מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : למישהו קרה שקסדה נעצרה במכס *ולא* הייתה צריכה אישור טכניון?

uriar
26-02-2018, 16:21
הי,

שאלה לבעלי ניסיון.

קניתי קסדה מאמאזון והקסדה מופיעה בסטטוס ״ממתין לבדיקת מכס״.

אז מצד אחד אני יכול להתחיל להזיז עיניינים ולפנות לטכניון כמתואר פה (http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/), מצד שני אני קצת מהסס לשלם 322 ש״ח בלי שהתבקשתי רשמית - מה אם מחר הקסדה תשוחרר ואתבקש לשלם רק מע״מ? סתם שילמתי?

האם אני אופטימי מידי? האם קרה פה למישהו שקסדה נעצרה במכס ושוחררה ללא בקשת אישור טכניון? קרה לי שפשוט לא נעצרה אבל מה לעשות במצב הזה?

תודה לעוזרים.

etz301
26-02-2018, 21:45
אורי. תמתין עד שתקבל את הרשימון יבוא (הודעה בדבר שחרור ממכס). בכל מקרה טכניון יבקשו את זה.

uriar
26-02-2018, 22:49
אורי. תמתין עד שתקבל את הרשימון יבוא (הודעה בדבר שחרור ממכס). בכל מקרה טכניון יבקשו את זה.תודה על התשובה. כמו שכתוב בכתבה, הטכניון מוכן להתקדם גם בלי זה. שלחתי להם את כל שאר הטפסים והם כתבו מיד ואמרו שהם מעדיפים את ההודעה מהמכס אבל יכולים גם לפי מספר מעקב. ביום רביעי הם במכס כך שאני יכול לשלם מחר ולהזיז קדימה או שזה יתעכב בלפחות עוד שבוע.

Pentos
26-02-2018, 23:26
קרה לי.

ייבאתי קסדת HJC ללא אישור טכניון. היא הגיעה לארץ דרך חברת השילוח TNT. בחרתי בבלדרות עצמית, הייתי צריך להגיע למכס ב"ממן" בעצמי למדור ייבוא ש-TNT שלחו אותי. זה היה מן מדור מוזר של עסקים קטנים אני חושב אבל איכשהו התברגתי לשם ולא הייתי צריך שום אישור, רק לשלם מלא כסף.
שילמתי למכס איזה 300 ש"ח ול-TNT עוד איזה 300 ש"ח על עמלות שקר כלשהו למרות שעשיתי בעצמי את הבלדרות.

r&a
27-02-2018, 00:17
קניתי מאמזון כשהם המוכר ולא הייתי צריך להוסיף כלום
אם רשום בהזמנה Import Fees Deposit
הכל מכוסה ובכל מקרה האחריות עליהם
אם המוכר זה צד שלישי אז הכל פתוח

RoadSwimmer
27-02-2018, 00:26
הי,

שאלה לבעלי ניסיון.

קניתי קסדה מאמאזון והקסדה מופיעה בסטטוס ״ממתין לבדיקת מכס״.

אז מצד אחד אני יכול להתחיל להזיז עיניינים ולפנות לטכניון כמתואר פה (http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/), מצד שני אני קצת מהסס לשלם 322 ש״ח בלי שהתבקשתי רשמית - מה אם מחר הקסדה תשוחרר ואתבקש לשלם רק מע״מ? סתם שילמתי?

האם אני אופטימי מידי? האם קרה פה למישהו שקסדה נעצרה במכס ושוחררה ללא בקשת אישור טכניון? קרה לי שפשוט לא נעצרה אבל מה לעשות במצב הזה?

תודה לעוזרים.

לא. הזמנתי שתי קסדות בשתי הזמנות נפרדות באיבי, במשלוח ״דואר״.
שתי הקסדות נדרש תהליך מלא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

samt
27-02-2018, 00:51
הקסדה שהזמנתי לא התחמקה -משלוח דואר רגיל מגרמניה.

2 Strokes
27-02-2018, 02:00
אם הקסדה מאושרת בארץ היא לא חייבת בבדיקה (על פי) מישהו שעובד במת"י.

שכחתי להוסיף אבל שאם הטכניון רוצה תעשות כסף הוא ימרר לך את החיים כדי לבדוק אותה ולא יעזור כלום. רק תביעה משפטית.

etz301
27-02-2018, 09:43

שכחתי להוסיף אבל שאם הטכניון רוצה תעשות כסף הוא ימרר לך את החיים כדי לבדוק אותה ולא יעזור כלום. רק תביעה משפטית.
אתה בטוח ?
אתה אומר פה משהו מאד משמעותי

