מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ארפכשד ( KTM אדוונצ'ר 1090) בארץ הקודש

עמודים : 1 [2]

קובי
10-06-2020, 21:15
מה כולל טיפול גדול באופנוע כזה שעולה 3500 ש"ח (ללא החלפת דיסקיות)?

קידוזו
11-06-2020, 00:33
מה כולל טיפול גדול באופנוע כזה שעולה 3500 ש"ח (ללא החלפת דיסקיות)?
כולל תשובה למאירסון מעליך.
הכל משוערך ומאוד בערך מהזיכרון:
4 שעות עבודה
פלגים וחלפים- היו משהו עם מכסה ותיקון פאדיחה מהטיפול במוסך הקודם
שמנים
פילטרים
הגבהות כידון
אין לי שום ידע או כוונה ללמוד מכונאות אבל שוקל לבצע שמנים ופילטרים בעצמי.
~~~~~~~~~~~~~;

רכבתי היום דרומה למשמרת בשומר החדש. בדרך בחנתי את ההגבהות לכידון ואני מרוצה מאוד. התכוננתי לרכיבת שטח מאתגרת בהכירי את הנשמות המעורבות והאמת קצת חששתי. כמאמר הפתגם : "מי שמתכנן את הגורל מצחיק את השדים".
בפועל עזרתי ב -3 החלפות גלגל קידמי (עם פנימית) בגלל שני תקרים. הראשון סדק מפנימית עייפה והשני צביטה בהרכבת החדשה. כן, פעם ראשונה שאני רואה איך מתקנים תקר ולמדתי הרבה אבל להערכתי לבד בשטח אין סיכוי להצליח במשימה. בנוסף אכלתי עוגות שתיתי קולה, הכרתי אנשים חדשים, שתיתי עוד קולה וגם קפה. רכבתי בערך 1,231 מ' בשבילי פרדס סבירים. הגנבים הבריזו הפעם. הקטע הזה של ציונות לפעמים מוזר. אפילו עבורי.
8380

ayalzo
11-06-2020, 09:30
הערכתך טועה. החלפתי עשרות (טוב אולי לא עשרות, אבל מעל עשר ) פנימיות לבד בשטח. לבד. כשיש כלים וקצת פרקטיקה זה לא כזה מסובך. הטריק הוא, כמו שאמרת, לא לצבוט את הפנימית, וגם כאלה היו לי לא מעט בהתחלה.

קידוזו
12-06-2020, 13:00
מאמין לך. ממה שראיתי- מאוד מאתגר בואך מישין אמפוסיבלה.

קידוזו
20-06-2020, 00:23
בחמישי נסעתי ליבואן של מידלנד כדי להבין פעם אחת ולתמיד כיצד לשתף מוסיקה. הבנתי, טרם בדקתי. היום הייתי במפגש של מועדון האדוונצ'רים בפייסבוק במקום לצאת לטיול המועדון של KTM וגם במקום טיול הגון. אחלה חברה ואווירה. הצמד שהגיע על הווספות המשופרות (בולמים, צמיגים) משכו הרבה מבטים ובצדק. 8392
-
-
יש משהו שמדאיג אותי. בשבועות האחרונים סובל מכאב שהתחיל במרפק אחרי רכיבות. כאב עמום במצב סטטי אבל מגביל את טווח התנועה ומתגבר מאוד שמפעילים כוח או מרימים משהו. מחפש פתרון ארוך טווח ופחות חשוב לי הקלה רגעית. חשבתי לנסות דיקור סיני אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון מה עזר. מדובר בתופעה שכיחה?

JohnnyDough
20-06-2020, 10:05
על פניו, נשמע כמו מרפק טניס ואם זה אכן זה אז מדובר בתופעה סופר שכיחה (גם בלי קשר לטניס):
https://www.maccabi4u.co.il/22089-he/Maccabi.aspx
מהנסיון שלי עם פציעות דומות בחדר כושר, הדברים שרשומים בקישור הזה די מדויקים (כולל משך ההחלמה ללא טיפול...) אבל אפשר להעביר אותם הרבה יותר מהר עם מתיחות מתאימות. דיקור סיני ו"לייזר רך" זה שמן נחשים. עדיף ללכת לפיזיותרפיסט שיאבחן את המקור לבעיה ויראה לך מה לעשות בבית.

קידוזו
27-06-2020, 15:07
על פניו, נשמע כמו מרפק טניס ואם זה אכן זה אז מדובר בתופעה סופר שכיחה (גם בלי קשר לטניס):
https://www.maccabi4u.co.il/22089-he/Maccabi.aspx
מהנסיון שלי עם פציעות דומות בחדר כושר, הדברים שרשומים בקישור הזה די מדויקים (כולל משך ההחלמה ללא טיפול...) אבל אפשר להעביר אותם הרבה יותר מהר עם מתיחות מתאימות. דיקור סיני ו"לייזר רך" זה שמן נחשים. עדיף ללכת לפיזיותרפיסט שיאבחן את המקור לבעיה ויראה לך מה לעשות בבית.
תודה. נראה דומה ומבהיל. לשמחתי הכאב פחת באופן משמעותי ואני עושה מתיחות וסיבובים וכל מה שאמור להזרים מזון וחמצן למקום.

ובמעבר חד. בתקופת ה NC שיבחתי את תצרוכת הדלק בשיוט מנהלתי שעמד על 1-30 אבל בגלל שלחצתי הגעתי פעמים רבות לתצרוכת קרובה ל 1-10. מי שלא מאמין זה בסדר, רק שיסביר איך כמעט 4 מיכלים נגמרים ב 7- 6 שעות רכיבה.
מן פה לשם יצאתי לסיבוב במעלה עקרבים עם חבר על אפריקה שרוכב רגוע. את רוב ה 350 הק"מ ביליתי על 4-5,000 סל"ד שמתבטאים באזור ה 80 -130 קמ"ש. היינו מהירים מרוב המכוניות אבל בגדול שייטנו במצב view כדי להינות מהנוף. ארפכשד שלרוב לוגם באזור 1-16 הציג היום שיא אולימפי של 1-19. שום דבר מכוון או מתוכנן. בקטע קצר בעליה מצומת סדום לחצתי באזור ה 6-9,000 סל"ד עד שהקידמי התחיל לאבד את זה והרגעתי ובעוד מקטע בין עזקה לכביש 3 שעברתי במהירות חריגה. הממצאים עד כה:
מנוע בינוני שכוון לחיסכון ועובד בסל"ד גבוה, צורך יותר ממנוע גדול שכוון לכסאח בסל"ד גבוה.
הבינוני בסל"ד נמוך צורך פחות מהגדול בסל"ד נמוך.
המסקנה לפי אופי רכיבה- אולי, לפעמים, תלוי:
אם לוחצים כדאי גדול, כי הקטן שאמור להיות חסכוני- יקר יותר.
אם המטרה לחסוך בדלק- כדאי קטן ובינוני.
אם אתם כמו חלק ניכר מהרוכבים, כלומר בגדול חושבים שכדאי לחסוך אבל מדי פעם אוהבים לתת בגז- תזדקקו למחשבון, זיכרון אטומי וטיימר כי לא בטוח שהקטן יחסוך יותר.
8408
.
8409
בלבן למעלה מימין, האח הגדול של מפעל הטקסטיל

lokimonster
27-06-2020, 20:37
לגבי הnc אני כל הזמן אומר את זה.
בשביל לרוץ כמו הגדולים נדרשת השקעה.
מקווה שהונדה אכן יוציאו super nen'c

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

קידוזו
01-07-2020, 21:42
היום השני לחמסין הראשון. יוצא באיזי לאשתאול אחרי קפה ארוך ובחוץ רוח וחם. בדרך המון רוכבי אופניים ומעט רכבים. לבשתי מוד שיוט ומוסיקה. באזור אוריה אני מבחין בענן שריפה ומתפלל שמכבי האש כבר שם. התחנה שבה קבענו באשתאול על 38 מה שמאלץ אותי לפרסס פעמיים ו-3 ק"מ נוספים. מתדלק ומגיע ניר ורוכב נוסף די טרי עם ורסיס שרכש לפני שבועיים. מן פה לשם הצטרפו עוד שניים ומקשקשים על אופנועים.

עלינו לבר בהר דרך בית שמש (כוסומו הוויז) וחוץ מקטעי הסיבובים רכבנו בקצב איטי כי הבחור נעלם מדי פעם במראות ואין לי חשק לרגשות אשמה. בעצירה אני משבח את התעקשותו לרכב בקצב שמתאים לו. בקפה בר בהר יש סצינה וכמה עשרות כלים אבל לא מפוצץ. קפה קר קשקושי אופנועים ויורדים לצומת האלה ומשם לבית גוברין. אנחנו עדיין איטיים ומד הדלק ללא תזוזה. בבית גוברין אני נפרד לשלום וממשיך בדרך הקיצור לבית ניר. לוחץ חזק כי פאדיחה לחזור עם מיכל מלא ונזהר מהחצץ שנמצא באופן קבוע בשתי פניות. מבית ניר אני עובר לאימון רגליות. זאת אומרת, אין לי מושג מה נכון לעשות עם הרגליות בסיבובים על אספלט אז אני משייט מהיר ביד אחת הכי רפוי שיש ומנסה להבין איך משפיע הלחץ על הרגלית החיצונית או הפנימית בפניה. היתה רוח די חזקה ולא הבנתי הרבה. בעיקר הרגיש לי לא טבעי.

