מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עזרה-לגבי אופנוע שטח exc 125 2T

bar12332
04-11-2017, 14:25
שלום לכל חברי הפורום
אני חדש בתחום ורכשתי את האופנוע הנ"ל ניסתי להניע את האופנוע עם קיקים וכאשר ראיתי שלא הולך ניסתי להניע אותו בדרדור כאשר שילבתי להילוך ראשון ניסתי לגרור את האופנוע לעליה תוך כדי שאני לוחץ על הקלאץ להפריד את ההילוך אך הוא לא הופרד והגלגל היה נעול אז המשכתי לתת קיקים עד שהוא הניע לי סוף כל סוף וכאשר הוא הניע והקלץ היה לחוץ כי הוא היה על היולך ראשון האופנוע התחיל נסיע ממש איטית למרות שהקלץ היה לחוץ וההילוך לא משולב מה יכולה להיות הבעיה?

אני חדשש בתחום ואין לי ידע כלל בתחום או באופנוע עצמו..
תודה לעוזרים

Tribalmistyc2
05-11-2017, 10:18
שלום לכל חברי הפורום
אני חדש בתחום ורכשתי את האופנוע הנ"ל ניסתי להניע את האופנוע עם קיקים וכאשר ראיתי שלא הולך ניסתי להניע אותו בדרדור כאשר שילבתי להילוך ראשון ניסתי לגרור את האופנוע לעליה תוך כדי שאני לוחץ על הקלאץ להפריד את ההילוך אך הוא לא הופרד והגלגל היה נעול אז המשכתי לתת קיקים עד שהוא הניע לי סוף כל סוף וכאשר הוא הניע והקלץ היה לחוץ כי הוא היה על היולך ראשון האופנוע התחיל נסיע ממש איטית למרות שהקלץ היה לחוץ וההילוך לא משולב מה יכולה להיות הבעיה?

הקלאץ'.
לא יודע כמה יועיל לך אם אין לך ידע בכלל,דבר ראשון תבדוק שהכבל קלאץ' שלם ומחובר בשני צידיו - מנוף על הכידון והמנוף במנוע.
אם שלם תמשיך לכיוון של הקלאץ' שאותו תוכל למצוא בספר מכונאים או ביוטיוב,אם הכיוון תקין תמשיך לסלסלה.
סלסלה בלויה ורפידות מעוותות יכולים לגרום לאי הפרדה.

doutsh
05-11-2017, 11:53
תתחדש!
אני לא יודע מאיזה שנה האופנוע, אבל אני מניח שהוא כבר עם קלאץ' הידראולי ולא עם כבל.
התופעה הראשונה שתארת, שקשה לדחוף את האופנוע כשהוא כבוי בהילוך עם קלאץ' משוך, היא תקינה. דוחפים את האופנוע בניוטרל, מתחילים לדרדר בירידה, ותוך כדי תנועה מושכים קלאץ' משלבים הילוך (עדיף שני מראשון) ועוזבים קלאץ'.
גם הנעה עם קיק תהיה הרבה יותר קלה בניוטרל כשהאופנוע קר.
לגבי זה שהאופנוע "מושך" כשהוא מונע, בהילוך ועם קלאץ' משוך, זה כבר פחות טוב. זה לא אמור לקרות, בטח שלא כשהאופנוע חם. האם זה קורה רק במנוע קר או גם כשהוא כבר חם?

תתחיל בלבדוק כיוון ידית - מצד אחד תבדוק שהידית לא קרובה מדי לכידון, כלומר שאתה יכול ללחוץ הרבה לפני שהידית נתקעת בכידון. מצד שני חשוב שיהיה קצת חופש כאשר הידית משוחררת, כלומר לאפשר לה לחזור עד הסוף כשעוזבים אותה ושיהיה לה עוד חופש לזוז 1-1.5 ס"מ בקצה שלה

bar12332
05-11-2017, 20:40
התופעה שהאופנוע מושך את עצמו בהילוך עם עם קלאץ לחוץ זה רק כשהמנוע קר אבל נניח שאני לפעמים מתחיל נסיעה שהוא כבר חם אז לפעמים הוא נכבה לי בהילוך הראשון אני צריך לתת ממש גז בשביל שהוא לא יכבה

לגבי הקלאץ אני אבדוק מחר באור יום..
תודה רבה לכם

tanin
06-11-2017, 02:31
אולי צריך להחליף רפידות קלאץ

bar12332
06-11-2017, 19:03
תודה רבה חברים הבעיה נפתרה בדקתי את כל האפשרויות ובסוףףף כל הבלאגן היה בגלל ברקס אחורי שננעל על הדיסק ובגלל זה היה נכבה בראשון ולא היה זז שהייתי לוחץ על ניוטרל

doutsh
07-11-2017, 11:46
יש הבדל בין ראשון + קלאץ' ל-ניוטרל...
אם היית מסביר שזה קורה גם בניוטרל היינו יכולים להכווין אותך למקום הנכון, כי הקלאץ' לא משפיע בניוטרל.

איך פתרת את הבעיה עם הבלם האחורי?

bar12332
10-11-2017, 10:07
כיוונתי את גובהה הבלם ושיחררתי אום שהיה נעול ואז הברקס השתחרר