Tribalmistyc2
27-02-2018, 09:56
אתה בטוח ?
אתה אומר פה משהו מאד משמעותי

שלא נכון.
קסדות שלא מאושרות בישראל כלל לא יכנסו לישראל,ואלה שכן מאושרות ידרשו בדיקת טכניון.
כי מה שכבר עבר תקינה ברמה בינלאומית,לא עומד בסטנדרט הישראלי ... ומה שזה באמת אומר הוא שהמדינה תגבה את המס שלה ככה או ככה.

uriar
27-02-2018, 11:34

תביא את זה בכתב יהיה על מה לדבר (וגם אז זה לא ישנה כלום).

ayalzo
27-02-2018, 12:08
זה מה שקורה דה פקטו.
הקסדה לא עוברת בדיקה פיזית. שולחים להם צילום עם התקן+מסמכים רלוונטיים.
אני מניח שהמושג "בדיקה" נתון לפרשנות.

2 Strokes
27-02-2018, 13:46
תביא את זה בכתב יהיה על מה לדבר (וגם אז זה לא ישנה כלום).תקשיב...
בטוח אני לא.
מישהו מדרגה א' שעובד במת"י....

אמר לי כזה דבר, "אם יש משהו שהוא כבר בתקן אנחנו מבקשים לראות את המסמכים וזהו.
אם לא, אנחנו פותחים תיק מוצר, בודקים את הדבר ואז הוא מקבל תו תקן" ותשלום יותר גבוה (בדיקות מעבדה)."

אז כמו שאמר פה אחד החברים אולי באמת בדיקה היא מילה הניתנת לפרשנות שונה ?

עריכה:
שכחתי להוסיף שהייתה תוכנית בטלויזיה (הכל כלול?) שעלו בה אנשים עסקיים והתלוננו על מכון התקנים/טכניון בכך שיש דברים בעלי תו תקן והם משלמים שוב לבדיקת המוצר ו/או שיש דברים שבחוק רשומים כ-לא חייב בדיקת מעבדה ועדיין נגבה כסף.
אולי הם התחילו להילחם בתופעה ובכך יש שינוי מדיניות ?

ofirus
27-02-2018, 14:01
תקשיב...
בטוח אני לא.

אם לא, אנחנו פותחים תיק מוצר, בודקים את הדבר ואז הוא מקבל תו תקן" ותשלום יותר גבוה (בדיקות מעבדה)."

עריכה:
שכחתי להוסיף שהייתה תוכנית בטלויזיה (הכל כלול?) שעלו בה אנשים עסקיים והתלוננו על מכון התקנים/טכניון בכך שיש דברים בעלי תו תקן והם משלמים שוב לבדיקת המוצר ו/או שיש דברים שבחוק רשומים כ-לא חייב בדיקת מעבדה ועדיין נגבה כסף.
יכול להיות שהבחור ממכון התקנים דיבר על יבואנים ולא על אנשים פרטיים?

uriar
27-02-2018, 14:09
יכול להיות שהוא דיבר על המון דברים אבל לא על יבוא אישי של קסדות. ואם הוא כן דיבר על זה הוא לא מחובר למציאות.

2 Strokes
27-02-2018, 14:37
בכתבה ?
דובר על עסקים קטנים (עסקים!).

עדיין אם יש מגמת שינוי היא רחבה.

הם בכלת שיחרור לך אותה כבר ?

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Yigal
27-02-2018, 15:42
תקשיב...
בטוח אני לא.

עריכה:

נו זה בסדר זה הרגיל, נוהל רגיל וידוע, מוצר שיש לו תקן אירופאי או אמריקאי מתקדם ייכנס לארץ אחרי אישור מרחוק של הטכנון (מסמכים ותמונות) ללא בדיקה פיזית.
מוצר ללא תקינה בכלל זה כבר סיפור, לא בטוח שיישאר משהו אחרי הבדיקות שלהם.

Anton
28-02-2018, 01:17
לי יצא להזמין קסדה ולעבור את כל התהליך הזה של השחרור.
להזיז עניינים ולנסות לדבר עם הטכניון לא יעזור במיוחד, אני גם ניסיתי לעשות את זה עוד כשהקסדה הייתה בסטטוס שלך וקיבלתי יחס לא משהו, לא שופט אבל עם קצת עקשנות וסובלנות קיבלתי בסוף הסבר כמו שצריך בצורה יפה.
הוסבר לי שעד שלא מקבלים את המכתב מהמכס שהפריט ממתין לשחרור עם כל הפרטים אין מה לנסות ולהזיז תהליכים משום שהבודק שאמור להגיע ולבדוק את הקסדה צריך אסמכתא מסוימת שנותנת לו אישור לבדוק וגם כמובן מידע על מיקום החבילה.. פרוצדורה ישראלית טיפוסית.
בנוסף לכך נאמר לי שהטיפול בקסדות נעשה רק ביום ראשון וכשניסיתי להתקשר ביום אחר ולנסות לקבל עזרה ופרטים, כמובן שסורבתי ונותקתי.
יום ראשון אפשר לסגור את כל הטפסים\תשלום, ובוחן מטעמם מגיע ביום מסוים שהם קובעים לבצע בדיקות שכאלה.
מומלץ להתקשר הכי מוקדם שמתאפשר, כי בהמשך היום כידוע לתפוס גורמים כאלה יכול להסתיים בשעות של המתנה.
יש טופס\שניים שצריך למלא, לא מסובך, מארגנים הכל ושולחים במייל וזה נכנס לטיפול.
אי אפשר להתחמק מהתשלום כמובן...

