צפייה בגרסה מלאה : האופנוע עדין מתקדם כשקלאץ' לחוץ?
FishnZone
03-12-2019, 14:22
כשאני עומד ברמזור או מתקדם עם הרגלים כשקלאץ' לחוץ האופנוע לא מתקדם לבד,
אבל לדוגמא כשאני מגיע לרמזור/צומת ומאט לכ 10 קמ"ש ומחזיק את הקלאץ' לחוץ עד הסוף, האופנוע עדין מתקדם ובעצם נשאר על ה 5-10 קמ"ש עד שאני למעשה לוחץ על הברקס ועוצר עצירה מוחלטת, רק אז האופנוע לא מתקדם עם הקלאץ' לחוץ.
עכשיו הסיבה שאני שואל את זה כי לקחתי את האופנוע לבדיקה ולא נאמר שום דבר על זה (משמע תקין), ועד כמה שאני יודע זה לא אמור להתקדם בכלל כשזה לחוץ?
ד"א הידית קלאץ' די מתוחה, זאת אומרת שזה מתחיל לשלב רק מהאמצע שלה וכשניסיתי לשחרר את הידית עוד זה עדין נשאר אותו הדבר (למעט השילוב שנעשה מוקדם יותר).
הכול תקין. אני יותר תוהה איך הגעת למצב שאתה שואל שאלה כזאת אחרי שהוצאת רישיון........
Tribalmistyc2
03-12-2019, 16:16
ואני תוהה איך אף מנהל עדיין לא הראה לך את הדלת
FishnZone
03-12-2019, 16:34
הכול תקין. אני יותר תוהה איך הגעת למצב שאתה שואל שאלה כזאת אחרי שהוצאת רישיון........
סליחה על הבורות, אבל כשאני מפריד בעזרת הקלאץ', ממה האופנוע ממשייך לשייט ב 5-10 קמ"ש?
עד כמה שאני יודע זה אמור להפריד לחלוטין בין המנוע לגלגל ככה שלא נראה לי הגיוני שהגלגל ימשיך להסתובב אם אין דבר שגורם לו או שזה לא הפרדה מוחלטת?
סה"כ מחפש הסבר הגיוני לפעולה מאחורי זה, זה הכל.
moonshield
03-12-2019, 17:03
סליחה על הבורות, אבל כשאני מפריד בעזרת הקלאץ', ממה האופנוע ממשייך לשייט ב 5-10 קמ"ש?
עד כמה שאני יודע זה אמור להפריד לחלוטין בין המנוע לגלגל ככה שלא נראה לי הגיוני שהגלגל ימשיך להסתובב אם אין דבר שגורם לו או שזה לא הפרדה מוחלטת?
סה"כ מחפש הסבר הגיוני לפעולה מאחורי זה, זה הכל.פיזיקה בסיסית לחלוטין.
כשאתה נוסע ב 10 קמ"ש ולוחץ על הקלאץ' אין שום דבר שמניע אותו מצד אחד, ומצד שני אין שום דבר שעוצר אותו. בעולם מושלם על הקרח הגלגל גם היה ממשיך להסתובב לנצח.
אם תסובב את הגלגל כשהוא באוויר בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ, הגלגל יסתובב עד שהחיכוך במיסב יגרום לו לעצור.
כנס לוויקיפדיה ותקרא מה זה התמד (מומנטום).
FishnZone
03-12-2019, 20:17
פיזיקה בסיסית לחלוטין.
כשאתה נוסע ב 10 קמ"ש ולוחץ על הקלאץ' אין שום דבר שמניע אותו מצד אחד, ומצד שני אין שום דבר שעוצר אותו. בעולם מושלם על הקרח הגלגל גם היה ממשיך להסתובב לנצח.
אם תסובב את הגלגל כשהוא באוויר בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ, הגלגל יסתובב עד שהחיכוך במיסב יגרום לו לעצור.
כנס לוויקיפדיה ותקרא מה זה התמד (מומנטום).
תודה :thumbsup:
ואם אתה ממש רוצה לבדוק.......
תעביר לניוטרל ותבדוק את המרחק שהאופנוע עובר יחסית למרחק עם קלץ' לחוץ. אם הקלץ' לא מפריד תעבור יותר מרחק מאשר בניוטרל.
YaronNahum
04-12-2019, 11:20
פיזיקה בסיסית לחלוטין.
כנס לוויקיפדיה ותקרא מה זה התמד (מומנטום).על הקרח גלגל היה מחליק לא מסתובב. בשביל שגלגל יסתובב צריך חיכוך.
#רקאומר
Sent from...
הוא היה ממשיך להחליק או נופל בגלל שהוא לא מסתובב?
arieelberg
05-12-2019, 07:19
באופנוע הקלאץ נמצא בתוך השמן, הצד של המנוע מסובב את השמן והצד של הגלגל מקבל את הסיבוב...
בגדול, זה תקין.
שים אותו על ג'ק וניוטרל ותראה שהאחורי מסתובב. בגלל המצמד הרטוב
שעיר בגב"ב
06-12-2019, 08:37
בניוטראל הכוח בכלל לא מגיע לקלאץ', הציר המשני בגיר כלל לא מסתובב.
בראשון עם קלאץ' לחוץ יש מצב שהגלגל יסתובב (לא מחוייב).
JohnnyDough
06-12-2019, 10:40
הוא היה ממשיך להחליק או נופל בגלל שהוא לא מסתובב?
הדיון הזה הזוי/טרולי.
לגלגל (כמו כל גוף) יש מומנט התמד קווי וסיבובי. שניהם בלתי תלויים.
גלגל מסתובב, שתוך כדי סיבוב עולה על קרח, ימשיך להסתובב סביב עצמו וימשיך להתקדם קדימה רק שבניגוד למקרה הרגיל (כשיש חיכוך עם הקרקע), לא בהכרח יהיה קשר בין מהירות הסיבוב למהירות ההתקדמות קדימה ואם מחובר לגלגל מנוע אז המנוע יתרום לסיבוב של הגלגל סביב עצמו אבל לא להתקדמות קדימה.
כל זמן שהגלגל מסתובב סביב עצמו, המומנט הסיבובי יחזיק אותו פחות או יותר עומד (ג'ירוסקופ). אם הוא לא מסתובב אז הוא יפול מהר אבל עדיין ימשיך להתקדם קדימה גם כשהוא שוכב.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft