשטח בייחוד בכלי רבוי פלסטיקה ועלויות ארץ ישראליות.

השושנים
27-06-2021, 13:02
בכל מקרה נכון לעכשיו וביחד עם דליפת המידע על מנוע ה-1300 החדש, נחשב מסלול מחדש, אם שנת 2022 של הדגם 1250 תהיה השנה האחרונה
זאת אומרת שמיד עם פרוץ המנוע החדש תהיה נפילת ערך משמעותית וכל השוק יתכוונן מחדש למלך הנכנס. היות ולמדנו שלא לקנות אופנוע חדש בשנתו
הראשונה ורצוי גם השנייה זה מעמיד את מודל הרכישה ל-2025 בדיוק כשאהיה בן 60. (אם וכאשר) אחלה מתנה שהחברים יכולים לארגן לי.

בקיצור ורסיס חדש, ושאף אחד לא יזכיר לי מולטיסטרדה...

erani99
27-06-2021, 13:45
בכל מקרה נכון לעכשיו וביחד עם דליפת המידע על מנוע ה-1300 החדש, נחשב מסלול מחדש, אם שנת 2022 של הדגם 1250 תהיה השנה האחרונה
זאת אומרת שמיד עם פרוץ המנוע החדש תהיה נפילת ערך משמעותית וכל השוק יתכוונן מחדש למלך הנכנס. היות ולמדנו שלא לקנות אופנוע חדש בשנתו
הראשונה ורצוי גם השנייה זה מעמיד את מודל הרכישה ל-2025 בדיוק כשאהיה בן 60. (אם וכאשר) אחלה מתנה שהחברים יכולים לארגן לי.

בקיצור ורסיס חדש, ושאף אחד לא יזכיר לי מולטיסטרדה...
תתחיל לקושש חברים טחונים מעכשיו. בהצלחה (רמז - קח קורס אצל רוה"מ היוצא)

Dresdner
27-06-2021, 18:25
מי יודע אם תגיע לגיל 60 ואם בכלל ירשו לרכב על אופנוע סתם ככה בשביל הכיף (ירוקים וזה) תחייה כאן ועכשיו, אתה רוצה? לך תקנה תזווד אותו תתרגל איתו וככה תיהיה מוכן לטיול שנה הבאה.
מחירון של אופנועי במוו לא נופל, במיוחד הGS

השושנים
03-07-2021, 09:04
44087 ק"מ

טיול שבת עם האקל וג'קל...הרי ירושלים מאוד מקדם בבוקר א' איחר כרגיל ...

צמד השדים האדומים טוענים שאני איטי...אין כבוד.

באנו ראינו כבשנו, אחלה כבשים מעט מכוניות ואפילו מזג אוויר נסבל, בשמונה וחצי כבר היינו בבית. כייף!

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/208400120_10159195169418548_4309721504126359832_n. jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=6GiRlOvZ-B4AX9wpP8b&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=aa472937d71f1ef2780fe0d22de8dba0&oe=60E43C8A

השושנים
12-07-2021, 14:55
אפריקה טויין 3476 ק"מ

...הייתי חייב לנקות את הראש, הטיול הבא בחו"ל מנקר לי בראש והאופנוע שיעשה את זה איתי חשוב מאד, אז למה אפריקה? מהמותן תשובה אידיוטית
כי הוא נראה נהדר עם זיווד טיולים מלא הוא יכול לעבור בשטח, רכבתי עליו בעבר אז אין חשש מהלא נודע, אפשר להעמיס עליו ציוד ומורכבת בלי פחד,
יש גם מגן גחון, וזוהי הונדה שנקשרו לה עשרות סרטי אמינות ויכולת.

אז המלכה האפריקאית המתינה לי שחורה משחור המוסך קצת חתימות קצת הדרכה על המסכים החדשים, הבקרות ויאללה בגז...לא כל כך מהר, פקקים
ירושלים מלאה בהם, רכיבה לכיוון נס הרים, הפיקפוק של המנוע הוויברציות חדשות לי לא זכרתי אותה כזאת ממנוע ה-1000 הקודם ולא מרכיבת המבחן
הקודמת, בנוסף התחושה שהפרונט גבוה לי מהרגיל וצריך יותר מאמץ לשנות כיוון עם האופנוע הזה, גם השפעת הרוח פוגמת בשמירת כיוון והתחושה שלי
היית כאילו הגלגל הקדמי מנופח יותר מדי תחושה קופצנית ולא מגהצת, כבר באזור נס הרים התחת התחיל לכאוב ממושב הקרש.

ההילוכים עוברים חלום תענוג צרוף, מדויקים החלטיים בול, הבלים מצוינים האחורי חזק מאד הקדמי מלא רגש, העברת התוכניות בין "תיור" ל-"עירוני"
תוך כדי נסיעה לא מצליח למצוא הבדל משמעותי, הכוח מרוכז בהילוכים התחתונים מיד בהתחלה, מדובר בכוח ברוטלי שאפילו חיבוק מיכל הדלק לא
משאיר אותך במקום וחייבים מדבקות צד. ההילוכים הגבוהים נהדרים גם אבל מצאתי את עצמי משתמש בהם פחות ופחות כשהילוך 4 משמש לי אוטומט.
אבל התחושה של רכיבה בטרקטורון לא עזבה אותי, לא שקט, לא נעים, לא...

מעבר ל 170 אומרים השדים, אין לאפריקה מה לחפש, בדיוק הנק' הכי מתוקה בורסיס שם אתה יכול לכסות מרחקים בתוך בועה קסומה של שפיות,
האפריקה רוצה לקפוץ לתהום והמנוע צועק בסוג של שפת שבט עתיק באבאבובי דיייי תן לי לנשום ...

חשבתי לקחת לעמי שעתיים של ניתוק רק אני והוא להתחבר רציתי ליהנות, למצוא שפה ודרכים חדשות, להתחיל ידידות אמיצה, אבל לא, מצטער, החזרתי
אותו לסוכנות והלכתי בלי להגיד לו שלום, טירונות חי"ר וטירונות יחידה כבר עשיתי, הדרכים נראות הרבה יותר יפות ומהנות על הורסיס.

אפשר למחוק עוד אחד מהרשימה, הבא בתור הבימר המיתולוגי....
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s1080x2048/213599683_10159213880768548_5992759276722982557_n. jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=7c5DPDgWM6UAX-vBt8j&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=d392d780367a53de40a0c51d4e5fcd91&oe=60F159F5

Dresdner
12-07-2021, 15:22
לכל אחד יש טעם אחר והאפריקה אופנוע לא רע אבל אני לא מבין מה ההתלהבות ממנו, מבחינתי אופנוע בינוני.

lokimonster
12-07-2021, 15:23
האם זה יהואש מאחורי המסיכה

השושנים
12-07-2021, 15:51
האם זה יהואש מאחורי המסיכה

לא, זה איתמר...

קידוזו
12-07-2021, 21:23
אפריקה. דה פיינל פרונטיר!
מי שזוכר את שם הסרט יקבל טחור במתנה.

lokimonster
12-07-2021, 21:47
לא, זה איתמר... החליף את הxadv

השושנים
13-07-2021, 06:03
44789 ק"מ

אמרו לי לבוא בראש פתוח, יואש אשכרה אמר לי "זה לא מה שאתה רגיל, תן לו צ'אנס תפתח גז, תתמכר לתחושה" אני מקשיב ליואש הוא יודע
על מה הוא מדבר.

ניסיתי, בחיי שניסיתי, בלי דעה קדומה, בלי משקעים נקי, יותר מזה רציתי להתאהב, הייתי מוכן, האפריקה הצבעונית מדהימה בעיניי, אפילו חשבתי
כבר על ארגזים בשבילה, אבל...אוי האכזבה זה פשוט לא זה בשבילי.

"אתה מחפש אופנוע ספורט" ככה יואש אחרי שסיפרתי לו חוויות... אולי...אני לא בטוח...ספורט תיור לא ממש בשבילי אדוונצ'ר טורר כן.

וורסיס עם 150 כ"ס וולקאם. דוקאטי BMW הפחתת מחיר לתחום הנוח סבבה לגמרי עם אזהרה בטאבו בנושאי אמינות.

G/S 1250 ... פששש רק אחרי רכיבת מבחן ארוכה ואזהרת מסע.

הרכיבה הביתה על הבייבי שלי הבהירה לי כמה הוא מושלם, נקי, חלק, חזק, חף כמעט מטעויות, הוא משרה שקט מהפנט, ביטחון,
התאהבתי עוד קצת. הבחירה הפכה לבלתי אפשרית כמעט.

פאק.

AsafA
13-07-2021, 07:10
קפטן, כשניגשים לאופנוע "חדש" צריך להגיע עם ראש צלול ונקי מרעשים.

צריך לדעת לתרגם את הנתונים הטכניים המשעממים לתחושות רכיבה (זה מגיע רק עם ניסיון רב).

הרוכש חייב להכיר את עצמו, את הצרכים האמתיים שלו ולדאוג שסל הפשרות (וכל רכישה היא סוג של פשרה)
יכלול באחוזים נכונים את כלל הפשרות, היינו אם הרוכש מבקש הנאה אחוז השימושית יכול להיות נמוך יותר וליהפך.

אפשר לקנות אופנוע מהמדף, כמו לקנות חליפה בפולגת. מתאימים מידה צבע, מראה ויוצאים, אפשר לקחת את החליפה לחייט ולהתאים למידות הגוף בצורה מקצועית ואפשר לקנות חליפה בתפירה אישית.

רכיבת התרשמות היא השקר הכי גדול בנמצא היא נותנת לך תחושה שעשית את המקסימום אבל בעצם רוב הרוכבים אחרי שעה של רכיבה לא באמת מצליחים לנקות רעשי רקע וההתרשמות היא התרשמות + התלהבות או אכזבה בלי לתת מצג אמת.

והמשתנה הגדול ביותר הוא הרוכב, אם ה-X המיתולוגי מנקר בחלומותיו, אם הוא כזה שהאופנוע הראשון שלו היה חדש מחברה והוא לא עבר סוג של גדילה בדרך חתחתים על אופנועים פחות ממושלמים ידע להתגבר על חוסר בנוחות או בקיצור פאקיינג מפונק ומחפש התאמה של 101% צפויה לו אכזבה.

יש כאלה שמשווים את האופנוע הנדגם לזה שממתין להם בבית וזו טעות כפולה כי אז אתה משווה כלי שהתרגלת אליו, אהבת אותו למשהו אחר שאתה לא באמת מכיר ולא יודע ברכיבה הספציפית להגיע לעשירית מהיכולת שלו ולא מכיר אותו באמת בחיי היום יום. בכדי להכיר אופנוע צריך לעבור איתו דרך משמעותית. ובמקרה של האפריקה גם לדגום שביל או שניים.