עכשיו מצאתי את זה:

https://www.youtube.com/watch?v=PPIss3OjMCM

באופן כללי, התחושה בכל רכיבה מהאופנוע קצת שונה וזה קרה לי עם כל האופנועים שהיו לי. לאחרונה מרגיש משהו מוזר מקדימה אולי הבלמים או הבולמים. הדבר הטוב שקרה היום הוא הסרת הספק המועט שעוד נשאר לגבי החום שעולה מהמנוע. נורא פחדתי בגלל המוניטין אבל שום דבר חריג. מתכנן השבוע להתקין מגביהי כידון וקצת סקרן לגבי התחושה.

היום קיבלתי למייל את המאמר הזה (https://www.ofnoan.co.il/post/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D) שעוסק בתפעול הלחץ על הרגליות. חידש לי.

קידוזו
11-07-2020, 21:11
קישור: אחד הטיולים היותר כיפיים. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21320-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D?p=16777 9&viewfull=1#post167779)
תחושת סיפוק ושובע. בעיקר בגלל כמות הנופים, החברה והקצב הנכון לטיול יום ארוך. הראשון שלי בעצם.
7 שעות רכיבה נטו.
12 שעות טוטאל -מפגש בשמונה בבוקר, שמונה בערב בבית.
6 הפסקות כולל 2 תדלוקים.
2 כבישים בצפון שמעולם לא עברתי בהם.
2 עוגות
3 ימות
6 קפה
2 החלקות קלות של אחורי. אחת בהורדת הילוך במעבר בין פניה ימינה שמאלה בירידות של מבוא חמה, השניה ביציאה חזקה לעקיפה בהילוך שני.
3 שתיה קלה
4 בקבוקי מים
1 מסעדה
4 מדינות - ישראל סוריה לבנון וירדן
2 מסיכות
3 ליטר זיעה
2 מפגשים עם משפחה וחברים על הדרך
1 חבר נוסף לרכיבה
ראש הנקרה
8451
רמות נפתלי
8452
צוק מנרה
8453
לובנן
8454
הסוסים בצל
8455
מפה
8456
בחרמון
8457

בקיצור, טיילו כמה שאפשר כי בסוף החיים נגמרת והעבודה נשארת.

AsafA
11-07-2020, 21:25
נשמע מדהים ולא פחות טוב ממה שדמיינתי שיהיה. לצערי לא הסתדר לי להגיע. להתראות בטיול הבא.

קידוזו
12-07-2020, 17:07
פתח יומן. בירח המלא הבא רכיבת לילית :)

קידוזו
02-08-2020, 14:06
בשמונה וחצי קבעתי עם ניר בכפר אדומים כשהכיוון לגלבוע. לא ישנתי בשבת בלילה דקה והקידמי עדיין לא עבר 200 ק"מ. גם מאז המקרה בסולו את דרך אלון אני מעדיף לעשות בחבורה אבל זוג גם הולך. מרגיש צורך עז לרכב. מקלחת מרעננת ויוצא לדרך 5 דקות לפני מועד הוויז ונשבע לחתוך הביתה אם אני מסוחרר ולרכב לאט. ארפכשד כל פעם מרגיש שונה. הרעש מהמנוע, הצמיגים והבולמים והעברות הגיר- פעם חלק כמו חמאה, לפעמים נקישה בכל העברה. נראה לי שזה תלוי בהנעה, אין לי מושג ואני לא מדמיין. כל יום הכתום אחר.
8488
הומור של טיפשעשרה בשילוב דאחקה אנטי תאגידית.

הגעתי כמעט רבע שעה לפני המועד ולא הייתי ראשון. ראיתי לראשונה את כרובי (השבוע החלטתי לצאת לקורס בסרס בזכות הבלוג שלו (https://kruvi.net/2018/02/01/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%95/)) אז שלום שלום. הם בחבורה ותיכף יוצאים ואני צריך קפה לפני הכל. בכביש המקסים של ארץ המרדפים נמנעתי משימוש בברקסים ככל האפשר כדי לשמור על קצב שפוי וכלכול אנרגטי. זכרתי את רוב הבורות וכמעט את כל הפניות. המוסיקה הנוף והפיתולים מפתים ואני נכנע לחוויה. במראה ניר מאחורי ואני מרגיש בסדר ואחראי מסמן בברקס מוקדם מדי פעם פניות חדות. לא עובר את ה 130-140 בישורת אבל הסיבובים מהירים ותוך שעה בלי עצירות אנחנו בבקעה. פאק, כמה שהייתי צריך את זה. מנוחה ארוכה ואוכל בתחנת דלק. משם לדרך נוף הגלבוע עם טורבינות הרוח. ואדי ערה לכביש 6 עצירת התאווררות ארוכה ובגז על הכביש הריק עד הבית. כמעט 4 שעות רכיבה בלי סל"ד גבוה ועוד נשאר דלק וגם הורדתי כמה שנים.
8489
8490

קידוזו
18-08-2020, 17:37
היום רכבתי כ -30 ק"מ בשטח. הרוב שבילי שדות קלים ולמעט מספר ירידות ועליות קצרות עם דרדרת אחורי מפרפר ואחיזת כידון רפויה כשהקידמי ברח לא היו דרמות. הביטחון העצמי וכנראה גם היכולת עלו. אני כבר רוכב די משוחרר, העמידה נוחה לי והכל טוב אבל בהפסקה בין עצי השקד הבנתי שאני לא מתלהב מרכיבת שטח.

אני אוהב ללמוד טכניקות ובטח שלטייל בטבע אבל אחרי בערך 100 ק"מ ו-10 שעות ואינספור תהיות הבנתי שזה לא מלהיב אותי. גם כשהיה לי ג'יפ לא התלהבתי מאתגרי עבירות. לרוב נהגתי בשיוט ולפעמים בזחילה שתאפשר להתבונן על הנוף. באופנוע, בטח שלא בארפכשד אין נינוחות. זה פאקינג בהמה כבדה גבוהה וחזקה שצריכים לעמוד עליה ולתת פקודות היגוי חכמות, ולתכנן סיבובים עצירות ופרסות מראש. לא בדיוק לשייט עם בירה ביד כשהמבט נעוץ בנקודה כלשהי הרחק מהשביל. נכון שלא מיציתי כלום מיכולות השטח של ארפכשד (הסיבה שקניתי אדוונ'צר אסלי) ואני חי עם זה בשלום.

אז מה זה אומר? שבסה"כ ניסיתי כמו שצריך והבנתי כמו שצריך. וגם- שלא אתקין צמיגי שטח או ארכוש תיקי שטח או מגפי שטח וחליפת לחץ ושלוקר ולא אחפש טיולי שטח עם אתגרי עבירות. מצד שני, טיולי כביש עם שילוב שבילים פה ושם- למה לא. בשבילים אני מסתדר ולפעמים נחמד כשהנוף שווה. לא יותר ולא פחות.

החדשות שעכשיו הכל פתוח- נייקד, טורינג ספורטיבי, האח הבכור של אפרכשד, VFR במצב טוב וגם להשאר עם ארפכשד שאני מאוד מעריך. כלי שפשוט עושה הכל טוב בלי למצמץ חוץ ממגן הרוח וגם זה ייפתר עכשיו.

קידוזו
24-08-2020, 20:07
קיבלתי אתמול הודעה במגן. לפני עשרה ימים אולי היית ליד חולה בכתובת X בשעה Y. בדקתי, הייתי שם.
נרשמים ומודיעים על כניסה לסגר. כמה אפוקליפטי ככה מצחיק. אני שלא מגיב טוב לאיסורים גדרות וחוקי כי ככה נכנס מרצון לסגר.
הודעתי למי שצריך מהמקורבים ויאללה עוד ארבע ימים. אחה"צ יצאתי לבדיקה. מרגיש טוב, רק מעוניין לדעת אם הייתי חולה ופיתחתי נוגדנים.
אני יודע מחבר שקפצו עליו ישר מהיציאה מבית כשיצא לבדיקה אז מצוייד בהפניה הדיגיטלית נתתי בגז בדרך הארוכה לבדיקה. עליתי במחלף שבין כביש 44 ו 431 בגז החלטי מול השמש מטפס בעליה קטנה ופתאום ארפכשד באוויר. שני גלגלים, בקטע ארוך עבורי. מבט לשעון אני מעל 140. התפוצצתי מצחוק. מהכל. על מע"צ, על החוסן האימתני של האופנוע, שויתרתי על ניקוי המשקף...ושאני בכלל שוקל להחליף. בדרך חזרה נכנסתי קצר לשטח לסיגריה כי צריך לנשום. הייתי בסגר כמעט 24 שעות.

לא מצליח להעלות תמונות.

JohnnyDough
24-08-2020, 21:06
בדומה לכל שאר המחלות מהחמולה, קרנולה מתפתחת בתוך כ3-4 ימים מהחשיפה ומקיימת מהלך מחלה של שבוע.
אם לא היית חולה בימים האחרונים (חולה על באמת ולא "חולה" בסגנון מוליירדצקי) אז הסיכוי שתפתח נוגדנים לא קיים.
גם אם היית חולה בימים האחרונים והמחלה היתה קלה אז הסיכוי לפתח נוגדנים נמוך ביותר ולא ניתן לזהות אותם כל כך מוקדם מרגע החשיפה (יש צורך להמתין כשלושה שבועות).
ככלל, בדיקות נוגדנים מתבצעות באמצעות בדיקת דם. רוב האנשים עוברים בדיקות מטוש באף שלא מאתרות נוגדנים אלא רק חתיכות וירוס. חתיכות כאלה נשארות בגוף מספר שבועות אחרי ההחלמה מהמחלה, הרבה אחרי שהחולה הבריא ולא מסכן את הסביבה.