מוזמן לשלוח ה"פ ואשמח לעזור בעוד שאלות

מצמץ
03-03-2018, 02:43
רוב הקסדות שברשותי הגיעו בדואר לארץ והועברו אלי ללא צורך באישור תקינה אף אם נדרשתי לשלם בגינן מס. משכך במקומך הייתי נוקט בגישה של שב ואל תעשה. במידה וידרשו אישור תקינה תפעל בהתאם להנחיות הטכניון אשר ניסיתי לערוך באופן ידידותי בליווי הבהרות כלהלן:

להנחיות לשחרור קסדה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/vehicle-machines-lab/דף-מידע-ליבוא-אישי/

לטופס הזמנת עבודה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/vehicle-machines-lab/הזמנת-עבודה-יבוא-אישי-שחרור-מכס/

השירות כרוך בתשלום עבור בדיקת הקסדה בבית המכס + הפקת אישור לשחרור הקסדה (לקסדות שעומדות בתקן נדרש). בדיקת הקסדה במכס תבוצע בכפוף לתשלום שיבוצע באמצעות העברה בנקאית שתידרש מכם בחוזר (בהתאם לעלויות המפורטות בדף המידע), לאחר קבלת כל המסמכים הנדרשים (יש לשים לב שעלות הבדיקה בגין קסדות שכניסתן לארץ לא הותרה, אינה מוחזרת). כאמור, לעלות בדיקת קסדה שכניסתה אושרה לארץ תתווסף עלות הפקת אישור לשחרור בסך של 160 ₪.

בסה״כ, מדובר בתהליך פשוט שככלל צפוי לעלות כ 482 ₪ פר קסדה ושאורך בערך כשבועיים+ אולם יש לקחת בחשבון עלוית אחסון של חב׳ השילוח שיתווספו ככל שהתהליך אורך זמן רב מהצפוי.

התקינה בישראל מכירה בתקינות המובילות המודרניות, כך שרוב המותגים המוכרים כאן יאושרו ללא בעיה. כך שכל עוד שלא הזמנת איזו קסדת עלי אקספרס ושות׳ או קסדת חצי, לא אמורה להתעורר בעיה.

נ.ב.
יובהר בהמשך לתגובה מעלי שהיום בשבוע בו הבדיקה נערכת כרוכה במיקום אחסון הקסדה מאחר שהבודקים נמצאים בכל יום במקום אחר (חיפה, אשדוד, נתב״ג...).

uriar
03-03-2018, 18:47
בסוף שילמתי על הבדיקה בשלישי כדי שתיבדק ברביעי ומאז לא שמעתי מהם.

uriar
04-03-2018, 12:29
עדכון: הסטטוס בדואר השתנה ל״מעוכב מכס. נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט״ כך שאין סיכוי שהייתי יכול לצאת מזה בלי אישור. בנוסף מהטכניון חזרו אלי היום ואמרו ש״בגלל החג המהנדס לא הייתה לו אפשרות לבדוק את הקסדות ביום רביעי לכן הבדיקות יתבצעו מחר״.

אמשיך לעדכן.

uriar
06-03-2018, 11:01
עידכון נוסף: קיבלתי מייל שהקסדה אושרה ובקשה לתלום נוסף של 160 ש״ח. שילמתי אותם וקיבלתי מיד אישור למכס.
אני אנסה מחר להגיע למכס ללא מכתב השחרור שלהם למרות שלא ברור לי אם זה אכן אפשרי...

yaron zalayit
06-03-2018, 12:39
רוב הקסדות שברשותי הגיעו בדואר לארץ והועברו אלי ללא צורך באישור תקינה אף אם נדרשתי לשלם בגינן מס. משכך במקומך הייתי נוקט בגישה של שב ואל תעשה. במידה וידרשו אישור תקינה תפעל בהתאם להנחיות הטכניון אשר ניסיתי לערוך באופן ידידותי בליווי הבהרות כלהלן:

להנחיות לשחרור קסדה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/vehicle-machines-lab/דף-מידע-ליבוא-אישי/