אופנוע צריך להתאים כמו כפפה ליד וגם כפפה לא נוחה תמיד בקיץ/בחורף ולפעמים סתם, אז אם הוא לא ממלא את הרוכב זה הזמן לדלג הלאה ולהכניס לקטגוריה "פרק לימוד צרכים".

גדל פה דור רוכבים שונה, עדין יותר, פחות סתגלן ואני לא אומר את זה כביקורת זה בסדר לגמרי כי זה מחייב את היצרן לעמוד בסטנדרט, אבל זה גם דור שלא מוכן להסתפק בקצת פחות, שגם טוב מאד לא מספיק לו כי איי שם יש אולי מצוין או אחר, כי הדשא של השכן...

בקיצור אופנוע מחליפים כל כמה שנים כי חמור שכל החיים שלו אכל רק קש לא יודע שהוא אוהב מרק פירות.

erani99
13-07-2021, 11:42
קפטן, כשניגשים לאופנוע "חדש" צריך להגיע עם ראש צלול ונקי מרעשים.

צריך לדעת לתרגם את הנתונים הטכניים המשעממים לתחושות רכיבה (זה מגיע רק עם ניסיון רב).

הרוכש חייב להכיר את עצמו, את הצרכים האמתיים שלו ולדאוג שסל הפשרות (וכל רכישה היא סוג של פשרה)
יכלול באחוזים נכונים את כלל הפשרות, היינו אם הרוכש מבקש הנאה אחוז השימושית יכול להיות נמוך יותר וליהפך.

אפשר לקנות אופנוע מהמדף, כמו לקנות חליפה בפולגת. מתאימים מידה צבע, מראה ויוצאים, אפשר לקחת את החליפה לחייט ולהתאים למידות הגוף בצורה מקצועית ואפשר לקנות חליפה בתפירה אישית.

רכיבת התרשמות היא השקר הכי גדול בנמצא היא נותנת לך תחושה שעשית את המקסימום אבל בעצם רוב הרוכבים אחרי שעה של רכיבה לא באמת מצליחים לנקות רעשי רקע וההתרשמות היא התרשמות + התלהבות או אכזבה בלי לתת מצג אמת.

והמשתנה הגדול ביותר הוא הרוכב, אם ה-X המיתולוגי מנקר בחלומותיו, אם הוא כזה שהאופנוע הראשון שלו היה חדש מחברה והוא לא עבר סוג של גדילה בדרך חתחתים על אופנועים פחות ממושלמים ידע להתגבר על חוסר בנוחות או בקיצור פאקיינג מפונק ומחפש התאמה של 101% צפויה לו אכזבה.

יש כאלה שמשווים את האופנוע הנדגם לזה שממתין להם בבית וזו טעות כפולה כי אז אתה משווה כלי שהתרגלת אליו, אהבת אותו למשהו אחר שאתה לא באמת מכיר ולא יודע ברכיבה הספציפית להגיע לעשירית מהיכולת שלו ולא מכיר אותו באמת בחיי היום יום. בכדי להכיר אופנוע צריך לעבור איתו דרך משמעותית. ובמקרה של האפריקה גם לדגום שביל או שניים.

אופנוע צריך להתאים כמו כפפה ליד וגם כפפה לא נוחה תמיד בקיץ/בחורף ולפעמים סתם, אז אם הוא לא ממלא את הרוכב זה הזמן לדלג הלאה ולהכניס לקטגוריה "פרק לימוד צרכים".

גדל פה דור רוכבים שונה, עדין יותר, פחות סתגלן ואני לא אומר את זה כביקורת זה בסדר לגמרי כי זה מחייב את היצרן לעמוד בסטנדרט, אבל זה גם דור שלא מוכן להסתפק בקצת פחות, שגם טוב מאד לא מספיק לו כי איי שם יש אולי מצוין או אחר, כי הדשא של השכן...

בקיצור אופנוע מחליפים כל כמה שנים כי חמור שכל החיים שלו אכל רק קש לא יודע שהוא אוהב מרק פירות.
:biggrin::smoke::cheers2::winner:
שושנה מזדקנת ... לא מיישמת שום דבר ממה שהצהירה :tongue:

Eli R
13-07-2021, 12:40

...

...

אמן!
כתבת יפה.

עם כל התהיות לגבי הטרייסר, אני בתקופה שבה אני מנסה לעשות בדיוק את מה שאתה מציין/מציע.
לתת לעצמי זמן ולרכוש עוד סבלנות.
להתרגל. להחליט מה יותר. מה פחות. ועם אילו פשרות או רצונות אני יכול 'לחיות'.
ובכל רכיבה אני נהנה ממנו יותר.

תודה,
אלי

ziki
13-07-2021, 12:46
שושני הרי הסיבה שהוצאת חדש זה בכדי לא להתמודד עם בלאי ונזקים שקודמיך עשו.
כפי שאני מכיר אותך אז ה קוואסקי שלך במצב מעולה.. מטיפול לטיפול.
מדוע אתה רוצה להוציא שוב חדש?
לדעתי יהיה קשה למצוא ל ורסיס מחליף.בשבילה ההחלפה אתה תצטרך להפרד מ 100 אלף שח נגיד במעבר ל GS .
האם זה הגיוני? האם זה באמת משנה כל כך האופנוע? האם תדע להוציא ממנו 100 אלף ש"ח של כיף יותר מהוורסיס?
בנוסף אתה מכיר קצת את המשטרה בישראל ואת יחסה "הדואג" למכת הגניבות. האם אתה מוכן להשאיר 150K ברחוב?
מחלת השידוגיטיס פוגעת בכולנו

Dresdner
13-07-2021, 14:13
השידרוג הבא שלי יהיה אופנוע בן 20 בערך שיעבור טיוניג וקסטומיזציה. האופנוע הכי טוב זה האופנוע שאין לאף אחד אחר

mudale222
13-07-2021, 14:19
האופנוע הכי טוב זה האופנוע שעדיין לא שלך.
ברגע שקנית אותו, זה נגמר.
במידית יש כבר אופנוע אחר שהוא הכי טוב בשבילך.

erani99
13-07-2021, 14:25
השידרוג הבא שלי יהיה אופנוע בן 20 בערך שיעבור טיוניג וקסטומיזציה. האופנוע הכי טוב זה האופנוע שאין לאף אחד אחר
אכן, יש בזה משהו! :number1:

האופנוע הכי טוב זה האופנוע שעדיין לא שלך.
ברגע שקנית אותו, זה נגמר.
במידית יש כבר אופנוע אחר שהוא הכי טוב בשבילך.
לא לכולם. יש כאלו שהגיעו לכלי שממנו קשה מאוד להתקדם/לשדרג/לשנות כבר. או שפשוט מאוד התחברו לנוכחי שאין מה להחליף.. או שהחליפו כמה וחזרו לאותה אקסית המיתולוגית כי הבינו שעשו סתם סיבוב :smoke:

lokimonster
13-07-2021, 14:33
אי אפשר לנקות את הראש

והדברים מקבלים דגש כאשר עושים הנמחה (יענו בעברית יפה דאונגרייד)
זה יכול לבוא לידיי ביטוי בנוחות ביצועי מנוע איכות YOU NAME IT.

ובתוך זה על התחשיב ישפיע גם האופי של הרוכב הציפיות והחשקים שלו.

AsafA
13-07-2021, 14:35
אמן!
כתבת יפה.

עם כל התהיות לגבי הטרייסר, אני בתקופה שבה אני מנסה לעשות בדיוק את מה שאתה מציין/מציע.
לתת לעצמי זמן ולרכוש עוד סבלנות.
להתרגל. להחליט מה יותר. מה פחות. ועם אילו פשרות או רצונות אני יכול 'לחיות'.
ובכל רכיבה אני נהנה ממנו יותר.

תודה,
אלי

בתכלס 99.0% מזה נכתב על ידי שושנה בשרשור אחר. אני רק העתקתי לכאן והזכרתי לו שהוא לא מיישם את ההמלצות של עצמו.

lokimonster
13-07-2021, 15:37
שכחת לערוך רשימת קניות

קידוזו
13-07-2021, 15:54
בשבילה ההחלפה אתה תצטרך להפרד מ 100 אלף שח נגיד במעבר ל GS .
האם זה הגיוני? האם זה באמת משנה כל כך האופנוע? האם תדע להוציא ממנו 100 אלף ש"ח של כיף יותר מהוורסיס?
בנוסף אתה מכיר קצת את המשטרה בישראל ואת יחסה "הדואג" למכת הגניבות. האם אתה מוכן להשאיר 150K ברחוב?
מחלת השידוגיטיס פוגעת בכולנו
א. לא חייבים GS חדש. זה אופונוע טורינג עם מנוע איטי שיסחוב הרבה שנים.
ב. פחות גונבים אדוונצ'רים גדולים לעומת קטנועים וכלי שטח.
ג. אם באמת היה אפשר לכמת הנאה מרכיבה אז ההנאה אפריקה או GS לא "שווה" את התמורה וההנאה מרכיבה על קטנוע ב 15,000. בתכל'ס אנשים מוציאים פי 10 ממה שאפשר להסתפק בו רוב הזמן. וזה לא משנה אם הקטנוע עולה 30,000. הפואנטה שאי אפשר למדוד ועבור רובנו מדובר במותרות. למה אנשים קונים מנגל עם 1,000,000 BTU ו 20 מבערים מתוצרת כבשנוריקי כשאפשר לקנות מנגל פחמים ב -20 ש"ח?

ofirus
13-07-2021, 16:49
. הפואנטה שאי אפשר למדוד ועבור רובנו מדובר במותרות. למה אנשים קונים מנגל עם 1,000,000 BTU ו 20 מבערים מתוצרת כבשנוריקי כשאפשר לקנות מנגל פחמים ב -20 ש"ח?
כי הם יכולים להרשות לעצמם,וכך הם מפצים על חסך מסויים. (לא שיפוטי)
השאלה אם שושני באמת יכול להרשות לעצמו ?
זה לא כי הוא באמת צריך (לדבריו), עכשיו שימו לב איך הוא שכנע את כולם פה בפורום על הורסיס וכמה שהוא טוב,
כך יוצא שחלק השתכנעו והמליצו לו להשאר איתו,
שושני לא יפה לנסות להפעיל עלינו מניפולציות כאלו.:biggrin:
אבל כפי שאמרתי ללוקי "אין כלה מושלמת" לכן אני תוהה, האם אתה מנסה לשכנע את עצמך שהכלה שלך מושלמת ?ולשים על זה חותמת. או שאתה באמת מחפש לה תחליף.
לי נראה שאנחנו במסע שכנוע עצמי נוסף.:frustrated:

קידוזו
13-07-2021, 18:02
מודעה כאן (https://www.yad2.co.il/item/xsgp1che) סביב 80,000 מקבלים GS שנראה ונוסע טוב. וורסיס חדש עולה יותר או פחות וזה לא משנה. GS במצב טוב נמכר במחירון או מעליו ולכן אין כאן הפסד כספי גם אם יתברר שהכלה לא עומדת בקריטריונים היפניים ושושני ימכור. נהפוכו, וורסיס יאבד מערכו הרבה יותר.

Dresdner
13-07-2021, 19:24
מודעה כאן (https://www.yad2.co.il/item/xsgp1che) סביב 80,000 מקבלים GS שנראה ונוסע טוב. וורסיס חדש עולה יותר או פחות וזה לא משנה. GS במצב טוב נמכר במחירון או מעליו ולכן אין כאן הפסד כספי גם אם יתברר שהכלה לא עומדת בקריטריונים היפניים ושושני ימכור. נהפוכו, וורסיס יאבד מערכו הרבה יותר.

זה בור כסף, יש לי מספיק חברים עם GSים ובקילומטראז׳ הזה הוא רוקן להם את הכיסים עם החלפת גל הנע, משאבת ABS, בעיות חשמל ועוד, המנוע עצמו יחזיק בלי בעיה אבל כל המסביב קורס ובבמוו זה מאד יקר

קידוזו
13-07-2021, 20:52
זה בור כסף, יש לי מספיק חברים עם GSים ובקילומטראז׳ הזה הוא רוקן להם את הכיסים עם החלפת גל הנע, משאבת ABS, בעיות חשמל ועוד, המנוע עצמו יחזיק בלי בעיה אבל כל המסביב קורס ובבמוו זה מאד יקר
לא בקיא כמוך. רק אומר שיש לי כ- 3 חברים עם GS משומשים ולאף אחד לא היו בעיות מיוחדות.

Dresdner
13-07-2021, 21:26
לא בקיא כמוך. רק אומר שיש לי כ- 3 חברים עם GS משומשים ולאף אחד לא היו בעיות מיוחדות.

אם הם סביב ה80000 ק״מ זה או קצת לפני שיפוץ גל הנע או אחרי וזה עניין לא זול בכלל, כמו כן בקילומטרז׳ הזה בדגמים הישנים יותר 2014 ומטה לפי מה שאני זוכר יש קלאץ חד דיסקי שדורש פירוק של חצי אופנוע.
הGS נהנה מתדמית של חוצה ארצות קשוח ואמין שבתכלס הוא אופנוע מתוסבך מבחינה הנדסית עם אמינות בינונית.

כל זה מזכיר לי שהיה לי לנדרובר מישהוא כתב בפורום לנדרובר שאיך שאתה קונה את הרכב תתחיל לחסוך לשיפוץ הלדקס, צדק הבחור.

השושנים
14-07-2021, 07:20
"המביא דברים בשם אומרו מביא גאולה לעולם"...(מסכת אבות (פרק ו', משניות ה'-ו')

ותודה לא'.

באתי נקי בחיי יתרה מזאת באתי ליהנות ולמצוא סיבות למה להחליף למה לא לקחת עוד ממה שכבר יש, אכן קשה להבין את המרדף אחרי
אופנוע חדש, אבל...אופנוע חדש נותן ערך מוסף ששווה לי הרבה, אפשר להשקיע בקיים, לפנק אותו באגזוז חדש נחמד, אולי אוהילנס אחורי
לקחת אותו לטיפול דיטליינג שמישהו מקצועי ינקה אותו היטב, חשבתי גם החלפת מיסבים למייסבי חיכוך מופחת (קחו סייקט בורד סיני זול
סובבו את הגלגל וקחו אחד מקצועי וסובבו ככה אפשר להבין את המשמעות של מייסב כזה והשפעתו על חווית רכיבה).
ג€‹
בשבילי אופנוע לא מסתכם בברזלים פלסטיקים ויכולות, אני מחפש חווית רכיבה רכבתי על וספה 1969 ניהניתי מכל רגע, שיפצתי BMW 1977
נהניתי מהרפתקה של להגיע עם המפלץ הזקן הזה לכל מקום, נהניתי גם מהוי מקס מאיכויות אחרות, כל אחד ואחד מהכלים שלי היה מהנה, בדרכו
ונמכר כי לא נתן לי את החבילה הכוללת. הורססיס בדרכו מספק הכל הציון שהוא מקבל ממני ע-ב-ו-ר-י הוא כמעט מושלם הכי טוב שמצאתי עד עכשיו.

החיפוש שלי מוגבל לא רכבתי על המולטיסטרדה רכבתי על הדגם הנחות של ה-G/S אבל זה פחות רלוונטי עבורי, קיוותי למצוא באפריקה משהו נוסף
שיצדיק את ההחלפה, אבל ראבק לא נהניתי החזרתי את האופנוע לפני הזמן ורק חיכיתי להגיע חזרה.

לא חושב עליו לא רוצה לתת לא הזדמנות שנייה כבר לא מעניין אותי, זה לא אופנוע גרוע זה פשוט לא בשבילי, תמיד הרמתי גבה למה אנשים ממליצים
על רכיבה עם אטמיי אוזניים, עכשיו הבנתי, לא הבנתי מה מדובר על נענועיי ראש רגישות לרוח, תחושת ריחוף, האפריקה לימד אותי בלי רגש.

וכן בהשוואה בין השניים שנעשתה רק לאחר החוויה (א'!) ההבדלים עצומים אפילו לא משהו שאתה אומר לעצמך סבבה אפשר לוותר על זה ולקבל את
זה...

באתי ליהנות לא לסבול בשביל לקבל משהו שאני לא צריך או לא מחפש, לא נהניתי ובשבילי זה הכל!

AsafA
14-07-2021, 07:33
חולה עליך.
עכשיו נשאר לך לבדוק את הטרייסר 9.
מהכרותי איתך וסגנון הרכיבה שלך זה יהיה זיווג מושלם. אולי אתה וענת תשלמו מחיר קל בכיסא אבל בכל מה שקשור לכבישים שאתה כל כך אוהב לרכוב בהם אני מבטיח לך ערך מוסף עצום. ה-9 כל כך שונה מה-900, והדברים ששינו הם בדיוק הדברים שלא אהבת.

בנוסף הוא נראה נהדר עם מזוודות צד מקוריות (שכל אחת מהן בנפח 30 ליטר). הגיווי טרקר 58 שרצית יושב עליו פיקס (בצבע שחור) כך שתוכל גם לקשור ציוד מלמעלה.

רגליות המורכב עברו אחורה, שלדת הזנב חוזקה לטובת נשיאת משקל וכל העסק מרגיש מרווח מאד גם ברכיבה זוגית.

9275

lokimonster
14-07-2021, 09:23
אני לא חושב שטרייסר מתאים לו.

אחרי כמה שנים על כלי עם מנוע ארבע בשורה שמספק מומנט גבוהה יהיה לו קשה לעבור לכלי דוגמת הטרייסר.

לגבי הנוחות אני מאמין שהטרייסר לא יאכזב אותו.

אני לא מכיר מספיק את הוורסיס אבל אני מאמין שהוא בעל אופי רגוע וללא התזזיתיות של הטרייסר שהוא עם אופי שובב יותר ( FRISKY במקרה של שושנים)

Dresdner
14-07-2021, 09:23
לא חושב שהטרייסר 9 יכול להתחרות עם הורסיס בתיור ונוחות.
הורסיס עם הגודל והרוחב שלו כבר מתחילים להתחרה בגולדווינג (לא באמת אבל מתחיל) למי שמחפש נוחות ומרחב מחייה על האופנוע לפי דעתי הורסיס הוא מספר אחד בקטגוריה הזאת

AsafA
14-07-2021, 09:59
שושני אוהב כבישים מפותלים וצפופים. אין לו מה לחפש שם עם גולדוינג או עם האח החורג הורסיס.

Dresdner
14-07-2021, 10:02
שושני אוהב כבישים מפותלים וצפופים. אין לו מה לחפש שם עם גולדוינג או עם האח החורג הורסיס.

נראה שהוא מתענג על הנוחות של הורסיס ויהיה קשה לקחת ממנו את זה.

lokimonster
14-07-2021, 10:28

יאמר לזכותו שגם בגילו המופלג ועל גבי הוורסיס הוא רוקד כמו בלרינה בכבישים המפותלים.

אני מאמין שהוורסיס בהחלט הכלי הנכון עבורו

השושנים
14-07-2021, 10:31

זה בדיוק מה שאתה לא מבין, הורסיס בכבישים מפותלים בזכות המנוע המתלים והצמיגים הוא מכונה שובבה לא פחות מהטרייסר.
בכבישים ארוכים הוא מכונה מושלמת לשקט מהיר
באמינות הוא מכונה מושלמת לשקט נפשי
בתיור הוא מושלם בנוחות, מקום, ויכולת נשיאת ארגזים ציוד ומורכבת בלי לפגום בהנאה והיכולת הדינמית.
ואין על ארבע בשורה.

בחייאת קאוואסקי עוד 25-30 כ"ס ככה בשביל השריטה האישית שלי.

erani99
14-07-2021, 10:49
אם הם סביב ה80000 ק״מ זה או קצת לפני שיפוץ גל הנע או אחרי וזה עניין לא זול בכלל, כמו כן בקילומטרז׳ הזה בדגמים הישנים יותר 2014 ומטה לפי מה שאני זוכר יש קלאץ חד דיסקי שדורש פירוק של חצי אופנוע.
הGS נהנה מתדמית של חוצה ארצות קשוח ואמין שבתכלס הוא אופנוע מתוסבך מבחינה הנדסית עם אמינות בינונית.

כל זה מזכיר לי שהיה לי לנדרובר מישהוא כתב בפורום לנדרובר שאיך שאתה קונה את הרכב תתחיל לחסוך לשיפוץ הלדקס, צדק הבחור.
קצת הגזמת לדעתי... תלוי גם איך רוכבים וכמה מעמיסים על המכלולים.
הדרייבשאפט ממש לא הולך ב 100 אלף ק"מ וגם לא ב 200++. דוגמא ל K1200S שהיה לי כשמכרתי אותו היה עליו 167 אלף ק"מ וגם שני הבעלים אחריי נסעו איתו בלי שום בעיה מצד גל ההינע.. וחוץ ממני היד ראשונה לפניי רכב עליו חזק מאוד!! עד 92 אלף ק"מ, וגם זה שאחריי.. אבל זה K, לאידע אם יש כזה הבדל בין גלי ההינע של דגמי הכביש מול הג'יאסים. מכיר גם מלא רוכבים ובעלים של ג'יאסים בארץ שעשו יותר ממאה אלף ואין שום בעיות בגזרת ההינע.
אכן הקלאץ' היבש של מנועי האויר-שמן מצריך חתחת עבודה להחלפה, אבל יותר זול לרכישה מהרטוב החדש של ה LC לדעתי (החדשים עם הקלאץ' הרטוב כבר שמעתי שהקלאצ'ים הולכים לפעמים גם רק אחרי 30~40 אלף ק"מ, לדעתי היבש דווקא מחזיק יותר)
לגבי תדמית - ברור שכל כלי קיבל עם השנים את התדמית שלו, אם זה מפרסומות קהל משתמשים שמתחזק את השם (חארלי למשל) או שמועות מכמה מקרים שקרו/ריקולים/תקלות ילדות וכו'. אופנוע זה יקר, לאמשנה אם זה דיאר 650 פשוט או סופרRRRRספורט, לפי השימוש יהיו הוצאות.. ותמיד יהיו בלתמ"ים שהמזל לא שיחק בקדנציה של בעלים זה או אחר

mudale222
14-07-2021, 11:17
זה בדיוק מה שאתה לא מבין, הורסיס בכבישים מפותלים בזכות המנוע המתלים והצמיגים הוא מכונה שובבה לא פחות מהטרייסר.
בכבישים ארוכים הוא מכונה מושלמת לשקט מהיר
באמינות הוא מכונה מושלמת לשקט נפשי
בתיור הוא מושלם בנוחות, מקום, ויכולת נשיאת ארגזים ציוד ומורכבת בלי לפגום בהנאה והיכולת הדינמית.
ואין על ארבע בשורה.

בחייאת קאוואסקי עוד 25-30 כ"ס ככה בשביל השריטה האישית שלי.

אבל בכניסה לתל אביב מה קורה? כל המדינה הזאת הפכה להיות פקק אחד גדול היום...
נראה לי קשה מאוד להשתחל עם השליש טון שלך.

השושנים
14-07-2021, 13:07
אבל בכניסה לתל אביב מה קורה? כל המדינה הזאת הפכה להיות פקק אחד גדול היום...
נראה לי קשה מאוד להשתחל עם השליש טון שלך.

כמו לרכוב על אופניים (ככה אומרים) אין שום משמעות למשקל הכלי גם בעזרת הרגלים נע ונד לכל מקום מה שאי אפשר היה להגיד
על הוי מקס, הישיבה נוחה גם למאותגרי גובה (אני 175) לא צריך לתכנן חנייה וכד'. ללא ארגזי צד אפשר להשתחל כמעט בכל מקום
שהכתפיים שלך עוברות ולקחת בחשבון את המראות מול רכבים מסחריים גבוהים. ההילוכים לא מאיימים ולא יסבכו אותך במכות כוח
אם יש לך טיפה רגש ביד בסך הכל כמו שאני תמיד אומר זה אופנוע שמכיל בתוכו כמה אופנועים לכמה סגנונות לפי בחירת הרוכב.

אולי הוא לא מצטיין בהכל, אבל בכל הוא מצטיין!

אגב מי שלא רכב עליו לפחות כמה ק"מ חבל שיביע דעה בלי לנסות.

erani99
14-07-2021, 13:52
כמו לרכוב על אופניים (ככה אומרים) אין שום משמעות למשקל הכלי גם בעזרת הרגלים נע ונד לכל מקום מה שאי אפשר היה להגיד
על הוי מקס, הישיבה נוחה גם למאותגרי גובה (אני 175) לא צריך לתכנן חנייה וכד'. ללא ארגזי צד אפשר להשתחל כמעט בכל מקום
שהכתפיים שלך עוברות ולקחת בחשבון את המראות מול רכבים מסחריים גבוהים. ההילוכים לא מאיימים ולא יסבכו אותך במכות כוח
אם יש לך טיפה רגש ביד בסך הכל כמו שאני תמיד אומר זה אופנוע שמכיל בתוכו כמה אופנועים לכמה סגנונות לפי בחירת הרוכב.

אולי הוא לא מצטיין בהכל, אבל בכל הוא מצטיין!

אגב מי שלא רכב עליו לפחות כמה ק"מ חבל שיביע דעה בלי לנסות.
לא הבנתי למה אתה מבקש עוד סוסים לווסיס מחב' Kawasaki Heavy Industries .. עדיין זה לא GS, שהוא יותר חלש/פחות סוסים ב SPEC מהקיים שלך, ועדיין אתה חולם עליו בלילה ונלחם עם עצמך שאתה ממש לא מוכן להוציא עוד כמה לירות לחלום הרטוב שלך מבוואריה:smoke::tongue:

lokimonster
14-07-2021, 14:04
ERANI99

חלומות לחוד ומציאות לחוד.

בעולם אוטופי (ישנם כאלו שחיים בו)

לצד הוורסיס יעמוד גם צ'ארלי וטוזטוז כשבחוץ עומד איזה PICK UP TRUCK עם עגלה שעליה חונה קורבט סטינג ריי משנות ה70 ( או כל אחד והשגעונות שלו) ובחצר האחורית איזה רנגלר רנגייד ישן לרוק קליימינג שערוך להכנס למואב כאשר אתה לא עסוק בהתפלשות בביצות של לואיזיאנה או פלורידה אחרי שביקרת בנודי בר הקרוב לפארק הקרוונים שבו אתה חיי כי יש לך תיק פלילי על יצור והברחת מונשיין.

או משהו כזה

erani99
14-07-2021, 14:14
ERANI99

חלומות לחוד ומציאות לחוד.

בעולם אוטופי (ישנם כאלו שחיים בו)

לצד הוורסיס יעמוד גם צ'ארלי וטוזטוז כשבחוץ עומד איזה PICK UP TRUCK עם עגלה שעליה חונה קורבט סטינג ריי משנות ה70 ( או כל אחד והשגעונות שלו) ובחצר האחורית איזה רנגלר רנגייד ישן לרוק קליימינג שערוך להכנס למואב כאשר אתה לא עסוק בהתפלשות בביצות של לואיזיאנה או פלורידה אחרי שביקרת בנודי בר הקרוב לפארק הקרוונים שבו אתה חיי כי יש לך תיק פלילי על יצור והברחת מונשיין.

או משהו כזה
אכן משו כזה.. ושים אוטופייה בוויז, בהצלחה לצלוח את הפקקים של כווווווול החולמים להגיע לשם (למה פקקים?, כי עומד מישהו בכניסה ליישוב ואומר שכבר סגרו את ההתנחלות הלא חוקית הזו :boogie:)

Dresdner
14-07-2021, 17:47
לא הבנתי למה אתה מבקש עוד סוסים לווסיס מחב' Kawasaki Heavy Industries .. עדיין זה לא GS, שהוא יותר חלש/פחות סוסים ב SPEC מהקיים שלך, ועדיין אתה חולם עליו בלילה ונלחם עם עצמך שאתה ממש לא מוכן להוציא עוד כמה לירות לחלום הרטוב שלך מבוואריה:smoke::tongue:

הGS חזק מהורסיס ב18 כח סוס
פלוס 40 ניוטן מטר יותר מומנט שזה המון

השושנים
14-07-2021, 18:17

כל מי שחי את העולם הזה כל הזמן ולא שקוע רק במה שקורה בארץ מסתכל גם על המגמות של היצרנים בכל העולם.

במשך שנים למנוע ה-1000 של הורסיס ששורשיו נעוצים עמוק בהיסטוריה היה קלף מנצח 120 כ"ס הכי חזק ב-"אדוונצ'ר" היפני.
ליאמהה היה את ה-900 משלוש הצילינדרים, להונדה את מנוע האפריקה המשודרג, וסוזוקי עם הוי סטורם 1000 כולם בסביבות
ה-100 כ"ס פלוס מינוס.

כולם עברו עדכון כזה או אחר כשהם מחזקים את הדברים הטובים בהם מעלים קצת נפח ומרחיבים את קשת הדגמים על אותו בסיס
זהה בהונדה עלו ל-1100 ביאמהה העלו הספק ושידרגו ליקויים בסוזוקי העלו הספק ושידרגו מראה. הורסיס השתכלל כמעט בכל
התחומים אבל המנוע המוצלח נישאר זהה.

מעל מרחפים להם אופנועי העל אלה של הביוקר ועל מנת לשכנע את הלקוחות הם מתהדרים במנועים חזקים מאד 145-180 כ"ס
וכאלה עם יותר בין אופנועי העל.

עכשיו להערכתי לאחר שנים וטיפול מדויק במעטפת של הורסיס בקרוב יאותתו לנו במנוע גדול יותר וחזק יותר לתת פייט טוב יותר
לליגה הבחירה ולקרוץ להם באמינות יפנית במחיר מופחת אבל עם מעטפת ביצועים לא פחות טובה...

ולמה?

מתלי הסקייהוק של הורסיס משחקים גם אצל המתחרים מגרמניה, היכולת של הורסיס לרדת לשטח נמוכה וזה לא המגרש שלו בכלל
שם ישאר מקום לאפריקה במחיר של אובדן יכולות כביש, הטרייסר פונה לכיוון הצעירים ומכונות הסטאנדס והפעלולים ולא לתיור מהיר
ולכן נישאר רק הויסטרום שהוא...הונדה...

לדעתי במקום שבו יושבים המהנדסים של קאוואסקי יש פוסטר גדול של המולטיסטרדה והבימר המהיר ומישהו שם שותה הרבה תה
ירוק ומחשב איך מכניסים את המנוע של ה-H2 לגוף של הורסיס...

רגע מה?

*תזכרו מי אמר את זה ראשון.

AsafA
14-07-2021, 19:19
...הטרייסר פונה לכיוון הצעירים ומכונות הסטאנדס והפעלולים ולא לתיור מהיר...

הטרייסר רחוק מלהיות מכונת פעלולים. אולי ה-mt הרגיל עונה על ההגדרה אבל ממש לא הטרייסר. בדור הראשון ואולי גם קצת לאחריו הטייסר היה פלטפורמה לפעלולים. בדגמים האחרונים האריכו את הזרוע האחורית ובדגם האחרון שינו גם את הגאומטריה של השלדה כך שלא נשאר זכר למכונת הפעלולים. עכשיו זו מכונת פיתולים (בכבישים צפופים ואיטיים).

erani99
14-07-2021, 19:36
...
רגע מה?

*תזכרו מי אמר את זה ראשון.
במת "רגע מה" :confused2:
ה GS ממש לא יותר חזק ולא יותר מהיר הרי. זה שהמולטי או הקטום בליגה של הכי מהירים אולי הם גם ככה אובר של האובר קיל (והוורסיס סתם אובר קיל כזה ברגיל 'תה יודע).
מנוע ה H2 ד"א זה אותו מנוע ZX10/SX/וורסיס עם מגדש על.. אתה בטוח שיושב לו שם איזה ג'פוניז ומפנטז להכניס עוד אורווה לוורסיס? (אולי שיעמוד ביורו-5/6/7 יוסיפו עוד כמה סמקים)
קיצר - אכלת לנו ת'ראס עם כפית :tongue:

השושנים
14-07-2021, 20:12
הטרייסר רחוק מלהיות מכונת פעלולים. אולי ה-mt הרגיל עונה על ההגדרה אבל ממש לא הטרייסר. בדור הראשון ואולי גם קצת לאחריו הטייסר היה פלטפורמה לפעלולים. בדגמים האחרונים האריכו את הזרוע האחורית ובדגם האחרון שינו גם את הגאומטריה של השלדה כך שלא נשאר זכר למכונת הפעלולים. עכשיו זו מכונת פיתולים (בכבישים צפופים ואיטיים).

אופי המנוע קובע את הסגנון, למתלים לגודל הגלגלים ולשלדה נישאר לעשות את השאר נכון שהפלטפורמה של הטריסר שונתה לטובה עידון ותחושת GT
אבל הלב העצבני תחום פעולה נמוך והילוכים קצרים עדיין גורמים לו להיות הרבה יותר עצבני אל מול הורסיס, יש שאוהבים את זה ומוכנים לסלוח על
השובבות ויש כאלה שפחות.

במת "רגע מה" :confused2:
ה GS ממש לא יותר חזק ולא יותר מהיר הרי. זה שהמולטי או הקטום בליגה של הכי מהירים אולי הם גם ככה אובר של האובר קיל (והוורסיס סתם אובר קיל כזה ברגיל 'תה יודע).
מנוע ה H2 ד"א זה אותו מנוע ZX10/SX/וורסיס עם מגדש על.. אתה בטוח שיושב לו שם איזה ג'פוניז ומפנטז להכניס עוד אורווה לוורסיס? (אולי שיעמוד ביורו-5/6/7 יוסיפו עוד כמה סמקים)
קיצר - אכלת לנו ת'ראס עם כפית :tongue:

ל GS יש אם אני לא טועה 136 כ"ס זה יותר ממה שישי לורסיס. במאוץ מול הורסיס הבימר לקח בהתחלה ורק ממש לקראת הסיום השווה.
בתרגום לרכיבת תיור ארוכה הבימר זוכה. ולהערכתי במהירות של 200 קמ"ש וצפונה מרגיש יותר בבית.
וכן אני בטוח שיש מישהו שיושב בלילה וחושב איך מוסיפים לורסיס עוד כ"ס לא צריך הרבה אבל זה משהו שמתבקש מול התחרות.

lokimonster
14-07-2021, 20:14
וורסיס עם סופרצ'ארג'.

הרעיון נחמד.

erani99
14-07-2021, 21:16
ל GS יש אם אני לא טועה 136 כ"ס זה יותר ממה שישי לורסיס. במאוץ מול הורסיס הבימר לקח בהתחלה ורק ממש לקראת הסיום השווה.
בתרגום לרכיבת תיור ארוכה הבימר זוכה. ולהערכתי במהירות של 200 קמ"ש וצפונה מרגיש יותר בבית.
וכן אני בטוח שיש מישהו שיושב בלילה וחושב איך מוסיפים לורסיס עוד כ"ס לא צריך הרבה אבל זה משהו שמתבקש מול התחרות.
לא הבנתי..למה לעשות בדיקת פתיחות בין שני כלי אדוונצ'ר-תיור? :eek3: ולמי מבין כל ה 99.98% מהרוכשים הפוטנציאלים זה משנה? (אלא אם כן אתה מהפרומיל אלו שכן משנה להם, אז אני חוזר בי). בוא אגל לך סוד - ברוב הגדול של המקרים כשאני עומד ברמזור עם עוד דו"ג מעל ה 400~500 סמ"ק, אני כמעט תמיד מאיץ פחות טוב ממנו !!!, ולא רק מבחירה כי אני ממש לא יודע (ולא מעוניין במת ללמוד) איך להאיץ כמו חנזיר גז, עם כל בקרת האחיזה 170 כ"ס וה 13+ קג"מים שיש ל 1293 סמ"קים המסכנים של ה K.
200 קמ"ש וצפונה? ... למה? ... אולי אם זה היה מולטי או איזה סופר אדוונצ'ר 1290 לשחרר פעם ב.. את הקופיקו, אולי. מי שמחפש להרגיש בבית מעל 200 עם אדוונצ'ר, לאידע :rolleyes2:
ותמיד יהיה מישהו שחושב להוסיף, לכל דבר ובכל תחום ד"א

Dresdner
14-07-2021, 22:14
לא הבנתי..למה לעשות בדיקת פתיחות בין שני כלי אדוונצ'ר-תיור? :eek3: ולמי מבין כל ה 99.98% מהרוכשים הפוטנציאלים זה משנה? (אלא אם כן אתה מהפרומיל אלו שכן משנה להם, אז אני חוזר בי). בוא אגל לך סוד - ברוב הגדול של המקרים כשאני עומד ברמזור עם עוד דו"ג מעל ה 400~500 סמ"ק, אני כמעט תמיד מאיץ פחות טוב ממנו !!!, ולא רק מבחירה כי אני ממש לא יודע (ולא מעוניין במת ללמוד) איך להאיץ כמו חנזיר גז, עם כל בקרת האחיזה 170 כ"ס וה 13+ קג"מים שיש ל 1293 סמ"קים המסכנים של ה K.
200 קמ"ש וצפונה? ... למה? ... אולי אם זה היה מולטי או איזה סופר אדוונצ'ר 1290 לשחרר פעם ב.. את הקופיקו, אולי. מי שמחפש להרגיש בבית מעל 200 עם אדוונצ'ר, לאידע :rolleyes2:

הGS זה חיית מומנט, אין אף אדוונצ׳ר למיטב ידיעתי שמתקרב עליו.

השושנים
15-07-2021, 07:34

ערנצ'וק ידידי הטוב ורב המעללים, כשמדברים על דינמיות של אופנוע, כוח משיכה, או יכולת, צריך לבדוק בנתונים שווים, קח שני אופנועים סעו באותו
הילוך ובאותה מהירות נניח 80 קמ"ש בהילוך 6 ותבדקו סל"ד, עכשיו ביחד תנו משיכה למצערת עד הסוף האופנוע החזק יותר יתחיל לפתוח פער
עד גבול מסוים, בדרך כלל למנוע עם יותר כ"ס יהיה יותר קל לבנות מהירות. לא מדובר על פתיחה מ-0 קמ"ש.

עכשיו זה לא אומר שלמנצח יש ז יותר גדול, זה אומר שלאופנוע שלו יש יכולת משיכה (טורק) גדולה יותר, כי יש לו יותר סוסים באורווה ולמה זה טוב?
כי אם עקפת רכב וממול מגיע רכב אחר במהירות, במשיכה זריזה של המצערת אתה מסיים עקיפה בטוחה שהתחילה ב-100 קמ"ש והסתיימה בשנייה
וחצי ב-160 קמ"ש לפני שמי מהנהגים הבין בכלל את הסיטואציה. עכשיו ככל שיש יותר סוסים שמשתתפים בחגיגה זמן הסכנה מתקצר.

פתיחה ברמזור שייכת לדור הקמיקזות/שליחים/רוכבים מתים והפסיק לעניין אותי לפני כ-4 עשורים, כך גם אפס למאה וגם רכיבה צפונה מ-200 למרות שזה נחמד פעם בעשור עדיין...

הטורק הזה מבחנתי הוא מהות האופנוע רכבת ההרים הפרטית שלי ההתמכרות יכולת השילוח ממצב א' למצב ב' היא הריגוש האמתי והסייען לרכיבה טכנית טובה יציאה מסיבוב חד במשיכה חזקה תוך שמירת קו היא סוג של אומנות מבחנתי, הוסף על כך בלימת מנוע זהה למשיכה ותקבל חיסכון אדיר בהחלפת רפידות בלם, מניעת נענועי שילדה ורכיבה אחידה ללא העברות משקל מיותרות.

אין דבר כזה יותר מדי כוח!

א הזקן
15-07-2021, 09:06
ילדים תפסירו לריב.
יש שאוהבים בלונדיניות, יש האוהבים ג'ינג'יות, יש האוהבים ברונטיות (הבנתם את הפרנציפ).
יש האוהבים רזות, יש האוהבים שמנמנות (שוב - הבנתם את הפרנציפ).
הנ"ל נכתב בלשון זכר מפאת נוחות, אבל מיועד לשני המינים (בחלק הראשון יש להוסיף קרחים אם מדובר על מה האופציות של המין היפה).
בדיוק באותו אופן, ההעדפות הן עניין של טעם אישי. טעם, אגב, עשוי להשתנות עם השנים. אז אין כאן טוב יותר או פחות, יש רק מתאים יותר או פחות. ולמתי.

Dresdner
15-07-2021, 09:57
זה נכון שזה עניין של טעם אבל רוב הרוכבים יעדיפו מנוע עם עקומת ממונט שטוחה וגבוהה על כח סוס גבוה

erani99
15-07-2021, 13:45
ערנצ'וק ידידי הטוב ורב המעללים, כשמדברים על דינמיות של אופנוע, כוח משיכה, או יכולת, צריך לבדוק בנתונים שווים, קח שני אופנועים סעו באותו
הילוך ובאותה מהירות נניח 80 קמ"ש בהילוך 6 ותבדקו סל"ד, עכשיו ביחד תנו משיכה למצערת עד הסוף האופנוע החזק יותר יתחיל לפתוח פער
עד גבול מסוים, בדרך כלל למנוע עם יותר כ"ס יהיה יותר קל לבנות מהירות. לא מדובר על פתיחה מ-0 קמ"ש.

עכשיו זה לא אומר שלמנצח יש ז יותר גדול, זה אומר שלאופנוע שלו יש יכולת משיכה (טורק) גדולה יותר, כי יש לו יותר סוסים באורווה ולמה זה טוב?
כי אם עקפת רכב וממול מגיע רכב אחר במהירות, במשיכה זריזה של המצערת אתה מסיים עקיפה בטוחה שהתחילה ב-100 קמ"ש והסתיימה בשנייה
וחצי ב-160 קמ"ש לפני שמי מהנהגים הבין בכלל את הסיטואציה. עכשיו ככל שיש יותר סוסים שמשתתפים בחגיגה זמן הסכנה מתקצר.

פתיחה ברמזור שייכת לדור הקמיקזות/שליחים/רוכבים מתים והפסיק לעניין אותי לפני כ-4 עשורים, כך גם אפס למאה וגם רכיבה צפונה מ-200 למרות שזה נחמד פעם בעשור עדיין...

הטורק הזה מבחנתי הוא מהות האופנוע רכבת ההרים הפרטית שלי ההתמכרות יכולת השילוח ממצב א' למצב ב' היא הריגוש האמתי והסייען לרכיבה טכנית טובה יציאה מסיבוב חד במשיכה חזקה תוך שמירת קו היא סוג של אומנות מבחנתי, הוסף על כך בלימת מנוע זהה למשיכה ותקבל חיסכון אדיר בהחלפת רפידות בלם, מניעת נענועי שילדה ורכיבה אחידה ללא העברות משקל מיותרות.

אין דבר כזה יותר מדי כוח!
שוב, אתה מביא פה כל מיני נתונים (שאני ד"א מכיר יודע וכו'...) והשוואות שלא בדיוק רלוונטיות לתחושה תכלס כשלוקחים כלי וממש בפועל רוכבים עליו, תרכב תעשה השוואה ותחליט מה שתחליט.
גם ככה הרי בסוף, הג'ינג'ית תכריע אם טוב לה מאחור לישיבה או שלא :biggrin:

erani99
15-07-2021, 13:49
ילדים תפסירו לריב.
יש שאוהבים בלונדיניות, יש האוהבים ג'ינג'יות, יש האוהבים ברונטיות (הבנתם את הפרנציפ).
יש האוהבים רזות, יש האוהבים שמנמנות (שוב - הבנתם את הפרנציפ).
הנ"ל נכתב בלשון זכר מפאת נוחות, אבל מיועד לשני המינים (בחלק הראשון יש להוסיף קרחים אם מדובר על מה האופציות של המין היפה).
בדיוק באותו אופן, ההעדפות הן עניין של טעם אישי. טעם, אגב, עשוי להשתנות עם השנים. אז אין כאן טוב יותר או פחות, יש רק מתאים יותר או פחות. ולמתי.
אין מריבה.. סתם מנסה לכוון את שושנה לזה שיקח עוד סיבוב, או שפשוט יקח כלי שהוא לא מכיר לטיול הבא כדי ממש לחוות את ההרגשה על כלי אחר:
* מולטי 1200/1260 או ה V4 החדש
* הקטום הסופראדוונצ'ר 1290
* ה GS 1250 , למרות שהוא כבר נתן טיול בספרד עם ה 1200 (החדש יש לו תזמון שסטומים משתנה, לאידע כמה הבדל יש בינו לבין ה 1200 הקודם)
איחלתי לפנסיונר המשטרתי בהצלחה :cheers2:

Dresdner
15-07-2021, 15:30
אין מריבה.. סתם מנסה לכוון את שושנה לזה שיקח עוד סיבוב, או שפשוט יקח כלי שהוא לא מכיר לטיול הבא כדי ממש לחוות את ההרגשה על כלי אחר:
* מולטי 1200/1260 או ה V4 החדש
* הקטום הסופראדוונצ'ר 1290
* ה GS 1250 , למרות שהוא כבר נתן טיול בספרד עם ה 1200 (החדש יש לו תזמון שסטומים משתנה, לאידע כמה הבדל יש בינו לבין ה 1200 הקודם)
איחלתי לפנסיונר המשטרתי בהצלחה :cheers2:

יש הבדל של 10 בין סוס בין ה1200 ל1250 וגם 10 ניוטן מטר ממונט, זה מורגש.

השושנים
15-07-2021, 18:27
שימו לב לדבר הבא:

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/215561336_4062707243810352_5520313780251061370_n.j pg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=0bp3ajuwcLEAX-UflTx&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=6ce7c7d0894533689550905a46f7291d&oe=60F4B827

עכשיו לנתונים זכרו שמדובר במודל 1991
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/217733095_10226057166796391_2701711928781217602_n. jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=ciOuEvwimyIAX8S5d37&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=cfa88838a5e529e969dd12df38b37879&oe=60F5151F

מה ניתן ללמוד מהנתונים לגבי הדינוזאור הזה?

ב-9500 סל"ד המנוע יפיק 143 כ"ס (שכל אחד יחשב מול האופנוע שלו)
בפועל ב- 9600 סל"ד הכוח בגלגל האחורי יהיה 130 כ"ס בגלל אובדני כוח מסוימים.
אבל שיא הטורק (המשיכה) יגיעו כבר ב- 8000 סל"ד.

היינו המנוע יהיה בשיאו כבר מ-8000 סל"ד ויש לו עוד 1600 סל"ד עד לעוצמה מלאה.

בפועל מדובר באופנוע שימשוך בצורה חזקה מאד ויכולת צבירת המהירות שלו והתאוצה תהיה אדירה במנוע גמיש.
עכשיו שכל אחד יבדוק מול תוצרת המנוע שלו את הנתונים כבסיס להשוואה על מנת להבין את המשמעיות.

זו בעצם כל התורה על רגל אחת.

Dresdner
15-07-2021, 19:12
למיטב זיכרוני ה4 בשורה של פעם לא זזו בסל״ד נמוך ולא היו לינארים, בגלל זה קראו להם סקרימרים.
חסד נעורים לפעמים מעוור

ayalzo
15-07-2021, 20:04
לא פלא שההגדרה של שושני לגמיש היא קצת, אפעס, של איש זקן.
ולא, העובדה שאתה מצליח לקשור את השרוכים בעמידה, היא לא אומדן לגמישות. ;)

השושנים
15-07-2021, 20:19
למיטב זיכרוני ה4 בשורה של פעם לא זזו בסל״ד נמוך ולא היו לינארים, בגלל זה קראו להם סקרימרים.
חסד נעורים לפעמים מעוור

קראו להם סקרימרים כי החברה שידעו לשלוט עליהם נהגו להגיע למנתק ההצתה בכל הזדמנות זה לא הייתה בעיה גדולה
אם נזכור שלאופנועים אז היו רק חמישה הילוכים, מי שהחזיק בבני האלים הנ"ל היו יחידי סגולה שהבינו מה הם עושים
בדר"כ ואחר כך הצטרפו למעגל בעלי הממון שגם ריסקו רבים מהם, החל מאמצע שנות השמונים ועד לאמצע שנות התשעים
שלטו באופן מוחלט האופנועים הנ"ל בליגת הסופר ספורט בארץ.

Dresdner
15-07-2021, 20:25
עדיין הם לא היו גמישים כמו אלו של היום והיו ידועים בבורת בעקומת הכח.
ימאהה כבר זיהתה את הבעיה הזאת ושמה את הEX UP במערכת הפליטה ובגלל זה חתול הרעם המיתולוגי שלהם היה ידוע כגמיש בחבורה.

פעם היו מעבירים הילוכים ב4 בשורה הרבה יותר גבוה ממה שהיום כדי ליצר מומנט.

השושנים
15-07-2021, 22:04
עדיין הם לא היו גמישים כמו אלו של היום והיו ידועים בבורת בעקומת הכח.
ימאהה כבר זיהתה את הבעיה הזאת ושמה את הEX UP במערכת הפליטה ובגלל זה חתול הרעם המיתולוגי שלהם היה ידוע כגמיש בחבורה.

פעם היו מעבירים הילוכים ב4 בשורה הרבה יותר גבוה ממה שהיום כדי ליצר מומנט.

נכון וזאת הייתה מהות הרכיבה לא פשוט להחזיק כלי כזה בתחום היעיל כל הזמן וזה הפריד בין הרוכבים הטובים לילדים ועוד דבר קטן ששווה להביא בחשבון, מה היו האופנועים המקבילים במבחר פה בשלולית...

השושנים
17-07-2021, 11:49
45009 ק"מ

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s1080x2048/216470922_10159223954518548_2983131612093462476_n. jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=350UugYA09MAX8-J5aV&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=a2da2bff90876fbd14f3dd1b9a0a3f34&oe=60F7F81A

קידוזו
17-07-2021, 12:44
אחשלו, רכיבות מבחן על כלים פוטנציאלים אולי לא מלמדות הכל אבל מלמדות יותר מהשוואת טבלאות נתונים. מסכים שטורק הוא הנתון שמתבטא בהנאה מכוח אבל כמו ערני חושב שערימות הכוח שמוצעות כיום הן לא בעיה. כל האדוונצ'רס הגדולים משייטים ב 150 וחוצים את ה -200. אף רוכב לא צריך יותר מזה ושנינו לא מכירים רוכב שמיצה את הביצועים שהכלים האלה מציעים. רואים את זה במסלול ובשטח. ההבדל בביצועים (חוץ מתאוצה בקו ישר) הם יכולות הרוכב.
אז מדובר בשאלה של פאן וכדי להבין באמת אם אתה מעדיף בלונדיניות ג'ינגיות או שחרחורות פשוט תבדוק. רק בלי גומי יפני ירוק. תבדוק כדי לעבר את השכל. כשרכבתי על הוורסיס שלך לא התלהבתי או נחרדתי אבל גם לא מיהרתי לחרוץ גורלות. אתה ישר קפצת עם הידיעה שארפכשד נוראי עבורך. מה שאני מנסה להגיד -יכול להיות שהוא באמת לא בשבילך ויכול להיות שהחלטת עוד לפני שעלית עליו. חבר תסריט שבו הוורסיס הוא לא האופנוע שלך ואז תבין אם הסרט או הסוס הנוכחי מהנה או לא.

erani99
18-07-2021, 10:09
קראו להם סקרימרים כי החברה שידעו לשלוט עליהם נהגו להגיע למנתק ההצתה בכל הזדמנות זה לא הייתה בעיה גדולה
אם נזכור שלאופנועים אז היו רק חמישה הילוכים, מי שהחזיק בבני האלים הנ"ל היו יחידי סגולה שהבינו מה הם עושים
בדר"כ ואחר כך הצטרפו למעגל בעלי הממון שגם ריסקו רבים מהם, החל מאמצע שנות השמונים ועד לאמצע שנות התשעים
שלטו באופן מוחלט האופנועים הנ"ל בליגת הסופר ספורט בארץ.
בגלל זה העלו סמקים ונתנו יותר בשר בנמוך, ולא העלו את הסוסים למעל 200.
ראה ערך היאבוסה או ZZR1400 (אלו עם סביבות ה 200 סוסים, אבל יכלו לתת להם יותר ולשלם על פחות קג"מ) סופרדיוק GT עם שני צילינדרים ענקיים ולא יותר מ 173 סוסים אבל כ 14 קג"מ, או ה K1300 עם 175 סוסים (מוצהר ע"י הבווארים, בטח מאבד לא מעט בדרך לגלגל ממפרקי גל ההינע) אבל עם יותר מ 13 קג"מ שמגיעים נמוך יחסית.. סיבוב קרוב לבית מוכר נלקח בכ 50 קמ"ש על שישי, ואח"כ מאיץ חזרה בכייף