בכל מקרה, 4 ימים זה בקטנה. תשקול לנצל את הימים האלה לפעילות חיובית, דוגמת מעבר על רשימת האפליקציות שמותקנות בטלפון שלך והסרת רוגלות.

קידוזו
24-08-2020, 21:11
רוגלות, הכל רוגלות. המגן פיסבוק, גוגל, וויז, יוטיוב, מפות, סורקים, מצלמות...רוגלות עלינו שמשון.

JohnnyDough
24-08-2020, 21:34
מה שלא חייבים מסירים. לכל השאר מגבילים הרשאות. זה לא הכל או כלום - יש הרבה גוונים של אפור.

קידוזו
24-08-2020, 22:09
אצלי הכל מוגבל ואין פייסבוק. רק בטיול לאירופה פתחתי לגוגל מיקומים כדי שאזכור מה ומתי...

NAOR2207
25-08-2020, 07:30
קיבלתי אתמול הודעה במגן. לפני עשרה ימים אולי היית ליד חולה בכתובת X בשעה Y. בדקתי, הייתי שם.
נרשמים ומודיעים על כניסה לסגר. כמה אפוקליפטי ככה מצחיק. אני שלא מגיב טוב לאיסורים גדרות וחוקי כי ככה נכנס מרצון לסגר.
הודעתי למי שצריך מהמקורבים ויאללה עוד ארבע ימים. אחה"צ יצאתי לבדיקה. מרגיש טוב, רק מעוניין לדעת אם הייתי חולה ופיתחתי נוגדנים.
אני יודע מחבר שקפצו עליו ישר מהיציאה מבית כשיצא לבדיקה אז מצוייד בהפניה הדיגיטלית נתתי בגז בדרך הארוכה לבדיקה. עליתי במחלף שבין כביש 44 ו 431 בגז החלטי מול השמש מטפס בעליה קטנה ופתאום ארפכשד באוויר. שני גלגלים, בקטע ארוך עבורי. מבט לשעון אני מעל 140. התפוצצתי מצחוק. מהכל. על מע"צ, על החוסן האימתני של האופנוע, שויתרתי על ניקוי המשקף...ושאני בכלל שוקל להחליף. בדרך חזרה נכנסתי קצר לשטח לסיגריה כי צריך לנשום. הייתי בסגר כמעט 24 שעות.

לא מצליח להעלות תמונות.

כאילו, דחפו לך מקל אזניים דוך למוח דרך הנחיר ?
איך היה?

(את דעותי על מה שקורה אשמור לעצמי ברשותכם, שלא כהרגלי)

קידוזו
25-08-2020, 12:55
המטוש עושה סיבוב בלוע ואחר כך בנחיר. כל הפרוצדורה כולל הרישום מסתיימת בדקותיים. הסטאפ של הבוטקה מגניב.

NAOR2207
25-08-2020, 20:29
המטוש עושה סיבוב בלוע ואחר כך בנחיר.
מעדיף לבצע בעצמי אנימה קפה חוויאג' לא מפולטר. פושר בטמפרטורת החדר.
זהו. כעת אמרתי את דעתי.

בברכת לבוטומיה נעימה.

קידוזו
26-08-2020, 13:14
דעתך תוייגה בארכיון האח הגדול תחת הערך תחביבים לשעת לילה מאוחרת. אגב- האח נותן עבודה לא רעה בכלל.
אתמול עלהסובוח קיבלתי תשובה דיגיטלית שלילית. לא חולה ולא נעלי פלדיום אבל תישאר בבית כי ככה. המשטר הציוני דפק פה שירות מהיר ועצבני.

NAOR2207
26-08-2020, 13:50
מאחל לך לקמט עוד הרבה אספלט ולדשדש עוד מלאנתלפים שבילים

ושלא נדע עוד מטומטמים חובשי מסיכות (כי אמרו)

קידוזו
31-08-2020, 20:34
בימים האחרונים בדקתי מספר אופונועים כדי להבין אם אני רוצה להחליף את ארפכשד, לאיזה כיוון ובכלל להשכלה כללית כי אני טירון.
הראשון היה הקוואסקי ורסיס של השושנים שסבל בהחלפה מכל רגע. אני הייתי עסוק בהשוואה והופתעתי מההיגוי מאוד שהיה מאוד קל וזריז. המשקל לא מורגש, האופנוע נוח, הגיר חמאה לא היה חסר לי כוח למרות שלא לחצתי (תחושה מהמומנט) וזרימת הרוח טובה וחלקה. לא אהבתי את הידיות והכיסא אבל זה עניין של הרגל.
אתמול לאחר דחיות, בחנתי את ה KTM 890 החדש. היה חם ולח. מדובר בנייקד ששוקל 160 עם 120 כ"ס. כבר בעליה עליו הרגשתי בבית. פשוט בול. מתחיל לנסוע בתנועה העירונית לכיוון מודיעין וחושב לעצמי שהחוויה עזה ביותר. אין מול הפנים כלום וההיגוי פשוט מתבצע בכוח המחשבה בצורה הכי טבעית וזורמת. כזה אני רוצה למסלול ופניות ובלימות. בכביש המהיר עם רוח גבית עד 130 היה בסדר ו 150 כבר לא נסבל. הידיים במאבק עם הכידון אבל אני מתעקש שטוב לי וטוב לרישיון ועושה עוקף מודיעין רק כדי לאשר את התחושה. זה בולם ומסתובב מצויין. לא חסר כוח אבל צריך להגיע לסל"ד גבוה כדי להתרשם. בדרך חזרה המציאות, או יותר נכון הרוח טפחה על פני. רוח מערבית קלה אני בירידות ומאוד לא טוב ב 130 ונסבל ב 120. חזרתי על כביש 1 במהירות התנועה שמסביבי כשאני רכון לחוץ ובמאבק עם הכידון. התבאסתי מאוד כי התלהבתי בהתחלה. כשאני מטייל אני במנהלתית עד לקטע המעניין וחזרה ממנו. אבל כלי כזה בכביש מהיר כדי להינות מהקטעים המעניינים זה די לסבול. אם הייתי עירוני שלא יוצא לטיולים או מבלה בעיקר במסלול הייתי קונה את ה 890 ללא צל של ספק. הדבר היחידי שלא אהבתי היא רגלית הבלם שצמודה וקטנה מדי. לסיכום, צ'יטה. זה אופנוע לטרף וטרף בלבד.

אחרי מנוחה ארוכה לקחתי לסיבוב את החיה- סופר דיוק GT 1290. למדתי על שני הדגמים לפני אבל קצת התרגשתי. בכל זאת, בריון ידוע לשמצה. לאחר מעבר על השימוש באין מפתח וכל ההגדרות והבקרות אני מטפס ודי נוח. מיד הרגשתי בבית. המימדים המשקל והתחושה מהמנוע וסביבת הנהג, הכל צפוי וברור. זה נכון גם למנוע. עד 6,000 סל"ד אין שום זכר לחיות רעות, מפלצות בחושך ושדים אכזריים. בחנתי בלמים ומכות גז בהילוכים שונים במהירויות שונות כדי להבין את התגובות ואחר כך שחררתי כדי להינות. מודיעין הופיעה תוך דקות ספורות וקצת סיבובים ובלימות ואני מרשה לעצמי קצת יותר ממה שרציתי. התרשמתי עמוקות מההתנהגות בפניות וזה גם עוצר חזק כשצריך. המנוע...כן גדול. בהחלט מהנה. כל נגיעה בגז והספרות במד המהירות רצות בהיסטריה. כמו מייק טייסון. מהיר חזק מדוייק ורק נראה מפחיד. פשוט כלי אדיר.

מחכה לבדוק את ה VFR ולעשות חושבים אבל זה לשרשור אחר.
סרטון מקטע קצר בדרך אלון עם הכנופיה הירושלמית. לחסרי הסבלנות שרוצים לראות בקרת אחיזה של KTM בפעולה -דלגו לדקה 06:00.

https://www.youtube.com/watch?v=aqBo68-kEwY

השושנים
01-09-2020, 07:53
אווצ' לפעמים למרות שאתה יודע משהו בטוח בו לחלוטין, מגיעה ההפתעה הקטע זה הפער בין מה שחשבת שידעת למציאות, וזה מורכב!

חבר מבקש עזרה, הדגש כמובן על חבר, לא נעזור?

החלפתי לרגע 4 בשורה 120 כ"ס בבום, לאוסטרי כתום, מעולם לא רכבתי קודם על KTM אף דגם או צורה של האוסטרים, אוהב מאד לרכוב
באוסטריה לא מאמין בתוצרת שלהם, אין לי סיבה אמיתית אחת, יש לי המון סיבות קטנות, זה כמו להסביר למה הפועל ת"א ולא מכבי ת"א...
או למה יש/אין אלוהים...סוג של אמונה אישית.

מניע...לרגע נדמה לי שלא כל הצילינדרים עובדים, מישהו מנער אותי לכל הכיוונים, קצת קשה אז בוכים שושני? המ"מ מהיחידה...ממשיכים זה בטח
ישתפר עם המהירות...רגע איפה השני? מסתכל למטה לחפש את הרגלית שמתחבאת מתחת לקרטר?. קליק יופי שלישי זה טוב כפול 2...שוב מחפש
הרביעי, לפי הרוח בכתפיים אני בטח ב-180 רגע...השעון מזייף? מה 110? למה הקסדה שלי כל כך מרעישה...הופה אני מהר מדי, סיבוב, בלימת מנוע
נדרש להוסיף בלם, רוצה להוריד הילוך, זה קורה רק אחרי הסיבוב, כי הרגלית מתחבאת לי שוב, לא נורא נוריד את הזוית עוד תרגל שושני תתרגל,
אתה לא בבית הבראה... ממשיכים כמעט מאבד את המשקף שולח יד לייצב אותו מסתבר ש....ככה זה המשקף גמיש???

רציתי רצית לתת לו את מלוא החוויה כמה עשרות ק"מ שיהנה מהמכונה המופלאה שלי אבל זה היה פשוט..חוויה קשה מדי, אני מזדקן...החלפנו שוב...
וואוו איזה הבדל.

קידוזו
01-09-2020, 10:26
ה 1090 הוא אופנוע ווסאח. הוא מטרטר, נוהם, המתלים יחסית קשים ובעיני אופנוע לרכיבה חזקה. הוא גם אדוונצ'ר אסלי שעושה באמת הכל מטכני עירוני שיוט ועד שבילים מאתגרים. ב 1190 וה 1290 המגן שונה וכנראה טוב יותר. אז חולשה אחת והרבה פאן. מאוד אוהב את המנוע, תפעול הידיות (גז ברקס קלאץ'), וההתנהגות הדינמית. הורסיס רך שקט ושומר על פרופיל נמוך למרות יש לו מספיק כוח. הסיפור הוא האופי. האוסטרים עשו ספורטאי ערס והיפנים הוציאו ילד טוב ירושלים בחוג ג'ודו. הרכיבה על הסופר דיוק 1290 עזרה להבין את הראש של האוסטרים. פשוט רוצים שתרגיש את הכלי נוכח כל הזמן.

KKatkov
02-09-2020, 12:03
אווצ' לפעמים למרות שאתה יודע משהו בטוח בו לחלוטין, מגיעה ההפתעה הקטע זה הפער בין מה שחשבת שידעת למציאות, וזה מורכב!

חבר מבקש עזרה, הדגש כמובן על חבר, לא נעזור?

החלפתי לרגע 4 בשורה 120 כ"ס בבום, לאוסטרי כתום, מעולם לא רכבתי קודם על KTM אף דגם או צורה של האוסטרים, אוהב מאד לרכוב
באוסטריה לא מאמין בתוצרת שלהם, אין לי סיבה אמיתית אחת, יש לי המון סיבות קטנות, זה כמו להסביר למה הפועל ת"א ולא מכבי ת"א...
או למה יש/אין אלוהים...סוג של אמונה אישית.

מניע...לרגע נדמה לי שלא כל הצילינדרים עובדים, מישהו מנער אותי לכל הכיוונים, קצת קשה אז בוכים שושני? המ"מ מהיחידה...ממשיכים זה בטח
ישתפר עם המהירות...רגע איפה השני? מסתכל למטה לחפש את הרגלית שמתחבאת מתחת לקרטר?. קליק יופי שלישי זה טוב כפול 2...שוב מחפש
הרביעי, לפי הרוח בכתפיים אני בטח ב-180 רגע...השעון מזייף? מה 110? למה הקסדה שלי כל כך מרעישה...הופה אני מהר מדי, סיבוב, בלימת מנוע
נדרש להוסיף בלם, רוצה להוריד הילוך, זה קורה רק אחרי הסיבוב, כי הרגלית מתחבאת לי שוב, לא נורא נוריד את הזוית עוד תרגל שושני תתרגל,
אתה לא בבית הבראה... ממשיכים כמעט מאבד את המשקף שולח יד לייצב אותו מסתבר ש....ככה זה המשקף גמיש???

רציתי רצית לתת לו את מלוא החוויה כמה עשרות ק"מ שיהנה מהמכונה המופלאה שלי אבל זה היה פשוט..חוויה קשה מדי, אני מזדקן...החלפנו שוב...
וואוו איזה הבדל.

נשמע כמו אופנוע שהייתי יכול לאהוב...
:rotfl:
אני רוצה את גרסת ה-R בבקשה. אל תשאל בשביל מה.

השושנים
02-09-2020, 12:43
נשמע כמו אופנוע שהייתי יכול לאהוב...
:rotfl:
אני רוצה את גרסת ה-R בבקשה. אל תשאל בשביל מה.

חשבתי שאנחנו חברים....

KKatkov
02-09-2020, 13:36
חשבתי שאנחנו חברים....

אתה מתלונן על ק.ט.מ דנדש - עוד לא רכבת על הדוקאטי הזקן שלי...
מעניין מה הייתה חווית הרכיבה שלך עליו :)

השושנים
02-09-2020, 14:21
אתה מתלונן על ק.ט.מ דנדש - עוד לא רכבת על הדוקאטי הזקן שלי...
מעניין מה הייתה חווית הרכיבה שלך עליו :)

יש דרך אחת לברר...

AsafA
02-09-2020, 17:07
התשובה ידועה מראש: "טרקטור"
בשביל שושני כל אופנוע שהוא לא וורסיס או בימר הוא "טרקטור"

lokimonster
02-09-2020, 17:13
שושני אדם בר מזל
הוא יודע לשנע את עצמו ושמח עם ההחלטה ( שהפעם אומנם טובה ).

השושנים
03-09-2020, 07:57
התשובה ידועה מראש: "טרקטור"
בשביל שושני כל אופנוע שהוא לא וורסיס או בימר הוא "טרקטור"

לא מדויק: על ה-R100RS שלי לשעבר מעולם לא הייתה תחושה של טרקטור, גם על האפריקה שרכבתי בחו"ל, ואפילו על ה-MT טרייסר (היו בעיות אחרות)
ה-700 הישן שלך היה טרקטור אבל במובן הטוב של המילה ואפילו נסבל, התחושה שקיבלתי מהכתום (לראשונה מאופנוע) וואוו ....מה זה הדבר הזה.
שוב יכול להיות שבגלל ההבדל החד בין האופנועים התחושות נהיו קיצוניות, אבל עדיין...

אגב אני עדיין חושב שורסיס הוא תשובה למכנה המשותף הנמוך ביותר של הרוכבים, זה לא דבר רע בהכרך, אבל יש רבים שלא רוצים להסתפק בזה ומחפשים
קצת יותר מדבר כזה או אחר.

קידוזו
20-09-2020, 21:32
מסתבר שיש דבר כזה שמתקיים כבר בפעם החמישית שנקרא רכיבה בהפתעה. במועדון האדוונצ'רים של הכתומים ארגנו אותנו לקבוצה קטנה לצד נציגי דוקאטי וכל היתר הגיעו דרך מיצו (https://www.mitsu.co.il/), יוזם העניין.
אחרי חצות היינו 150 רוכב ורוכבת- בערך. נפגשנו בהרצליה, באחת יצאנו צפונה דרך כבישים מהירים בקצב שהפתיע לטובה. בתחנת דלק בואך ראש פינה תדלוק קפה פיפי קשקשת ודי רגוע ונחמד מבחינת פרופיל האנשים. שונה מאוד מהרכיבה למצדה -לטובה.
8566
.
8567
.
8568

עוד תמונות בגלריה (https://photos.google.com/share/AF1QipOdOBSUJcXv3iKULMHhqHn_p5AiIdAHlEVAIuVeKKZJRM uosPAQGHqCj-P6jC0Ohg?key=cl9kMjhrTkRqNVo0YnU2ZG5yTUZTaEhvMHkyS lZB)

הכתומים יצאו ראשונים במעלה ראש פינה והמוביל בסוף שכונה נכנס לשביל כורכר לתוך היער. פאקינג 3 בלילה שיירה של 7 רוכבים בשביל לא הכי נעים לפרייבטים הרבה אבק בקושי רואים ומרביצים בעליה תלולה ומפותלת. רכבתי חלק בעמידה משועשע מהמחזה הדי סוריאלסטי ואז פספסתי בור וטלטלה גדולה בעקבותיו. כתם שחור פגע בי והבנתי שהנייד נפל מהתושבת. ירדתי והרוכב מאחור מאשר שהנייד עף. אללה יסתור ולהקתו. לילה, יער, חושך אבל הפעם הפרוסה נפלה עם הריבה למעלה. המסך מגלה לי את המיקום 30 מ' מאחור. הגוורדיה נעצרה בזיג מעל צופה וממתינה. אני רץ דוחף את הנייד לכיס ואודרוב אני ממהר להדביק את החבורה שכבא יצאה. רכיבה שבהחלט לא אשכח.

למעלה כשאני נטול אוריינטציה וווייז שמגלה לי עתידות התחברנו לכביש צר, מפותל ומשובש והקצב לא יורד. כאילו, זה קצב שהייתי רוכב בו לבד אבל שיירה? פאקינג מגניף. הצעיר בחבורה שרוכב לא רע ונמצא 30 מ' לפני, מגיע לפניה מתדהקת מהר מדי וגולש תוך כדי בלימה לכיוון התעלה בצד הנגדי. הוא מציל את המצב יפה ולמזלו לא מגיע רכב ממול. סימנתי אותו לשיחה שאכן התקיימה. בהמשך הגיעו השיירה של הדוקאטים מאחור. הם לוחצים ומתחילים לעקוף גם כשלא מתאים אבל בסדר. מישהו מהאדומים צריך להוכיח לכתומים ואני לא במשחק. מפנה מקום אבל לא מוריד את הקצב כדי לא לאבד את החבורה.

באמצע סיבוב פניה נוספת לשביל שטח. מתחיל חלבי אבל ככל שמטפסים אופנוענים נפרדים ממורכבים והיו כאלה שהחנו בדרך ועלו ברגל למצפה. ארפכשד כרגיל אדיש ונחוש להתקדם ומביא אותי עד למעלה עם פרפור אחורי קל. עוצרים, מחפשים את הקבוצה שנעלמה. נחים, חוברים חזרה סביב שולחן ומנורת לילה. קצת ויסקי הרבה קפה עוגיות ומים והשמים מתבהרים. כשהשמש אוטוטו עולה מאחורי רמת הגולן אני נפרד ויוצא חזרה. מתלבט ארוכות באיזה דרך לבחור אבל מקבל שכל ומחליט על הדרך הקצרה. עוד מעט חמסין, לא ישנתי משלשום והריכוז משאב יקר. כאן מתחיל הוידיאו.

https://www.youtube.com/watch?v=T_123_bmNIY

NAOR2207
20-09-2020, 21:38
מסתבר שיש דבר כזה שמתקיים כבר בפעם החמישית שנקרא רכיבה בהפתעה. במועדון האדוונצ'רים של הכתומים ארגנו אותנו לקבוצה קטנה לצד נציגי דוקאטי וכל היתר הגיעו דרך מיצו (https://www.mitsu.co.il/), יוזם העניין.
אחרי חצות היינו 150 רוכב ורוכבת- בערך. נפגשנו בהרצליה, באחת יצאנו צפונה דרך כבישים מהירים בקצב שהפתיע לטובה. בתחנת דלק בואך ראש פינה תדלוק קפה פיפי קשקשת ודי רגוע ונחמד מבחינת פרופיל האנשים. שונה מאוד מהרכיבה למצדה -לטובה.
8566
.
8567
.
8568

עוד תמונות בגלריה (https://photos.google.com/share/AF1QipOdOBSUJcXv3iKULMHhqHn_p5AiIdAHlEVAIuVeKKZJRM uosPAQGHqCj-P6jC0Ohg?key=cl9kMjhrTkRqNVo0YnU2ZG5yTUZTaEhvMHkyS lZB)

הכתומים יצאו ראשונים במעלה ראש פינה והמוביל בסוף שכונה נכנס לשביל כורכר לתוך היער. פאקינג 3 בלילה שיירה של 7 רוכבים בשביל לא הכי נעים לפרייבטים הרבה אבק בקושי רואים ומרביצים בעליה תלולה ומפותלת. רכבתי חלק בעמידה משועשע מהמחזה הדי סוריאלסטי ואז פספסתי בור וטלטלה גדולה בעקבותיו. כתם שחור פגע בי והבנתי שהנייד נפל מהתושבת. ירדתי והרוכב מאחור מאשר שהנייד עף. אללה יסתור ולהקתו. לילה, יער, חושך אבל הפעם הפרוסה נפלה עם הריבה למעלה. המסך מגלה לי את המיקום 30 מ' מאחור. הגוורדיה נעצרה בזיג מעל צופה וממתינה. אני רץ דוחף את הנייד לכיס ואודרוב אני ממהר להדביק את החבורה שכבא יצאה. רכיבה שבהחלט לא אשכח.

למעלה כשאני נטול אוריינטציה וווייז שמגלה לי עתידות התחברנו לכביש צר, מפותל ומשובש והקצב לא יורד. כאילו, זה קצב שהייתי רוכב בו לבד אבל שיירה? פאקינג מגניף. הצעיר בחבורה שרוכב לא רע ונמצא 30 מ' לפני, מגיע לפניה מתדהקת מהר מדי וגולש תוך כדי בלימה לכיוון התעלה בצד הנגדי. הוא מציל את המצב יפה ולמזלו לא מגיע רכב ממול. סימנתי אותו לשיחה שאכן התקיימה. בהמשך הגיעו השיירה של הדוקאטים מאחור. הם לוחצים ומתחילים לעקוף גם כשלא מתאים אבל בסדר. מישהו מהאדומים צריך להוכיח לכתומים ואני לא במשחק. מפנה מקום אבל לא מוריד את הקצב כדי לא לאבד את החבורה.

באמצע סיבוב פניה נוספת לשביל שטח. מתחיל חלבי אבל ככל שמטפסים אופנוענים נפרדים ממורכבים והיו כאלה שהחנו בדרך ועלו ברגל למצפה. ארפכשד כרגיל אדיש ונחוש להתקדם ומביא אותי עד למעלה עם פרפור אחורי קל. עוצרים, מחפשים את הקבוצה שנעלמה. נחים, חוברים חזרה סביב שולחן ומנורת לילה. קצת ויסקי הרבה קפה עוגיות ומים והשמים מתבהרים. כשהשמש אוטוטו עולה מאחורי רמת הגולן אני נפרד ויוצא חזרה. מתלבט ארוכות באיזה דרך לבחור אבל מקבל שכל ומחליט על הדרך הקצרה. עוד מעט חמסין, לא ישנתי משלשום והריכוז משאב יקר. כאן מתחיל הוידיאו.

https://www.youtube.com/watch?v=T_123_bmNIY

מצדה גירסה עשרים וקצת אג'ילית
המיצו הזה שועל. בא לי שיתוף פעולה שלו עם המאסטר

ayalzo
20-09-2020, 22:01
אחר כך אתם בוכים שסוגרים לכם את המדינה

NAOR2207
20-09-2020, 22:04
אחר כך אתם בוכים שסוגרים לכם את המדינה

ומחירי הבידוח מאמירים

קידוזו
20-09-2020, 22:14
בטוח שאני בכיתי?

קידוזו
17-10-2020, 19:25
אחרי הפסקה שבה כמעט לא רכבתי יצאתי לסיבוב עם א'.
פיזית הייתי מפורק מכדורגל, הרגשתי חלוד ולא התחברתי לכלי בנוסף חלק מההכביש חלקים מאוד או שהאחורי התעייף או שניהם.
בכל מקרה, עד לערד טיילתי בנעימים אבל אני בחור חלש שנכנע לפיתויים. חזרתי הביתה גמור ומרוצה. בראשון נבקר את זייתוני.
הסרטון כאן. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22126-%F1%E3%E5%ED-%F2%F8%E3-%F2%ED-%E0%F4%F8%EB%F9%E3?p=172313#post172313)

קידוזו
19-10-2020, 01:31
כשהייתי אצל אורן הבחנתי שהאחורי באמת סיים את חייו ב- 14,000 ק"מ. צמיג שאכל מעט שטח ובעיקר כבישים מהירים ללא מורכב.
את בן הזוג הזהה של הפירלי מקדימה לא היה והסכמתי ללכת על metzeler tourance next. (https://www.metzeler.com/en-ww/products/tyres/tourance-next)
לטענתו מדובר בצמיג כמעט זהה ואני סומך עליו.
בבירור קצר בגוגל למדתי מהקטלוג שלצמיג אחיזה טובה בתנאים רטובים ועמידות גבוהה. שוין. בשלב ההרכבה אורן התריע שהשרשרת רפויה ולא נמתחת באופן אחיד.
8643
.
8645

עבד על כיוון השרשרת הרבה זמן ובינתיים ביררתי עם המוסך אם אפשר להגיע לבדוק ואם צריך גם להחליף.
היה קצת מאוחר עבורם אבל זה קרוב ואני לא בעיר הגדולה בדרך כלל. הפצרתי ותוך חצי שעה סיימו. שיחקו אותה.
אז בנוסף לצמיג האחורי ארפכשד התחדש בגלג"ש אחורי ושרשרת ומוביל שרשרת. לפי הרישומים הסט לא הוחלף מעולם וסחב 34,000 ק"מ.
אמרו לי שזה מכובד. אולי בגלל שאני בדרך כלל לא פותח חזק ממצב עמידה.
עבור כל התענוגות נפרדתי מ- 3,000 ש"ח בערך. הרעידות שהתחילו ב- 185 נפסקו ומרגיש שינוי לטובה. אולי בגלל הבירה.

השושנים
19-10-2020, 07:53
עכשיו יגידו לך כולם פלסיבו....

lokimonster
19-10-2020, 07:58
עכשיו יגידו לך כולם פלסיבו....

או יחשבו על התחת של שושנה

השושנים
19-10-2020, 09:18
או יחשבו על התחת של שושנה

אני מגרה אותך... אה?

lokimonster
19-10-2020, 09:20
אני מגרה אותך... אה?

אל תחמיא לעצמך

NAOR2207
25-10-2020, 18:02
אמנם באיחור אולם בשבת האחרונה היתה פרשת נח. ארפשכד כיכב.

קידוזו
25-10-2020, 19:38
"כיכב" , -בוא....בסה"כ משמש כפיון בתיאור ההידרדרות של איכות החיים מערכת הרפואה בתקופה שהביאו לקיצור תוחלת החיים.

ayalzo
25-10-2020, 22:47
אתה מסתכל לא נכון על התהליך.
פיספסת את הקטע שבו הפכנו מצמחוניים לקרניבורים (ומי בכלל רוצה לחיות כל כך הרבה שנים על קייל וטופו?).

NAOR2207
26-10-2020, 08:40
אתה מסתכל לא נכון על התהליך.
פיספסת את הקטע שבו הפכנו מצמחוניים לקרניבורים (ומי בכלל רוצה לחיות כל כך הרבה שנים על קייל וטופו?).

יפה לך יהדות :thumbsup: (לא ידעתי עד לא מזמן)
הרצאה של הרב ינון קלזאן בעניין (https://www.youtube.com/watch?v=KmO-f6o_R0I)

וסליחה מהסטיה מהנושא (אפרופו סטיה - שושה ולוקי תשיגו חדר)

lokimonster
26-10-2020, 10:51
וסליחה מהסטיה מהנושא (אפרופו סטיה - שושה ולוקי תשיגו חדר)[/QUOTE]

שושה אקסבציונינסטית חדר לא עושה לה את זה אולי רק בחדר עם הרבי.