לטופס הזמנת עבודה:
https://iim.technion.ac.il/he/labs/vehicle-machines-lab/הזמנת-עבודה-יבוא-אישי-שחרור-מכס/

השירות כרוך בתשלום עבור בדיקת הקסדה בבית המכס + הפקת אישור לשחרור הקסדה (לקסדות שעומדות בתקן נדרש). בדיקת הקסדה במכס תבוצע בכפוף לתשלום שיבוצע באמצעות העברה בנקאית שתידרש מכם בחוזר (בהתאם לעלויות המפורטות בדף המידע), לאחר קבלת כל המסמכים הנדרשים (יש לשים לב שעלות הבדיקה בגין קסדות שכניסתן לארץ לא הותרה, אינה מוחזרת). כאמור, לעלות בדיקת קסדה שכניסתה אושרה לארץ תתווסף עלות הפקת אישור לשחרור בסך של 160 ₪.

בסה״כ, מדובר בתהליך פשוט שככלל צפוי לעלות כ 482 ₪ פר קסדה ושאורך בערך כשבועיים+ אולם יש לקחת בחשבון עלוית אחסון של חב׳ השילוח שיתווספו ככל שהתהליך אורך זמן רב מהצפוי.

התקינה בישראל מכירה בתקינות המובילות המודרניות, כך שרוב המותגים המוכרים כאן יאושרו ללא בעיה. כך שכל עוד שלא הזמנת איזו קסדת עלי אקספרס ושות׳ או קסדת חצי, לא אמורה להתעורר בעיה.

נ.ב.
יובהר בהמשך לתגובה מעלי שהיום בשבוע בו הבדיקה נערכת כרוכה במיקום אחסון הקסדה מאחר שהבודקים נמצאים בכל יום במקום אחר (חיפה, אשדוד, נתב״ג...).

זאת אומרת בסופו של דבר-שליחת אישורים+תשלומים שונים, קבלת הקסדה לאחר כשבועיים. לא נשמע כל כך נורא כמו שמתארים, ובדרך כלל שווה את הפרש המחירים. אני צודק בהנחה?

gingel
06-03-2018, 13:32
מה קורה עם הרפורמה ביבוא אישי?
האם ברגע שיכנס לתוקף, יהיה אפשר להזמין קסדה ושבמכס יסתפקו בכך שיש סימון תקן אירופאי/אמריקאי על הקסדה,
מבלי שיהיה צורך באישורים מהטכניון?

n4tri0s
06-03-2018, 14:04
עידכון נוסף: קיבלתי מייל שהקסדה אושרה ובקשה לתלום נוסף של 160 ש״ח. שילמתי אותם וקיבלתי מיד אישור למכס.
אני אנסה מחר להגיע למכס ללא מכתב השחרור שלהם למרות שלא ברור לי אם זה אכן אפשרי...

הם נותנים לך את ההודעה בסניף הדואר ואז אתה נכנס לסוכן המכס עם אישור של התכניון, צילום ת"ז וחשבונית של הקסדה.
אני עברתי את התהליך הזה לפני שבוע ושלמתי הרבה:
322 בדיקת קסדה
160 אישור בדיקה
70 לסוכן המכס
82 עמלת העברת ניירות בדואר
381 מס על החבילה (מחיר החבילה היה 550$ )
אבל זה עדיין 60% ממחיר הקסדה בישראל .

alexsupreme
06-03-2018, 15:38
הם נותנים לך את ההודעה בסניף הדואר ואז אתה נכנס לסוכן המכס עם אישור של התכניון, צילום ת"ז וחשבונית של הקסדה.
322 בדיקת קסדה
160 אישור בדיקה
70 לסוכן המכס

טיול הלוך ושוב מברלין עולה סביב ה-700 שקל. אני יודע מה אני מעדיף (;

Busy
06-03-2018, 16:17
השוברט שלך קנית בחו''ל?

קוקוריקו נגד קופיקו
06-03-2018, 16:32
חוליו וסאלאמת'.
אם לא אני - אז מסנג'רים חבר/קרוב משפחה שטס.
פעם הבאה הוא יסנג'ר אותי.

אני אישית אין לי כח לפרוצדורה כזו מעיקה.

ees
06-03-2018, 16:55
אורי,
אודה לך אם תוכל לסכם בשורה תחתונה כמה היה עולה לך הכי זול בארץ (כולל בקשה להנחה מול המוכר) לעומת מה שעלה לך כל ההליך של לקנות בחו"ל. תודה.

alexsupreme
06-03-2018, 18:55
השוברט שלך קנית בחו''ל?