Dresdner
18-07-2021, 10:47
בדרך כלל הנתונים של כח הסוס של במוו הם בגלגל כמו רוב היצרנים בימינו אבל בבדיקות על דיינו לרוב אופנועי במוו הכי קרובים לכח הסוס המוצהר

erani99
18-07-2021, 11:22
בדרך כלל הנתונים של כח הסוס של במוו הם בגלגל כמו רוב היצרנים בימינו אבל בבדיקות על דיינו לרוב אופנועי במוו הכי קרובים לכח הסוס המוצהר
וואלה... אז ל K13 יש 175 סוסים? :confused2: אמיתי?
כנראה התרגלתי :biggrin:
בכל מקרה, לעינייננו - בעשור+ האחרון עשו ממש הפרדה בין סופרספורט ליטר/וקצת (לטובת זיהום היורו 5 מבלי לאבד סוסים) לבין הייפרספורטוררים. הסופרספורטים למרות שהם ליטר וקצת יהיו כבר סקרימרים לעומת הקטרים עטירי הסמקים מעל הליטר 200 ++.
ושוש, אתה שוב מביא נתונים.. זה לא מרגיש ככה תכלס על הכביש בחלק נכבד מהמקרים (למרות שאתה לוקח נתונים יבשים ומצפה לקבלות) - בעיקר מן הסתם עם הרוכב הנכון שמתחבר למכונה מתחתיו!!!
היה בפולגז הישן ישן מבחן של פרידמן ל K1200S, כלי עם 167 סוסים ויותר מכ 12 קג"מ. בעוונותיי היה לי כזה 5 שנים לפני ה 1300. קטר שמושך בכל סל"ד (היה קצת יותר ספורטיבי מה 1300, פחות ליניארי אבל עדיין, 'פלצת). החליף את ה ZZR1100 הישיש, והבדלים היו מורגשים בהכל.. טוב נו, נתונים - לזיזי היה "רק" 147 סוסים וכ 11.5 קג"מ.
אממה, במבחן בפולגז, טיל הליווי ל K12S היה היורש של ה ZZR - הציפור השחורה של הונדה הוא ה CBR1100XX (לא כזה הו-הה לעומת ה K, כלי מיושן יחסית עם "רק" 150 וקצת סוסים וקצת פחות מ 12 קג"מ) שבטח כנראה היה גם בן כמה שנים טובות מול הבימר החדש. בפתיחות/רול-און הציפור השאירה לבימר ההכי-חזק-עד-לאותו-זמן של הבווארים אבק בכמעט ק"מ הראשון זכור לי.
מצד שני, ה K12 לא היה פראייר בכלל - מסתבר שהיד הראשונה שרכשתי ממנו את הכלי רכב חזק ונתן בראש ללא מעט ספורטיבים ליטרים!!!, זה מכמה וכמה עדויות של רוכבים שלא קשורים לבעלים הקודם, בפגישות אקראיות בכל מיני מפגשים או טיולים (זיהו את ה K כי היה ייחודי בצביעה בעיקר)
ההונדה הציפור CBR1100XX היתה לחבר מהשכונה שמציין שהיא ממש מהירה וחזקה בעיקר גם אחרי המאה השנייה וצפונה ללא כל מאמץ ועוד כלי שלא שמרו עליו יותר מדי בן יותר מ 10+ !! ולא הרגיש ככה עם כלים יותר חזקים.
למה בלבולי השכל?, כדי לתת פרספקטיבה על כל מיני חוויות תכלס על הכביש למול נתונים יבשים מכל מיני רוכבים (כולם יהודים, אז יש אפילו יותר דעות:tomato2:)

Dresdner
18-07-2021, 12:41
באיזור של 175 כח סוס, הבדיקות על דיינו משתנות ממקום למקום בגלל הלחות שבאוויר גובה מקום הבדיקה ועוד, ביפנים ראיתי שלפעמים יש פער גדול אבל בבמוו יש הבדלים קטנים שגם אותם אפשר להסביר בגלל ההבדלים בין המקום שהדיינו עבד בבמוו לבין המקום שהמגזין עשה את הבדיקה
בGS יש הבדלים של בערך 5 ל 6 כח סוס בXR900 היה הבדל של 2 כח סוס.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210718/243263b1e6503eaeac7f06ec11b85fc0.jpg

השושנים
23-07-2021, 08:09
45678 ק"מ

סייד קיק, אז אחרי הסטייה למקומות אחרים, יצא לי לרכוב המון בחודש האחרון, החיים שזורקים אותך לכיוונים אחרים המחשבות
ונקודות הצומת שהחיים מזמנים לך, גורמים לך לעצור לקחת אוויר ולנסות לחשוב הלאה, כי כשאתה נמצא באמצע המרוץ אתה
מוכוון מטרה, אתה מתעלם מהמון דברים בשביל לצבור כוח להמשך, אתה מנדב את כלל המשאבים שלך, היכולות שלך לדרך שמתחת
לרגלים, ואז זה לא נכון לעצור אבל כשאתה מגיע לצומת הלחץ מאחור מתפוגג ויש לך עכשיו את האפשרות לבחור נתיב חדש, נקי,
חף מלחצים ורעשי רקע זה הזמן להאט (אני אף פעם לא עוצר ממש, אני מוריד הילוך, נע על המומנט, סורק את העבר, מחבר את הווה,
ומתרגש אל העתיד) מצאתי זמן לחשוב על התחלות חדשות ולציין את הדברים החשובים באמת וככה בגיל 56 (היום יום הולדת) התקעקעתי
בגב בדבר הכי חשוב שיש לאדם עלי אדמות בקעקוע שמסמל משפחה,

הסיומת הזאת היתד, נותן לי כוח ומאפשר לראות הרבה יותר טוב הלאה, הורסיס רץ והרבה, עושה עבודה נהדרת בכל כך הרבה תחומים,
שהתשובה פשוט מכה בי, אין לי אישית מה לחפש אצל המתחרים, הבימר ישאר אולי עתיד, בינתיים אנחנו ממשכים הלאה, סוס מנצח לא מחליפים
לא חוסמים שור בדישו ואין שום סיבה אמתית לעשות זאת, יש מספק זמן לחשוב, להחליט ולחכות לרגע הנכון, כרגע זה לא הזמן כרגע.
זה לא אומר שלא קבעתי לי עוד רכיבות מבחן, אני אוהב להיות מוכן, לדעת להכיר את הדרישות שלי, מהשוק ומה יש לו להציע. עכשיו אני כמו ילד
בחנות ממתקים:
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/218988221_10159236549413548_8011658620115418977_n. jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IakEBKX80dYAX_cr6ul&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=b49efa034c1a9160ae1fa701f8d42a32&oe=611F3516

NAOR2207
23-07-2021, 08:15
ככה נראה גב של בן 56?
וואי הלוואי עליי

lokimonster
23-07-2021, 08:26
מזל טוב לקפטן ג'פטו
בנימה של נאור על הגב:

שבנים יהללוך וגברים יענגוך
שתזכה תמיד בבוקר לראות את הבליטה מתחת לשמיכה.
שתהיה גמיש ותמיד תרגיש
'תמשיך להרכיב וגם לרכב .
ובקווא(סאקי) תמשיך להיות מאוהב.

אוהב אותך יא אח

קידוזו
23-07-2021, 09:47
מברוק שושני.
אצלי האריות אורבים בסבך אז לא רואים אותם.

השושנים
26-07-2021, 08:37
תודה למברכים אכן פרשת דרכים נהדרת שהגיע בדיוק בזמן, הקורונה פחות. נכון לעכשיו תכנון הטיול קפץ מדרגה, אני מתחיל לרכז
ציוד יקר לטובתו, בתכנון רכישת מצלמת איכות, איייפד/לפטופ, קניתי מחזיק טלפון לטובת ניווט בחו"ל ואני רוצה להתחיל להתרגל גם
לרכוב עם זה בארץ.

השינוי המהותי הוא שהנחיתה תהייה ביוון במקום באיטליה וטיול של עד שבועיים שם מעבר במעברות למזרח איטליה לכיוון החוף המערבי
ומשם טיפוס פחות או יותר במרכז הרגל עד לרווירה האיטלקית/צרפתית לשבועיים נוספים משם לאזור ההרים שמעל ניס ותחילת התכנסות
לכיוון הפירנאים שוב מערבה לגבול פורטוגל ואז שבועיים לכיוון גיברלטר.

נשאר לי לבדוק את הבימר הגדול להשקיט את אי השקט שלי ולהחליט סופית מי יהיה השותף הבא שלי לטיול, בין לבין חופשת ששחרור
ומנהלות.

אה כן קניתי גם מכנס קיץ של KLIM תואם מעיל הקיץ שלי ככה מתנה ליום ההולדת...

NAOR2207
26-07-2021, 09:12
הקורונה פחות.

אין מגיפה זו הונאה

א הזקן
27-07-2021, 09:54
חדשות נפלאות, נאור. אז מסתבר שאנשים מאושפזים ומתים מהונאה, לא ממגפה.
חשבת לפתח חיסון להונאה (כזה שממש יציל חיים)? תוכל בתמלוגים סוף סוף להחליף את האופנוע וגם להינות מסינגל מאלט במקום התערובת הזולה שאתה שותה.
ובבקשה (א) אל תביא לי לינקים של הזויים למיניהם, חובשי כיפה או גלויי ראש (וכן, יש גם רופאים הזויים) ו-(ב) אל תשלח אותי לאוף - שוב זה אתה התחלת.

NAOR2207
27-07-2021, 11:03
חביב אלבי אלף הזקן נכון אני תמיד מתחיל איזה מעאפן אני
אתה מוזמן לבוא ולהתעטש עליי ב מ ק ר ה גם היום אני לא עובד

https://www.youtube.com/watch?v=9Gc4QTqslN4

השושנים
30-07-2021, 17:56
אז קניתי BMW DAKAR, לא את הדבר האמתי אבל משהו להרגיע את הידיים שחיפשו מה לעשות, בקרוב יפתח שרשור נפרד לשיפוץ. 9313

השושנים
30-07-2021, 17:57
9314

השושנים
30-07-2021, 18:01
...הרבה זמן חיפשתי פרוייקט נחמד עד שמצאת משהו שהרגיש לי לנכון BMW 650 DAKAR מודל 2000
מנוע עוצמתי של רוטקס (50 כ"ס) ועבודה לא מעטה לוקי יצטרף אלי וא' הבטיח לשתות בירה כשנעבוד עליו
אחלו לי הצלחה ואם למישהו יש כיוון לחלקים הערות או הארות, מוזמנים להצטרף לחגיגה.

מודה אני מתרגש מאד.

NAOR2207
30-07-2021, 18:16
יש לי חיבה לאופנועים האלו, רכבתי על הפאנדורו לא מעט שנים,
כלי ורסאטילי ומפתיע גם בשטח. אולי הוא זה שיוצא לך מהראש את הפילים שאתה מרטיב עליהם

Dresdner
30-07-2021, 20:32
תפנית בעלילה, מי יודע אולי זה יהיה האופנוע לטיול באירופה

ayalzo
30-07-2021, 21:03
wtf?
מאיפה זה הגיע פתאום? לא אמרת שאתה מתלבט בכלל בין סמסונג לשיאומי?

cb750
30-07-2021, 21:12
כיוון לחלקים הערות או הארות, מוזמנים להצטרף לחגיגה.

.
שלחתי בווטס

lokimonster
31-07-2021, 07:45
וכרגיל הקוואסאקי מאחר

ofirus
01-08-2021, 09:36
תייגתי אותך בפייס על חלקים לבמוו למסירה ,מברוק.

השושנים
01-08-2021, 09:39
וכרגיל הקוואסאקי מאחר

קשקשן הקדמת בחצי דקה כי פחדת מהג'ינג'ית.

lokimonster
01-08-2021, 12:50
אכן יש לי חרדת מורות

מלווה אותי אי שם מהפעם הראשונה שמשכו לי את האוזן בדרכי למנהלת

השושנים
01-08-2021, 17:14
https://www.youtube.com/watch?v=vpBciBn9AB0

השושנים
02-08-2021, 07:50
רק אומר...

https://www.youtube.com/watch?v=k37VUixUW68

השושנים
02-08-2021, 07:51
https://www.youtube.com/watch?v=HEX2kLVM4AI

YaronNahum
02-08-2021, 08:23
רק אומר...

https://www.youtube.com/watch?v=k37VUixUW68אכן, אופנוע טוב , רק לא לשטח.