השושנים
26-10-2020, 11:17
וסליחה מהסטיה מהנושא (אפרופו סטיה - שושה ולוקי תשיגו חדר)

שושה אקסבציונינסטית חדר לא עושה לה את זה אולי רק בחדר עם הרבי.[/QUOTE]

לא הבנת, הוא רוצה להצטרף...

lokimonster
26-10-2020, 11:28
שושה אקסבציונינסטית חדר לא עושה לה את זה אולי רק בחדר עם הרבי.

לא הבנת, הוא רוצה להצטרף...[/QUOTE]

אין מקום לעוד אחד
נחמד ככל שיהיה

קידוזו
12-12-2020, 22:01
לאחרונה שמתי בצד את סימני שאלה על אופנוע שיתאים ליותר שטח, מסלול ומה מתאים חו"ל.
מזכיר לעצמי שפעם כשהייתי צעיר רציתי להזדקן עם ארפכשד.
אז יצאתי עם א' עם 1290 לכביש 10. זוכר את עצמי רוכב בכביש הגישה של עזוז (עם א' אחר) על ה NC. למרות שהדרך הפכה ליותר משובשת ההבדל עם הכתום עצום. בסה"כ היה די מהיר הרבה שמים כחולים, מצב כמעט אחד והמון קבוצות רוכבים וטיילים.

https://www.youtube.com/watch?v=ZI2HEsnB5mw

NAOR2207
13-12-2020, 12:37
תגיד ישך דרכון קורונה ירוק ביומטרי מאיפה הקרצת יא בנדיט?
וואלק אני לא מסתובב בחוגים הנכונים

קידוזו
13-12-2020, 23:51
קיבלת הזמנה ונעלמת. אחלה דרקון.
- אגב ברשתות החבריות לכתומים יש עניינים לא סימפטיים עם ספינת הדגל. אי אפשר לזייף כעס כזה:

https://www.youtube.com/watch?v=SauochkRQE8

השושנים
14-12-2020, 08:42
מבלי לפתוח מלחמת עולם חדשה ועם המון צער וסימפתיה, יש יותר מדי תקלות ובעיות במותג הזה, אפילו הבימר שאינו רק תכלת
ושכן די קרוב בעצמו מרים גבה.

היכולת של היצרן ומחלקת יחסי הציבור לדחוף את המותג קדימה עשתה לו סוג של עוול, מי שמקורב למקומות הנכונים יודע להצביע על המון
בעיות שמוחבאות מתחת לשטיח, מה שגורם לי להתרחק. מי שרוצה להוציא מוצר פרימיום שיגבה את המילים הן במעשים והן ביכולות, כי
מילים עפות ברוח, התקלות נשארות.

NAOR2207
14-12-2020, 10:59
גילוי נאות: אין לי מושג באופנועים ופחות מזה מהחיים שלי

מבלי לפתוח מלחמת עולם חדשה ..(פתחת פתחת) ועם המון צער וסימפתיה, יש יותר מדי תקלות ובעיות במותג הזה, אפילו הבימר שאינו רק תכלת
ושכן די קרוב בעצמו מרים גבה.

היכולת של היצרן ומחלקת יחסי הציבור לדחוף את המותג קדימה עשתה לו סוג של עוול, מי שמקורב למקומות הנכונים יודע להצביע על המון
בעיות שמוחבאות מתחת לשטיח, מה שגורם לי להתרחק. מי שרוצה להוציא מוצר פרימיום שיגבה את המילים הן במעשים והן ביכולות, כי
מילים עפות ברוח, התקלות נשארות.

החלום ושיברו
מלבד הקאב, הפיאג'ו סי ואולי האקסטי הגיבור שלי אין אופנועים אמינים בעולם
אפילו הווספה שזכתה להלל כאופנוע שליחים בשנות התשעים התגלתה כקקי שלא כדאי לדרוך עליו ובטח ובטח שלא לרכוב.
לגבי המותג כל אחד זוכה להארה בקצב שלו.
לרועי הגרוס זה קרה עם הארבעמאוד ומשהו כשנגזרה השילדה והוא רק בן 19
החלון ושיברו - אני נשאתי עיניים אל ה690R לא מעט עד שמצולקים במרשתת ואפילו חברים אישית מילמלו "עזוב שומר נפשו ירחק"

אבל יש לי חלום.
אם לא הייתה פייקדמיק וניבירו ו5G ושגעת הפריזר -70C הייתי שוקל לרכוש את הנין של האקטי שלי האלו הוא הטנרה 700 יאללה כפיים

קידוזו
14-12-2020, 20:21
מלחמת עולם עם מי? -אני לא מעריץ של הכתומים או כל מותג אחר.
בסה"כ מאמץ את מה שדרדזנר ואחרים טענו במספר "שרשורי אמינות". הבשלות של הדגם ומספר השנים שהוא מיוצר קריטיים לאמינות. מכאן, כל דגם חדש ולא משנה של איזה מותג, יסבול ממחלות ילדות בדרגות חומרה שונות. המותגים מתחרים באותם סגמנטים וכולם לחוצים להוציא דגמים כבר אתמול בבוקר עוד לפני שנבדקו כמו שצריך ובטח כשמדובר בדגמי קצה חדשניים. ה GS המצויין רץ עשרות שנים ובכל זאת נשברו כמה גלגלי שפיצים (כנראה מישהו ביקש לחסוך כמה גרושים) וזאת פאדיחה ענקית, בעיני. יש עוד דוגמאות כמו שנאור ציין.

חיפשתי ואני לא יודע על אף בעיה מכנית מהותית באדוונצ'רים הוותיקים של הכתומים. לא במערכות הליבה בכל אופן- מנוע, גיר, בולמים, בלמים, שילדה וחשמל. גם לא ב 990 אגב. אם מדובר בשיא האמינות? כנראה שלא. גם כי לעומת ה GS או ה NC הכתום מושך חוליגנים או לפחות כזה שמעודד רכיבה חוליגנית. אפשר לשייט, אבל זה לא המטרה של העיצוב ההנדסי. זה אופנוע שעוצב הנדסית לרכיבת ווסאח. גרסאות ה- 790 יצאו לפני שנה עם האדוונצ'ר הכי מתקדם לשטח. שיחקו אותה מול הטנרה והאפריקה כמעט בכל הפרמטרים. לכן מעבר לכך שהתקלות בסרטון מזוויעות, הזלזול במוניטין מצד המותג הוא לא פחות ממדהים. מכל שקל מעשרות או מאות המליונים שהם מוציאים על פרסום בשנה האוסטרים היו צריכים להקצות 50 אג' לחיזוק המוניטין המפוקפק. למה? כי האמת שהכלים כיום בסה"כ אמינים. לראיה, אין אף בעיה סדרתית בקבוצות השונות.

אז בסוף הם יחליפו את האלמנטים שכשלו אחרי שהרשת (שוב) תטגן את המותג והמוניטין ייפגע וזה אשכרה כמו ההוא שאכל בסוף את חבית הדגים וחטף מכות. כנראה השתן עלה להנהלה לראש או שהם יותר מדי מחוברים לאקסלים ומנותקים מהשטח. ברט הוא לא סתם "רוכב" בעל ערוץ יוטיוב -הוא הפיגורה המובילה בתחום למיטב התרשמותי, בטח לחדשים. הרבבות שעוד יצפו בסרטון במחשבה לקנות את ה R או ה S או ה 890 שאמורים להילחם באפריקה והטנרה "הנחותים" יעדיפו ללכת על בטוח.
המטרה הראשית והסיבה לפיתוח הדגמים ספגה פגיעה משמעותית. בעיני אחד משיאי הטמטום התאגידי.

קידוזו
14-12-2020, 20:26
נאור, כנראה שאתה צודק
1- את הטנרה פיתחו במשך שנים ארוכות.
2- כלי פשוט בלי שום דבר "מתקדם".

אם לא הייתי מרכיב מדי פעם כנראה שהייתי קונה את הטנרה. החשש השני היה מהיבואן...ללמדך שאין קץ לצרות כשהם מחליטות להגיע.

Dresdner
14-12-2020, 21:02
מלחמת עולם עם מי? -אני לא מעריץ של הכתומים או כל מותג אחר.
בסה"כ מאמץ את מה שדרדזנר ואחרים טענו במספר "שרשורי אמינות". הבשלות של הדגם ומספר השנים שהוא מיוצר קריטיים לאמינות. מכאן, כל דגם חדש ולא משנה של איזה מותג, יסבול ממחלות ילדות בדרגות חומרה שונות. המותגים מתחרים באותם סגמנטים וכולם לחוצים להוציא דגמים כבר אתמול בבוקר עוד לפני שנבדקו כמו שצריך ובטח כשמדובר בדגמי קצה חדשניים. ה GS המצויין רץ עשרות שנים ובכל זאת נשברו כמה גלגלי שפיצים (כנראה מישהו ביקש לחסוך כמה גרושים) וזאת פאדיחה ענקית, בעיני. יש עוד דוגמאות כמו שנאור ציין.