אכן כך.
לצערי גם למדוד בחנות לא אומר בוודאות שזה יהיה נוח בנסיעה בינונית-ארוכה.
לכן היא מוצעת למכירה עכשיו :(

uriar
06-03-2018, 18:56
322 בדיקת קסדה
160 אישור בדיקה
70 לסוכן המכס
כנראה שהחבילה נשלחה דרך חברת שילוח. אני לא מצפה לשלם עוד מעבר למע״מ.

אורי,
אודה לך אם תוכל לסכם בשורה תחתונה כמה היה עולה לך הכי זול בארץ (כולל בקשה להנחה מול המוכר) לעומת מה שעלה לך כל ההליך של לקנות בחו"ל. תודה.
בסוף אסכם הכל אבל מעבר לעניין המחיר ההזמנה מחו״ל נעשתה כי אף יבואן לא מוכן להביא את הקסדה הזו בצביעת היי ויז.

מצמץ
07-03-2018, 10:01
זאת אומרת בסופו של דבר-שליחת אישורים+תשלומים שונים, קבלת הקסדה לאחר כשבועיים. לא נשמע כל כך נורא כמו שמתארים, ובדרך כלל שווה את הפרש המחירים. אני צודק בהנחה?

ככלל כן (תמיד יש חריגים), אם כי סוגיית הכדאיות כרוכה בעלות הקסדה והחיסכון לעומת בישראל לאחר שקלול כלל העלויות ביחס לריזיקות.

אשר לזמנים, זה תלוי מחד בך מבחינת תוך כמה זמן תספק את כלל מערך המסמכים ותבצע את התשלום לטכניון ומאידך ביום הבדיקה ותאריך קבלת האישור (כאמור, מעל פרק זמן מסויים שבו הקסדה מאוחסנת אתה תאלץ להוסיף לעלויות דמי אחסון...).

uriar
07-03-2018, 13:38
הקסדה הגיעה והתרשמות מרכיבה ראשונה - פצצה!

ועכשיו לסיכום

תאריך
תאור
מחיר

פברואר 7
הזמנת הקסדה +נשלחה מהולנד
419$
1458 ש״ח

פברואר 26
סטטוס השתנה במעקב ״ממתין לבדיקת מכס״. שלחתי לטכניון טופס הזמנת עבודה לפי מספר משלוח (ללא הודעת שחרור). קיבלתי תשובה למחרת עם בקשת תשלום.

פברואר 27
תשלום עבור בדיקה
322 ש״ח

מרץ 6
בגלל חג פורים הבדיקה נדחתה. בתאריך זה קיבלתי אישור שהיא נבדקה, נמצאה תקינה, ובקשת תשלום עבור השחרור. לאחר תשלום קיבלתי מיד מייל עם האישור.
160 ש״ח

מרץ 7

הגעתי לדואר/מכס.
ניגשתי לאשנב 30 (משמאל לדואר) וקיבלתי לפי מספר מעקב את ההודעה לשחרור (חשוב, זה לא רשום בכתבה וחוסך שבוע)
ניגשתי למכס (מימין לדואר) , נשמתי עמוק, ובסוף קיבלתי בקשה לתשלום מע״מ.
ניגשתי לאשנב 31 (משמאל לדואר) ושילמתי (מזומן או צ׳ק בלבד).
חזרתי למכס (מימין לדואר) וקיבלתי חותמת.
עברתי לאשנב 26 (משמאל לדואר) והצגתי את המסמכים, לאחר מספר דקות הקסדה נזרקה במסוע והגיעה אלי!

249 ש״ח

סה״כ - חודש
קסדה מדגם חדש שעוד לא מיובא בצביעת היי ויז שלא יביאו גם ככה - אצלי על הראש
2189 ש״ח

https://i.imgur.com/CZUVg9n.jpg

ofirus
07-03-2018, 14:17
תתחדש

ayalzo
07-03-2018, 16:20
תתחדש.
שתי שאלות ברשותך.
א. האם זאת הקסדה עם האופציה למערכת שמע בילט-אין?
ב. במידה ואני שם דיבורית גנרית, האם ניתן למקם אותה במיקום ריאלי, בלי שמנגנון הורדת המשקף יפריע?
תודה.

uriar
07-03-2018, 17:53
תתחדש.
שתי שאלות ברשותך.
א. האם זאת הקסדה עם האופציה למערכת שמע בילט-אין?
ב. במידה ואני שם דיבורית גנרית, האם ניתן למקם אותה במיקום ריאלי, בלי שמנגנון הורדת המשקף יפריע?
תודה.
א. כן, כמו הרבה קסדות אחרות של נולן גם זו תואמת n-com.
ב. אני לא סגור על התשובה ולא מכיר מערכות אחרות, מה שכן לא נראה לי שמנגנון ההרמה יפריע לרוב, אלא הבקליט שיש בתחתית הקסדה. לא יודע אם הוא ניתן להסרה (גם מנגנון המשקף שמש בתוכו אם כי נפרד) אבל נראה שהוא יפריע. גם לגבי מצלמת קסדה עוד אין לי תשובה ואולי אאלץ להתקין על האופנוע את המצלמות שקניתי כבר די מזמן...