Sent from my Nokia

השושנים
02-08-2021, 08:43
https://youtu.be/T9BkQBpQw40

שים לב לזה אומר בדיוק מה שאני חושב

קידוזו
02-08-2021, 23:14
אתה מתכוון לרדת לשטח איתו?

השושנים
03-08-2021, 07:30
אתה מתכוון לרדת לשטח איתו?

אחד הדברים שאני מתלהב מהם וחיי לפיהם זה שאתה לא יודע לאן הדברים מובילים אותך, גם ברכיבה אני אף פעם לא יודע באיזה דרך אני חוזר הביתה
עד לצומת ואז מחליט בשנייה האחרונה.

האופנוע יעבור אלי ביום ד' ואז נתחיל סדר פעולות הכרחי ברגע שנכיר אותו ונבין מה יש תחת היד העתיד יתבהר, השיפוץ יהיה לרמת המקור ללא חיפוף
נשתדל לתת לו את כל מה שאפשר וצריך ובסוף שהוא יעמוד על הכביש מוכן לרכיבה נבין מה לעשות.

או שישאר אצלי עד אספנות.
או שישמש אותי ללמוד את רזי השטח הקל.
או שימכר למבין עניין
או...

זה טיבה של הרפתקה אתה יודע איך אתה נכנס ואבל אף פעם אתה לא יודע איך תצא או מאיפה, בעבר הפרויקטים שלי קיבלו חיים
משל עצמם.

בסופו של דבר זה התהליך שאנחנו עוברים באמצעות השיפוץ והאופנוע החשוב.

NAOR2207
03-08-2021, 18:38
משטרתי ?

השושנים
03-08-2021, 18:55
משטרתי ?

ממש לא, פרטי, די שמור, אני אפתח שרשור נפרד לגביו על מנת שהמלך ורסיס הראשון לא יפגע שנגנב לו הרעם...

השושנים
03-08-2021, 20:44
חברים, משאל עם: הדבר הזה יפה או ברווזון מכוער? (שואל בשביל חבר שלא מבין כלום אבל נחוש בדעתו).

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/226882659_515177066452030_3969924047900157468_n.pn g?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=khkd-DPotdEAX99MzL0&_nc_oc=AQnAoIEmkz54fBIN2KIet0FKh02i2cdrwKVn4YCmL0v E96P0tGvZ2PKFT4dlBwv6lQyF3hVGw5s0g4XVr45xsssq&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=8ffee26dcdd06a653222bc51f44cf457&oe=612DF287

AsafA
03-08-2021, 20:49
האופנוע נראה כמו ילד כאפות גבוה רזה ושפוף. בנוסף הוא גם לבן.

Dresdner
04-08-2021, 01:33
נראה טוב לפי דעתי

השושנים
04-08-2021, 07:06
נראה טוב לפי דעתי
שכחת לחתום -אחד שמבין!

קידוזו
04-08-2021, 22:25
המדבקות מיותרות. צבע שחור על הכל אולי יעזור.

NAOR2207
05-08-2021, 03:05
כששואלים אותי על יופי אני מבין פונקציונאליות.
כנף גבוהה ונמוכה מאחור. טנק דלק נמוך עם מכסה בצבע טיטניום, פרונט גבוה, מושב נמוך בשביל השושני וצבעים קרביים כאילו הרגע חזרת מהדקאר.

אז כן, בהחלט אופנוע יפה.

גילוי נאות: הפאנדורו שלי היה לבן

השושנים
05-08-2021, 07:28
אכן המדבקות לדעתי הן ה-"סמל" של הכלי, בנוסף ללגו של הבימר המדבקות הן אלה שמייחדות אותו משאר האחים שלו,
בנוסף למתלים גבוהים בולם אחורי מתכנן וגלגל21 מקדימה. מנוע הרוטקס האוסטרי בגלגול הזה רק עם מצץ אחד, 49.6
כ"ס. לא החיה הכי חזקה בשטח אבל גם לא פראיירית אם מבינים את תפקידה.
הנשר הגרמני/אוסטרי נחת בי-ם לקראת השיפוץ תמונה אחרונה לפני שנפתח עבורו שרשור חדש:

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/226819795_10159263338038548_1013526776186089321_n. jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=02471XWlO2oAX89hwgJ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=4c6b2eda02dceb222eac678935c93634&oe=612FAE58

lokimonster
05-08-2021, 08:49
רכבתי על האח שלו מבית שעיר בגב"ב.

זה טוקטוק אמיתי

השושנים
05-08-2021, 09:44
אכן המדבקות לדעתי הן ה-"סמל" של הכלי, בנוסף ללגו של הבימר המדבקות הן אלה שמייחדות אותו משאר האחים שלו,
בנוסף למתלים גבוהים בולם אחורי מתכנן וגלגל21 מקדימה. מנוע הרוטקס האוסטרי בגלגול הזה רק עם מצץ אחד, 49.6
כ"ס. לא החיה הכי חזקה בשטח אבל גם לא פראיירית אם מבינים את תפקידה.
הנשר הגרמני/אוסטרי נחת בי-ם לקראת השיפוץ תמונה אחרונה לפני שנפתח עבורו שרשור חדש:

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/226819795_10159263338038548_1013526776186089321_n. jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=02471XWlO2oAX89hwgJ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=4c6b2eda02dceb222eac678935c93634&oe=612FAE58
כאן יהיה ניתן לקרוא על מעלליו, טוקטוק...?....מסתבר שאולי זה סוד קסמו ולמה יש לו עדת מעריצים בכל העולם שמעדיפה אותו ככלי לטיולים
במקומות נידחים.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23001-%D7%90%D7%91%D7%A7-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95-%D7%A9%D7%9C-BMW-G-S-Dakar-2000

השושנים
10-08-2021, 08:40
שלשום קיבלתי בדואר תיזכורת ליום ההולדת של הורסיס, בחודש הבא טסט, היינו הוא אצלי מספטמבר 2017-מגניב.
אחרי הטסט (נגד עין הרע) נעשה סיכם עד כאן.

השושנים
18-08-2021, 07:48
47359 ק"מ

בעוד כ 700 ק"מ טיפול, הפעם אכנס למטרו כ"ס לצורך תיאום לועות (שגרתי) ובדיקה של הצורך בכיוון שסתומים, חיבור למחשב וטיפול TLC
לטובת המשך חיים משותפים, עמוק באופק אני כבר יודע שהפרידה תגיע, מיד כשינחתו כאן דגמי 2022 באמצע השנה הבאה יעבור הורסיס
לבעלים הבאים, אני אמשיך לטפח אותו עד לרגע האחרון לא רק בשבילי, אלה בעיקר בשבילו ולמען הבעלים הבאים, לכולם מגיע ליהנות.

הרכיבה איתו ממשיכה להדהים אותי כל פעם מחדש, אני מעריץ את היכולות שלו והחיבור ביננו כל כך מופלא שהבחירה בכלי הבא הייתה מעניינת
אבל פשוטה ביותר למרות הכל תמיד ידעתי את התשובה עמוק בלב.

השושנים
18-08-2021, 18:10
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/234864523_10159290352798548_8034612764506132280_n. jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=pQ-6X6un4YkAX-YCOns&tn=r8FuSl4pISaJ--7m&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=02b400adbd89c68c46d0e9aa7b4d1cd0&oe=61438C23

AsafA
18-08-2021, 19:16
למה יש לך 4 צינורות שיוצאים מהמנוע

lokimonster
18-08-2021, 21:00
למה יש לך 4 צינורות שיוצאים מהמנועיש לו כעת 5 צינורות כשהחמישי יוצא לשתיים

השושנים
24-08-2021, 08:31
למה יש לך 4 צינורות שיוצאים מהמנוע

נניח ומישהו היה מתקין מנוע חשמלי לורסיס בלי שארגיש ככה הייתי מחנה אותו בערב תחת הכיסוי ובבוקר קם לעבודה מניע את ה...
ושומע שקט, בלי וויברציות, בלי רעש האגזוז המתרחב ומפצפץ בלי ריח של תערובת דלק עשירה במידה להתנעה ראשונה, בלי שעון
הטורים המרקד 900-1000 סל"ד, הייתי עולה על המושב בלי ללחוץ על הקלאצ' בלי "להרים קצת טורים" ובלי לתת למנוע עוד כמה
דקות של חסד להתחמם לפני העליה הגדולה, ממה הייתי נהנה?

הייתי פותח כפתור (?) לתפוקה מלאה בלי יללת אגזוז בלי העברה מדויקת של נפילה בטורים והחלפת הילוך כאילו מה בעצם מייחד את
האופנוע שלי מאופנוע אחר? (או ממקרר)

4 הצינורות הם המוביל הארצי של המנוע שמפנה את הגזים ושאריות הפליטה ביעילות על מנת לפנות מקום לבאים אחריהם, אחד לכל צילינדר
המנוע הזה מפיק מכל צילינדר של 250 סמ"ק (4X) 120 כ"ס בריאים ולינאריים, הרבה יותר משאר החברים שלו לסמ"ק כולל אלה
שמתהדרים במנועי 1100 סמ"ק המנוע הזה מושך ומושך כמעט מכל מצב בלי גמגומים בלי שיהוקים ובלי להסס, והכי חשוב בלי חספוס
ודרמה. אף אחד בסביבה לא עושה את זה יותר טוב, וכשאתה (האופנוע) גם שוקל יחסית מעט קל לך לרוץ קדימה.

לא משנה כמה החברה מסביב ישוויצו בתצורות מנוע "אקזוטיות" בסדר בוכנות אחר, אף אחד לא באמת מספק את הסחורה כמו ה-4 בשורה,
רוכבים אחרים פשוט משלימים עם החסרונות ומכנים את זה אופי, בדיוק כמו בעלי האלפות בשנות השמונים שנתקעו בצד אבל היה להם המון
אופי...

זה בסדר אנחנו (וכולם) יודעים את האמת, אבל למה לשפשף להם את זה בפנים...

אנחנו לא שופטים, התקופה מורכבת ויש המון סבל בעולם, אז אני מניח שחלק התרגלו לסבול וזה לא חשוב להם, וחלק פשוט אוהבים את זה
בדיוק כמו במשחקי S&M-אקטיביים או פסיביים.

ayalzo
24-08-2021, 09:46
התחלת את הפוסט בלהסביר למה אופי זה דבר כל כך חשוב באופנוע ולמה חשמלי מבאס,
ואז צחקת על אותו אופי כשזה אצל אחרים ...
קצת מצחיק, כי אתה הולך להפוך להיות בעל אלפא שתקוע בצד ומדבר על אופי.