חיפשתי ואני לא יודע על אף בעיה מכנית מהותית באדוונצ'רים הוותיקים של הכתומים. לא במערכות הליבה בכל אופן- מנוע, גיר, בולמים, בלמים, שילדה וחשמל. גם לא ב 990 אגב. אם מדובר בשיא האמינות? כנראה שלא. גם כי לעומת ה GS או ה NC הכתום מושך חוליגנים או לפחות כזה שמעודד רכיבה חוליגנית. אפשר לשייט, אבל זה לא המטרה של העיצוב ההנדסי. זה אופנוע שעוצב הנדסית לרכיבת ווסאח. גרסאות ה- 790 יצאו לפני שנה עם האדוונצ'ר הכי מתקדם לשטח. שיחקו אותה מול הטנרה והאפריקה כמעט בכל הפרמטרים. לכן מעבר לכך שהתקלות בסרטון מזוויעות, הזלזול במוניטין מצד המותג הוא לא פחות ממדהים. מכל שקל מעשרות או מאות המליונים שהם מוציאים על פרסום בשנה האוסטרים היו צריכים להקצות 50 אג' לחיזוק המוניטין המפוקפק. למה? כי האמת שהכלים כיום בסה"כ אמינים. לראיה, אין אף בעיה סדרתית בקבוצות השונות.

אז בסוף הם יחליפו את האלמנטים שכשלו אחרי שהרשת (שוב) תטגן את המותג והמוניטין ייפגע וזה אשכרה כמו ההוא שאכל בסוף את חבית הדגים וחטף מכות. כנראה השתן עלה להנהלה לראש או שהם יותר מדי מחוברים לאקסלים ומנותקים מהשטח. ברט הוא לא סתם "רוכב" בעל ערוץ יוטיוב -הוא הפיגורה המובילה בתחום למיטב התרשמותי, בטח לחדשים. הרבבות שעוד יצפו בסרטון במחשבה לקנות את ה R או ה S או ה 890 שאמורים להילחם באפריקה והטנרה "הנחותים" יעדיפו ללכת על בטוח.
המטרה הראשית והסיבה לפיתוח הדגמים ספגה פגיעה משמעותית. בעיני אחד משיאי הטמטום התאגידי.כנראה לא עקבת מספיק קרוב כי אז הייתה קורא על שורה של כשלים עד היום האחרון של יצור מנוע ה990.

נזילות שמן מהקייסים של המנוע, נזילות של שמן קלאץ, מותחני טיימינג שדורשים החלפה יותר תכופה (תודה לקטמ שהעלו את המחיר שלהם בכפול 2)
צינורות קירור שמתפוצצים בטרם עת, גלגל שיניים של משאבת השמן לא עומד בעומס ויש עוד ששכחתי.
קטמ לא יודעים ביקורת איכות מה היא, הם חושבים שמספיק לזרוק על האופנוע חלקים איכותיים מספקים ידועים אבל מסתבר שיש עוד הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון שמייצרים בכמויות גדולות

קידוזו
14-12-2020, 21:17
אחרי ה 990 לא ממש עקבתי כי היה פחות רלוונטי.
אמרתי שלא שמעתי. קראתי בפורומים על הדגמים שהחליפו אותו ולא ראיתי בעיות נפוצות שחזרו על עצמן. אם אתה מכיר- אשמח אם תפנה אותי.

NAOR2207
15-12-2020, 01:35
נאור, כנראה שאתה צודק
1- את הטנרה פיתחו במשך שנים ארוכות.
2- כלי פשוט בלי שום דבר "מתקדם".

אם לא הייתי מרכיב מדי פעם כנראה שהייתי קונה את הטנרה. החשש השני היה מהיבואן...ללמדך שאין קץ לצרות כשהם מחליטות להגיע.

אתה מדבר עם מישהו שרוכב (כבר לא. גבס וזה) על אופנוע גס קירור אוויר פר אקסלנס אפילו ראדיאטור דרדלה כמו של ה DR או ה XR לא שמו לו רחמנות
אני במקומך לא הייתי מקשיב לי

בנבלה שלי נכנס לדוגמה שלוש/ארבע ליטר שמן תלוי במצב הרוח
בכתום 690R לא נכנס אפילו ליטר ומוציא 70 כ"ס מאיפה הם באים? קסם

קידוזו
24-12-2020, 22:32
נסעתי עם הקטנה לזיקים לטיול סידורים. התחיל טפטוף קליל אבל המשכנו. לחוף זיקים הגעתי עשרות פעמים לפני הזריחה כשהיה מותר להתקרב לגדר עם עזה. מדרום לקיבוץ משתרע אגם עונתי שתמיד רציתי לראות ולא יצא. נכנסתי בכביש העוקף בין מטעים קצת בורות ונגמר האספלט ומתחיל כורכר ועובר לחול. אני עם צמיגי כביש ודי מהר הכידון מתחיל למשוך ימינה שמאלה והאחורי מפרפר לצדדים. לא חול ים אבל מספיק רך ולח כדי לשכנע אותי לוותר. הקטנה ירדה אני מפרסס בחול בסבלנות של רוכב על וחוזר לחוף מבטחים. אז מצד אחד הבטחון העצמי עלה ויש לי מדי פעם צביטה בלב שלא נעלתי לאפרכשד צמיג יותר מתאים לשטח. מצד שני, נאמן להחלטתי לבדוק את האספלט מקרוב תכננתי יום מסלול עם שדי הסופר ספורט הצעירים והמהירים שנדחה בגלל הסגר.
החדשות הטובות שהמכס הדואר ואחותו החליטו לקדם את העניין הזה שנקרא שירות והיום הגיע המשלוח הראשון.
אחד אוהל זוגי מבוסס כילה + טרפ
אחד מזרון יחיד + כרית
8845
האוהל מורכב בדקות ספורות וגם יודע לחזור לתיק המקורי.
המזרון מאתגר בניפוח דרך הכרית אבל מבודד מהרצפה.
שניהם נכנסים בקלות לארגזים הקטנים של ארפכשד ויגיע גם כיסא באורך 35 ס"מ ויש גזיה שקניתי ושכחתי ממנה עד שנזכרתי. זה אומר שיש מספיק מקום למים אוכל בגדים וציוד שינה ללילה אחד או יותר ולאישה נשארו מעט מאוד תירוצים להגיד לא. וזה טוב.

NAOR2207
25-12-2020, 02:32
רכיבות טובות.

פעם היה בסיס הנדסה שם ובאמצע החורף נכנסנו לאגם לדמות צליחה, לאחר מכן זחילה בחול ולאחר מכן מטווח
אני זוכר שהגלילון לא ממש התרגש מזה

קידוזו
26-12-2020, 01:51
אני חושב שגם עם גשר הגלגלים המיתולוגי מיום כיפור התאמנו שם. זוכר שלחמתי מהמקלט של הבנין ליד אימי מתקרבל בפוך תוך פזילה לקומבניזון של השכנה המדושנת. זה בתקופה שריח עובש נחשב לסרחנה ולא לסממן של גבינות פלצניות.

NAOR2207
26-12-2020, 22:18
וואי אתה חטיאר יותר ממני :eek3:

קידוזו
26-12-2020, 23:02
חטיאר זה מצב מנטלי.
לפי כל הסממנים- סקרנות, חרמנות, טיפשות והתלהבות אני בן 15.
א' שיחק אותה בספונטניות :)
8851

AsafA
26-12-2020, 23:05
21 עם מרץ של בן 15

קידוזו
02-01-2021, 16:18
אתמול עשיתי את תפוח- דרך אלון-ירושלים ובגלל שקיבלתי את מנת המהירות השבועית שלי תכננתי לרכב רגוע עם מוסיקה ביום שמש חורפי עם הכנופיה הירושלמית מינוס המבודד ודרור עם המולטי. לפני זה על כביש אחד בואך כביש 90 מחסום משטרתי מכוניות עומדות השוטר עם טאבלט מקליד. אכלנו אותה. רן מתקרב לשוטר אני עם לד זפלין באוזניים מנסה לאלתר תירוץ ולא מצליח. השלמתי עם נזק של 500 ש"ח. רן משתחרר ואחריו אנחנו עוברים. בתצפית מעל ים המלח התברר שרכבנו לנחם אבלים. הסכמנו שהמנוח היה פופולרי למדי כי היו המון חבורות רוכבים בדרך. שתינו קפה ורן האכיל טריסטמיות כחלק מהקמפיין אופנוענים הם Awesome. צוותי תקשורת סיקרו את האירוע מכל זווית אפשרית. הערב במעדורא המרקזית.
8865
.
8866
בסדום ערד חטפתי שוב את סנדרום הילד בחנות צעצועים, האספלט מצוחצח, הפעם הצמיג האחורי דנדש ואני מבלה את העליה עם נורת החלפת הילוך מהבהבת והמחט לא יורדת מ 6,000. לקראת הסוף הבנתי שלחצתי בלי שכל והמבט היה קרוב מדי. בתחנת דלק מגיעים חבורת של כל מיני וחבורה אחת של ספורספורט וחליפות עור ומבט של שיחקנו לאלוהים בביצים. היתה לי תחושה לגביהם. ממשיכים ליער יתיר כביש הכיכרות לכיוון בית גוברין. אנחנו משייטים בסיבובים של לכיש אסף בפרונט אני באמצע ורן מורכב עם ענת מאחור כשאותה חבורת גבר גבר עוקפת אותנו מהר וקרוב מדי. לא עושים דברים כאלה, בטח שלא לאופנוענים. בבית גוברין נפרדים מרן אסף ואני נפרדים בצומת עזקה. אני ב 90 -100 עם מוסיקה בעמידה בודק מדי פעם במראות שאין אף אחד מאחורה. גבעות ירוקות, פרות, מישור החוף משתרע מרחוק, אני בעננים. מטר לידי עובר טמבל בווילי ואחר כל החבורה עם ה RR RRR וכל מיני. הכביש המפותל זה המגרש הביתי שלי, כן? אחרי היסוס מחליט שכוס אמו, יורד לשניה. מוריד שני הילוכים וארפכשד מתנענע מצד לצד בתאוצה שלא נגמרת. הם ממש טסים ואני רואה את האחרון בסדרת הסיבובים ליד בית הקברות ואחר כך מצמצם עוד קצת. במצלמה חלק עצר וחלק המשיך ישר. ארפכשד איתם באותו קצב. המבט הארוך והמשתהה של הטמבל במראה שציפה לחברים בחליפות עור וראה פנס של אדנווצ'ר היה הדובדבן לטיול מספק.