https://i.imgur.com/djvGTNK.jpg

https://i.imgur.com/xVp8Lqn.jpg

ees
07-03-2018, 21:48
תודה, 2 דברים:
1. חוץ ממע״מ, האם שילמת מכס?
2. לעצמאים: יכול להיות שישאלו אתכם אם אתם עצמאיים או לא. אם תענו שכן, אתם עלולים לקבל הוצאה של 150 ש״ח אצל חברת עמילות מכס.
תודה על הפירוט אורי.

uriar
07-03-2018, 22:02
תודה, 2 דברים:
1. חוץ ממע״מ, האם שילמת מכס?
2. לעצמאים: יכול להיות שישאלו אתכם אם אתם עצמאיים או לא. אם תענו שכן, אתם עלולים לקבל הוצאה של 150 ש״ח אצל חברת עמילות מכס.
תודה על הפירוט אורי.חישוב פשוט מראה ששילמתי רק מע"מ(ולא שום אגרה נוספת).

Busy
08-03-2018, 10:01
לא ממש הבנתי,אין מכס על קסדות כלל ?משלמים רק מע"מ ?

2 Strokes
08-03-2018, 12:09
איזה כאב ראש ...למות

lokimonster
08-03-2018, 12:13
תתחדש אחלה צבע.

uriar
08-03-2018, 12:39
לא ממש הבנתי,אין מכס על קסדות כלל ?משלמים רק מע"מ ?
אכן כן רק מע״מ - אין מכס על קסדה כי היא מוצר בטיחות. אבל ה-400 ש״ח ששילךמתי לטכניוןן הן מבחינתי סוג של מכס...

איזה כאב ראש ...למות

בכלל לא. הכל מהמחשב וקפיצה אחת למכס שבתכלס אני מעדיף לקפוץ לשם מאשר לסבב חנויות במשולש. יותר קצר ופחות זיוני שכל. אבל כן, בוא נאמר שאם היה אפשר לקנות את הקסדה בארץ בעד 20% יותר ממה ששילמתי, זאת אומרת בערך 2500 ש״ח, הייתי כנראה קונה אותה פה. לצערי זה לא אפשרי.

Busy
08-03-2018, 14:49
איזה כאב ראש ...למותשאלה יהיו הבעיות שלכם.
מי שקונה קבוע דרך אינטרנט ,מכיר ויודע-צריך פשות פחות להתרגש.
לקנות... ולשכוח.
וזה יגיע ...מתישהוא.
5 יום עד ישראל ...ו25 יום בתוך.

erani99
08-03-2018, 15:19
...
וזה יגיע ...מתישהוא.
אשכרה !!! .... :tomato2::frustrated:
יש לי מגפיים של HELD מ MOTION.de שהגיעו לארץ ב 28/02, מאז אני מחכה שבאתר הדואר יצוץ לי סטטוס על החבילה.
וקסדה אני מעדיף כבר פעם ב..להביא כבר עלי מחו"ל, אין לי כח לשטויות האלו של אישורי תקינה מהטכניון וגם לקפוץ לדואר המרכזי בבית ברבור בת"א לשם כך

moonshield
08-03-2018, 17:19
מסכים. באופן כללי מעדיף לקנות בחו''ל ולהעביר במזוודה, שלי או של מישהו. לגבי רוב הציוד אני יודע כבר את המידה (נניח חוץ ממכנסי רכיבה [emoji6]), ולכן פחות מפריע לי להשתמש בבלדרות סנג'ר, במקרה של קסדה אני אקנה אחת רק כשאהיה בחו''ל ואוכל להעביר אותה בעצמי.
אחרי טיול מיותר ומטופש אחד למכס בשביל משקף רוח מוגבה, שגרר סוג של כפל מס (מצליח הצליח...) החלטתי שכל התענוג הזה הוא לא בשבילי ואם אני יכול להימנע מלשלם את המיסים אני מעדיף.
בלי קשר, uriar תתחדש על הקסדה! זאת הנולן n100, נכון?