לדעתי ארפכשד בסיבובים מהיר מאוד ואולי יותר מה 1190 וה 1290 כמו שטוענים כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=5bs4TFIjYac

קידוזו
30-01-2021, 17:48
באחת הקבוצות פורסמה הפגנה נגד עמודי חשמל במכתש רמון. בכתומים הביעו עניין ובכלל סיבה מספיק טובה לבדוק את המכנסיים והמעיל שעלו מליאנתלפים. אז קבענו ביד מרדכי בבבוקר. 8 מע' על השעון הכביש רטוב ומעונן מאוד. השלישי לא הצטרף, אבל היה שלישי אחר שהפתיע. 1290, 790 R וארפכשד מתודלקים ויצאנו למפגש בקצב מהיר. היתה רוח חזקה ושום גרגר קור לא נכנס ומתחת רק טייץ גופיה, תענוג. קצת חששתי מעיזים כי לא מכיר ולא ניסיתי ונפלתי טוב. במפגש הגיעו כ 50 רוכבים רובם אדוונצרים, הרוב GS והגיל בהתאם. ויתרנו על ההפגנה הסטיקרים והדגלונים והמשכנו לירוחם משם בכביש המקסים ירדנו למכתש הקטן ואחר כך ירדנו את מעלה עקרבים. המדבר יפה ומצוחצח ויום מקסים. בחצבה תדלקנו אכלנו ועלינו חזרה דרך 25. למרות הטמפ' לא הזעתי. אמת בפרסום, יש!
8924

ב 25 שעולה מהבקעה לדימונה חזרתי לגיל 15 ושעטתי קדימה. אולי בגלל שאני שוקל פרידה מארפכשד ואולי לקראת יום המסלול התאמנתי על בלימה חזקה תוך כדי פקודת היגוי ומבט. הפעם ירדתי די נמוך בהתאם לצורך אבל בלי רצח בעיניים ובלי נעילות אחורי והחלקות כוח. המוטו היה תרגול ולא הוכחת יכולת או זמנים. בכלל, מעדיף את 25 על סדום ערד כי הפניות הדוקות יותר ויש פחות תנועה. את המשך הדרך המשעממת גמענו די מהר ושברתי שיא בצריכת דלק. שוב, רוב הזמן הייתי מעל 7,000 סל"ד. ממוצע המהירות כולל עצירת שלפוחית ורמזורים.
8925
אז אחרי מספר שיחות עם בעלי 690 והערות מכאן אני עדיין מתלבט אם לוותר על ארפכשד הוא צעד נכון. חוץ ממגן הרוח המבאס מדובר באופנוע ורסטילי עם נשמה מחוספסת שלא עושה עניין משום מטלה, מהמורה, מהירות ועומס. סוס מנצח לא מחליטים. נראה.

קידוזו
25-02-2021, 13:16
אחרי יום מסלול מהנה במיוחד חיכיתי שהראש והלב יגיעו למסקנה והחלטתי למכור את אפרכשד. כתבתי בשרשור על החוויות והתובנות עם הכלי רב היכולות והחיבור ההדרגתי לעוצמה. רכבתי לא פעם עם מצערת פתוחה עד הסוף ונהניתי מפניות מהירות הודות לתחושת הביטחון מהבולמים וההתנהגות המעולה. עשיתי כמה טיולי לינה אבל פחות ממה שתכננתי בלי קשר לסגר. נכנסתי לשבילים קלים וקצת יותר אבל עבור שטח מרמה 3 ומעלה החלטתי שזה לא הכלי הנכון - בשבילי. זה לא נובע מחוסר ביטחון ברמת הרכיבה או בכלי אלא פשוט כבד וגבוה מדי. קצת צובט בלב כי בחודשים האחרונים הרגשתי שאני מחובר למכונה ברמה טובה אבל ההחלטה התקבלה. כמובן שעכשיו הבנות עושות לי פוזה של מתבאסות...

במילותיו של אריאל זילבר "כלום לא חלמתי" או ברל עם ההשתהות "היש עם בעמים" :) אז כן, רציתי להזדקן עם ארפכשד ולא תיכננתי להחליף אבל בדיעבד -אם מגן הרוח היה עושה עבודה נורמלית לא בטוח שהייתי מחפש מאהבת אחרת. אופנוע מלהיב שמגיע לכל מקום עם ובלי ציוד או מורכבת ואם יש שביל עפר ונוף יפה אין חשש להיכנס וכשפוגשים כביש מפותל- אז בכלל מואי כיף...

המודעה ביד 2. (https://www.yad2.co.il/s/c/9e0rf4sz)

9015

Dresdner
25-02-2021, 13:26
ועם הצמיגים האלו ציפית לאחיזה בשטח?

lokimonster
25-02-2021, 13:34
מגן רוח אפשר להחליף לשפר או לבנות ( משה משקפים לדוגמה).

קידוזו
25-02-2021, 18:15
ועם הצמיגים האלו ציפית לאחיזה בשטח?

א. הצמיגים הקיימים מיועדים לכביש.
ב. הקודמים היו בערך 80-20.
ג. הסיבה שויתרתי על השטח אחרת.

מגן רוח אפשר להחליף לשפר או לבנות ( משה משקפים לדוגמה).
כל בדיקת מגן רוח חלופי שלא בטוח שישפר את המצב משמעותית עולה יותר מ 600 ש"ח. אין אפשרות לבדוק ואין הסכמה בפורומים על פתרון (נמוך מקו עיניים) שעובד לכולם.

קידוזו
12-07-2021, 10:50
אולי בגלל שבחודש האחרון כמעט ולא טיילתי בשטח אני חווה תכונה ייחודית בזיכרון האנושי. אני מתרפק בגעגוע לכוח וגמיעת חבלי ארץ עם ארכפשד. לא מצטער על המעבר הנכון ל 701, רק מתגעגע לנוחות והעוצמה של אוניית עם האחסון שענה על דרישות הנוודות והספונטניות. השיעור- בכל הזכרונות הנעימים לא עלה מגן הרוח המאעפן שאילץ אותי להתכופף כשהיייתי מעל 150. זה הציק לי בכל טיול עד לקטע הדרך "המעניין" וחזרה ממנו שזה בעצם רוב הזמן. זוכרים רק את הטוב.

קובי
12-07-2021, 13:32
הוי המרחקים המרחקים
שעליהם האהבה נמתחת
בקורים דקים דקים
לאיזו עיירה נידחת
יוצא אדם לדרך ארוכה
הלא יכול הוא בקלות לשכוח
שכאן אהובתו לו מחכה
ולא תמיד גם לה יש כח.

שיר געגוע של מאיר אריאל.

קידוזו
12-07-2021, 23:56
אם כבר מדברים על געגועים... כבוד הרב ז"ל זוכה לפינה חמה. לא הכרתי את השיר ולא את הביצוע. תודה.

הפלג הצפוני
24-07-2021, 11:04
עברה שנה,חזרתי ועדיין לא רכבת בשטח??

NAOR2207
24-07-2021, 21:06
כשהפלג כותב את זה זה כמו אמנון יצחק אומר "בוא נקרא בזוהר"

קידוזו טוס על עצמך ותזדנב לפלג

אתה עדיין פה ???

קידוזו
26-07-2021, 01:10
עברתי מהכתום ל 701 ומטייל בעיקר בשטח. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22623-%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%A7%D7%90-(%D7%94%D7%90%D7%A1%D7%A7%D7%99-701-%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%95))

NAOR2207
26-07-2021, 04:51
ועדיין.
איך עוד לא הזדנבת אליו? איך?

עולם של אהבלים בחיי

קידוזו
28-07-2021, 00:32
עדיף להיות שועל למזניבים.

NAOR2207
28-07-2021, 04:14
מסכן הפלג נידבתי אותו בנדיבות והוא בכלל לא ידע שהוא כזה
זכיתי שהוא עשה לי כמה טיולים פרטיים 1:1 תקשיב הבנדם לא מהעולם הזה
אבל כן. עדיף להישאר בלכיש ולבחבש בקקי של חתולים

lokimonster
28-07-2021, 09:48
האמת שפלג האינדיאני האולטימטבי מהצפון

האיש והאגדה שאין ג'אבל שתחת גלגליו לא נודע.

ממליץ לך לחבור אליו

קידוזו
28-07-2021, 23:37
מסכן הפלג נידבתי אותו בנדיבות והוא בכלל לא ידע שהוא כזה
זכיתי שהוא עשה לי כמה טיולים פרטיים 1:1 תקשיב הבנדם לא מהעולם הזה
אבל כן. עדיף להישאר בלכיש ולבחבש בקקי של חתולים
אני נורא ביישן ואין לי את הפרטים שלו.
שלח את הפון של הפלג או שתפסיק לקשקש.

האמת שפלג האינדיאני האולטימטבי מהצפון

האיש והאגדה שאין ג'אבל שתחת גלגליו לא נודע.

ממליץ לך לחבור אליו
יכול להיות שכבר מחר אצא לצפון.