Khc
08-03-2018, 20:59
צודק לחלוטין,
פערי המחירים לא מצדיקים רכישה בארץ.
מנגד, גם רכישה אינטרנטית הפכה לסיוט, זוג מגני ברכיים שהזמנתי מfc-moto הגיעו אחרי חודש, תקועים כבר יומיים בסטטוס "ממתין לבדיקת מכס"
נשאר רק לחכות בסבלנות ולהפיק לקח שמהאתר הביזיוני הזה לא אזמין יותר, 0 שירות לקוחות, לא עונים למיילים ולא לטלפונים.
מהפכת הלואו קוסט הפכה הכל לנגיש יותר, סופ"ש אירופאי וסיבוב קניות במחיר מלא של המוצרים בארץ.
הרכש הבא שלי בהחלט יתבצע כך.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

moonshield
08-03-2018, 21:12
למען האמת, מוצר שממתין לבדיקת מכס' זה לא משהו שאף חנות יכולה לעשות משהו איתו, זה דפקט של המדינה עצמה. ובלי קשר השירות לקוחות של fc-moto הוא לא משהו להתפאר. הזמנתי מהם מוצר (מכנסי רכיבה, שוב) עם שילוח לחבר שהיה באנגליה. לצערי המלון שבו החבר היה סירב לקבל את החבילה (למרות ששלחתי להם 3 מיילים, וחבר שלי אמר לפקיד הקבלה שהוא מצפה לחבילה), והחבילה היתה אמורה לחזור לשולח. ל''מזלי'' זה קרה שבוע + לפני הכריסטמס והחבילה נתקעה איפשהו בדואר הבריטי (שמתהדר באיכות דומה לזה הישראלי, אולי משהו שהם הורישו לנו בתקופת המנדט), וכל המיילים ל fc-moto לא נענו. בסוף התקשרתי אליהם והנציג אמר שזה אמור לחזור אליהם ואולי נתקע במכס, ויגיע כנראה אחרי תחילת השנה. בסוף, אחרי כמעט חודש וחצי מרגע דחיית החבילה הבנתי שהם הגיעו לחנות רק לפי זה שקיבלתי זיכוי, מהחנות לא קיבלתי שום הודעה בנושא.
שני דברים שלמדתי מזה: 1.לשקול שנית הזמנה מהחנות הזאת.
2. לא להתקמצן (על פאקינג 2€) ולשלוח רק דרך FedEx.

Tribalmistyc2
08-03-2018, 22:02

יפה אמרת.

Khc
08-03-2018, 22:28
הניסיון התקשרות שלי מולם לא היה בשל המכס, אלא בנסיון להבין היכן החבילה, סטטוס המעקב לא השתנה חודש. עכשיו לפחות אני יודע שהיא בארץ.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

2 Strokes
09-03-2018, 10:46
אתה נראה כמו חובש במדא עם הקסדה הזו והמראה האישי...

דרך אגב הצבע שלה מדהים, תמיד אהבתי את הזוהרים (ירוק או צהוב)

chase
09-03-2018, 15:27
דואר ישראל לא תמיד טורח לעדכן באתר על המיקום הנוכחי של החבילה, יש מקרים (רובם) שהחבילה נמצאת בסניף מוכנה למסירה ללקוח, בזמן שבאתר כתוב שהיא במיון או איזה שלב מוקדם יותר.
מי שרוצה להיות מעודכן באמת, שיעלה בצ'אט מול נציג דואר ישראל ולבקש לדעת איפה החבילה נמצאת לפי המספר מעקב שלה. ניתן לעשות את זה גם בכל סניף דואר\נקודת חלוקת חבילות (מניסיון אישי עם נקודת חלוקה בשופרסל).

ברגע שהחבילה נכנסה לארץ, הדואר שלנו לא דואג לעדכן את הדואר בארץ המוצא, כך שאין אפשרות לדעת לפי הברקוד האירופאי\אמריקאי\שלא לדבר על סיני איפה החבילה בארץ. במקרה כזה ניתן לנסות ליצור קשר עם המוכר ולבקש ממנו להוציא מדואר ישראל את המספר מעקב שהם נתנו לחבילה בכניסה לארץ. זה קורה לרוב עם iparcel של חברת UPS.

אם ההפרש קטן מול שאר האפשרויות בחו"ל, ואם אין עניין של תקן, עדיף דרך אמזון. אם קונים מאמזון עצמם, מקבלים מחיר פיקס שכולל את כל המיסים בארץ, והשירות שלהם טוב יותר מהשאר. אני עובד מול אמזון ארה"ב ואמזון גרמניה.

TENERE660
09-03-2018, 19:31
אני הבאתי קסדה מחו"ל בחלקים,והדבקתי אותם לבד בבית-ולא שילמתי שקל!!. צחקתי על כולם: על המֶכֶס,על המע"מ,על הטכניון,ועל כווווווולם. אותי אף אחד לא יעקוץ,כי אני לא פראייר מותק.
אבל הקסדה יצאה לי מרובעת...נראה לי החזקתי הפוך את ההוראות..🤔

Busy
09-03-2018, 20:35
לראש מרובעת פתרון טוב

AsafA
10-03-2018, 18:19
דואר ישראל לא תמיד טורח לעדכן באתר על המיקום הנוכחי של החבילה, יש מקרים (רובם) שהחבילה נמצאת בסניף מוכנה למסירה ללקוח, בזמן שבאתר כתוב שהיא במיון או איזה שלב מוקדם יותר.
מי שרוצה להיות מעודכן באמת, שיעלה בצ'אט מול נציג דואר ישראל ולבקש לדעת איפה החבילה נמצאת לפי המספר מעקב שלה. ניתן לעשות את זה גם בכל סניף דואר\נקודת חלוקת חבילות (מניסיון אישי עם נקודת חלוקה בשופרסל).

ברגע שהחבילה נכנסה לארץ, הדואר שלנו לא דואג לעדכן את הדואר בארץ המוצא, כך שאין אפשרות לדעת לפי הברקוד האירופאי\אמריקאי\שלא לדבר על סיני איפה החבילה בארץ. במקרה כזה ניתן לנסות ליצור קשר עם המוכר ולבקש ממנו להוציא מדואר ישראל את המספר מעקב שהם נתנו לחבילה בכניסה לארץ. זה קורה לרוב עם iparcel של חברת UPS.

אם ההפרש קטן מול שאר האפשרויות בחו"ל, ואם אין עניין של תקן, עדיף דרך אמזון. אם קונים מאמזון עצמם, מקבלים מחיר פיקס שכולל את כל המיסים בארץ, והשירות שלהם טוב יותר מהשאר. אני עובד מול אמזון ארה"ב ואמזון גרמניה.

בתקופה האחרונה המצב השתפר. האתר מעודכן, מקבלים מסרון כשהחבילה מגיעה לסניף הקרוב וניתן לעקוב עם מספר המעקב המקורי מחו"ל.

chase
10-03-2018, 18:34
אתה מקבל מסרון גם כשהחבילה מגיעה לסניף רשמי של הדואר?

אצלי (וגם אצל חבר) המסרון מגיע רק א םהחבילה נמצאת בסניף לא רשמי כמו במכולת השכונתית או בשופרסל, כשהחבילה מחכה בסניף רשמי של הדואר אין שום מסרון לפחות מהניסיון שלי.

AsafA
10-03-2018, 19:28
אצלנו הדואר מגיע למזכירות של הישוב ומקבלים מסרון כשהחבילה מגיעה

lokimonster
11-03-2018, 10:21
אחרי שאספתי חבילה מאדם זר שקיבל אותה דרך חנות מכולת בשכונה אחרת לגמרי ממקום מגוריי (השם של האדם אפילו לא קרוב לשלי) הבנתי שהכל יכול לקרות שם.

uriar
11-03-2018, 16:08
הכל יכול לקרות וגם קרה אבל בגדול הדואר השתפר. פה העיכוב הוא מהמכס בלבד, בד"כ חבילות מארה"ב או אירופה מגיעות אלי בתוך עשרה ימים עד שבועיים. על כל חבילה בסניף אני מקבל אס אמ אס. הסניף שליד העבודה מצויין, תורים קצרים ופקידה אלופה (בניגוד גמור לסניף שליד הבית). קרה לי שחבילה נשלחה לסניף מרוחק אבל הוחזרה לי לאחר פניה לדואר.

ayalzo
11-03-2018, 16:17
בתקופה האחרונה המצב השתפר. האתר מעודכן, מקבלים מסרון כשהחבילה מגיעה לסניף הקרוב וניתן לעקוב עם מספר המעקב המקורי מחו"ל.

לא השתפר ולא נעליים.
היתה לי חבילה בסטטוס של ממתינה באיזה מרכז דואר אזורי (או שקרכלשהו), הצ'אט באתר הוא במקרה הזה רובוט שנותן לך את אותו הסטטוס.
רק אחרי שהתעקשתי להמתין בטלפון 56 דקות שתענה לי איזו פקידה עייפה, התבשרתי שאצלה זה מופיע כנשלח מזמן לסניף שלי (ושאיכשהו לא קיבלתי פתק לתיבת דואר).
בקיצור,
היו ונשארו גוף מסורבל ומטופש.

chase
11-03-2018, 16:30
אתה צודק חלקית לגבי הצ'אט, בהתחלה הוא רובוטי, אבל יש שם אפשרות ללחוץ על קישור בתוך הצ'אט ולקבל נציג אמיתי בצ'אט עצמו.

6372

uriar
11-03-2018, 16:38
אני שאלתי את אותה שאלה בעמוד הפייסבוק. לקח איזה יומיים עד שחזרו אלי אבל מבחינתי עדיף מלחכות בטלפון 56 דקות. כשבוע החבילה הגיעה לסניף שלי. מלבד אס אמ אס גם חזרה אלי נציגה להודיע לי וסה״כ לקח קצת זמן אבל הטעות טופלה.

https://i.imgur.com/GcST6NR.png